U bevindt zich hier: Home » Beroepen » E-sporter

E-sporter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een E-sporter? Lees de functieomschrijving.

Een E-sporter is een professioneel gamer.
 
‘E-sport’ staat voor ‘electronic sport’. Hiermee wordt het competitief spelen van computerspellen bedoeld. Denk aan spellen als League of Legends en StarCraft. 
De E-sporter kan zich aansluiten bij een e-club en aan (internationale) wedstrijden deelnemen. In Nederland bestaat ook een e-sport bond. Verder is deze ‘sport’ vooral bekend in landen als China, Australië en Zuid-Korea.
 
Ook de Nederlandse Eredivisie heeft een elektronische variant en deze competitie heet de E-divisie. Als twee voetbalclubs uit de Eredivisie tegen elkaar spelen, strijden ook de E-sporters van die teams tegen elkaar. In principe heeft elk voetbalteam één E-sporter in dienst. Deze is bij voorkeur een trouwe supporter van het team en woont in de regio. 

Soms worden de wedstrijden uitgezonden op televisie.
 
Mensen vonden ons op: Job E-sporter, Baan E-sporter, E-sporter Worden, Functie-eisen E-sporter, Verantwoordelijkheden E-sporter, Functieprofiel E-sporter, Wat doet een E-sporter, Werken als E-sporter.

E-sporter worden: Opleiding tot E-sporter

Er is geen opleiding nodig als je E-sporter wilt worden. Je moet natuurlijk erg veel gamen om de broodnodige ervaring op te doen.
 
Verder is het belangrijk dat je beschikt over de juiste apparaten. Denk aan een PlayStation 4 en een Xbox One.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor E-sporter, E-sporter Worden, Opleidingsniveau E-sporter, Scholing E-sporter, Studie E-sporter, Bijscholing E-sporter, Omscholing E-sporter.

Organisaties waar een E-sporter doorgaans werkzaam is

Een E-sporter kan zich aansluiten bij een e-sportclub. Er komen er steeds meer in Nederland. De teams strijden dan onderling om de winst. 
 
Er zijn ook E-sporters die werken bij een voetbalclub (E-divisie). Op het moment dat hun club in het echt een wedstrijd speelt, speelt de E-sporter ook een wedstrijd tegen de E-sporter van de tegenstander. 

 
 
Mensen vonden ons op: Studeren voor E-sporter, E-sporter Worden, Opleidingsniveau E-sporter, Scholing E-sporter, Studie E-sporter, Bijscholing E-sporter, Omscholing E-sporter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden E-sporter

Het is onduidelijk wat een E-sporter verdient. Soms gaat het alleen om een stage- of onkostenvergoeding, soms wordt er zelfs helemaal niets uitgekeerd. Van secundaire arbeidsvoorwaarden is dan ook meestal geen sprake.
 
Indien de E-sporter echt heel goed is, kan hij meedoen aan (internationale) wedstrijden en prijzengeld winnen.
 
Mensen vonden ons op: Salaris E-sporter, Loon E-sporter, Wat verdien je als E-sporter, Salarisschaal E-sporter, Salarisindicatie E-sporter, Bonus E-sporter, CAO E-sporter, Brutoloon E-sporter, Nettoloon E-sporter, Vakantiedagen E-sporter, Pensioen E-sporter.

Competenties, skills & vaardigheden e-sporter

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Zelfsturing
 • Initiatief ontplooien
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis E-sporter, Vaardigheden E-sporter, Attitude E-sporter, Kwalificaties E-sporter, Competentieprofiel E-sporter.

Boeken voor het beroep e-sporter

Wil je meer weten over het beroep e-sporter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je e-sporter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken e-sporter te komen.

Wim Kieft | Michel van Egmond

De terugkeer - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789048844357 | 136 pagina's

Na het verschijnen van KIEFT, de megabestseller uit 2014 waarin de hoofdpersoon op indringende wijze zijn jarenlange cocaïne- en alcoholverslaving aan het grote publiek openbaarde, werd schrijver Michel van Egmond telkens met dezelfde vraag geconfronteerd...

TANK | Bram Tankink

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789048840281 | 230 pagina's

Bram Tankink reed in 2018 zijn laatste profwedstrijd, achttien jaar lang was hij beroepswielrenner. In die tijd leerden het publiek en de wielerfans hem kennen als de altijd grappige en goedlachse renner, met zijn positieve kijk op de koers en het leven. ...

Heart of a lion | Memphis Depay

Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789044978551 | 240 pagina's

De inspirerende biografie van Memphis Depay. Over een jeugd vol agressie en angst, zijn doorbraak bij PSV, zijn revival in Lyon en bij Oranje, de commotie over zijn uiterlijk, en zijn relatie met God. Iedereen heeft een mening over Memphis Depay. Slechts ...

Mensen vonden ons op: boeken voor E-sporter, E-sporter ebooks, boek E-sporter.

Persoonstypen E-sporter

Persoonstypen die passen bij een E-sporter zijn Waarnemer en Perfectionist.
 
Over het algemeen is een E-sporter onderzoekend en leergierig van aard. Hij analyseert zijn ‘fouten’ en probeert daar van te leren (Waarnemer).
 
Daarnaast is een E-sporter ontzettend gefocust op zijn doel. Hij wil zich zo goed mogelijk bekwamen in het vak. Hij is veeleisend en heeft discipline (Perfectionist).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid E-sporter, Karakter E-sporter.

Netwerk E-sporter

Een E-sporter heeft tijdens het uitoefenen van zijn beroep over het algemeen weinig contact met mensen. Wel is er contact met andere leden van de e-clubs en eventuele bazen zoals de managers bij een voetbalclub (E-divisie).

Mensen vonden ons op: Collega’s E-sporter, Medewerkers E-sporter.

Is het beroep E-sporter iets voor jou?

Zou je graag E-sporter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als E-sporter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze E-sporter, beroepskeuzetest E-sporter, beroep E-sporter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden E-sporter

Je moet heel goed zijn om je brood te kunnen verdienen met e-sport. In die zin is het lastig om rond te komen als E-sporter. Aan de andere kant wordt e-sport wel steeds serieuzer genomen. Er worden bijvoorbeeld meer toernooien georganiseerd met een flinke prijzenpot. De meeste e-sporters zullen echter parttime tevens een andere functie hebben.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten E-sporter, Promotie mogelijkheden E-sporter, Carriere E-sporter.

Solliciteren op de functie E-sporter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als E-sporter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor E-sporter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als E-sporter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als E-sporter, CV E-sporter, sollicitatie E-sporter.

Interviews met E-sporter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen E-sporter

 • Gamer

Vacatures e-sporter

Op zoek naar een nieuwe baan als E-sporter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor E-sporter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een E-sporter is een professioneel gamer.   ‘E-sport’ staat voor ‘electronic sport’. Hiermee wordt het competitief spelen van computerspellen bedoeld.

Beoordeling E-sporter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep E-sporter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep E-sporter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep