Cascobouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cascobouwer? Lees de functieomschrijving.

Een Cascobouwer bouwt rompen van voertuigen of andere constructies. De Cascobouwer is verantwoordelijk voor het kant en klaar afleveren van rudimentaire constructies die vervolgens verder afgebouwd moeten worden tot een eindproduct. Dat betekent veel handwerk zoals laswerk, timmerwerk, constructiewerk, schuurwerk en leidingwerk.

Wil je werken als Cascobouwer?

Werk je al als Cascobouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cascobouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Cascobouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cascobouwer in één oogopslag

Netwerk:

 • - de opdrachtgever
 • - een opzichter, directe leidinggevende
 • - de werkgever
 • - andere bouwvakkers, cascobouwers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cascobouwer

Wat verdient een Cascobouwer?

Ongeschoolde Cascobouwers verdienen rond de € 1.000 per maand. Ervaren, goed geschoolde Cascobouwers kunnen uiteindelijk tot € 2.500 per maand gaan verdienen. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de bouw-CAO.

Salarisschaal Cascobouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cascobouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Cascobouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cascobouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cascobouwer vacatures

Constructiewerker
Tempo Team
Klusser opgelet Nee je hoeft niet mijn huis te verbouwen, maar ik heb wel een leuke andere klus voor jou. Ga aan de slag als constructiewerker bij NS Haarlem en …
Constructiewerker / lasser
Luba
Functieomschrijving Je gaat in teamverband aan de slag op de productieafdeling waar je je bezighoudt met zagen, boren, snijden, en het samenstellen en lassen van profielen. Je ontvangt technische productietekeningen …
Constructiewerker (BBL leerling)
Maintec Heerenveen
Als leerling Constructiewerker (Scheepsbouwer) ben je gewend om je handen vies te maken. Je maakt, repareert en verricht herstelwerkzaamheden aan verschillende soorten zeeschepen tot wel 120 meter langJe werkt vanaf constructietekening …
Constructiewerker / Productiemedewerker
Randstad
Constructiewerker / Werkplaatsmedewerker/ Productiemedewerker – Heinenoord – Fulltime Net klaar met je technische opleiding? Of op zoek naar een uitdagende technische functie als constructiewerker? Lees dan snel verder Door toenemende …
Constructiewerker
Tempo-Team
Klusser opgelet! Nee je hoeft niet mijn huis te verbouwen, maar ik heb wel een leuke andere klus voor jou. Ga aan de slag als constructiewerker bij NS Haarlem en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cascobouwer

Hoe goed is de toekomst voor de Cascobouwer? 

Momenteel (2012) zijn de arbeidsperspectieven in de bouw somber, er is weinig werk. Andere sectoren, zoals transport en scheepsbouw ondervinden minder hinder van de crisis. Een ander probleem voor de Cascobouwers is dat we momenteel wat betreft laaggeschoolde arbeid te maken hebben met concurrentie van laagbetaalde werknemers uit Oost-Europa.

De doorgroeimogelijkheden voor Cascobouwers zijn redelijk. Omdat ze heel divers werk doen, kunnen ze zich altijd specialiseren of meer leidinggevende taken bij een project op zich nemen. Daarnaast kunnen Cascobouwers voor zichzelf beginnen, een eigen onderneming starten.

Baankans Cascobouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cascobouwer worden: Opleidingen tot Cascobouwer

Hoe word je een Cascobouwer? 

Een Cascobouwer wordt opgeleid via de (voorheen) LTS / (nu) VMBO, richting cascobouwer of constructiebankwerker. Toekomstige Cascobouwers met of zonder VMBO-diploma worden ook opgeleid in het leerlingwezen (richting plaatwerk of laswerk o.i.d.). MBO-opleidingen voor Cascobouwer bestaan ook maar een MBO-diploma is niet altijd een vereiste.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cascobouwer

Meer opleidingen Cascobouwer

Weet je nog niet of je Cascobouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cascobouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cascobouwer

Met wie werkt een Cascobouwer samen? 

Een Cascobouwer werkt bij een bouwbedrijf dat casco's levert, meestal op projectbasis. Dat kunnen verschillende bedrijven in verschillende sectoren zijn, zoals de bouw of scheepvaart. Daarnaast bestaat de mogelijkheid als zelfstandig ondernemer te werken. De Cascobouwer laat zich dan inhuren door een ander bedrijf. In alle hoedanigheden heeft een Cascobouwer te maken met een opdrachtgever, de klant die in feite bepaalt hoe het casco geleverd moet worden.


 • - de opdrachtgever
 • - een opzichter, directe leidinggevende
 • - de werkgever
 • - andere bouwvakkers, cascobouwers
Cascobouwer


Organisaties waar een Cascobouwer werkzaam is

Waar werkt een Cascobouwer meestal? 

Een Cascobouwer kan in verschillende sectoren terecht komen, profit (bouw of scheepsbouw etc.) en non-profit (overheid).

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Cascobouwer

Waar kun je het beste werken als Cascobouwer? Hieronder vindt je de best door de Cascobouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cascobouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cascobouwer:

Welke competenties heeft een een Cascobouwer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Cascobouwer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Cascobouwer nodig? 

De Cascobouwer moet een rudimentaire constructie afleveren waar een goed eindproduct van gemaakt kan worden. Daarom moet de Cascobouwer goed met verschillende materialen kunnen omgaan en verschillende constructietechnieken beheersen. Daarnaast moet een Cascobouwer nauwkeurig werken.
 

Bekijk de persoonstypen voor Cascobouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Cascobouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cascobouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cascobouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cascobouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cascobouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cascobouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cascobouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cascobouwer iets voor je?

Zou je graag Cascobouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cascobouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cascobouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar