U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Autoschadehersteller

Autoschadehersteller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een autoschadehersteller? Lees de functieomschrijving.

Zoals de naam al doet vermoeden is de belangrijkste taak van een Autoschadehersteller het herstellen van schade aan auto’s. Door bijvoorbeeld een aanrijding kan een auto licht tot zwaar beschadigen. Een Autoschadehersteller gaat met de auto aan de slag om deze weer te repareren en veilig de weg op te sturen.

De werkzaamheden van een Autoschadehersteller bestaan onder andere uit uitdeuken, het vervangen van onderdelen en het lassen van plaatdelen. Soms gaat het om kleine reparaties, maar soms zal de auto voor een deel uit elkaar gehaald moeten worden om deze te kunnen repareren. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de auto kunnen beschadigingen hebben die de Autoschadehersteller moet repareren. De Autoschadehersteller moet de schade goed kunnen inschatten en vervolgens herstellen zodat de automobilist weer veilig en vertrouwd de weg op kan. De auto moet er dan weer strak uitzien.

Omdat de Autoschadehersteller allerlei soorten schades binnenkrijgt, is het werk zeer afwisselend en moet de Autoschadehersteller kennis hebben van diverse technieken en ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Mensen vonden ons op: Job Autoschadehersteller, Baan Autoschadehersteller, Autoschadehersteller Worden, Functie-eisen Autoschadehersteller, Verantwoordelijkheden Autoschadehersteller, Functieprofiel Autoschadehersteller, Wat doet een Autoschadehersteller, Werken als Autoschadehersteller.

Autoschadehersteller worden: Opleiding tot autoschadehersteller

Om Autoschadehersteller te kunnen worden, kan de MBO-opleiding Autoschaderhersteltechniek (Autoschadehersteller) gevolgd worden. Deze opleiding duurt twee tot drie jaar. Vaak is dit een BBL-opleiding waardoor al werkende het vak wordt geleerd. Praktische kennis en het opdoen van de benodigde vaardigheden is voor de Autoschadehersteller het belangrijkste om tijdens de opleiding te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Autoschadehersteller, Autoschadehersteller Worden, Opleidingsniveau Autoschadehersteller, Scholing Autoschadehersteller, Studie Autoschadehersteller, Bijscholing Autoschadehersteller, Omscholing Autoschadehersteller.

Organisaties waar een autoschadehersteller doorgaans werkzaam is

Een Autoschadehersteller komt te werken bij een autoschadeherstelbedrijf. Dit zijn bedrijven in de Profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Autoschadehersteller, Autoschadehersteller Worden, Opleidingsniveau Autoschadehersteller, Scholing Autoschadehersteller, Studie Autoschadehersteller, Bijscholing Autoschadehersteller, Omscholing Autoschadehersteller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden autoschadehersteller

Een startende Autoschadehersteller zal rond de 1400 euro gaan verdienen. Het salaris zal stijgen als meer werkervaring wordt opgedaan en als de Autoschadehersteller doorgroeit tot Eerste Autoschadehersteller.

Mensen vonden ons op: Salaris Autoschadehersteller, Loon Autoschadehersteller, Wat verdien je als Autoschadehersteller, Salarisschaal Autoschadehersteller, Salarisindicatie Autoschadehersteller, Bonus Autoschadehersteller, CAO Autoschadehersteller, Brutoloon Autoschadehersteller, Nettoloon Autoschadehersteller, Vakantiedagen Autoschadehersteller, Pensioen Autoschadehersteller.

Competenties, skills & vaardigheden autoschadehersteller

 • Energie
 • Samenwerken
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Autoschadehersteller, Vaardigheden Autoschadehersteller, Attitude Autoschadehersteller, Kwalificaties Autoschadehersteller, Competentieprofiel Autoschadehersteller.

Boeken voor het beroep autoschadehersteller

Wil je meer weten over het beroep autoschadehersteller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je autoschadehersteller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken autoschadehersteller te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Autoschadehersteller, Autoschadehersteller ebooks, boek Autoschadehersteller.

Persoonstypen autoschadehersteller

Een Autoschadehersteller moet goed inzicht hebben en in één oogopslag kunnen zien wat er moet gebeuren om de auto te repareren. Daarnaast moet de Autoschadehersteller ook goed kunnen samenwerken met collega’s om zo tot het beste resultaat te komen. De Autoschadehersteller moet netjes en efficiënt kunnen werken en van afwisselend werk houden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Autoschadehersteller, Karakter Autoschadehersteller.

Netwerk autoschadehersteller

Een autoschadehersteller krijgt in zijn werkzaamheden te maken met een leidinggevende en mede-autoschadeherstellers. Daarnaast is er ook contact met de klant.

Mensen vonden ons op: Collega’s Autoschadehersteller, Medewerkers Autoschadehersteller.

Is het beroep autoschadehersteller iets voor jou?

Zou je graag autoschadehersteller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als autoschadehersteller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Autoschadehersteller, beroepskeuzetest Autoschadehersteller, beroep Autoschadehersteller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden autoschadehersteller

Er is voldoende werk en daarmee arbeidsmarktperspectief voor de Autoschadehersteller. Veel Autoschadeherstelbedrijven zijn op zoek naar kundige Autoschadeherstellers. Een Autoschadehersteller kan doorgroeien tot Eerste Autoschadehersteller, hiervoor bestaan ook vervolgopleidingen die gevolgd kunnen worden als de opleiding tot Autoschadehersteller succesvol is afgerond.

Arbeidsmarktperspectief score autoschadehersteller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep autoschadehersteller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Autoschadehersteller, Promotie mogelijkheden Autoschadehersteller, Carriere Autoschadehersteller.

Solliciteren op de functie autoschadehersteller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als autoschadehersteller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor autoschadehersteller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als autoschadehersteller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Autoschadehersteller, CV Autoschadehersteller, sollicitatie Autoschadehersteller.

Interviews met autoschadehersteller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen autoschadehersteller

Vacatures autoschadehersteller

Op zoek naar een nieuwe baan als Autoschadehersteller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autoschadehersteller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Zoals de naam al doet vermoeden is de belangrijkste taak van een Autoschadehersteller het herstellen van schade aan auto’s. Door bijvoorbeeld een aanrijding kan een auto licht tot zwaar beschadigen. Een Autoschadehersteller gaat met de auto aan de slag om deze weer te repareren en veilig de weg op te sturen.

Beoordeling Autoschadehersteller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Autoschadehersteller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Autoschadehersteller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep