Cascobouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cascobouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cascobouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cascobouwer wordt.

 

Wat is een Cascobouwer?

Een Cascobouwer bouwt rompen van voertuigen of andere constructies. De Cascobouwer is verantwoordelijk voor het kant en klaar afleveren van rudimentaire constructies die vervolgens verder afgebouwd moeten worden tot een eindproduct. Dat betekent veel handwerk zoals laswerk, timmerwerk, constructiewerk, schuurwerk en leidingwerk.

Wil je werken als Cascobouwer?

Werk je al als Cascobouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cascobouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cascobouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cascobouwer in één oogopslag

Netwerk:

 • - de opdrachtgever
 • - een opzichter, directe leidinggevende
 • - de werkgever
 • - andere bouwvakkers, cascobouwers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cascobouwer

Wat verdient een Cascobouwer?

Ongeschoolde Cascobouwers verdienen rond de € 1.000 per maand. Ervaren, goed geschoolde Cascobouwers kunnen uiteindelijk tot € 2.500 per maand gaan verdienen. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de bouw-CAO.

Salarisschaal Cascobouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cascobouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Cascobouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cascobouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cascobouwer vacatures

Constructiewerker
Luba
Over de functie In deze uitdagende functie als constructiewerker bij een leuk bedrijf in Maassluis is jouw dag nooit hetzelfde. Je reist dagelijks naar verschillende locaties om daar aan de …
Cascobouwer/ samensteller aluminium
Uitzendbureau.nl
Wil jij werken als Cascobouwer/Samensteller op een modern uitgeruste werf en heb jij zin om als Cascobouwer/Samensteller in een leuk team te bouwen aan unieke, exclusieve jachten? Heb jij ervaring …
Constructiewerker
Jobbird
In deze uitdagende functie als constructiewerker bij een leuk bedrijf in Maassluis is jouw dag nooit hetzelfde. Je reist dagelijks naar verschillende locaties om daar aan de meest uiteenlopende projecten …
Cascobouwer lasser/ bankwerker
WerkTalent
In deze functie kom je te werken in een gezellig en ervaren team met samen meer dan jaar ervaring in het vak! Er heerst een boeren mentaliteit waar veel ruimte …
Plaatwerker / Cascobouwer
Uitzendbureau.nl
Als plaatwerker ben je verantwoordelijk voor het bewerken van het plaatmateriaal, in dit geval is dat aluminium. Je zal werkzaam zijn binnen de metaalbewerkingsindustrie, waarbinnen je verschillende technieken zal toepassen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cascobouwer

Wat is de toekomst van Cascobouwer?

Momenteel (2012) zijn de arbeidsperspectieven in de bouw somber, er is weinig werk. Andere sectoren, zoals transport en scheepsbouw ondervinden minder hinder van de crisis. Een ander probleem voor de Cascobouwers is dat we momenteel wat betreft laaggeschoolde arbeid te maken hebben met concurrentie van laagbetaalde werknemers uit Oost-Europa.

De doorgroeimogelijkheden voor Cascobouwers zijn redelijk. Omdat ze heel divers werk doen, kunnen ze zich altijd specialiseren of meer leidinggevende taken bij een project op zich nemen. Daarnaast kunnen Cascobouwers voor zichzelf beginnen, een eigen onderneming starten.

Baankans Cascobouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cascobouwer worden: Opleidingen tot Cascobouwer

Wil je cascobouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cascobouwer? 

Een Cascobouwer wordt opgeleid via de (voorheen) LTS / (nu) VMBO, richting cascobouwer of constructiebankwerker. Toekomstige Cascobouwers met of zonder VMBO-diploma worden ook opgeleid in het leerlingwezen (richting plaatwerk of laswerk o.i.d.). MBO-opleidingen voor Cascobouwer bestaan ook maar een MBO-diploma is niet altijd een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cascobouwer

Er zijn geen opleidingen Cascobouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cascobouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Cascobouwer

Met wie werkt een Cascobouwer samen? 

Een Cascobouwer werkt bij een bouwbedrijf dat casco's levert, meestal op projectbasis. Dat kunnen verschillende bedrijven in verschillende sectoren zijn, zoals de bouw of scheepvaart. Daarnaast bestaat de mogelijkheid als zelfstandig ondernemer te werken. De Cascobouwer laat zich dan inhuren door een ander bedrijf. In alle hoedanigheden heeft een Cascobouwer te maken met een opdrachtgever, de klant die in feite bepaalt hoe het casco geleverd moet worden.


 • - de opdrachtgever
 • - een opzichter, directe leidinggevende
 • - de werkgever
 • - andere bouwvakkers, cascobouwers
Cascobouwer


Organisaties waar een Cascobouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cascobouwer meestal werkt.

Waar werkt een Cascobouwer?

Een Cascobouwer kan in verschillende sectoren terecht komen, profit (bouw of scheepsbouw etc.) en non-profit (overheid).

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Cascobouwer

Waar kun je het beste werken als Cascobouwer? Hieronder vind je de best door de Cascobouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cascobouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cascobouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cascobouwer.

Welke competenties heeft een Cascobouwer nodig?

Een Cascobouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cascobouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cascobouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cascobouwer nodig? 

De Cascobouwer moet een rudimentaire constructie afleveren waar een goed eindproduct van gemaakt kan worden. Daarom moet de Cascobouwer goed met verschillende materialen kunnen omgaan en verschillende constructietechnieken beheersen. Daarnaast moet een Cascobouwer nauwkeurig werken.
 

Bekijk de persoonstypen voor Cascobouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Cascobouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cascobouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cascobouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cascobouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cascobouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cascobouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cascobouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cascobouwer iets voor je?

Zou je graag Cascobouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cascobouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cascobouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar