Personeelsconsulent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Personeelsconsulent? Lees de functieomschrijving.

Een Personeelsconsulent adviseert en ondersteunt de directie van een bedrijf of de managers in de keuzes op gebied van personeel en organisatie. De Personeelsconsulent denkt mee over de visie van de organisatie. Maar ook medewerkers uit het bedrijf kunnen bij de personeelsconsulent terecht voor advies.

Een Personeelsconsulent is verantwoordelijk voor het verzamelen van benodigde informatie en op basis daarvan het opstellen van het personeelsbeleid. Zijn/Haar taak is tevens het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. Wanneer er zich problemen voordoen is hij/zij het luisterend oor en hij/zij bemiddelt als dat nodig blijkt te zijn tussen management en medewerker.

Wil je werken als Personeelsconsulent?

Werk je al als Personeelsconsulent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Personeelsconsulent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Personeelsconsulent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Personeelsconsulent in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Beleidsteam
 • Managers
 • Personeelsleden
 • Vakbonden

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Personeelsconsulent

Wat verdient een Personeelsconsulent?

Een Personeelsconsulent verdient zo tussen de €2500,- en €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van ervaring, leeftijd en taken.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld een werktelefoon, scholingsmogelijkheden en doorbetaalde vakantiedagen. Welke regelingen precies gelden, hangt af van het bedrijf waar de Personeelsconsulent werkzaam is.

Salarisschaal Personeelsconsulent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Personeelsconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Personeelsconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Personeelsconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Personeelsconsulent vacatures

Personeelsadviseur
la Poubelle
Voor Maatschappelijk Ondernemingen, onderdeel van de Diamant-groep, zijn wij op zoek naar een Personeelsadviseur 24-28 uur.Maatschappelijk Ondernemingen is de bundeling van drie bedrijven, te weten Kringloopbedrijf La Poubelle, Dierenopvangcentrum …
HR Adviseur (28-36 uur)
Aatop Personeelsintermediair
Zoek je een afwisselende baan bij een mooie organisatie? Ben je gericht op ontwikkeling? Wij zijn op zoek naar een allround HR Adviseur voor 28 – 36 uur per week …
P&O adviseur bij Bambino in Dordrecht (circa 18 uur)
Bambino Kinderopvang
Bambino Christelijke Kindercentra biedt kinderopvang op verschillende plaatsen in het land (Best, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Katwijk en Valkenburg ZH). Wij bieden kinderen liefdevolle zorg vanuit christelijk perspectief. Gods liefde mag …
P&O Adviseur
Stichting JADOS (Stumass/Capito Wonen/IVA)
Voor het centraal kantoor van JADOS (overkoepelende Stichting van Stumass, Capito Wonen en IVA)in hartje centrum van Arnhem zijn we per 1 december 2019 op zoek naar een P&O Adviseur 
HR Adviseur
Langhenkel-Talenter
WAT JIJ GAAT DOENJe adviseert het management op pro-actieve wijze bij HR vraagstukken op strategisch en tactisch niveau.Je ontwikkelt eigentijds personeelsbeleid en zorgt voor implementatie en borging van het nieuwe …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Personeelsconsulent

Hoe goed is de toekomst voor de Personeelsconsulent? 

De arbeidsmarktperspectief voor een Personeelsconsulent is vrij goed. Het aantal vacatures voor deze functie is redelijk. Een goede verhouding tussen het beleidsteam en overige personeelsleden is van belang voor de sfeer en het succes van een organisatie, dus een Personeelsconsulent als schakel is vaak heel belangrijk.

Aangezien een Personeelsconsulent al een hoge functie heeft, is doorgroeien niet altijd mogelijk. Wel kan hij/zij aanvullende cursussen volgen en zich zo specialiseren in een bepaalde richting. Ook kan hij/zij bij goed functioneren meer verantwoordelijkheden krijgen. Uiteindelijk kan de Personeelsconsulent ook Manager of zelfs Directeur worden, maar dit is lang niet altijd het geval.

Baankans Personeelsconsulent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Personeelsconsulent worden: Opleidingen tot Personeelsconsulent

Hoe word je een Personeelsconsulent? 

Om Personeelsconsulent te worden kan een cursus of korte opleiding worden gevolgd. Deze trainingen bestaan uit een aantal modules, zoals Schriftelijke Communicatie, Middle Management en Bedrijfsvoering en Arbeidsrecht. De opleidingen leiden op tot het erkende diploma van de Nederlandse Associatie voor Examinering.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Personeelsconsulent

Personeelsconsulent
Ambieer je een ondersteunende en adviserende rol voor de leidinggevende personeelsfunctionarissen binnen jouw organisatie? Of heb je de ambitie om op termijn zelf door te groeien naar een leidinggevende functie …
Praktijkdiploma Loonadministratie PDL Noord-Holland
In Noord-Holland (Regio Zaandam, Purmerend, Volendam, Amsterdam Noord, Beverwijk, Alkmaar, Haarlem) verzorgt Ed van Hoolwerff - Boekhoudcursussen de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) Er is veel vraag naar (assistent-)medewerkers voor de …
Personeelsconsulent E-Learning
Loopbaan bij P&O? Volg de opleiding PersoneelsconsulentAls personeelsconsulent niveau 4 krijg je beroepshalve te maken met arbeidscontracten, ontslagrecht en ziekteverzuim. Ook denk je mee. Je adviseert de organisatie over personeelsbeleid. …
Personeelsconsulent Thuisstudie
Loopbaan bij P&O? Volg de opleiding PersoneelsconsulentAls personeelsconsulent niveau 4 krijg je beroepshalve te maken met arbeidscontracten, ontslagrecht en ziekteverzuim. Ook denk je mee. Je adviseert de organisatie over personeelsbeleid. …
Meer opleidingen Personeelsconsulent

Weet je nog niet of je Personeelsconsulent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Personeelsconsulent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Personeelsconsulent

Met wie werkt een Personeelsconsulent samen? 

De Personeelsconsulent is de schakel tussen het beleidsteam en medewerkers van een organisatie. Hij/Zij luistert naar wensen en klachten van het personeel en baseert mede hierop zijn/haar advies aan het beleidsteam.

Als er een conflict is over salarissen en dergelijke, kan het zijn dat de Personeelsconsulent contact heeft met vakbonden.


 • Beleidsteam
 • Managers
 • Personeelsleden
 • Vakbonden
Personeelsconsulent


Organisaties waar een Personeelsconsulent werkzaam is

Waar werkt een Personeelsconsulent meestal? 

Een Personeelsconsulent kan bij allerlei soorten bedrijven aan de slag. Meestal gaat het om grote bedrijven uit allerlei sectoren. Het bedrijf wil winst maken en hoort dus bij de profit-sector.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Personeelsconsulent

Waar kun je het beste werken als Personeelsconsulent? Hieronder vindt je de best door de Personeelsconsulent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Personeelsconsulent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Personeelsconsulent:

Welke competenties heeft een een Personeelsconsulent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Personeelsconsulent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Personeelsconsulent nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Personeelsconsulent zijn Waarnemer en Bemiddelaar.

Een Personeelsconsulent is analytisch en onderzoekend. Op basis van zijn/haar waarnemingen stelt hij/zij een advies op (Waarnemer).

Ook is een Personeelsconsulent ondersteunend, helpend en ontvankelijk (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Personeelsconsulent


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Personeelsconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Personeelsconsulent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Personeelsconsulent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Personeelsconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Personeelsconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Personeelsconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Personeelsconsulent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Personeelsconsulent iets voor je?

Zou je graag Personeelsconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Personeelsconsulent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Personeelsconsulent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar