Plaatwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plaatwerker? Lees de functieomschrijving.

Een plaatwerker is een metaalbewerker die met plaatmetaal werkt. Plaatmetaal zijn lichte metalenplaten die voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Het is aan de plaatwerker om het plaatmetaal o.a. te meten, te snijden en te assembleren. Als het om grote hoeveelheden (zwaar) plaatmetaal gaat kan er ook gebruik gemaakt worden van machines. De plaatwerker is dan verantwoordelijk voor het invoeren van de juiste specificaties en de verdere besturing van de machine.   

Een reguliere metaalbewerker heeft veel algemene kennis van verschillende soorten metaalbewerkingen. Een plaatwerker is daarentegen gespecialiseerd in plaatmetaal. Omdat er veel met zware materialen gewerkt wordt, kan het werk van een plaatwerker lichamelijk zwaar zijn. Een plaatwerker is doorgaans in dienst bij een metaalconstructie- of assembleer bedrijf.

 

 
 

Wil je werken als Plaatwerker?

Werk je al als Plaatwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plaatwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Plaatwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Plaatwerker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Ploegbaas
  • Metaalbewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1650 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plaatwerker

Wat verdient een Plaatwerker?

Een plaatwerker verdient doorgaands hetzelfde salaris als een reguliere metaalbewerker en dit ligt tussen de circa 1650 en 2500 euro bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van de leeftijd en de ervaring van de plaatwerker.

 

 
 

Salarisschaal Plaatwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Plaatwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Plaatwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Plaatwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Plaatwerker vacatures

Tig Lasser
Urgent Uitzendburo
Lasser - plaatwerker - montage medewerker omgeving Amersfoort.Dit betreft vast werk in omgeving Amerfoort.Urgent Uitzendburo zorgt voor een constante stroom aan nieuwe vacatures; een breed aanbod aan verschillende werkplekken …
Plaatwerker / Bankwerker
Techers B.V.
Op basis van je ervaring en interesse word je ingezet op plaatbankwerk zoals solderen, assembleren, slijpen, zagen en/of kloppen. Daarnaast verricht je plaatbewerkingen ten behoeve van de vervaardiging van nieuwbouwproducten.
Plaatbankwerker
APS Son
Klinken werkzaamheden als knippen, buigen en stampen jou bekend in de oren? En ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin je kan werken met hoogwaardige producten? Zoek dan …
Technisch Medewerker Metaal
Proteqs Personeelsdiensten B.V.
Het is vrijdagmiddag 14.00 uur, wat doen jij en je collega's? Inderdaad, genieten van jullie welverdiende weekend! Als Technisch Medewerker Metaal ga je in deze afwisselende functie werken aan o.a. …
Plaatwerker
Werk en Vakmanschap
Ga aan de slag als plaatwerker bij deze specialist in metaal techniek en bouwkundige beveiliging. Deze opdrachtgever bestaat uit 2 zelfstandig opererende divisies met een totaal aan 100 deskundige collega’s …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plaatwerker

Hoe goed is de toekomst voor de Plaatwerker? 

Het algemene arbeidsperspectief van een plaatwerker is redelijk tot goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waarin wordt gezocht naar een plaatwerker. Een plaatwerker worden is dan ook niet erg moeilijk. Daardoor zijn er echter weinig directe doorgroeimogelijkheden voor een plaatwerker.

 

 
 

Baankans Plaatwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Plaatwerker worden: Opleidingen tot Plaatwerker

Hoe word je een Plaatwerker? 

Een plaatwerker is doorgaands MBO opgeleidt in de een metaal(technische) richting. Hierbij valt te denken aan opleidingen zoals: MBO werktuigbouwkunde, MBO metaal en techniek en MBO metaalbewerker

 

 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Plaatwerker

Meer opleidingen Plaatwerker

Weet je nog niet of je Plaatwerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Plaatwerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Plaatwerker

Met wie werkt een Plaatwerker samen? 

Een plaatwerker werkt doorgaands samen met collega plaatwerkers of met andere metaalbewerkers. De directe leidinggevende is meestal de ploegbaas

 

 
 

  • Ploegbaas
  • Metaalbewerker
Plaatwerker


Organisaties waar een Plaatwerker werkzaam is

Waar werkt een Plaatwerker meestal? 

Een plaatwerker is doorgaands in dienst van een metaalconstructie- of assembleerbedrijf. Dit zijn profit organisaties. Een plaatwerker kan ook als zelfstandige werken.

 

 

 
 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Plaatwerker

Waar kun je het beste werken als Plaatwerker? Hieronder vindt je de best door de Plaatwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plaatwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plaatwerker:

Welke competenties heeft een een Plaatwerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Plaatwerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Plaatwerker nodig? 

Werken met plaatmetaal is net zoals werken met andere soorten metaal een precisieklus. Een mm verschil kan grote gevolgen hebben. Een plaatwerker moet daarom goed kunnen meten en precies en nauwkeurig te werk gaan. Eigenschappen die passen bij het persoonstype de perfectionist. Een ander belangrijke eigenschap die een plaatwerker moet hebben is een goed inzicht. Bij de werkzaamheden moeten vaak tekeningen gelezen worden en nauwkeurige metingen verricht worden. Inzichtelijk vermogen mag dan ook niet ontbreken bij de plaatwerker. Dit hoort bij het persoonstype de waarnemer.

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Plaatwerker


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Plaatwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plaatwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plaatwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plaatwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plaatwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plaatwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plaatwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plaatwerker iets voor je?

Zou je graag Plaatwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plaatwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Plaatwerker

De Quint Wim

Is 2000€ bruto per maand ? Dit is toch niet realistisch

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar