Houtbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Houtbewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep houtbewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je houtbewerker wordt.

 

Wat is een Houtbewerker?

De Houtbewerker bewerkt, zoals de naam al doet vermoeden, hout. De Houtbewerker kan hiermee allerhande meubels en andere voorwerpen van hout maken. Kasten, tafels, stoelen, kozijnen, deuren, vloeren, hekwerk en trappen, dit alles kan de Houtbewerker vervaardigen. Veel van deze voorwerpen zijn in en om het huis of bij een bedrijf te vinden.

Vroeger werkte de Houtbewerker voornamelijk met de hand en bewerkte al het hout direct zelf. Tegenwoordig wordt dit soms nog wel toegepast, maar de meeste meubels en dergelijke worden machinaal vervaardigd. De Houtbewerker is hiermee een Machinaal Houtbewerker geworden.

Machinaal Houtbewerkers werken meestal in de timmerindustrie, maar vaak ook in de meubelindustrie. Hier bewerkt de machinaal Houtbewerker hout- en plaatmateriaal. Dit doet de machinaal Houtbewerker met behulp van technieken zoals schaven, zagen, boren, frezen en schuren. De machinaal Houtbewerker maakt hierbij gebruik van diverse machines. De machinaal Houtbewerker stelt deze machines in, bedient ze en houdt ze tijdens de werkzaamheden in de gaten. Ook controleert de machinaal Houtbewerker de eindproducten en zorgt dat er kwalitatief goede producten afgeleverd worden.Wil je werken als Houtbewerker?

Werk je al als Houtbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Houtbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Houtbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Houtbewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

136


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Houtbewerker

Wat verdient een Houtbewerker?

Het salaris van een beginnen Houtbewerker of een Assistent Houtbewerker ligt vaak rond de 1700 euro. Naarmate de Houtbewerker meer ervaring opdoet kan het salaris oplopen tot een maximum van rond de 2300 euro. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Houtbewerker voor werkt.

Salarisschaal Houtbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Houtbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Houtbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Houtbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Houtbewerker vacatures

Vacature Machinaal Houtbewerker
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf in de regio van Den Bosch maakt verpakkingen van hout en karton. Denk hierbij aan machines of onderdelen van machines. Je werkt in een vast en hecht …
Vacature Machinaal houtbewerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in het maken van houten kozijnen, ramen, deuren en trappen. Er staat een modern machinepark ter beschikking waarmee zij als …
Vacature Machinaal houtbewerker
Intermediair Uitzendbureau
Ben jij in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en ben je een aanpakker met affiniteit voor hout? Dan zijn wij op zoek naar jou In de …
Vacature Allround Machinaal Houtbewerker
Werkbank Personeelsdiensten
Een opdrachtgever uit Winterswijk is ter uitbreiding op zoek naar een Allround Machinaal Houtbewerker. In deze functie bestaan de werkzaamheden uit het instellen en bedienen van boor-, frees-, afplak- en …
Vacature Machinaal Houtbewerker, Montfoort
VNOM
Wat ga je doen? Wil jij graag aan de slag als Machinaal Houtbewerker? Wij zijn per direct op zoek naar versterking van ons team waar je kan doorgroeien. Kwaliteit is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Houtbewerker

Wat is de toekomst van Houtbewerker?

Er zijn diverse organisaties die meubels en dergelijk vervaardigen en waar de (machinaal) Houtbewerker dus aan de slag kan. Er zijn dan ook voldoende vacatures voor de Houtbewerker te vinden.

De Houtbewerker begint vaak als leerling of assistent Houtbewerker en groeit later door naar de functie van Houtbewerker. Hierin zijn dan ook vaak nog doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld een leidinggevende functie of naar een uitbreiding van de vaardigheden.

Baankans Houtbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

136


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Houtbewerker worden: Opleidingen tot Houtbewerker

Wil je Houtbewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Houtbewerker.

Hoe word je een Houtbewerker? 

Om aan de slag te kunnen als (machinaal) Houtbewerker zijn er verschillende MBO opleidingen te volgen. Op MBO niveau 2 is er de opleiding Machinaal Houtbewerker. Op MBO niveau 3 is er ook de opleiding Machinaal Houtbewerker met daarin de uitstroomrichtingen Allround Machinaal Houtbewerker Timmerindustrie en Allround Machinaal Houtbewerker Meubelindustrie. Deze opleiding is ook op MBO niveau 4 beschikbaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Houtbewerker

Er zijn geen opleidingen Houtbewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Houtbewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Houtbewerker

Als je Houtbewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Houtbewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Houtbewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Houtbewerker?

Competenties en Vaardigheden Houtbewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Houtbewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Houtbewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Houtbewerker

Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Houtbewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Houtbewerker. Als Houtbewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Houtbewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Houtbewerker

Vakkennis voor een Houtbewerker

Het is voor een Houtbewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Houtbewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Houtbewerker


Werkervaring Houtbewerker

Het is voor een startend Houtbewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Houtbewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Houtbewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Houtbewerker

Met wie werkt een Houtbewerker samen? 

De (machinaal) Houtbewerker werkt vaak samen met andere Houtbewerkers. Ook wordt de Houtbewerker meestal aangestuurd door een leidinggevende of teamleider.


Houtbewerker


Organisaties waar een Houtbewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Houtbewerker meestal werkt.

Waar werkt een Houtbewerker?

De (machinaal) Houtbewerker werkt meestal in de timmerindustrie of in de meubelindustrie. Hier zorgt de (machinaal) Houtbewerker voor de productie van voorwerpen die gemaakt worden van hout. Ook kan de Houtbewerker in dienst zijn van een organisatie die zijn eigen houten voorwerpen vervaardigd. Een voorbeeld hiervan is de Luchtmacht die zijn eigen Houtbewerkers in dienst heeft. Op deze manier kan de Luchtmacht aangepast meubilair en andere voorwerpen vervaardigen.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Houtbewerker

Waar kun je het beste werken als Houtbewerker? Hieronder vind je de best door de Houtbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Houtbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Houtbewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Houtbewerker.

Welke competenties heeft een Houtbewerker nodig?

Een Houtbewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Houtbewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Houtbewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Houtbewerker nodig? 

De Houtbewerker moet energiek zijn en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Houtbewerker moet weten wat er gedaan moet worden en hierbij het doel voor ogen houden. De Houtbewerker is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Ook moet de (machinaal) Houtbewerker inzicht hebben in de machines en gereedschappen waar de Houtbewerker mee werkt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Houtbewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Houtbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Houtbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Houtbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Houtbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Houtbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Houtbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Houtbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Houtbewerker iets voor je?

Zou je graag Houtbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Houtbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Houtbewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Houtbewerker

Vacature Machinaal Houtbewerker, Culemborg
VNOM
Wat ga je doen? Wij zij op zoek naar een machinaal houtbewerker die zowel ervaring heeft in het werken met CNC als de machinale houtbewerkingsmachines. In deze veelzijdige functie ga …
Vacature Machinaal houtbewerker m/ v, Doetinchem
In Person Uitzendbureau Lichtenvoorde, Doetinchem en Haaksbergen
Over de functie Wij zijn op zoek naar een machinaal houtbewerker voor een houtbewerkingsbedrijf in Doetinchem. Je hebt een afwisselend takenpakket: • Het zelfstandig in- en afstellen van houtbewerkingsmachines (met …
Vacature Machinaal houtbewerker, Utrecht
VNOM
Wat ga je doen? Voor een professionele toeleverancier van hoogwaardige producten binnen de projecten meubelindustrie zijn wij op zoek naar een machinaal houtbewerker. Bij dit gezonde en groeiende familiebedrijf wordt …
Vacature Machinale Houtbewerker, Tholen
VNOM
Wat ga je doen? Ben jij die collegiale en gedreven persoon die de functie van Machinale Houtbewerker ambieert? Lees dan snel verder Wij zijn een specialist in de afbouw en …
Vacature Machinaal houtbewerker, Almelo
Effect Personeelsdiensten
Wil jij aan de slag als machinaal houtbewerker? Wij zoeken iemand met technisch inzicht en affiniteit met het bewerken van hout. Wat ga je allemaal doen? Als machinaal houtbewerker zaag, …

Actuele blogposts


reacties op Houtbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar