U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lijstenmaker

Lijstenmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lijstenmaker? Lees de functieomschrijving.

In een tijd waarin veel lijsten machinaal geproduceerd worden is de zelfstandige lijstenmaker een expert op het gebied van lijsten. De lijstenmaker van nu profileert zich vaak door zijn vakmanschap, zijn speciale ontwerpen, zijn gebruik van bijzondere materialen en zijn persoonlijke band met de klant.

Het beroep is dan ook lang niet zo veel voorkomend meer als toen lijsten vooral met de hand gemaakt werden. De klanten van lijstenmakers hebben dan ook vaak bijzondere wensen, zoals een lijst voor een ongebruikelijk object (bijvoorbeeld een horloge), een lijst in een ongebruikelijke vorm, of een lijst met hele specifieke afmetingen, materialen of kleuren. De lijstenmaker heeft de kennis en de vaardigheden om deze wensen in te willigen.

Mensen vonden ons op: Job Lijstenmaker, Baan Lijstenmaker, Lijstenmaker Worden, Functie-eisen Lijstenmaker, Verantwoordelijkheden Lijstenmaker, Functieprofiel Lijstenmaker, Wat doet een Lijstenmaker, Werken als Lijstenmaker.

Lijstenmaker worden: Opleiding tot lijstenmaker

Voor het beroep van lijstenmaker is geen specifieke opleiding vereist, maar het is wel bijzonder handig als lijstenmaker een basis te hebben in de houtbewerking en/of techniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lijstenmaker, Lijstenmaker Worden, Opleidingsniveau Lijstenmaker, Scholing Lijstenmaker, Studie Lijstenmaker, Bijscholing Lijstenmaker, Omscholing Lijstenmaker.

Organisaties waar een lijstenmaker doorgaans werkzaam is

De lijstenmaker heeft vrijwel altijd een eigen winkel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lijstenmaker, Lijstenmaker Worden, Opleidingsniveau Lijstenmaker, Scholing Lijstenmaker, Studie Lijstenmaker, Bijscholing Lijstenmaker, Omscholing Lijstenmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lijstenmaker

Lijstenmakers zijn tegenwoordig vrijwel altijd mensen met een eigen winkel. Hun inkomsten zijn dus onbepaald. Vakmanschap en goed klantcontact zijn de kwaliteiten waarmee een lijstenmaker naam kan maken en meer klanten mee kan aantrekken en dus ook zijn inkomen mee kan verhogen.

Mensen vonden ons op: Salaris Lijstenmaker, Loon Lijstenmaker, Wat verdien je als Lijstenmaker, Salarisschaal Lijstenmaker, Salarisindicatie Lijstenmaker, Bonus Lijstenmaker, CAO Lijstenmaker, Brutoloon Lijstenmaker, Nettoloon Lijstenmaker, Vakantiedagen Lijstenmaker, Pensioen Lijstenmaker.

Competenties, skills & vaardigheden lijstenmaker

 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Lijstenmaker, Vaardigheden Lijstenmaker, Attitude Lijstenmaker, Kwalificaties Lijstenmaker, Competentieprofiel Lijstenmaker.

Boeken voor het beroep lijstenmaker

Wil je meer weten over het beroep lijstenmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lijstenmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lijstenmaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Lijstenmaker, Lijstenmaker ebooks, boek Lijstenmaker.

Persoonstypen lijstenmaker

De lijstenmaker van nu is een echte ambachtsman met liefde voor zijn vak. Eigenschappen van de Loyalist (betrouwbaarheid) passen hem even goed als eigenschappen van de Perfectionist (hoge kwaliteitsnorm).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lijstenmaker, Karakter Lijstenmaker.

Netwerk lijstenmaker

De netwerk heeft geen bepaald netwerk, maar er is een grote kans dat hij in contact staat met bijvoorbeeld een meubelmaker, een houtbewerker of een graveur. Het is maar net welke contacten hij aangaat als bedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lijstenmaker, Medewerkers Lijstenmaker.

Is het beroep lijstenmaker iets voor jou?

Zou je graag lijstenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lijstenmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lijstenmaker, beroepskeuzetest Lijstenmaker, beroep Lijstenmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lijstenmaker

Het arbeidsmarktperspectief voor de lijstenmaker is niet bijzonder goed: lijsten worden vooral machinaal geproduceerd, en de zelfstandige lijstenmaker moet zich sterk profileren door een of meerdere van de hierboven genoemde specialiteiten om financieel te overleven. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook weinig.

Arbeidsmarktperspectief score lijstenmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lijstenmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lijstenmaker, Promotie mogelijkheden Lijstenmaker, Carriere Lijstenmaker.

Solliciteren op de functie lijstenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lijstenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lijstenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lijstenmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lijstenmaker, CV Lijstenmaker, sollicitatie Lijstenmaker.

Interviews met lijstenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lijstenmaker

Vacatures lijstenmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Lijstenmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lijstenmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. In een tijd waarin veel lijsten machinaal geproduceerd worden is de zelfstandige lijstenmaker een expert op het gebied van lijsten. De lijstenmaker van nu profileert zich vaak door zijn vakmanschap, zijn speciale ontwerpen, zijn gebruik van bijzondere materialen en zijn persoonlijke band met de klant. Het beroep is dan ook lang niet zo veel voorkomend meer als toen lijsten vooral met de hand gemaakt werden.

Beoordeling Lijstenmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lijstenmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lijstenmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Mijn mening is dat het beroep hier behoorlijk negatief wordt geprecenteerd.

Als lijstenmaker moet je zorgen dat je een of meer specialisaties hebt. Je kan er dan goed van leven. Als je alleen maar de standaard dingen doet en je bied niet meer dan Hema, Makro, Praxis, enz. dan zal je het moeilijk hebben. Een lijstenmaker moet een zeer brede ontwikeling hebben wil hij zich kunnen handhaven als specialist. Maar het is zeker een mooi en kreatief beroep waar je, je ook in uitleven kan.

Door: p.berressem

Ik ben het volledig met de vorige schrijver eens.De tegenwoordige lijstenmaker is een eersteklas vakman pur sang.Maar ik vind ook dat dit in de beschrijving hierboven wel tot uiting komt.

Door: Bernhard

Reageer op dit beroep