Kanter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kanter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kanter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kanter wordt.

 

Wat is een Kanter?

De Kanter is werkzaam in de technieksector. De kanter vouwt plaatmateriaal in de gewenste vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vouwen van tv-steunen, onderdelen van hoogwerkers en busonderdelen.

Het vouwen van het plaatmateriaal wordt meestal met behulp van een kantbank gedaan. Deze kantbank wordt door de computer gestuurd en vouwt volgens een bepaald programma het plaatmateriaal in de gewenste vorm. Aan de hand van tekeningen moet de Kanter deze computergestuurde kantbank programmeren en de plaatwerkproducten voor de opdrachtgever produceren. Het kunnen lezen van de tekeningen en het programmeren van de computer zijn hierdoor belangrijke vaardigheden van de Kanter.

Vaak begint de Kanter in een bedrijf met het bedienen van de kantbank en leert later de computer ook daadwerkelijk programmeren. Hiermee is het een uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden. Daarnaast werkt de Kanter vaak samen en moet daarom collegiaal ingesteld zijn. Ook moet de Kanter van aanpakken weten en oog voor detail hebben.Wil je werken als Kanter?

Werk je al als Kanter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kanter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kanter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kanter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

37


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kanter

Wat verdient een Kanter?

Het startsalaris van een Kanter ligt rond de 1700 euro en kan oplopen tot 2300 euro. Ervaring is een belangrijke vereiste voor Kanters en het salaris is daar dan ook van afhankelijk.

Salarisschaal Kanter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kanter

Op zoek naar een nieuwe baan als Kanter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kanter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kanter vacatures

Vacature Cnc kanter
VDL Groep bv
In een kleine groep collega’s ben je verantwoordelijk voor 8 kantbanken.Samen zorg je ervoor dat de machines optimaal en efficiënt benut worden. Tevens stellen wij je in staat om de …
Vacature CNC Zetter/ Kanter
Ymatch
Voor onze opdrachtgever in Zevenhuizen, Zuid Holland, zijn wij op zoek naar een CNC Zetter/Kanter om het team te komen versterken. Het betreft een functie voor 40 uur per week.In …
Vacature CNC Kanter / Zetter
Ymatch
Voor onze opdrachtgever in Zoeterwoude Rijndijk, Zuid Holland, zijn wij op zoek naar een CNC Kanter / Zetter om het team te komen versterken. Het betreft een functie voor 40 …
Vacature CNC Zetter / Kanter
VNOM
Wat ga je doen?Als CNC Zetter / Kanter bestaan jouw werkzaamheden uit:• Het produceren van hoogwaardige (fijn) RVS plaatwerk producten met een CNC kantbank Amada, Safan en Darley;• Zelfstandig programmeren …
Vacature CNC Kanter Zetter
Intro Personeel
Staan de instellingen goed? Je vraagt je collega om even wat plaatwerk te halen. Je legt ze in de machine en gaan! Vandaag ga je weer mooi kant- en zetwerk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kanter

Wat is de toekomst van Kanter?

Voor de functie van Kanter zijn diverse vacatures te vinden. In deze vacatures wordt vaak wel naar ervaren Kanters gevraagd. Ervaring is in deze branche dus erg belangrijk.

Een Kanter begint vaak met enkel het bedienen van de kantbank. Later kan de Kanter ook leren om de computer te programmeren en de programma’s te schrijven aan de hand van tekeningen.

Huidige aantal vacatures

37


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kanter worden: Opleidingen tot Kanter

Wil je Kanter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kanter.

Hoe word je een Kanter? 

Om Kanter te worden, kan een opleiding in de technieksector gevolgd worden. Kennis van techniek en plaatbewerking is belangrijk. Ook is er een specifieke opleiding tot CNC Kanter. Deze opleiding bereidt de Kanter voor op de werkzaamheden. Tijdens deze opleiding leert de Kanter de computer te programmeren. Vaak wordt ook al begonnen in een bedrijf. De Kanter begint dan enkel met het bedienen van de kantbank en leert later de computer ook te programmeren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kanter

Er zijn geen opleidingen Kanter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kanter in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Kanter

Als je Kanter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kanter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kanter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kanter?

Competenties en Vaardigheden Kanter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kanter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kanter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kanter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Kanter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kanter. Als Kanter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kanter:


zie volledige beschrijving persoonstype Kanter

Vakkennis voor een Kanter

Het is voor een Kanter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kanter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kanter


Werkervaring Kanter

Het is voor een startend Kanter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kanter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Kanter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kanter

Met wie werkt een Kanter samen? 

De Kanter werkt vaak samen met andere Kanters. Ook is er contact met een leidinggevende en eventueel een opdrachtgever. Afhankelijk van de diversiteit van de organisatie kan er ook contact zijn met anderen die werkzaam zijn in de metaalbewerking.


Kanter


Organisaties waar een Kanter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kanter meestal werkt.

Waar werkt een Kanter?

Het type organisatie waar de Kanter werkzaam is, is een organisatie in de techniekbranche die aan metaalbewerking doet. Deze organisaties vouwen plaatmateriaal in opdracht van diverse opdrachtgevers. Zij zijn hiermee werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Kanter

Waar kun je het beste werken als Kanter? Hieronder vind je de best door de Kanter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kanter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kanter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kanter.

Welke competenties heeft een Kanter nodig?

Een Kanter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kanter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kanter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kanter nodig? 

De Kanter moet van aanpakken houden en goed met computers en programmeren overweg kunnen. Ook moet de Kanter oog voor detail hebben en de tekeningen goed interpreteren en omzetten in de computer. Het is daarom belangrijk dat de Kanter productief is en doelgericht te werk gaat (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Kanter


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kanter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kanter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kanter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kanter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kanter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kanter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kanter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kanter iets voor je?

Zou je graag Kanter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kanter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Kanter?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Kanter

Vacature CNC Zetter / Kanter
Ymatch
Voor onze opdrachtgever in Schoonhoven, Zuid Holland, zijn wij op zoek naar een CNC Zetter / Kanter om het team te komen versterken. Het betreft een functie voor 40 uur …
Vacature Ervaren Kanter
Ymatch
Nabij het kloppend hart van de Brainport Regio bouwt een écht Noord-Brabants familiebedrijf al jaren aan iets moois.Al bijna 30 jaar houden zij scherp in de gaten wat er om …
Vacature CNC Kanter
Effect Personeelsdiensten
Jij gaat jou bezig houden met het zelfstandig instellen en bedienen van CNC-kantbank. Jouw verantwoording ligt bij de controle van de bewerkte producten. Met jouw oog voor detail let jij …
Vacature CNC Kanter / Plaatwerker
VNOM
Wat ga je doen?Wegens uitbreiding zijn wij per direct op zoek naar een ervaren CNC Kanter / Plaatwerker. Elke dag is anders. In deze functie draag je zorg voor het …
Vacature Allround metaalbewerker / kanter
WerkTalent
In deze functie kom je te werken in een klein en gezellig team waar je je bezig houdt met uiteenlopende opdrachten. Van kleine series tot eenmalige opdrachten of prototypes. Je …

Actuele blogposts


reacties op Kanter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar