Muziekleraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Muziekleraar? Lees de functieomschrijving.

De Muziekleraar geeft muziekles op een basisschool, een middelbare school (aan VMBO, HAVO en VWO klassen) of een muziekschool. Ook kan de Muziekleraar werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten. Sommige Muziekleraren komen bij klanten thuis. 
 
Hij leert de leerlingen kennis maken met zowel de praktijk- als de theoriekant van het vak muziek. Hij leert zijn leerlingen noten lezen, noten herkennen en verschillende soorten muziek onderscheiden. Daarnaast laat hij de leerlingen ook zelf op muziekinstrumenten (zoals bijvoorbeeld een drumstel, een xylofoon, een blokfluit, een gitaar of een keyboard) spelen en leert de leerlingen ook verschillende soorten liedjes zingen.
 
De voornaamste taak van de Muziekleraar is zijn leerlingen motiveren en enthousiast maken voor het vak en de verschillende muzieksoorten. De muziekles is vaak een welkome afwisseling op de middelbare school en daarom geeft hij ontspannen en leuk les alhoewel hij (als het nodig is) wel streng op kan treden.
 
De Muziekleraar ontwikkelt daarnaast ook lesmateriaal, kijkt opdrachten en huiswerk na en becijfert opdrachten en toetsen. Hij geeft leerlingen zowel groepsgericht als individueel les en begeleiding en begeleidt eventueel de schoolband naar optredens toe. De Muziekleraar heeft zelf veel verstand van muziek (veel muzikale kennis), kan noten lezen, kan verschillende instrumenten bespelen en zijn enthousiasme aan leerlingen overbrengen.
 

Wil je werken als Muziekleraar?

Werk je al als Muziekleraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Muziekleraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Muziekleraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Muziekleraar in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur
 • Ouders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Muziekleraar

Wat verdient een Muziekleraar?

De Muziekleraar verdient tussen de €1300,- en €2500,- bruto per maand (afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring).
 
Afhankelijk van zijn werkplek, kunnen tevens secundaire arbeidsvoorwaarden als vrije dagen, een dertiende maand en een werktelefoon van toepassing zijn.
 

Salarisschaal Muziekleraar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Muziekleraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Muziekleraar

Hoe goed is de toekomst voor de Muziekleraar? 
Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de Muziekleraar is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen een centrum voor de kunsten of op middelbare scholen en daarnaast kan de leraar muziek ook workshops gaan geven, zangles gaan geven of lesmateriaal ontwikkelen.
 
De leraar muziek kan doorgroeien door bijvoorbeeld ook een mentorklas op zich te nemen.
 

Baankans Muziekleraar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Muziekleraar worden: Opleidingen tot Muziekleraar

Hoe word je een Muziekleraar? 

Om Muziekleraar te worden, kun je de afstudeerrichting ‘docent muziek’ doen aan het conservatorium. Je krijgt naast muzieklessen ook pedagogische en didactische vakken. Voor de opleiding moet een toelatingsexamen worden gedaan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Muziekleraar

Meer opleidingen Muziekleraar

Weet je nog niet of je Muziekleraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Muziekleraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Muziekleraar

Met wie werkt een Muziekleraar samen? 

Het netwerk van de Muziekleraar bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's (met wie hij vergadert), de directeur van de (muziek)school of het centrum voor de kunsten (die hem feedback geeft en voor wie hij werkt) en eventueel de ouders van de leerlingen bij oudergesprekken.


 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur
 • Ouders
Muziekleraar


Organisaties waar een Muziekleraar werkzaam is

Waar werkt een Muziekleraar meestal? 

De Muziekleraar werkt op een basisschool, een middelbare school, een muziekschool of een centrum voor de kunsten. Daarnaast kan hij ook zelfstandig workshops geven (zowel thuis als op locatie).

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Muziekleraar

Waar kun je het beste werken als Muziekleraar? Hieronder vindt je de best door de Muziekleraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Muziekleraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Muziekleraar:

Welke competenties heeft een een Muziekleraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Muziekleraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Muziekleraar nodig? 
De Muziekleraar is een waarnemer en een gever
 
Hij let goed op de klas waaraan hij les geeft, geeft leerlingen waar nodig individuele begeleiding en houdt daarnaast alle ontwikkelingen op het gebied van de muziek en de verschillende muziekstijlen bij (waarnemer).
 
Ook brengt hij zijn kennis op het gebied van muziek en de verschillende muziekinstrumenten over aan de leerlingen, motiveert ze om zelf muziek te gaan maken en maakt de leerlingen enthousiast (gever).
 
Daarnaast is hij vaak ook een levensgenieter; hij geeft les in zijn hobby (muziek) en mag leerlingen enthousiast maken en instrumenten leren bespelen en verdient daar zijn geld mee.
 

Bekijk de persoonstypen voor Muziekleraar


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Muziekleraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Muziekleraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Muziekleraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Muziekleraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Muziekleraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Muziekleraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Muziekleraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Muziekleraar iets voor je?

Zou je graag Muziekleraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Muziekleraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Muziekleraar

tess

het is een leuk beroep ik doe het zelf ook tropet les

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar