Embedded Engineer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Embedded Engineer worden: Opleidingen tot Embedded Engineer

Wil je Embedded Engineer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Embedded Engineer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Embedded Engineer.

Hoe word je een Embedded Engineer? 

Om Embedded Engineer te kunnen worden, heeft men een HBO of WO diploma nodig in de richting van Informatica, Computer Science, Electronic Engineering, of specifiek in Embedded Systems Engineering.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Embedded Engineer

Er zijn geen opleidingen Embedded Engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Embedded Engineer in werkt

Bekijk meer opleidingen ICT

Is het verstandig om Embedded Engineer te worden?

Voordat je aan een opleiding Embedded Engineer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Embedded Engineer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Embedded Engineer?

Het productieproces is constant aan het veranderen. De arbeidsmarkt daarom ook. Er zullen meestal wel posities open staan, maar hoeveel en op welk niveau is niet te voorspellen. Het is wel goed mogelijk om als Embedded Engineer door te stromen naar de positie van Hoofdengineer of Teamleider.

De actuele kans op werk voor een Embedded Engineer

Het beroep Embedded Engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Ontwerpers hardware en industriële automatisering. De kans op werk voor de beroepsfamilie Ontwerpers hardware en industriële automatisering is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

98

Baankans Embedded Engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Embedded Engineer

Als je je wilt omscholen tot Embedded Engineer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Embedded Engineer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Embedded Engineer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Embedded Engineer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Embedded Engineer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Embedded Engineer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Embedded Engineer

Als je Embedded Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Embedded Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Embedded Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Embedded Engineer?

Competenties en Vaardigheden Embedded Engineer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Embedded Engineer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Embedded Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Embedded Engineer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Embedded Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Embedded Engineer. Als Embedded Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Embedded Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Embedded Engineer

Vakkennis voor een Embedded Engineer

Het is voor een Embedded Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Embedded Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Embedded Engineer


Werkervaring Embedded Engineer

Het is voor een startend Embedded Engineer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Embedded Engineer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Embedded Engineer, maar iets anders?

Is een opleiding Embedded Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Embedded Engineer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Embedded Engineer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Embedded Engineer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Embedded Engineer te worden?

Zou je graag Embedded Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Embedded Engineer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar