Beroepsgroep Sport & Beweging Beroepsgroep Sport & Beweging

Sport & Beweging

De beroepsgroep Sport draait om alles dat met lichamelijke beweging als doeleinde te maken heeft. Hieronder vallen niet alleen de professionele sporters, maar ook diegenen die het mogelijk maken voor deze mensen om de sport te kunnen beoefenen en mensen die lesgeven in bepaalde sporten, zowel als docent of als trainer. Er zijn veel beroepen die helpen om de sport en lichamelijke beweging in stand te houden. Denk hierbij niet alleen aan beroepen die te maken hebben met het kijken naar sport, maar ook aan die beroepen die het mogelijk maken voor iedereen om aan sport of lichamelijke beweging te doen. 

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Sport & Beweging?

Als men nog even niet kijkt maar de andere functies in sport, dan ziet men bij de professionele sporters al grote verschillen in de lonen. Zo verdienen voetballers en sommige golfers miljoenen euro's per jaar. Vele andere sporters moeten, zelfs met gouden medailles, een tweede baan hebben om genoeg inkomsten te genereren. Ook trainers of gymleraren zullen over het algemeen maar rond de 2000 euro krijgen. Er zit dus een enorm verschil in de salarissen, waarbij de meest succesvolle sportmensen het meeste betaald krijgen. 

118 Beroepen in de beroepsgroep Sport & Beweging

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
   • Meer
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  • Verfijn op competenties
   • Meer
  Chiropractor
  Salaris: €2700 tot €3900
  Opleiding: WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chiropractor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chiropractor wordt.
  Fysiotherapeut
  Salaris: €1895 tot €3690
  Opleiding: HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fysiotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fysiotherapeut wordt.
  Activiteitenbegeleider
  Salaris: €1640 tot €3160
  Opleiding: MBO, HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Activiteitenbegeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je Activiteitenbegeleider wordt.
  Zweminstructeur
  Salaris: €2000 tot €2600
  Opleiding: Cursus / Bijscholing
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zweminstructeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zweminstructeur wordt.
  Sportinstructeur
  Salaris: €1400 tot €2300
  Opleiding: MBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sportinstructeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sportinstructeur wordt.
  Fitness Instructeur
  Salaris: €1300 tot €2300
  Opleiding: MBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fitness instructeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fitness instructeur wordt.
  Jockey
  Salaris: onbekend
  Opleiding: Geen
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jockey. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jockey wordt.
  Stalmedewerker
  Salaris: €1200 tot €1700
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stalmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stalmedewerker wordt.
  Sportfysiotherapeut
  Salaris: onbekend
  Opleiding: HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sportfysiotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sportfysiotherapeut wordt.
  Oproepkracht
  Salaris: onbekend
  Opleiding: Geen, Cursus / Bijscholing
  Baankans:
  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep oproepkracht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je oproepkracht wordt.
  per pagina

  Filter