Houtbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Houtbewerker? Lees de functieomschrijving.

De Houtbewerker bewerkt, zoals de naam al doet vermoeden, hout. De Houtbewerker kan hiermee allerhande meubels en andere voorwerpen van hout maken. Kasten, tafels, stoelen, kozijnen, deuren, vloeren, hekwerk en trappen, dit alles kan de Houtbewerker vervaardigen. Veel van deze voorwerpen zijn in en om het huis of bij een bedrijf te vinden.

Vroeger werkte de Houtbewerker voornamelijk met de hand en bewerkte al het hout direct zelf. Tegenwoordig wordt dit soms nog wel toegepast, maar de meeste meubels en dergelijke worden machinaal vervaardigd. De Houtbewerker is hiermee een Machinaal Houtbewerker geworden.

Machinaal Houtbewerkers werken meestal in de timmerindustrie, maar vaak ook in de meubelindustrie. Hier bewerkt de machinaal Houtbewerker hout- en plaatmateriaal. Dit doet de machinaal Houtbewerker met behulp van technieken zoals schaven, zagen, boren, frezen en schuren. De machinaal Houtbewerker maakt hierbij gebruik van diverse machines. De machinaal Houtbewerker stelt deze machines in, bedient ze en houdt ze tijdens de werkzaamheden in de gaten. Ook controleert de machinaal Houtbewerker de eindproducten en zorgt dat er kwalitatief goede producten afgeleverd worden.

Wil je werken als Houtbewerker?

Werk je al als Houtbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Houtbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Houtbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Houtbewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

26


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Houtbewerker

Wat verdient een Houtbewerker?

Het salaris van een beginnen Houtbewerker of een Assistent Houtbewerker ligt vaak rond de 1700 euro. Naarmate de Houtbewerker meer ervaring opdoet kan het salaris oplopen tot een maximum van rond de 2300 euro. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Houtbewerker voor werkt.

Salarisschaal Houtbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Houtbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Houtbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Houtbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Houtbewerker vacatures

Machinaal Houtbewerker
APS Personeelservices
Voor een modern familiebedrijf in regio Eindhoven zijn wij op zoek naar een ervaren Machinaal Houtbewerker. Je bent binnen deze functie het hart van de organisatie en durft hierin dus …
Leerling machinaal houtbewerker met opleiding
WerkTalent Breda
Als machinaal houtbewerker ben je verantwoordelijk voor het afwerken en afmonteren van kozijnen, ramen, deuren en andersoortige kwaliteitsproducten. Met onder andere een 4-zijdige schaafbank, schuurbank vandiktebank, kortbank, frezen, pakketzaag, monteren, …
Houtbewerker
Covebo Uitzendgroep
Jij gaat fulltime aan de slag als houtbewerker. Machinaal bewerk jij verschillende soorten hout tot een mooie kwaliteitstrap.Iedere trap wordt natuurlijk op maat gemaakt. Daarom bekijk je de tekening en …
Kistenbouwer gezocht!
WerkTalent Breda
Als kistenmaker ben jij verantwoordelijk voor het produceren van houten kisten aan de hand van een tekening. Deze productie doe je aan de hand van verschillende houtbewerkingsmachines. In het begin …
Leerling houtbewerker
Actief Werkt! Groningen
Voor een modern productiebedrijf in de omgeving van Assen zijn wij op zoek naar een leerling houtbewerker. Heb bedrijf produceert hoogwaardige artikelen vanuit halffabricaat. Deze worden vervolgens bewerkt in de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Houtbewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Houtbewerker? 

Er zijn diverse organisaties die meubels en dergelijk vervaardigen en waar de (machinaal) Houtbewerker dus aan de slag kan. Er zijn dan ook voldoende vacatures voor de Houtbewerker te vinden.

De Houtbewerker begint vaak als leerling of assistent Houtbewerker en groeit later door naar de functie van Houtbewerker. Hierin zijn dan ook vaak nog doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld een leidinggevende functie of naar een uitbreiding van de vaardigheden.

Baankans Houtbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

26


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Houtbewerker worden: Opleidingen tot Houtbewerker

Hoe word je een Houtbewerker? 

Om aan de slag te kunnen als (machinaal) Houtbewerker zijn er verschillende MBO opleidingen te volgen. Op MBO niveau 2 is er de opleiding Machinaal Houtbewerker. Op MBO niveau 3 is er ook de opleiding Machinaal Houtbewerker met daarin de uitstroomrichtingen Allround Machinaal Houtbewerker Timmerindustrie en Allround Machinaal Houtbewerker Meubelindustrie. Deze opleiding is ook op MBO niveau 4 beschikbaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Houtbewerker

Meer opleidingen Houtbewerker

Weet je nog niet of je Houtbewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Houtbewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Houtbewerker

Met wie werkt een Houtbewerker samen? 

De (machinaal) Houtbewerker werkt vaak samen met andere Houtbewerkers. Ook wordt de Houtbewerker meestal aangestuurd door een leidinggevende of teamleider.


Houtbewerker


Organisaties waar een Houtbewerker werkzaam is

Waar werkt een Houtbewerker meestal? 

De (machinaal) Houtbewerker werkt meestal in de timmerindustrie of in de meubelindustrie. Hier zorgt de (machinaal) Houtbewerker voor de productie van voorwerpen die gemaakt worden van hout. Ook kan de Houtbewerker in dienst zijn van een organisatie die zijn eigen houten voorwerpen vervaardigd. Een voorbeeld hiervan is de Luchtmacht die zijn eigen Houtbewerkers in dienst heeft. Op deze manier kan de Luchtmacht aangepast meubilair en andere voorwerpen vervaardigen.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Houtbewerker

Waar kun je het beste werken als Houtbewerker? Hieronder vindt je de best door de Houtbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Houtbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Houtbewerker:

Welke competenties heeft een een Houtbewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Houtbewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Houtbewerker nodig? 

De Houtbewerker moet energiek zijn en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Houtbewerker moet weten wat er gedaan moet worden en hierbij het doel voor ogen houden. De Houtbewerker is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Ook moet de (machinaal) Houtbewerker inzicht hebben in de machines en gereedschappen waar de Houtbewerker mee werkt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Houtbewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Houtbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Houtbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Houtbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Houtbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Houtbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Houtbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Houtbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Houtbewerker iets voor je?

Zou je graag Houtbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Houtbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Houtbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar