Cascobouwer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Cascobouwer worden: Opleidingen tot Cascobouwer

Wil je Cascobouwer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Cascobouwer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Cascobouwer.

Hoe word je een Cascobouwer? 

Een Cascobouwer wordt opgeleid via de (voorheen) LTS / (nu) VMBO, richting cascobouwer of constructiebankwerker. Toekomstige Cascobouwers met of zonder VMBO-diploma worden ook opgeleid in het leerlingwezen (richting plaatwerk of laswerk o.i.d.). MBO-opleidingen voor Cascobouwer bestaan ook maar een MBO-diploma is niet altijd een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cascobouwer

Er zijn geen opleidingen Cascobouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cascobouwer in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Cascobouwer te worden?

Voordat je aan een opleiding Cascobouwer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Cascobouwer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Cascobouwer?

Momenteel (2012) zijn de arbeidsperspectieven in de bouw somber, er is weinig werk. Andere sectoren, zoals transport en scheepsbouw ondervinden minder hinder van de crisis. Een ander probleem voor de Cascobouwers is dat we momenteel wat betreft laaggeschoolde arbeid te maken hebben met concurrentie van laagbetaalde werknemers uit Oost-Europa.

De doorgroeimogelijkheden voor Cascobouwers zijn redelijk. Omdat ze heel divers werk doen, kunnen ze zich altijd specialiseren of meer leidinggevende taken bij een project op zich nemen. Daarnaast kunnen Cascobouwers voor zichzelf beginnen, een eigen onderneming starten.

De actuele kans op werk voor een Cascobouwer

Het beroep Cascobouwer is onderdeel van de beroepsfamilie Constructiesamenbouwers, -stellers, (de)montagemonteurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Constructiesamenbouwers, -stellers, (de)montagemonteurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

57

Baankans Cascobouwer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Cascobouwer

Als je je wilt omscholen tot Cascobouwer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Cascobouwer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Cascobouwer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Cascobouwer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cascobouwer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature BBL Leerling Constructiewerker
Accres HR Solutions
Werk jij graag met je handen en machines? Vind jij het een uitdaging dat alles in elkaar past? Als constructiewerker werk je aan constructies voor de bouw of aan onderdelen …
Vacature BBL leerling Constructiewerker
Werk en Vakmanschap
Ga aan de slag als Leerling constructiebankwerker/lasser  bij deze specialist in metaal techniek en bouwkundige beveiliging. Deze opdrachtgever bestaat uit zelfstandig opererende  divisies met een totaal aan deskundige collega’s en …

Leerling vacatures

Vacature BBL Leerling Constructiewerker
Accres HR Solutions
Werk jij graag met je handen en machines? Vind jij het een uitdaging dat alles in elkaar past? Als constructiewerker werk je aan constructies voor de bouw of aan onderdelen …
Vacature BBL leerling Constructiewerker
Werk en Vakmanschap
Ga aan de slag als Leerling constructiebankwerker/lasser  bij deze specialist in metaal techniek en bouwkundige beveiliging. Deze opdrachtgever bestaat uit zelfstandig opererende  divisies met een totaal aan deskundige collega’s en …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cascobouwer

Als je Cascobouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cascobouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cascobouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cascobouwer?

Competenties en Vaardigheden Cascobouwer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Cascobouwer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Cascobouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cascobouwer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Cascobouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cascobouwer. Als Cascobouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cascobouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Cascobouwer

Vakkennis voor een Cascobouwer

Het is voor een Cascobouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Cascobouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Cascobouwer


Werkervaring Cascobouwer

Het is voor een startend Cascobouwer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cascobouwer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Cascobouwer, maar iets anders?

Is een opleiding Cascobouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Cascobouwer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Cascobouwer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Cascobouwer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Cascobouwer te worden?

Zou je graag Cascobouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Cascobouwer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar