Schaapherder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Schaapherder? Lees de functieomschrijving.

Een Schaapherder is iemand die met een kudde schapen door een gebied loopt. Tegenwoordig is een Schaapherder vaak in dienst bij een organisatie waarvan hij een opdracht krijgt. Deze opdracht houdt  vaak in dat de kudde schapen op een aangegeven gebied het gras moet grazen. De Schaapherder trekt er dan met de schapen op uit richting dat gebied, waarna de schapen enige tijd krijgen om het gras daar te grazen.

Het werk van een Schaapherder bestaat uit het begeleiden van de kudde schapen naar een bepaalde plaats. Dit doet hij doorgaans met de hulp van een (herders)hond. De Schaapherder geeft de hond een commando, waarna deze de schapen op een bepaalde manier leidt. De Schaapherder loopt vaak voor de kudde schapen uit. In zijn hand houdt een Schaapherder soms een herdersstok met daaraan een belletje, waarmee hij niet alleen de hond commando’s geeft, maar waardoor de schapen ook een richtlijn hebben.

Naast het begeleiden van de hond en de kudde, houdt de Schaapherder zich ook bezig met het onderhoudt aan de schapen. Met dit onderhoud wordt onder andere het scheren van de schapen, het bekappen, het aanbrengen van oormerken en helpen bij geboortes bedoeld.

Wil je werken als Schaapherder?

Werk je al als Schaapherder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Schaapherder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Schaapherder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Schaapherder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Schaapherder

Wat verdient een Schaapherder?

Het beroep van Schaapherder is tegenwoordig, in tegenstelling tot tientallen jaren geleden, geen rendabel werk meer. Veel Schaapherders zijn in dienst van een natuurorganisatie, waardoor zij via hen betaald krijgen. De ze organisaties draaien vaak op subsidies, waardoor het salaris vaak maar net genoeg is om in levensonderhoud te voorzien.

Salarisschaal Schaapherder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Schaapherder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Schaapherder

Hoe goed is de toekomst voor de Schaapherder? 

Vroeger was het werk van een Schaapherder rendabel, omdat het één van de weinig manieren was om te profiteren van woeste, onbruikbare grond. Nu dit niet meer het geval is, zijn er andere redenen voor de werkzaamheden van een Schaapherder. Dit is veelal om het gras in een bepaald gebied kort te houden. Dit werk levert echter vaak niet genoeg op voor een Schaapherder om hiermee zelfstandig in zijn levensonderhoud te voorzien. Vaak geniet hij, of de organisatie waarvoor hij werkzaam is, daarom subsidies. Echter, nu er steeds meer bezuinigd wordt op subsidies, hebben Schaapherders het zwaar. De overheid zou niet snel het vak van Schaapherder laten uitsterven, maar de arbeidsmarkt is erg matig door de lage vraag.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Schaapherder niet, omdat het werk dat hij doet erg specifiek is en hij geen functie boven zich heeft staan waartoe hij kan doorgroeien.

Baankans Schaapherder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Schaapherder worden: Opleidingen tot Schaapherder

Hoe word je een Schaapherder? 

Het beroep van Schaapherder is geen beschermd beroep. Dit houdt in dat ieder persoon zich Schaapherder mag noemen en dat er dus geen opleiding voor gevolgd hoeft te worden.

Ondanks dat een opleiding niet verplicht is, raden veel ervaren Schaapherders een opleiding in de vorm van een cursus wel aan, omdat er tijdens zo’n cursus veel over de (omgang met) schapen en de natuur geleerd wordt. Een cursus die een geïnteresseerde kan volgen, is de cursus ‘Aspirant Schaapherder’. Tijdens deze cursus leert een leerling onder andere het werken met een hond, onderhoud aan schapen, zoals scheren, bekappen en ontwormen, en het organiseren van activiteiten.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Schaapherder

Vitaal Ouder Worden
VITAAL OUDER WORDEN  is een leuke, inspirerende dag gericht op u die actief en vitaal ouder wilt worden. Doel is om u praktisch en informatief te ondersteunen bij de overgang …
Meer opleidingen Schaapherder

Weet je nog niet of je Schaapherder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Schaapherder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Schaapherder

Met wie werkt een Schaapherder samen? 

Een Schaapherder staat tijdens zijn werkzaamheden doorgaans niet in nauw contact met personen., omdat hij zijn werkzaamheden voornamelijk zelfstandig verricht.  Een type persoon waarmee een Schaapherder met enige regelmaat in contact staat, is, in het geval hij werkzaam is bij een natuurorganisatie, met de organisatie. Via hen krijgt de Schaapherder door waar hij met zijn kudde heen moet. Een Schaapherder die niet in dienst is bij zo’n organisatie, staat meer in contact met een opdrachtgever, bijvoorbeeld een grootlandbezitter, omdat hij via die opdrachtgever specificaties doorkrijgt.


Schaapherder


Organisaties waar een Schaapherder werkzaam is

Waar werkt een Schaapherder meestal? 

Een Schaapherder is vaak in dienst bij een organisatie, zoals natuurmonumenten, landschapsbeheer of bij de gemeente. Een Schaapherder die dit niet is, werkt als zelfstandige.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Schaapherder

Waar kun je het beste werken als Schaapherder? Hieronder vindt je de best door de Schaapherder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Schaapherder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Schaapherder:

Welke competenties heeft een een Schaapherder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Schaapherder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Schaapherder nodig? 

Een Schaapherder is een verzorgend, warm en betrokken persoon. Dit zijn typische kenmerken van het persoonlijkheidstype ‘gever’. Een Schaapherder is vooral verzorgend, warm en betrokken naar zijn schapen toe. Dit is noodzakelijk, omdat schapen van essentieel belang zijn voor het uitoefenen van zijn beroep als Schaapherder.

Naast de eigenschappen van een gever, heeft een Schaapherder ook eigenschappen van een levensgenieter. Zijn werkzaamheden verricht een Schaapherder veelal buiten en daar moet hij dan ook van houden. Een schaapherder is energiek, levendig en optimistisch. Dit is noodzakelijk omdat iemand die deze eigenschappen niet bezit, er niet van kan genieten om met schapen buiten door de velden te lopen en iemand die dat niet als zijn ideale dagbesteding ziet, zal het beroep van Schaapherder niet lang volhouden.

Bekijk de persoonstypen voor Schaapherder


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Schaapherder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Schaapherder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Schaapherder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Schaapherder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Schaapherder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Schaapherder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Schaapherder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Schaapherder iets voor je?

Zou je graag Schaapherder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Schaapherder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Schaapherder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar