E-sporter worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

E-sporter worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je E-sporter worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als E-sporter? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als E-sporter goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als E-sporter?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad E-sporter wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot E-sporter.

Alles over hoe je E-sporter kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je E-sporter?

Er is geen opleiding nodig als je E-sporter wilt worden. Je moet natuurlijk erg veel gamen om de broodnodige ervaring op te doen.
 
Verder is het belangrijk dat je beschikt over de juiste apparaten. Denk aan een PlayStation 4 en een Xbox One.
 

Welke vaardigheden heb je nodig om E-sporter te worden?

Om E-sporter te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een E-sporter zijn Proactiviteit, Doelgericht werken en Ambitie. Ook zijn Ondernemendheid, Oplossingsgerichtheid en Doorzettingsvermogen belangrijke vaardigheden als je E-sporter wilt worden. Verder zijn Zelfsturing, Leergierigheid en Wendbaarheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om E-sporter te worden?

Als je E-sporter wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties E-sporter

 • Analytisch
 • Initiatief ontplooien
 • Resultaatgerichtheid
 • Zelfontwikkeling
 • Zelfsturing

Welke eigenschappen heb je nodig om E-sporter te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om E-sporter te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Waarnemendheid, Gedetailleerdheid en Leergierigheid.


Met welke persoonstypen kun je E-sporter worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep E-sporter. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep E-sporter zijn de Perfectionist en de Waarnemer.

Persoonstypen die passen bij een E-sporter zijn Waarnemer en Perfectionist.
 
Over het algemeen is een E-sporter onderzoekend en leergierig van aard. Hij analyseert zijn ‘fouten’ en probeert daar van te leren (Waarnemer).
 
Daarnaast is een E-sporter ontzettend gefocust op zijn doel. Hij wil zich zo goed mogelijk bekwamen in het vak. Hij is veeleisend en heeft discipline (Perfectionist).
 

Opleiding E-sporter

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je E-sporter kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot E-sporter. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot E-sporter. Maar ook cursussen en trainingen voor de E-sporter.

Top 5 opleidingen E-sporter

Content Marketing (met certificaat)
*** Bij deze cursus krijg je een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. Deze is vrij te besteden en wordt na aanvraag thuisgestuurd. *** Content Marketing is één van de …
Content Marketing (met certificaat)
E-mailmarketing
E-mail is nog altijd een effectief marketingmiddel. Volgens onderzoekers Visser en Sikkenga geeft e-mailmarketing zelfs een betere ROI dan SEO, SEA, social media en display ads. Reden te meer dus
E-mailmarketing
E-learning Kwalitatief Interviewen
Een praktische E-learning die je door alle stappen van interviewen in kwalitatief onderzoek heen leidt. Bij de E-learning ontvang je het boek 'Interviewen in kwalitatief onderzoek' van Marion Matthijssen en …
E-learning Kwalitatief Interviewen
Lean Six Sigma Black Belt e-learning
Uniek in Nederland! 5ST3PS, verkozen tot de Beste Opleider voor Kwaliteits-en Projectmanagement heeft samen met zijn partners virtuele trainingen voor Lean en Six Sigma ontwikkeld die volledig Nederlandstalig zijn. Dus …
Lean Six Sigma Black Belt e-learning
E-learning Vertrouwenspersoon Diversiteit en Inclusie
Door welke bril kijk jij? Ben jij als vertrouwenspersoon in staat om te kijken door de bril van de melder? Natuurlijk kun je dat, want als vertrouwenspersoon sta je naast …
E-learning Vertrouwenspersoon Diversiteit en Inclusie

Omscholen tot E-sporter

Hoe kan je omscholen tot E-sporter? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot E-sporter zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor E-sporter

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot E-sporter?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot E-sporter. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot E-sporter?

Als je wilt omscholen tot E-sporter is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris E-sporter

Wat verdient een E-sporter? Het salaris van een E-sporter begint bij €125,- bruto per maand. Een ervaren E-sporter verdient tot maximaal €6700,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.

Alle opleidingen E-sporter

Correspondentie: Cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte e-mails en brieven schrijven

Correspondentie: Cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte e-mails en brieven schrijven

Zakelijke correspondentie: steengoede e-mails schrijven Vlot en makkelijk, duidelijke en correcte e-mails en brieven schrijven. In moderne 'gewonemensentaal'. Dat leer je in één dag in onze taalcursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte brieven en e-mails schrijven. Met persoonlijke feedback en gerichte …

 • Onderwerp opleiding E-sporter
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 545,00
 • Duur 1 dag
Beoordeling
E-learning Basisveiligheid VCA (incl. Examen)

E-learning Basisveiligheid VCA (incl. Examen)

VCA diploma (her)halen? E-learning VCA, snel en goedkoop. Bepaal zelf tijd, plaats en tempo met dit online studiesysteem. Met meerdere examen opties. Snel een VCA-diploma halen en ook nog meer dan 50 procent op de kosten besparen. Met de e-learning …

 • Onderwerp opleiding E-sporter
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 155,00
 • Duur 3 dagen
Beoordeling
ITIL Foundation eLearning; (ITIL 4 ®) Incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

ITIL Foundation eLearning; (ITIL 4 ®) Incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

ITIL® 4 Foundation (incl. online examen) eLearning (Nu: Gratis herexamen! Leer hoe u uw IT-middelen effectief kunt beheren De ITIL 4 Foundation eLearning biedt deelnemers een uitgebreide introductie van de basisconcepten van ITIL4. Het helpt u de principes van ITIL4 …

 • Onderwerp opleiding E-sporter
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 750,00
Beoordeling
PRINCE2 ® 6th edition Foundation & Practitioner - Projectmanagement - eLearning, incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

PRINCE2 ® 6th edition Foundation & Practitioner - Projectmanagement - eLearning, incl. online examen (nu: Gratis herexamen)

PRINCE2® 6th edition Foundation & Practitioner - Projectmanagement - eLearning, inkl. online examens Nu: Gratis herexamen! Met deze training krijgt u een duidelijk inzicht in de basisvaardigheden die nodig zijn om een succesvolle projectmanager te worden en PRINCE2 in uw …

 • Onderwerp opleiding E-sporter
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 1.250,00
Beoordeling
Scrum Master Certified (SMC ™) eLearning (incl. examen & gratis herkansing)

Scrum Master Certified (SMC ™) eLearning (incl. examen & gratis herkansing)

Scrum Master Certified (SMC™) eLearning, inclusief het officiële online examen + gratis herkansing Deze training geeft u de basiskennis van Scrum als methode en laat u kennismaken met de tools die u nodig heeft om uw team creatief, productief en …

 • Onderwerp opleiding E-sporter
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 590,00
Beoordeling