U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Embedded Engineer

Embedded Engineer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een embedded Engineer? Lees de functieomschrijving.

De Embedded Engineer is bezig met het ontwerpen, testen en implementeren van software en hardware die in een embedded systeem terecht komen. Een embedded systeem is een computersysteem dat er niet uitziet als een computersysteem, maar waar de hardware en software bij is weggewerkt. Denk hierbij aan een broodrooster of een vaatwasser. Er zitten kleine microchips in deze apparaten die op aanwijzing van de gebruiker het apparaat laten werken, maar die ogenschijnlijk niet aanwezig zijn.

Omdat de producten waaraan een Embedded Engineer werkt niet alleen maar uit software of hardware bestaan, werkt hij meestal in teamverband. In dit team zijn dan andere mensen bezig met het uiterlijk of de functionaliteit van het product, terwijl de Embedded Engineer de plaatsing en werking van de hardware en/of software in het product verzorgt. Het is belangrijk dat de Embedded Engineer goed op een multidisciplinair niveau samen kan werken.

Soms is het zo dat de Embedded Engineer moet werken aan een product waarbij iets mis is gegaan met het interne automatiseringssysteem en is hij zo dus ook een reparateur. Het grondig testen van de diverse producten in de ontwikkelingsfase zou dit in principe moeten voorkomen.

Mensen vonden ons op: Job Embedded Engineer, Baan Embedded Engineer, Embedded Engineer Worden, Functie-eisen Embedded Engineer, Verantwoordelijkheden Embedded Engineer, Functieprofiel Embedded Engineer, Wat doet een Embedded Engineer, Werken als Embedded Engineer.

Embedded Engineer worden: Opleiding tot embedded Engineer

Om Embedded Engineer te kunnen worden, heeft men een HBO of WO diploma nodig in de richting van Informatica, Computer Science, Electronic Engineering, of specifiek in Embedded Systems Engineering.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Embedded Engineer, Embedded Engineer Worden, Opleidingsniveau Embedded Engineer, Scholing Embedded Engineer, Studie Embedded Engineer, Bijscholing Embedded Engineer, Omscholing Embedded Engineer.

Organisaties waar een embedded Engineer doorgaans werkzaam is

De Embedded Engineer werkt in organisaties die embedded systemen ontwikkelen. Dit kan in een IT bedrijf, een productiebedrijf of een bedrijf in projectmanagement zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Embedded Engineer, Embedded Engineer Worden, Opleidingsniveau Embedded Engineer, Scholing Embedded Engineer, Studie Embedded Engineer, Bijscholing Embedded Engineer, Omscholing Embedded Engineer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden embedded Engineer

Als starter zal men in de embedded engineering rond de €2600 per maand verdienen. Dit bedrag kan voor een senior Embedded Engineer oplopen tot wel €5500 per maand. Bij dit of een nog hoger salaris is men al gauw de Hoofdengineer van een project.

Mensen vonden ons op: Salaris Embedded Engineer, Loon Embedded Engineer, Wat verdien je als Embedded Engineer, Salarisschaal Embedded Engineer, Salarisindicatie Embedded Engineer, Bonus Embedded Engineer, CAO Embedded Engineer, Brutoloon Embedded Engineer, Nettoloon Embedded Engineer, Vakantiedagen Embedded Engineer, Pensioen Embedded Engineer.

Competenties, skills & vaardigheden embedded engineer

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Zelfontwikkeling
 • Resultaatgerichtheid
 • Kennis van relevante hard- en software
Mensen vonden ons op: Kennis Embedded Engineer, Vaardigheden Embedded Engineer, Attitude Embedded Engineer, Kwalificaties Embedded Engineer, Competentieprofiel Embedded Engineer.

Boeken voor het beroep embedded engineer

Wil je meer weten over het beroep embedded engineer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je embedded engineer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken embedded engineer te komen.

Software Engineering for Embedded Systems | Mark Kraeling

Methods, Practical Techniques, and Applications - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780124159174 | 1200 pagina's

Gives you the techniques and technologies in software engineering to optimally design and implement your embedded system. This title presents an indispensable aid to tackling the day-to-day problems when using software engineering methods to develop your ...

Design Patterns for Embedded Systems in C | Bruce Powel Douglass

An Embedded Software Engineering Toolkit - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781856177078 | 472 pagina's

A recent survey stated that 52% of embedded projects are late by 4-5 months. This book can help get those projects in on-time with design patterns. The author carefully takes into account the special concerns found in designing and developing embedded app...

Make: Arduino Bots and Gadgets | Tero Karvinen

Six Embedded Projects with Open Source Hardware and Software - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781449307233 | 296 pagina's

Want to build your own robots, turn your ideas into prototypes, control devices with a computer, or make your own cell phone applications? It's a snap with this book and the Arduino open source electronic prototyping platform. Get started with six fun pro...

Mensen vonden ons op: boeken voor Embedded Engineer, Embedded Engineer ebooks, boek Embedded Engineer.

Persoonstypen embedded Engineer

De Embedded Engineer streeft ernaar om een zo goed mogelijk product in elkaar te zetten, en verwacht daarbij ook van de andere mensen in het team dat ze hun best doen. Het is namelijk niet makkelijk om problemen op te lossen in embedded apparatuur, als het product eenmaal in elkaar zit. Bij een foutje moet meteen het hele product weer uit elkaar gehaald worden (Perfectionist). Om goed op zo'n minimaal niveau te kunnen werken, moet de Embedded Engineer ook oog voor detail hebben, en steeds weer nieuwe kennis vergaren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Embedded Engineer, Karakter Embedded Engineer.

Netwerk embedded Engineer

De Embedded Engineer werkt in teamverband en moet dus goed communiceren met andere mensen in zijn team. Hoe het team in elkaar zit kan elk project verschillen. Wel heeft de Embedded Engineer vaak dezelfde baas, waaraan hij rapporteert en die zorgt voor de nodige ondersteuning.

Mensen vonden ons op: Collega’s Embedded Engineer, Medewerkers Embedded Engineer.

Is het beroep embedded Engineer iets voor jou?

Zou je graag embedded Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als embedded Engineer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Embedded Engineer, beroepskeuzetest Embedded Engineer, beroep Embedded Engineer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden embedded Engineer

Het productieproces is constant aan het veranderen. De arbeidsmarkt daarom ook. Er zullen meestal wel posities open staan, maar hoeveel en op welk niveau is niet te voorspellen. Het is wel goed mogelijk om als Embedded Engineer door te stromen naar de positie van Hoofdengineer of Teamleider.

Arbeidsmarktperspectief score embedded Engineer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep embedded Engineer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Embedded Engineer, Promotie mogelijkheden Embedded Engineer, Carriere Embedded Engineer.

Solliciteren op de functie embedded Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als embedded Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor embedded Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als embedded Engineer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Embedded Engineer, CV Embedded Engineer, sollicitatie Embedded Engineer.

Interviews met embedded Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen embedded Engineer

Vacatures embedded engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Embedded Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Embedded Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Embedded Engineer is bezig met het ontwerpen, testen en implementeren van software en hardware die in een embedded systeem terecht komen. Een embedded systeem is een computersysteem dat er niet uitziet als een computersysteem, maar waar de hardware en software bij is weggewerkt. Denk hierbij aan een broodrooster of een vaatwasser.

Beoordeling Embedded Engineer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Embedded Engineer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Embedded Engineer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Deze mensen zouden veel meer moeten verdienen.

Door: D

Ik wil graag in contact komen met een goede embedded software ontwikkelaar. 

Door: Johan Goedmondt

Vrijwel iedere ontwikkelaar heeft een baan ,een zeer drukke baan,als je inl.over het beroep,klick eens op Springest.Gr.

Door: Edgar

Reageer op dit beroep