Embedded Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Embedded Engineer? Lees de functieomschrijving.

De Embedded Engineer is bezig met het ontwerpen, testen en implementeren van software en hardware die in een embedded systeem terecht komen. Een embedded systeem is een computersysteem dat er niet uitziet als een computersysteem, maar waar de hardware en software bij is weggewerkt. Denk hierbij aan een broodrooster of een vaatwasser. Er zitten kleine microchips in deze apparaten die op aanwijzing van de gebruiker het apparaat laten werken, maar die ogenschijnlijk niet aanwezig zijn.

Omdat de producten waaraan een Embedded Engineer werkt niet alleen maar uit software of hardware bestaan, werkt hij meestal in teamverband. In dit team zijn dan andere mensen bezig met het uiterlijk of de functionaliteit van het product, terwijl de Embedded Engineer de plaatsing en werking van de hardware en/of software in het product verzorgt. Het is belangrijk dat de Embedded Engineer goed op een multidisciplinair niveau samen kan werken.

Soms is het zo dat de Embedded Engineer moet werken aan een product waarbij iets mis is gegaan met het interne automatiseringssysteem en is hij zo dus ook een reparateur. Het grondig testen van de diverse producten in de ontwikkelingsfase zou dit in principe moeten voorkomen.

Wil je werken als Embedded Engineer?

Werk je al als Embedded Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Embedded Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Embedded Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Embedded Engineer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Teamleden
  • Teamleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Embedded Engineer

Wat verdient een Embedded Engineer?

Als starter zal men in de embedded engineering rond de €2600 per maand verdienen. Dit bedrag kan voor een senior Embedded Engineer oplopen tot wel €5500 per maand. Bij dit of een nog hoger salaris is men al gauw de Hoofdengineer van een project.

Salarisschaal Embedded Engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Embedded Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Embedded Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Embedded Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Embedded Engineer vacatures

Senior Embedded Software Engineer: Java
ABB
ABB is a worldwide company and leader in the field of the transmission and distribution of electricity, process and production automation as well as electrical, electronic and installation engineering products …
Senior Embedded Software Engineer for Java.
ABB
ABB is a worldwide company and leader in the field of the transmission and distribution of electricity, process and production automation as well as electrical, electronic and installation engineering products …
Embedded Software Engineer
Alfen
Over Alfen Met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een diversiteit aan andere producten en diensten, is Alfen het middelpunt en de verbindende factor in het elektriciteitsnet. Met haar …
High Tech Embedded Software Engineer
Sogeti Nederland B.V.
Vacature High Tech Embedded Software Engineer. Softwareoplossingen maken die dicht tegen de hardware aanzitten? Dat is jouw specialiteit! Het maken van complexe embedded software die onder andere realtime met hardware …
Embedded Software Engineer / Senior / Autonome Auto
iSense
Functieomschrijving Ben jij een ervaren Embedded Software Engineer met een passie voor techniek? Heb jij ruime ervaring binnen embedded realtime systemen en ontwikkel jij het liefst zo low level mogelijk? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Embedded Engineer

Hoe goed is de toekomst voor de Embedded Engineer? 

Het productieproces is constant aan het veranderen. De arbeidsmarkt daarom ook. Er zullen meestal wel posities open staan, maar hoeveel en op welk niveau is niet te voorspellen. Het is wel goed mogelijk om als Embedded Engineer door te stromen naar de positie van Hoofdengineer of Teamleider.

Baankans Embedded Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Embedded Engineer worden: Opleidingen tot Embedded Engineer

Hoe word je een Embedded Engineer? 

Om Embedded Engineer te kunnen worden, heeft men een HBO of WO diploma nodig in de richting van Informatica, Computer Science, Electronic Engineering, of specifiek in Embedded Systems Engineering.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Embedded Engineer

Meer opleidingen Embedded Engineer

Weet je nog niet of je Embedded Engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Embedded Engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Embedded Engineer

Met wie werkt een Embedded Engineer samen? 

De Embedded Engineer werkt in teamverband en moet dus goed communiceren met andere mensen in zijn team. Hoe het team in elkaar zit kan elk project verschillen. Wel heeft de Embedded Engineer vaak dezelfde baas, waaraan hij rapporteert en die zorgt voor de nodige ondersteuning.


  • Teamleden
  • Teamleider
Embedded Engineer


Organisaties waar een Embedded Engineer werkzaam is

Waar werkt een Embedded Engineer meestal? 

De Embedded Engineer werkt in organisaties die embedded systemen ontwikkelen. Dit kan in een IT bedrijf, een productiebedrijf of een bedrijf in projectmanagement zijn.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Embedded Engineer

Waar kun je het beste werken als Embedded Engineer? Hieronder vindt je de best door de Embedded Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Embedded Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Embedded Engineer:

Welke competenties heeft een een Embedded Engineer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Embedded Engineer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Embedded Engineer nodig? 

De Embedded Engineer streeft ernaar om een zo goed mogelijk product in elkaar te zetten, en verwacht daarbij ook van de andere mensen in het team dat ze hun best doen. Het is namelijk niet makkelijk om problemen op te lossen in embedded apparatuur, als het product eenmaal in elkaar zit. Bij een foutje moet meteen het hele product weer uit elkaar gehaald worden (Perfectionist). Om goed op zo'n minimaal niveau te kunnen werken, moet de Embedded Engineer ook oog voor detail hebben, en steeds weer nieuwe kennis vergaren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Embedded Engineer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Embedded Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Embedded Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Embedded Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Embedded Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Embedded Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Embedded Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Embedded Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Embedded Engineer iets voor je?

Zou je graag Embedded Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Embedded Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar