Autoschadehersteller Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Autoschadehersteller? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep autoschadehersteller. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je autoschadehersteller wordt.

 

Wat is een Autoschadehersteller?

Zoals de naam al doet vermoeden is de belangrijkste taak van een Autoschadehersteller het herstellen van schade aan auto’s. Door bijvoorbeeld een aanrijding kan een auto licht tot zwaar beschadigen. Een Autoschadehersteller gaat met de auto aan de slag om deze weer te repareren en veilig de weg op te sturen.

De werkzaamheden van een Autoschadehersteller bestaan onder andere uit uitdeuken, het vervangen van onderdelen en het lassen van plaatdelen. Soms gaat het om kleine reparaties, maar soms zal de auto voor een deel uit elkaar gehaald moeten worden om deze te kunnen repareren. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de auto kunnen beschadigingen hebben die de Autoschadehersteller moet repareren. De Autoschadehersteller moet de schade goed kunnen inschatten en vervolgens herstellen zodat de automobilist weer veilig en vertrouwd de weg op kan. De auto moet er dan weer strak uitzien.

Omdat de Autoschadehersteller allerlei soorten schades binnenkrijgt, is het werk zeer afwisselend en moet de Autoschadehersteller kennis hebben van diverse technieken en ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied.Wil je werken als Autoschadehersteller?

Werk je al als Autoschadehersteller en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Autoschadehersteller worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Autoschadehersteller, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Autoschadehersteller in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Autoschadehersteller

Wat verdient een Autoschadehersteller?

Een startende Autoschadehersteller zal rond de 1400 euro gaan verdienen. Het salaris zal stijgen als meer werkervaring wordt opgedaan en als de Autoschadehersteller doorgroeit tot Eerste Autoschadehersteller.

Salarisschaal Autoschadehersteller

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Autoschadehersteller

Op zoek naar een nieuwe baan als Autoschadehersteller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Autoschadehersteller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Autoschadehersteller vacatures

Vacature Autoschadehersteller
Luba
Over de functie Als autospuiter zorg je ervoor dat elk voertuig of onderdeel strak de spuitcabine in gaat. Jouw vakmanschap zorgt ervoor dat het eindresultaat uit de cabine perfect is. …
Vacature Autoschadehersteller / Plaatwerker
ABS Autoherstel J. Niesing
ABS Autoherstel J. Niesing zoekt een Autoschadehersteller / Plaatwerker te MBO geplaatst op 16-07-2020 Autoschadehersteller / Plaatwerker Als autoschadehersteller voer je zelfstandig alle voorkomende herstelwerkzaamheden uit, van demontage tot het …
Vacature 1e Autoschadehersteller / Plaatwerker
Schadenet Vianen
Schadenet Vianen zoekt een 1e Autoschadehersteller / Plaatwerker te MBO geplaatst op 14-07-2020 Voor onze collega’s van Autoschade Vianen BV zoeken wij: 1e Autoschadehersteller / Plaatwerker Profiel: Vakdiploma Werkervaring in …
Vacature Plaatwerker / Autoschadehersteller
Lammertink Sportcars
Lammertink Sportcars zoekt een Plaatwerker / Autoschadehersteller te MBO geplaatst op 07-07-2020 Lammertink Sportcars restaureert Klassieke Porsches en wij zijn op zeer korte termijn op zoek naar een enthousiaste: Plaatwerker …
Vacature 1e Autospuiter / Allround Autoschadehersteller
ASN Autoschade Spijkenisse
ASN Autoschade Spijkenisse zoekt een 1e Autospuiter / Allround Autoschadehersteller te Spijkenisse MBO geplaatst op 29-06-2020 Wij hebben binnenkort ruimte voor een 1 e Autospuiter / 1 e allround Autoschadehersteller …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Autoschadehersteller

Wat is de toekomst van Autoschadehersteller?

Er is voldoende werk en daarmee arbeidsmarktperspectief voor de Autoschadehersteller. Veel Autoschadeherstelbedrijven zijn op zoek naar kundige Autoschadeherstellers. Een Autoschadehersteller kan doorgroeien tot Eerste Autoschadehersteller, hiervoor bestaan ook vervolgopleidingen die gevolgd kunnen worden als de opleiding tot Autoschadehersteller succesvol is afgerond.

Baankans Autoschadehersteller

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Autoschadehersteller worden: Opleidingen tot Autoschadehersteller

Wil je Autoschadehersteller worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Autoschadehersteller.

Hoe word je een Autoschadehersteller? 

Om Autoschadehersteller te kunnen worden, kan de MBO-opleiding Autoschaderhersteltechniek (Autoschadehersteller) gevolgd worden. Deze opleiding duurt twee tot drie jaar. Vaak is dit een BBL-opleiding waardoor al werkende het vak wordt geleerd. Praktische kennis en het opdoen van de benodigde vaardigheden is voor de Autoschadehersteller het belangrijkste om tijdens de opleiding te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Autoschadehersteller

Er zijn geen opleidingen Autoschadehersteller aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Autoschadehersteller in werkt

Bekijk alle opleidingen Automotive

Omscholen of doorgroeien tot Autoschadehersteller

Als je Autoschadehersteller wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Autoschadehersteller zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Autoschadehersteller

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Autoschadehersteller?

Competenties en Vaardigheden Autoschadehersteller

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Autoschadehersteller nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Autoschadehersteller nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Autoschadehersteller

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Autoschadehersteller

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Autoschadehersteller. Als Autoschadehersteller wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Autoschadehersteller:


zie volledige beschrijving persoonstype Autoschadehersteller

Vakkennis voor een Autoschadehersteller

Het is voor een Autoschadehersteller ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Autoschadehersteller zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Autoschadehersteller


Werkervaring Autoschadehersteller

Het is voor een startend Autoschadehersteller die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Autoschadehersteller is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Autoschadehersteller het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Autoschadehersteller

Met wie werkt een Autoschadehersteller samen? 

Een autoschadehersteller krijgt in zijn werkzaamheden te maken met een leidinggevende en mede-autoschadeherstellers. Daarnaast is er ook contact met de klant.


Autoschadehersteller


Organisaties waar een Autoschadehersteller werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Autoschadehersteller meestal werkt.

Waar werkt een Autoschadehersteller?

Een Autoschadehersteller komt te werken bij een autoschadeherstelbedrijf. Dit zijn bedrijven in de Profit sector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Autoschadehersteller

Waar kun je het beste werken als Autoschadehersteller? Hieronder vind je de best door de Autoschadehersteller beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Autoschadehersteller.

Competenties, Skills en Vaardigheden Autoschadehersteller:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Autoschadehersteller.

Welke competenties heeft een Autoschadehersteller nodig?

Een Autoschadehersteller heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Autoschadehersteller

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Autoschadehersteller passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Autoschadehersteller nodig? 

Een Autoschadehersteller moet goed inzicht hebben en in één oogopslag kunnen zien wat er moet gebeuren om de auto te repareren. Daarnaast moet de Autoschadehersteller ook goed kunnen samenwerken met collega’s om zo tot het beste resultaat te komen. De Autoschadehersteller moet netjes en efficiënt kunnen werken en van afwisselend werk houden.

Bekijk de persoonstypen voor Autoschadehersteller


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Autoschadehersteller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Autoschadehersteller

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Autoschadehersteller

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Autoschadehersteller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Autoschadehersteller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Autoschadehersteller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Autoschadehersteller. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Autoschadehersteller iets voor je?

Zou je graag Autoschadehersteller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Autoschadehersteller bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Autoschadehersteller?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Autoschadehersteller

Vacature Autoschadehersteller
Urgent Uitzendburo
-       Ontvangt opdrachten van de chef plaatwerkerij en bepaalt de aanpak van werkenin overleg met deze chef.-          Demonteert en monteert indien nodig onderdelen als bijvoorbeeld ruiten, portieren, kofferdeksels, motoren en …

Actuele blogposts


reacties op Autoschadehersteller

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar