Beroepsgroep Sport & Beweging Beroepsgroep Sport & Beweging

Sport & Beweging

De beroepsgroep Sport draait om alles dat met lichamelijke beweging als doeleinde te maken heeft. Hieronder vallen niet alleen de professionele sporters, maar ook diegenen die het mogelijk maken voor deze mensen om de sport te kunnen beoefenen en mensen die lesgeven in bepaalde sporten, zowel als docent of als trainer. Er zijn veel beroepen die helpen om de sport en lichamelijke beweging in stand te houden. Denk hierbij niet alleen aan beroepen die te maken hebben met het kijken naar sport, maar ook aan die beroepen die het mogelijk maken voor iedereen om aan sport of lichamelijke beweging te doen. 

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Sport & Beweging?

Als men nog even niet kijkt maar de andere functies in sport, dan ziet men bij de professionele sporters al grote verschillen in de lonen. Zo verdienen voetballers en sommige golfers miljoenen euro's per jaar. Vele andere sporters moeten, zelfs met gouden medailles, een tweede baan hebben om genoeg inkomsten te genereren. Ook trainers of gymleraren zullen over het algemeen maar rond de 2000 euro krijgen. Er zit dus een enorm verschil in de salarissen, waarbij de meest succesvolle sportmensen het meeste betaald krijgen. 

117 Beroepen in de beroepsgroep Sport & Beweging

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
   • Meer
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  • Verfijn op competenties
   • Meer
  Leraar gymnastiek
  Salaris: €1300 tot €2000
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar gymnastiek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar gymnastiek wordt.
  Spelersmakelaar
  Salaris: €1200 tot €10000
  Opleiding: Geen, Cursus / Bijscholing
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep spelersmakelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je spelersmakelaar wordt.
  Activiteitenbegeleider
  Salaris: €1640 tot €3160
  Opleiding: MBO, HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Activiteitenbegeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je Activiteitenbegeleider wordt.
  Sportpsycholoog
  Salaris: €2600 tot €5800
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sportpsycholoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sportpsycholoog wordt.
  Leisure & Hospitality Assistent
  Salaris: €1400 tot €1800
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leisure & hospitality assistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leisure & hospitality assistent wordt.
  Combinatiefunctionaris
  Salaris: €3000 tot €5000
  Opleiding: Cursus / Bijscholing
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep combinatiefunctionaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je combinatiefunctionaris wordt.
  Bewegingswetenschapper
  Salaris: €2400 tot €4300
  Opleiding: WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bewegingswetenschapper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bewegingswetenschapper wordt.
  Chef de Mission
  Salaris: onbekend
  Opleiding: Geen
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep chef de mission. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je chef de mission wordt.
  Biometrist
  Salaris: €2350 tot €3550
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep biometrist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je biometrist wordt.
  Fysiotherapeut
  Salaris: €1895 tot €3690
  Opleiding: HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fysiotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fysiotherapeut wordt.
  per pagina

  Filter