E-sporter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een E-sporter? Lees de functieomschrijving.

Een E-sporter is een professioneel gamer.
 
‘E-sport’ staat voor ‘electronic sport’. Hiermee wordt het competitief spelen van computerspellen bedoeld. Denk aan spellen als League of Legends en StarCraft. 
De E-sporter kan zich aansluiten bij een e-club en aan (internationale) wedstrijden deelnemen. In Nederland bestaat ook een e-sport bond. Verder is deze ‘sport’ vooral bekend in landen als China, Australië en Zuid-Korea.
 
Ook de Nederlandse Eredivisie heeft een elektronische variant en deze competitie heet de E-divisie. Als twee voetbalclubs uit de Eredivisie tegen elkaar spelen, strijden ook de E-sporters van die teams tegen elkaar. In principe heeft elk voetbalteam één E-sporter in dienst. Deze is bij voorkeur een trouwe supporter van het team en woont in de regio. 

Soms worden de wedstrijden uitgezonden op televisie.
 

Wil je werken als E-sporter?

Werk je al als E-sporter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je E-sporter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor E-sporter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep E-sporter in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leden van de e-club
  • Managers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden E-sporter

Wat verdient een E-sporter?

Het is onduidelijk wat een E-sporter verdient. Soms gaat het alleen om een stage- of onkostenvergoeding, soms wordt er zelfs helemaal niets uitgekeerd. Van secundaire arbeidsvoorwaarden is dan ook meestal geen sprake.
 
Indien de E-sporter echt heel goed is, kan hij meedoen aan (internationale) wedstrijden en prijzengeld winnen.
 

Salarisschaal E-sporter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures E-sporter

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden E-sporter

Hoe goed is de toekomst voor de E-sporter? 

Je moet heel goed zijn om je brood te kunnen verdienen met e-sport. In die zin is het lastig om rond te komen als E-sporter. Aan de andere kant wordt e-sport wel steeds serieuzer genomen. Er worden bijvoorbeeld meer toernooien georganiseerd met een flinke prijzenpot. De meeste e-sporters zullen echter parttime tevens een andere functie hebben.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

E-sporter worden: Opleidingen tot E-sporter

Hoe word je een E-sporter? 
Er is geen opleiding nodig als je E-sporter wilt worden. Je moet natuurlijk erg veel gamen om de broodnodige ervaring op te doen.
 
Verder is het belangrijk dat je beschikt over de juiste apparaten. Denk aan een PlayStation 4 en een Xbox One.
 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot E-sporter

E-mailmarketing training - Online marketing
In de e-mailmarketing training verkrijg je praktisch inzicht in de beste opzet en optimalisatie van e-mails, timing van verzending en meer. Concreet wordt aangedragen vanuit welke online marketing strategie je …
MailChimp E-mailmarketing Cursus
Leer met deze 1-daagse MailChimp cursus de basis van e-mailmarketing en de vaardigheden om zelfstandig een geautomatiseerde mailing te versturen. Kortom, een ideaal pakket voor startende ondernemers of ondernemers die …
Cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte e-mails en brieven schrijven
Vlot en makkelijk, duidelijke en correcte e-mails en brieven schrijven. In moderne 'gewonemensentaal'. Dat leert u in één dag in onze cursus Zakelijke Correspondentie / Klantgerichte brieven en e-mails schrijven. …
BHV basis na e-learning - Zuidwest Nederland
BeCare is dé specialist in het verzorgen van op maat gemaakte BHV, EHBO en AED en Reanimatie trainingen in heel Nederland, met de focus op zuidwest Nederland. Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) …
CIPP/E Certified Information Privacy Professional Europe
Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) Om een goed inzicht te krijgen in de GDPR (AVG), biedt Care for Performance de CIPP/E training aan. Deze training is ontwikkeld door het IAPP …
Meer opleidingen E-sporter

Weet je nog niet of je E-sporter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding E-sporter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk E-sporter

Met wie werkt een E-sporter samen? 

Een E-sporter heeft tijdens het uitoefenen van zijn beroep over het algemeen weinig contact met mensen. Wel is er contact met andere leden van de e-clubs en eventuele bazen zoals de managers bij een voetbalclub (E-divisie).


  • Leden van de e-club
  • Managers
E-sporter


Organisaties waar een E-sporter werkzaam is

Waar werkt een E-sporter meestal? 
Een E-sporter kan zich aansluiten bij een e-sportclub. Er komen er steeds meer in Nederland. De teams strijden dan onderling om de winst. 
 
Er zijn ook E-sporters die werken bij een voetbalclub (E-divisie). Op het moment dat hun club in het echt een wedstrijd speelt, speelt de E-sporter ook een wedstrijd tegen de E-sporter van de tegenstander. 

 
 

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers E-sporter

Waar kun je het beste werken als E-sporter? Hieronder vindt je de best door de E-sporter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep E-sporter.

Competenties, Skills en Vaardigheden E-sporter:

Welke competenties heeft een een E-sporter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen E-sporter

Wat voor persoonlijkheid heb je als E-sporter nodig? 
Persoonstypen die passen bij een E-sporter zijn Waarnemer en Perfectionist.
 
Over het algemeen is een E-sporter onderzoekend en leergierig van aard. Hij analyseert zijn ‘fouten’ en probeert daar van te leren (Waarnemer).
 
Daarnaast is een E-sporter ontzettend gefocust op zijn doel. Hij wil zich zo goed mogelijk bekwamen in het vak. Hij is veeleisend en heeft discipline (Perfectionist).
 

Bekijk de persoonstypen voor E-sporter


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een E-sporter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep E-sporter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep E-sporter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie E-sporter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als E-sporter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor E-sporter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als E-sporter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep E-sporter iets voor je?

Zou je graag E-sporter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als E-sporter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op E-sporter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar