Cascobouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cascobouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cascobouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cascobouwer wordt.

 

Wat is een Cascobouwer?

Een Cascobouwer bouwt rompen van voertuigen of andere constructies. De Cascobouwer is verantwoordelijk voor het kant en klaar afleveren van rudimentaire constructies die vervolgens verder afgebouwd moeten worden tot een eindproduct. Dat betekent veel handwerk zoals laswerk, timmerwerk, constructiewerk, schuurwerk en leidingwerk.Wil je werken als Cascobouwer?

Werk je al als Cascobouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cascobouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cascobouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cascobouwer in één oogopslag

Netwerk:

 • - de opdrachtgever
 • - een opzichter, directe leidinggevende
 • - de werkgever
 • - andere bouwvakkers, cascobouwers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

26


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cascobouwer

Wat verdient een Cascobouwer?

Ongeschoolde Cascobouwers verdienen rond de € 1.000 per maand. Ervaren, goed geschoolde Cascobouwers kunnen uiteindelijk tot € 2.500 per maand gaan verdienen. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de bouw-CAO.

Salarisschaal Cascobouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Cascobouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Cascobouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cascobouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cascobouwer vacatures

Vacature Constructiewerker
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Jij komt te werken in een (h)echt familiebedrijf die ruim 30 jaar bestaat. Ze maken van roestvast staal en aluminium plaatwerk voor diverse constructies en klantspecifieke producten. Gericht op …
Vacature Constructiewerker, in de grijpers - De Meern
VNOM, De Meern
- Wat ga je doen? Als Constructiewerker ben je verantwoordelijk het ontwikkelen van diverse grote grijpers. Het bedrijf zit nu al minimaal 70 jaar in de grijpers en is hier …
Vacature Pijpfitter Lasser | Pijpleidingen | . - .
WR.nl Solliciteren
Over het bedrijfWij zijn een bedrijf gespecialiseerd in het onderhouden van machinerie en apparatuur.Ben jij een echte pijpfitter?Heb jij ervaring met lassen?Vaste baan: Pijpfitter Lasser | Pijpleidingen | . …
Vacature Constructiewerker
APS Personeelservices
Jij hebt al een aantal jaar ervaring als Monteur in de buitendienst en bent toe aan een nieuwe uitdaging. De functie van Constructiewerker past dan perfect. Ongeveer % van de …
Vacature Monteur WTB Plus
Actief Techniek
Als WTB Monteur Plus wil jij nog veel leren, maar ben je op veel gebieden ook al behoorlijk ervaren. Je gaat werken in teamverband, maar soms ook solo, en voert …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cascobouwer

Wat is de toekomst van Cascobouwer?

Momenteel (2012) zijn de arbeidsperspectieven in de bouw somber, er is weinig werk. Andere sectoren, zoals transport en scheepsbouw ondervinden minder hinder van de crisis. Een ander probleem voor de Cascobouwers is dat we momenteel wat betreft laaggeschoolde arbeid te maken hebben met concurrentie van laagbetaalde werknemers uit Oost-Europa.

De doorgroeimogelijkheden voor Cascobouwers zijn redelijk. Omdat ze heel divers werk doen, kunnen ze zich altijd specialiseren of meer leidinggevende taken bij een project op zich nemen. Daarnaast kunnen Cascobouwers voor zichzelf beginnen, een eigen onderneming starten.

Baankans Cascobouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

26


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Cascobouwer worden: Opleidingen tot Cascobouwer

Wil je Cascobouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cascobouwer.

Hoe word je een Cascobouwer? 

Een Cascobouwer wordt opgeleid via de (voorheen) LTS / (nu) VMBO, richting cascobouwer of constructiebankwerker. Toekomstige Cascobouwers met of zonder VMBO-diploma worden ook opgeleid in het leerlingwezen (richting plaatwerk of laswerk o.i.d.). MBO-opleidingen voor Cascobouwer bestaan ook maar een MBO-diploma is niet altijd een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cascobouwer

Er zijn geen opleidingen Cascobouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cascobouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Cascobouwer

Als je Cascobouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cascobouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cascobouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cascobouwer?

Competenties en Vaardigheden Cascobouwer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Cascobouwer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Cascobouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cascobouwer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Cascobouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cascobouwer. Als Cascobouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cascobouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Cascobouwer

Vakkennis voor een Cascobouwer

Het is voor een Cascobouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Cascobouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Cascobouwer


Werkervaring Cascobouwer

Het is voor een startend Cascobouwer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cascobouwer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Timmerman, Lasser .

Iets anders leren?

Is Cascobouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Cascobouwer

Met wie werkt een Cascobouwer samen? 

Een Cascobouwer werkt bij een bouwbedrijf dat casco's levert, meestal op projectbasis. Dat kunnen verschillende bedrijven in verschillende sectoren zijn, zoals de bouw of scheepvaart. Daarnaast bestaat de mogelijkheid als zelfstandig ondernemer te werken. De Cascobouwer laat zich dan inhuren door een ander bedrijf. In alle hoedanigheden heeft een Cascobouwer te maken met een opdrachtgever, de klant die in feite bepaalt hoe het casco geleverd moet worden.


 • - de opdrachtgever
 • - een opzichter, directe leidinggevende
 • - de werkgever
 • - andere bouwvakkers, cascobouwers
Cascobouwer


Organisaties waar een Cascobouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cascobouwer meestal werkt.

Waar werkt een Cascobouwer?

Een Cascobouwer kan in verschillende sectoren terecht komen, profit (bouw of scheepsbouw etc.) en non-profit (overheid).

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Cascobouwer

Waar kun je het beste werken als Cascobouwer? Hieronder vind je de best door de Cascobouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cascobouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cascobouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cascobouwer.

Welke competenties heeft een Cascobouwer nodig?

Een Cascobouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cascobouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cascobouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cascobouwer nodig? 

De Cascobouwer moet een rudimentaire constructie afleveren waar een goed eindproduct van gemaakt kan worden. Daarom moet de Cascobouwer goed met verschillende materialen kunnen omgaan en verschillende constructietechnieken beheersen. Daarnaast moet een Cascobouwer nauwkeurig werken.
 

Bekijk de persoonstypen voor Cascobouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Cascobouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cascobouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cascobouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cascobouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cascobouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cascobouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cascobouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cascobouwer iets voor je?

Zou je graag Cascobouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cascobouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Cascobouwer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Cascobouwer

Vacature Monteur Lasser Constructiewerker | Metaalbewerking | . - .
WR.nl Solliciteren
Voor wie je gaat werkenWij zijn specialist op het gebied van puinrecycling.Ben jij een ervaren Montuer Lasser?Heb jij ervaring met hydraulische machines?Vaste baan: Monteur Lasser Constructiewerker | Metaalbewerking | …
Vacature Constructiewerker monteur
Actief Techniek
Als monteur staalbouw zet je grote industriële stalen constructies in elkaar met boutverbindingen. Deze werkzaamheden vinden plaats op diverse locaties, met name in het noorden (omgeving Lemmer, Joure). Aan de …
Vacature Plaat- en constructiewerker
Actief Techniek
Onze opdrachtgever is een specialist in het ontwerpen en bouwen van aluminium motorboten in de scheeps/jachtbouw. Als samensteller ben je in staat zelfstandig platen te bewerken en/of ombouwen. Het inmeten, …
Vacature Mechanisch monteur
Actief Techniek
Voor een internationaal bedrijf in IJmuiden zijn wij per direct op zoek naar een mechanisch monteur voor de Technische Dienst Als monteur heb je rechterhanden en een goed technisch inzicht, …
Vacature Constructiebankwerker
Actief Werkt! Uitzendbureau
Werk jij graag in een technisch bedrijf? Ben jij een echte aanpakker, heb je technisch inzicht en ben je leergierig? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in Middelburg zijn …

Actuele blogposts


reacties op Cascobouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar