Koperslager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Koperslager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep koperslager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je koperslager wordt.

 

Wat is een Koperslager?

 

Een Koperslager is een ambachtsman die koperen voorwerpen vervaardigt, repareert, monteert, restaureert en bewerkt. Een Koperslager kan ook andere zachte metalen bewerken.

De Koperslager maakt en monteert bijvoorbeeld metalen dakbedekkingen, maar hij kan ook ketels, sier- en gebruiksvoorwerpen en monumentale ornamenten vervaardigen. Ook kan de Koperslager onderdelen voor apparaten, bruggen en machines maken. De Koperslager gebruikt verschillende technieken, zoals buigen, solderen, boren, knippen en felsen. Een Koperslager maakt een bepaalde vorm in een koperen plaat door deze in een houten mal te slaan.

Vroeger kreeg een Koperslager de opdracht om keukengerei zoals borden te maken, evenals voorwerpen die op de boerderij worden gebruikt, zoals melkemmers. Soms maakte de Koperslager een waar kunstwerk van de voorwerpen door er diverse versieringen op aan te brengen.

Tegenwoordig worden vele werkzaamheden van de Koperslager overgenomen door machines. Soms is hier wel een Koperslager bij betrokken. Hij bedient dan (door computer aangestuurde) machines. Wil je werken als Koperslager?

Werk je al als Koperslager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Koperslager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Koperslager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Koperslager in één oogopslag

Netwerk:

 • Opdrachtgevers
 • Leidinggevende
 • Collega Koperslagers
 • Metaalbewerkers
 • Plaatwerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koperslager

Wat verdient een Koperslager?

 

Een Koperslager kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder andere af van zijn gevolgde opleiding, zijn leeftijd en zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Koperslager werkt. Doorgaans gelden zo’n 24 vrije dagen per jaar met doorbetaling van het loon bij een werkaanstelling van minimaal 38 uur per week, een vakantietoeslag en soms een auto van de zaak.

Salarisschaal Koperslager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Koperslager

Er zijn geen vacatures Koperslager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Koperslager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Koperslager in werkt

Bekijk werken in Bouw

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Koperslager

Wat is de toekomst van Koperslager?

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Koperslager is niet heel goed. Er zijn weinig vacatures te vinden. Veel werkzaamheden van de Koperslager zijn inmiddels overgenomen door machines. Om toch een baan als Koperslager te vinden, moet iemand heel veel vakkennis en ervaring hebben.

Bij goed functioneren kan een Koperslager meer taken krijgen toegewezen. Zo kan de Koperslager leidinggevende worden of later zelfs de eigenaar van de Koperslagerij worden.

Baankans Koperslager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Koperslager worden: Opleidingen tot Koperslager

Wil je koperslager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Koperslager? 

 

Er is voor zover bekend geen opleiding tot Koperslager. Wel is een MBO-opleiding in de richting van metaalbewerking een goede basis. Voorbeelden van relevante opleidingen zijn Metaalbewerker, Metaal & Techniek en Werktuigbouwkunde. Dan moet daarnaast echter wel een goede cursus Koperslagen gedaan worden. Dit kan bijvoorbeeld bij diverse Koperslagerijen. Tevens kan een ‘Meisterausbildung’ gehaald worden in Duitsland.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Koperslager

Er zijn geen opleidingen Koperslager aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Koperslager in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Koperslager

Met wie werkt een Koperslager samen? 

 

Het netwerk van een Koperslager bestaat uit Opdrachtgevers, een Leidinggevende, Collega Koperslagers en vaak ook andere Metaalbewerkers en Plaatwerkers.


 • Opdrachtgevers
 • Leidinggevende
 • Collega Koperslagers
 • Metaalbewerkers
 • Plaatwerkers
Koperslager


Organisaties waar een Koperslager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Koperslager meestal werkt.

Waar werkt een Koperslager?

 

Een Koperslager werkt bij een Koperslagerij. Een Koperslagerij streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. Tevens kan een Koperslager als zelfstandige werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Koperslager

Waar kun je het beste werken als Koperslager? Hieronder vind je de best door de Koperslager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Koperslager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Koperslager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Koperslager.

Welke competenties heeft een Koperslager nodig?

Een Koperslager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Koperslager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Koperslager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Koperslager nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Koperslager zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Koperslager moet veel energie hebben, want zijn vak is fysiek erg zwaar. Ook moet hij beschikken over doorzettingsvermogen, ambitieus zijn en doelgericht en efficiënt werken (Succesvolle Werker).

Tevens is een Koperslager heel nauwkeurig. De Koperslager moet heel precies te werk gaan, zodat het resultaat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. De Koperslager moet precies weten wat hij moet doen en welke technieken hij daarvoor moet gebruiken. Hij kijkt steeds met een kritisch oog naar zijn werk (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Koperslager


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Koperslager

Joop van Dijk is lid van het koperslagersgilde van 's Hertogenbosch.

Ben je benieuwd wat een koperslager allemaal doet op een dag? Joop van Dijk vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Koperslager

Beoordeling van het beroep Koperslager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Koperslager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Koperslager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koperslager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koperslager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koperslager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koperslager iets voor je?

Zou je graag Koperslager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koperslager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Koperslager

Joop van Dijk, secretaris Koperslagersgilde 's-Hertogenbosch e.o

Kijk eens op www.koperslagersgilde.nl of neem contact op met info@koperslagersgilde.nl

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar