CNC Kanter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een CNC Kanter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cnc kanter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cnc kanter wordt.

 

Wat is een CNC Kanter?

Een CNC Kanter bewerkt metalen platen. Tegenwoordig zijn de meeste automatische roterende gereedschappen om mee te kanten computer gestuurd. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control"). Het onderhouden, instellen en afstellen van de machine behoort ook tot de taken van een CNC Kanter. Daarbij hoort kennis van software en hardware van de computer / machine.

Kanten is een speciale metaalbewerkingstechniek waarbij de onderkant (de "matrijs") een V-vorm heeft waardoor de metalen platen eenvoudig in elkaar passen. Dit geautomatiseerde productieproces is relatief goedkoop hierdoor. Kennis van en handigheid met gereedschappen (zoals boren) is daarom essentieel. Maar ook het lezen van instructies en bouwtekeningen en het controleren van het eindproduct.

Fabrieken waar CNC Kanters werken, zijn vaak dag en nacht in bedrijf. Dit betekent voor de CNC Kanter wisselende diensten en in groepsverband werken. Samenwerken is hierbij belangrijk. Want samen met een groep collega's moet de fabriek draaiende gehouden worden.Wil je werken als CNC Kanter?

Werk je al als CNC Kanter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je CNC Kanter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor CNC Kanter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep CNC Kanter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • - Directe leidinggevende, manager
  • - Collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers
  • - Onderhoudsmonteur, technisch personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Kanter

Wat verdient een CNC Kanter?

Het inkomen van een CNC Kanter ligt tussen de € 1.900 en € 2.900, afhankelijk van ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

Salarisschaal CNC Kanter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures CNC Kanter

Er zijn geen vacatures CNC Kanter aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een CNC Kanter in werkt.

Meer weten over de sector waar een CNC Kanter in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden CNC Kanter

Wat is de toekomst van CNC Kanter?

Het perspectief op de arbeidsmarkt is goed, er zijn veel vacatures voor een CNC Kanter. Er is nog steeds een tekort op de arbeidsmarkt van mensen met een technische opleiding. Met name vrouwen worden gestimuleerd een technische opleiding te volgen.

De doorgroeimogelijkheden zijn gemiddeld, tenzij een extra studie wordt gevolgd. CNC Kanters kunnen wel leren zelfstandig programma's te schrijven voor metaalbewerkingsmachines. Zodoende kunnen ze bijvoorbeeld doorgroeien naar een zelfstandige programmeurfunctie. Meer technisch aangelegde CNC Kanters zouden bijvoorbeeld monteur kunnen worden.

Baankans CNC Kanter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

CNC Kanter worden: Opleidingen tot CNC Kanter

Wil je CNC Kanter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de CNC Kanter.

Hoe word je een CNC Kanter? 

Een CNC Kanter heeft meestal een MBO-opleiding metaalbewerking of kanten gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Kanter ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Kanter willen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot CNC Kanter

Er zijn geen opleidingen CNC Kanter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een CNC Kanter in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot CNC Kanter

Als je CNC Kanter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar CNC Kanter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie CNC Kanter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een CNC Kanter?

Competenties en Vaardigheden CNC Kanter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een CNC Kanter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een CNC Kanter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de CNC Kanter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een CNC Kanter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep CNC Kanter. Als CNC Kanter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen CNC Kanter:


zie volledige beschrijving persoonstype CNC Kanter

Vakkennis voor een CNC Kanter

Het is voor een CNC Kanter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot CNC Kanter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen CNC Kanter


Werkervaring CNC Kanter

Het is voor een startend CNC Kanter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot CNC Kanter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metaalbewerker, CNC Operator, CNC Frezer .

Iets anders leren?

Is CNC Kanter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk CNC Kanter

Met wie werkt een CNC Kanter samen? 

Het netwerk van een CNC Kanter is meestal niet groot. Naast zijn directe leidinggevende en collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers heeft de CNC Frezer weinig andere contacten, behalve incidenteel met onderhoudsmonteurs of technisch personeel op het moment dat de machine defect is of vervangen dient te worden.


  • - Directe leidinggevende, manager
  • - Collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers
  • - Onderhoudsmonteur, technisch personeel
CNC Kanter


Organisaties waar een CNC Kanter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een CNC Kanter meestal werkt.

Waar werkt een CNC Kanter?

Een CNC Kanter is meestal werkzaam in de metaal- of bouwsector. Dit zijn profit organisaties. Maar het komt ook voor dat het bedrijf waar de CNC Kanter werkzaam is, werkt voor een overheid (non-profit).

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers CNC Kanter

Waar kun je het beste werken als CNC Kanter? Hieronder vind je de best door de CNC Kanter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep CNC Kanter.

Competenties, Skills en Vaardigheden CNC Kanter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een CNC Kanter.

Welke competenties heeft een CNC Kanter nodig?

Een CNC Kanter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen CNC Kanter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij CNC Kanter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een CNC Kanter nodig? 

Een CNC Kanter moet zorgvuldig en geduldig met de handen en een machine werken naar een fraai eindresultaat.

Bekijk de persoonstypen voor CNC Kanter


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een CNC Kanter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep CNC Kanter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep CNC Kanter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie CNC Kanter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Kanter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Kanter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Kanter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep CNC Kanter iets voor je?

Zou je graag CNC Kanter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Kanter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op CNC Kanter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar