Embedded Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Embedded Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep embedded engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je embedded engineer wordt.

 

Wat is een Embedded Engineer?

De Embedded Engineer is bezig met het ontwerpen, testen en implementeren van software en hardware die in een embedded systeem terecht komen. Een embedded systeem is een computersysteem dat er niet uitziet als een computersysteem, maar waar de hardware en software bij is weggewerkt. Denk hierbij aan een broodrooster of een vaatwasser. Er zitten kleine microchips in deze apparaten die op aanwijzing van de gebruiker het apparaat laten werken, maar die ogenschijnlijk niet aanwezig zijn.

Omdat de producten waaraan een Embedded Engineer werkt niet alleen maar uit software of hardware bestaan, werkt hij meestal in teamverband. In dit team zijn dan andere mensen bezig met het uiterlijk of de functionaliteit van het product, terwijl de Embedded Engineer de plaatsing en werking van de hardware en/of software in het product verzorgt. Het is belangrijk dat de Embedded Engineer goed op een multidisciplinair niveau samen kan werken.

Soms is het zo dat de Embedded Engineer moet werken aan een product waarbij iets mis is gegaan met het interne automatiseringssysteem en is hij zo dus ook een reparateur. Het grondig testen van de diverse producten in de ontwikkelingsfase zou dit in principe moeten voorkomen.Wil je werken als Embedded Engineer?

Werk je al als Embedded Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Embedded Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Embedded Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Embedded Engineer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Teamleden
  • Teamleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

28


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Embedded Engineer

Wat verdient een Embedded Engineer?

Als starter zal men in de embedded engineering rond de €2600 per maand verdienen. Dit bedrag kan voor een senior Embedded Engineer oplopen tot wel €5500 per maand. Bij dit of een nog hoger salaris is men al gauw de Hoofdengineer van een project.

Salarisschaal Embedded Engineer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Embedded Engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Embedded Engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Embedded Engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Embedded Engineer vacatures

Vacature Embedded Software Engineer Signal Processing
Trinamics
De organisatieJe komt terecht in een dynamische en multiculturele omgeving waarin de corebusiness bestaat uit de productie en levering van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. De expertise is uniek …
Vacature Senior embedded software engineer
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren embedded C en/of C++ developer die op zoek is naar een technische uitdaging? Wil jij bij dragen aan innovatieve producten binnen de energie sector met …
Vacature Embedded Software Engineer energiesector
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Onze klant is een grote speler op het gebied van stroom en energie. Ze houden zich als sinds voor de tweede wereld oorlog bezig met hoog- en laagspanningsapparaten. Tegenwoordig …
Vacature Embedded Software Engineer C / C++
Trinamics Nijmegen
BSc. MSc. PhD. Embedded Software Engineer C / C++ Technical Industry (Nijmegen/Arnhem) (Embedded, Software, C, C++, Python, Electrical, Gelderland, Brabant, Overijssel) CompanySeveral international respective clients in the Netherlands focusing on …
Vacature Embedded Software Engineer energiesector
Career Value BV
Bedrijfsomschrijving Onze klant is een grote speler op het gebied van groene energie en stroom. Ze houden zich als sinds voor de tweede wereld oorlog bezig met hoog- en laagspanningsapparaten. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Embedded Engineer

Wat is de toekomst van Embedded Engineer?

Het productieproces is constant aan het veranderen. De arbeidsmarkt daarom ook. Er zullen meestal wel posities open staan, maar hoeveel en op welk niveau is niet te voorspellen. Het is wel goed mogelijk om als Embedded Engineer door te stromen naar de positie van Hoofdengineer of Teamleider.

Baankans Embedded Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

28


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Embedded Engineer worden: Opleidingen tot Embedded Engineer

Wil je Embedded Engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Embedded Engineer.

Hoe word je een Embedded Engineer? 

Om Embedded Engineer te kunnen worden, heeft men een HBO of WO diploma nodig in de richting van Informatica, Computer Science, Electronic Engineering, of specifiek in Embedded Systems Engineering.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Embedded Engineer

Er zijn geen opleidingen Embedded Engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Embedded Engineer in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT

Omscholen of doorgroeien tot Embedded Engineer

Als je Embedded Engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Embedded Engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Embedded Engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Embedded Engineer?

Competenties en Vaardigheden Embedded Engineer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Embedded Engineer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Embedded Engineer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Embedded Engineer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Embedded Engineer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Embedded Engineer. Als Embedded Engineer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Embedded Engineer:


zie volledige beschrijving persoonstype Embedded Engineer

Vakkennis voor een Embedded Engineer

Het is voor een Embedded Engineer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Embedded Engineer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Embedded Engineer


Werkervaring Embedded Engineer

Het is voor een startend Embedded Engineer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Embedded Engineer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals System Engineer .

Iets anders leren?

Is Embedded Engineer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Embedded Engineer

Met wie werkt een Embedded Engineer samen? 

De Embedded Engineer werkt in teamverband en moet dus goed communiceren met andere mensen in zijn team. Hoe het team in elkaar zit kan elk project verschillen. Wel heeft de Embedded Engineer vaak dezelfde baas, waaraan hij rapporteert en die zorgt voor de nodige ondersteuning.


  • Teamleden
  • Teamleider
Embedded Engineer


Organisaties waar een Embedded Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Embedded Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Embedded Engineer?

De Embedded Engineer werkt in organisaties die embedded systemen ontwikkelen. Dit kan in een IT bedrijf, een productiebedrijf of een bedrijf in projectmanagement zijn.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Embedded Engineer

Waar kun je het beste werken als Embedded Engineer? Hieronder vind je de best door de Embedded Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Embedded Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Embedded Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Embedded Engineer.

Welke competenties heeft een Embedded Engineer nodig?

Een Embedded Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Embedded Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Embedded Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Embedded Engineer nodig? 

De Embedded Engineer streeft ernaar om een zo goed mogelijk product in elkaar te zetten, en verwacht daarbij ook van de andere mensen in het team dat ze hun best doen. Het is namelijk niet makkelijk om problemen op te lossen in embedded apparatuur, als het product eenmaal in elkaar zit. Bij een foutje moet meteen het hele product weer uit elkaar gehaald worden (Perfectionist). Om goed op zo'n minimaal niveau te kunnen werken, moet de Embedded Engineer ook oog voor detail hebben, en steeds weer nieuwe kennis vergaren (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Embedded Engineer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Embedded Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Embedded Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Embedded Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Embedded Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Embedded Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Embedded Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Embedded Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Embedded Engineer iets voor je?

Zou je graag Embedded Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Embedded Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Embedded Engineer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Embedded Engineer

Vacature R&D Embedded Software Engineer
Trinamics
R&D Embedded Software Engineer(Embedded/ C/ Eagle/ Automotive)Our client Do you have more than 3 years of experiences as a Software Developer? Do you have experiences with Hardware and …
Vacature Embedded Software Engineer - Eindhoven
Brunel, Eindhoven
Engineer - Bij welk bedrijf je precies komt te werken, hangt compleet af van je eigen voorkeur en expertise. Hoe dan ook buig je je samen met het R&D-team over …
Vacature Sr. Software Embedded Engineer
BrainBox Consulting BV
Brainbox Consulting BV aligning great talent with clients’ needs is at the core of who we are. We are passionate about our Consultants, our Clients, and our Partners. Our rich …
Vacature Embedded Software Engineer IoT / Connectivity Domain
VDL
Within the VDL Bus & Coach group the VDL ETS System Competence Centre is responsible for the system and software development. For this group we are looking for a software …
Vacature Hands-on Electrical Engineer
Continu
Ben jij in je huidige werk alleen maar aan het tekenen en mis je de binding met de praktijk? Of ben je alleen maar praktisch aan het werk en zou …

Actuele blogposts


reacties op Embedded Engineer

Johan Goedmondt

Ik wil graag in contact komen met een goede embedded software ontwikkelaar. 

Edgar

Vrijwel iedere ontwikkelaar heeft een baan ,een zeer drukke baan,als je inl.over het beroep,klick eens op Springest.Gr.

D

Deze mensen zouden veel meer moeten verdienen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar