Plaatwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plaatwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep plaatwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je plaatwerker wordt.

 

Wat is een Plaatwerker?

Een plaatwerker is een metaalbewerker die met plaatmetaal werkt. Plaatmetaal zijn lichte metalenplaten die voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is aan de plaatwerker om het plaatmetaal o.a. te meten, te snijden en te assembleren. Als het om grote hoeveelheden (zwaar) plaatmetaal gaat kan er ook gebruik gemaakt worden van machines. De plaatwerker is dan verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste specificaties en de verdere besturing van de machine.   

Een reguliere metaalbewerker heeft veel algemene kennis van verschillende soorten metaalbewerkingen. Een plaatwerker is daarentegen gespecialiseerd in plaatmetaal. Omdat er veel met zware materialen gewerkt wordt, kan het werk van een plaatwerker lichamelijk zwaar zijn. Een plaatwerker is doorgaans in dienst bij een metaalconstructie- of assembleer bedrijf.

 

 
 


Wil je werken als Plaatwerker?

Werk je al als Plaatwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plaatwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Plaatwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Plaatwerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Ploegbaas
  • Metaalbewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

87


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plaatwerker

Wat verdient een Plaatwerker?

Een plaatwerker verdient doorgaands hetzelfde salaris als een reguliere metaalbewerker en dit ligt tussen de circa 1650 en 2500 euro bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd en de ervaring van de plaatwerker.

 

 
 

Salarisschaal Plaatwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Plaatwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Plaatwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plaatwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Plaatwerker vacatures

Vacature Plaatwerker
Tempo-Team
Functieomschrijving Je gaat aan de slag als plaatwerker bij een bedrijf met een hypermodern, nieuw pand in Oud-Gastel. Het bedrijf ontwikkelt en produceert grillapparatuur en food counters.Wat bieden wij
Vacature Plaatwerker RVS
VNOM
Wat ga je doen?Ter versterking van het team zoeken wij per direct een Fijnmechanische Plaatwerker voor het vervaardigen van fijnmechanische componenten voor de machinebouw.In deze functie vervorm en bewerk je …
Vacature Plaatwerker
VNOM
Wat ga je doen?Wij zoeken een zelfstandige Plaatwerker. Ben jij helemaal thuis in staal, aluminium en RVS? Dan zoeken wij jou! Jouw werkzaamheden zullen bij deze uitdagende baan onder andere …
Vacature CNC Kanter / Plaatwerker
VNOM
Wat ga je doen?Wegens uitbreiding zijn wij per direct op zoek naar een ervaren CNC Kanter / Plaatwerker. Elke dag is anders. In deze functie draag je zorg voor het …
Vacature Plaatwerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een internationaal projectpartner en verhuur- en supportbedrijf in de baggerindustrie, kust- en oeverwerken en droog grondverzet. Bij dit hechte familiebedrijf staat de derde generatie aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plaatwerker

Wat zijn de baankansen voor een Plaatwerker?

Het algemene arbeidsperspectief van een plaatwerker is redelijk tot goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waarin wordt gezocht naar een plaatwerker. Een plaatwerker worden is dan ook niet erg moeilijk. Daardoor zijn er echter weinig directe doorgroeimogelijkheden voor een plaatwerker.

 

 
 

De actuele kans op werk voor een Plaatwerker

Het beroep Plaatwerker is onderdeel van de beroepsfamilie Plaatwerkers (generiek). De kans op werk voor de beroepsfamilie Plaatwerkers (generiek) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

87

Baankans Plaatwerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Plaatwerker worden: Opleidingen tot Plaatwerker

Wil je Plaatwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Plaatwerker.

Hoe word je een Plaatwerker? 

Een plaatwerker is doorgaands MBO opgeleidt in de een metaal(technische) richting. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals: MBO werktuigbouwkunde, MBO metaal en techniek en MBO metaalbewerker

 

 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Plaatwerker

Er zijn geen opleidingen Plaatwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Plaatwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Plaatwerker

Als je je wilt omscholen tot Plaatwerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Plaatwerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Plaatwerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Plaatwerker

Vacature Plaatwerker Leerling en Ervaren
Induflex Personeelsdiensten
Amsterdam Westpoort Leerling en ervaren plaatwerker Functieomschrijving: Je dag begint op de kantoor waar zich ook de werkplaats vestigt, vanuit hier krijg je het plaatwerk mee voor de dag. Eenmaal …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Plaatwerker

Als je Plaatwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Plaatwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Plaatwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Plaatwerker?

Competenties en Vaardigheden Plaatwerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Plaatwerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Plaatwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Plaatwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Plaatwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Plaatwerker. Als Plaatwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Plaatwerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Plaatwerker

Vakkennis voor een Plaatwerker

Het is voor een Plaatwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Plaatwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Plaatwerker


Werkervaring Plaatwerker

Het is voor een startend Plaatwerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Plaatwerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Lasser, Metaalbewerker .

Iets anders leren?

Is Plaatwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Plaatwerker

Met wie werkt een Plaatwerker samen? 

Een plaatwerker werkt doorgaands samen met collega plaatwerkers of met andere metaalbewerkers. De directe leidinggevende is meestal de ploegbaas

 

 
 

  • Ploegbaas
  • Metaalbewerker
Plaatwerker


Organisaties waar een Plaatwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Plaatwerker meestal werkt.

Waar werkt een Plaatwerker?

Een plaatwerker is doorgaands in dienst van een metaalconstructie- of assembleerbedrijf. Dit zijn profit organisaties. Een plaatwerker kan ook als zelfstandige werken.

 

 

 
 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Plaatwerker

Waar kun je het beste werken als Plaatwerker? Hieronder vind je de best door de Plaatwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plaatwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plaatwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Plaatwerker.

Welke competenties heeft een Plaatwerker nodig?

Een Plaatwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Plaatwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Plaatwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Plaatwerker nodig? 

Werken met plaatmetaal is net zoals werken met andere soorten metaal een precisieklus. Een mm verschil kan grote gevolgen hebben. Een plaatwerker moet daarom goed kunnen meten en precies en nauwkeurig te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de perfectionist. Een ander belangrijke eigenschap die een plaatwerker moet hebben is een goed inzicht. Bij de werkzaamheden moeten vaak tekeningen gelezen worden en nauwkeurige metingen verricht worden. Inzichtelijk vermogen mag dan ook niet ontbreken bij de plaatwerker. Dit hoort bij het persoonstype de waarnemer.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Plaatwerker


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Plaatwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plaatwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plaatwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plaatwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plaatwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plaatwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plaatwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plaatwerker iets voor je?

Zou je graag Plaatwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plaatwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Plaatwerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Plaatwerker

Vacature Plaatwerker (M/ V)
Werkis
Heb jij ervaring in de plaatbewerking? Hou jij van klassieke auto's? Lees dan verder! Fulltime Goed salaris conform CAOGoede arbeidsvoorwaardenWerken in een dynamische omgeving Als oldtimer plaatbewerker ligt jouw passie …
Vacature Plaatwerker - Autoschadehersteller
Van As Autoschade
FUNCTIE OMSCHRIJVING: Als plaatwerker/ autoschadehersteller beschik je over een afgeronde opleiding niveau 3. Je hebt kennis van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je werkt samen met je collega’s om het …
Vacature Plaatwerker (M/ V) - Heerenveen
Bureau Techniek, Heerenveen
Plaatbewerker - Heb jij een brede interesse voor RVS techniek en ervaring als plaatwerker? Als plaatwerker ga je (las)werkzaamheden uitvoeren waarbij het gaat om dunwandig RVS voor constructies van tanks. …
Vacature Plaatwerker, Capelle aan den IJssel
VNOM
Wat ga je doen? Wij zoeken een zelfstandige Plaatwerker. Ben jij helemaal thuis in staal, aluminium en RVS? Dan zoeken wij jou Jouw werkzaamheden zullen bij deze uitdagende baan onder …
Vacature CNC Kanter / Plaatwerker, Delfgauw
VNOM
Wat ga je doen? Wegens uitbreiding zijn wij per direct op zoek naar een ervaren CNC Kanter / Plaatwerker. Elke dag is anders. In deze functie draag je zorg voor …

Actuele blogposts


reacties op Plaatwerker

De Quint Wim

Is 2000€ bruto per maand ? Dit is toch niet realistisch

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar