PLC Programmeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een PLC Programmeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep plc programmeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je plc programmeur wordt.

 

Wat is een PLC Programmeur?

De PLC Programmeur ontwikkelt PLC-besturingssystemen. PLC staat voor Programmable Logic Controller (Programmeerbare Logische Eenheid) en is een elektronisch apparaat met een microprocessor. Het apparaat stuurt op basis van informatie op de diverse ingangen, de uitgangen aan. Veel machines en processen in de industrie worden aangestuurd door middel van PLC’s. De ontwikkeling van PLC’s is daarom erg belangrijk voor de automatisering.

De PLC Programmeur programmeert de PLC’s, test deze en doet het beheer. Doorgaans wordt de PLC op en computer geprogrammeerd. Als het programma klaar is, wordt deze naar een erasable programmable read-only memory (EPROM) in de PLC gekopieerd. De PLC bestuurt dan het apparaat. Er zijn diverse programmeertalen die de PLC Programmeur kan gebruiken om de PLC’s te programmeren.

De werkzaamheden van de PLC Programmeur zijn zeer uiteenlopend. De PLC Programmeur programmeert de PLC’s, zorgt ervoor dat de machines in werking worden gesteld, voert controles uit, lost eventuele storingen op en schrijft technische documentatie. De werkzaamheden gaan dus verder dan enkel het programmeren van de PLC’s. De PLC Programmeur moet daarom over een gedegen kennis van PLC en de toepassing ervan beschikken. De PLC Programmeur werkt meestal voor een organisatie in de industriële sector.Wil je werken als PLC Programmeur?

Werk je al als PLC Programmeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je PLC Programmeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor PLC Programmeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep PLC Programmeur in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

36


Salaris en Arbeidsvoorwaarden PLC Programmeur

Wat verdient een PLC Programmeur?

Het startsalaris van een PLC Programmeur ligt rond de 2500 euro en kan oplopen tot ongeveer 4500 euro. Werkervaring en gedegen kennis van PLC’s zijn van belang voor een verhoging van het salaris. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de PLC Programmeur voor werkt.

Salarisschaal PLC Programmeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures PLC Programmeur

Op zoek naar een nieuwe baan als PLC Programmeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor PLC Programmeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 PLC Programmeur vacatures

Vacature PLC Programmeur
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Deze lange ervaring, compleet productportfolio, eigen …
Vacature PLC Programmeur / Software Engineer | Transportsystemen - Ede
Profield, Ede
Software Engineer - Introductie Een stabiele en groeiende Nederlandse onderneming (ook in deze tijd) PLC programma's schrijven en aanpassen (Siemens S7 en TIA Portal) Dit bedrijf zet kwaliteit op de …
Vacature PLC Programmeur | Machinebouw - Vianen (UT)
Profield, Vianen
PLC Programmeur - Introductie Unieke projecten Werken bij een machinebouwer die alles zelf maakt Veel vrije dagen gezellige personeelsbijeenkomsten Organisatie In de afgelopen 30 jaar heeft deze machinebouwer zich tot …
Vacature PLC Programmeur MBO | Siemens Hitachi - Eersel
WR.nl Solliciteren, Eersel
PLC Programmeur - Over de werkgever: Wij onderhouden en modificeren industriële machines en robots. Wil je werken als PLC Programmeur? Heb je een MBO-opleiding Elektrotechniek of Mechatronica? Vaste baan: PLC …
Vacature PLC Programmeur | Machinebouw | Vision | Robotica - Zaltbommel
Profield, Zaltbommel
PLC Programmeur - Introductie Specialist in machine vision, robotica en fijnmechanica Winnaar Technology of the Year award ‘18 Werken met 20 verschillende type machines Organisatie Dit bedrijf is in 2002 …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden PLC Programmeur

Wat is de toekomst van PLC Programmeur?

Er zijn voldoende vacatures te vinden voor de functie van PLC Programmeur. Doorgroeimogelijkheden zijn soms aanwezig, maar zijn afhankelijk van de organisatie waar de PLC Programmeur voor werkt.

Baankans PLC Programmeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

36


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

PLC Programmeur worden: Opleidingen tot PLC Programmeur

Wil je PLC Programmeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de PLC Programmeur.

Hoe word je een PLC Programmeur? 

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die de PLC Programmeur kan volgen. Zo worden er korte cursussen aangeboden waarin het programmeren van PLC wordt aangeleerd. Vaak wordt hiervoor al wel kennis en ervaring in de elektrotechniek gevraagd. Ook moet er ervaring opgedaan zijn met diverse applicaties van Windows.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot PLC Programmeur

PLC-techniek met CoDeSys - basis (Dag)
In de praktijk vertrouwd raken met de werking van de PLC en programmeren in IEC 61131-3? Dat doe je bij ROVC! Werk jij als service- of onderhoudsmonteur, operator, operator-monteur of …
PLC-techniek met CoDeSys - basis (Dag)

Omscholen of doorgroeien tot PLC Programmeur

Als je PLC Programmeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar PLC Programmeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie PLC Programmeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een PLC Programmeur?

Competenties en Vaardigheden PLC Programmeur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een PLC Programmeur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een PLC Programmeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de PLC Programmeur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een PLC Programmeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep PLC Programmeur. Als PLC Programmeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen PLC Programmeur:


zie volledige beschrijving persoonstype PLC Programmeur

Vakkennis voor een PLC Programmeur

Het is voor een PLC Programmeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot PLC Programmeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen PLC Programmeur


Werkervaring PLC Programmeur

Het is voor een startend PLC Programmeur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot PLC Programmeur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is PLC Programmeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk PLC Programmeur

Met wie werkt een PLC Programmeur samen? 

De PLC Programmeur werkt soms samen met andere programmeurs. Ook wordt er samengewerkt met mensen die de industriële machines beheren. De PLC Programmeur kan zo een goed beeld van de machine krijgen en hoe deze het beste geautomatiseerd kan worden.


PLC Programmeur


Organisaties waar een PLC Programmeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een PLC Programmeur meestal werkt.

Waar werkt een PLC Programmeur?

De PLC Programmeur kan voor diverse typen organisaties werkzaam zijn. De PLC Programmeur is veelal werkzaam in de industriële sector omdat machines en processen in de industrie aangestuurd worden door middel van PLC’s. De PLC Programmeur is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers PLC Programmeur

Waar kun je het beste werken als PLC Programmeur? Hieronder vind je de best door de PLC Programmeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep PLC Programmeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden PLC Programmeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een PLC Programmeur.

Welke competenties heeft een PLC Programmeur nodig?

Een PLC Programmeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen PLC Programmeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij PLC Programmeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een PLC Programmeur nodig? 

De PLC Programmeur moet goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (waarnemer). Problemen en storingen moeten tijdig opgespoord en opgelost worden. Daarnaast moet de PLC Programmeur ook doelgericht te werk gaan (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor PLC Programmeur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een PLC Programmeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep PLC Programmeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep PLC Programmeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie PLC Programmeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als PLC Programmeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor PLC Programmeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als PLC Programmeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep PLC Programmeur iets voor je?

Zou je graag PLC Programmeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als PLC Programmeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als PLC Programmeur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures PLC Programmeur

Vacature PLC programmeur - Dordrecht
VNOM, Dordrecht
PLC Programmeur - Wat ga je doen? Voor een snelgroeiende fabrikant dat wereldwijd haar producten distribueert uit de omgeving Dordrecht zijn we op zoek naar een PLC programmeur. Deze organisatie …
Vacature PLC Programmeur - Spijkenisse
VNOM, Spijkenisse
PLC Programmeur - Wat ga je doen? We zijn op zoek op zoek naar een gedreven PLC Programmeur. Als PLC Programmeur beschik je over kennis en ervaring op het gebied …
Vacature PLC Programmeur - Leiden
VNOM, Leiden
PLC Programmeur - Wat ga je doen? Heb jij ervaring als PLC Programmeur? Ben jij opzoek naar een vaste baan? Dan zoeken wij jou Als PLC Programmeur ben je verantwoordelijk …
Vacature Junior PLC Programmeur - Gorinchem
VNOM, Gorinchem
PLC Programmeur - Wat ga je doen? Als Junior PLC Programmeur ga je aan de slag bij een fabrikant van gezonde voeding. Binnen de organisatie beschikken ze over zo’n 70 …
Vacature PLC Programmeur - Barendrecht
VNOM, Barendrecht
PLC Programmeur - Wat ga je doen? Per direct zijn wij op zoek naar een PLC Programmeur voor een gerenommeerd bedrijf in de techniek. Ben jij een PLC Programmeur die …

Actuele blogposts


reacties op PLC Programmeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar