U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cascobouwer

Cascobouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cascobouwer? Lees de functieomschrijving.

Een Cascobouwer bouwt rompen van voertuigen of andere constructies. De Cascobouwer is verantwoordelijk voor het kant en klaar afleveren van rudimentaire constructies die vervolgens verder afgebouwd moeten worden tot een eindproduct. Dat betekent veel handwerk zoals laswerk, timmerwerk, constructiewerk, schuurwerk en leidingwerk.

Mensen vonden ons op: Job Cascobouwer, Baan Cascobouwer, Cascobouwer Worden, Functie-eisen Cascobouwer, Verantwoordelijkheden Cascobouwer, Functieprofiel Cascobouwer, Wat doet een Cascobouwer, Werken als Cascobouwer.

Cascobouwer worden: Opleiding tot cascobouwer

Een Cascobouwer wordt opgeleid via de (voorheen) LTS / (nu) VMBO, richting cascobouwer of constructiebankwerker. Toekomstige Cascobouwers met of zonder VMBO-diploma worden ook opgeleid in het leerlingwezen (richting plaatwerk of laswerk o.i.d.). MBO-opleidingen voor Cascobouwer bestaan ook maar een MBO-diploma is niet altijd een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cascobouwer, Cascobouwer Worden, Opleidingsniveau Cascobouwer, Scholing Cascobouwer, Studie Cascobouwer, Bijscholing Cascobouwer, Omscholing Cascobouwer.

Organisaties waar een cascobouwer doorgaans werkzaam is

Een Cascobouwer kan in verschillende sectoren terecht komen, profit (bouw of scheepsbouw etc.) en non-profit (overheid).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cascobouwer, Cascobouwer Worden, Opleidingsniveau Cascobouwer, Scholing Cascobouwer, Studie Cascobouwer, Bijscholing Cascobouwer, Omscholing Cascobouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cascobouwer

Ongeschoolde Cascobouwers verdienen rond de € 1.000 per maand. Ervaren, goed geschoolde Cascobouwers kunnen uiteindelijk tot € 2.500 per maand gaan verdienen. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de bouw-CAO.

Mensen vonden ons op: Salaris Cascobouwer, Loon Cascobouwer, Wat verdien je als Cascobouwer, Salarisschaal Cascobouwer, Salarisindicatie Cascobouwer, Bonus Cascobouwer, CAO Cascobouwer, Brutoloon Cascobouwer, Nettoloon Cascobouwer, Vakantiedagen Cascobouwer, Pensioen Cascobouwer.

Competenties, skills & vaardigheden cascobouwer

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Cascobouwer, Vaardigheden Cascobouwer, Attitude Cascobouwer, Kwalificaties Cascobouwer, Competentieprofiel Cascobouwer.

Boeken voor het beroep cascobouwer

Wil je meer weten over het beroep cascobouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cascobouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cascobouwer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Cascobouwer, Cascobouwer ebooks, boek Cascobouwer.

Persoonstypen cascobouwer

De Cascobouwer moet een rudimentaire constructie afleveren waar een goed eindproduct van gemaakt kan worden. Daarom moet de Cascobouwer goed met verschillende materialen kunnen omgaan en verschillende constructietechnieken beheersen. Daarnaast moet een Cascobouwer nauwkeurig werken.
 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cascobouwer, Karakter Cascobouwer.

Netwerk cascobouwer

Een Cascobouwer werkt bij een bouwbedrijf dat casco's levert, meestal op projectbasis. Dat kunnen verschillende bedrijven in verschillende sectoren zijn, zoals de bouw of scheepvaart. Daarnaast bestaat de mogelijkheid als zelfstandig ondernemer te werken. De Cascobouwer laat zich dan inhuren door een ander bedrijf. In alle hoedanigheden heeft een Cascobouwer te maken met een opdrachtgever, de klant die in feite bepaalt hoe het casco geleverd moet worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cascobouwer, Medewerkers Cascobouwer.

Is het beroep cascobouwer iets voor jou?

Zou je graag cascobouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cascobouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cascobouwer, beroepskeuzetest Cascobouwer, beroep Cascobouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cascobouwer

Momenteel (2012) zijn de arbeidsperspectieven in de bouw somber, er is weinig werk. Andere sectoren, zoals transport en scheepsbouw ondervinden minder hinder van de crisis. Een ander probleem voor de Cascobouwers is dat we momenteel wat betreft laaggeschoolde arbeid te maken hebben met concurrentie van laagbetaalde werknemers uit Oost-Europa.

De doorgroeimogelijkheden voor Cascobouwers zijn redelijk. Omdat ze heel divers werk doen, kunnen ze zich altijd specialiseren of meer leidinggevende taken bij een project op zich nemen. Daarnaast kunnen Cascobouwers voor zichzelf beginnen, een eigen onderneming starten.

Arbeidsmarktperspectief score cascobouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cascobouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cascobouwer, Promotie mogelijkheden Cascobouwer, Carriere Cascobouwer.

Solliciteren op de functie cascobouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cascobouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cascobouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cascobouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cascobouwer, CV Cascobouwer, sollicitatie Cascobouwer.

Interviews met cascobouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cascobouwer

 • - Lasser
 • - Timmerman
 • - Bouwvakker

Vacatures cascobouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Cascobouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cascobouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Cascobouwer bouwt rompen van voertuigen of andere constructies. De Cascobouwer is verantwoordelijk voor het kant en klaar afleveren van rudimentaire constructies die vervolgens verder afgebouwd moeten worden tot een eindproduct. Dat betekent veel handwerk zoals laswerk, timmerwerk, constructiewerk, schuurwerk en leidingwerk. .

Beoordeling Cascobouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cascobouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cascobouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep