Houtbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Houtbewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep houtbewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je houtbewerker wordt.

 

Wat is een Houtbewerker?

De Houtbewerker bewerkt, zoals de naam al doet vermoeden, hout. De Houtbewerker kan hiermee allerhande meubels en andere voorwerpen van hout maken. Kasten, tafels, stoelen, kozijnen, deuren, vloeren, hekwerk en trappen, dit alles kan de Houtbewerker vervaardigen. Veel van deze voorwerpen zijn in en om het huis of bij een bedrijf te vinden.

Vroeger werkte de Houtbewerker voornamelijk met de hand en bewerkte al het hout direct zelf. Tegenwoordig wordt dit soms nog wel toegepast, maar de meeste meubels en dergelijke worden machinaal vervaardigd. De Houtbewerker is hiermee een Machinaal Houtbewerker geworden.

Machinaal Houtbewerkers werken meestal in de timmerindustrie, maar vaak ook in de meubelindustrie. Hier bewerkt de machinaal Houtbewerker hout- en plaatmateriaal. Dit doet de machinaal Houtbewerker met behulp van technieken zoals schaven, zagen, boren, frezen en schuren. De machinaal Houtbewerker maakt hierbij gebruik van diverse machines. De machinaal Houtbewerker stelt deze machines in, bedient ze en houdt ze tijdens de werkzaamheden in de gaten. Ook controleert de machinaal Houtbewerker de eindproducten en zorgt dat er kwalitatief goede producten afgeleverd worden.Wil je werken als Houtbewerker?

Werk je al als Houtbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Houtbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Houtbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Houtbewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

39


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Houtbewerker

Wat verdient een Houtbewerker?

Het salaris van een beginnen Houtbewerker of een Assistent Houtbewerker ligt vaak rond de 1700 euro. Naarmate de Houtbewerker meer ervaring opdoet kan het salaris oplopen tot een maximum van rond de 2300 euro. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Houtbewerker voor werkt.

Salarisschaal Houtbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Houtbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Houtbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Houtbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Houtbewerker vacatures

Houtbewerker/ schaver, Gorinchem
Raaak personeel
Wat ga je doen Werk je graag aan mooie producten op maat, heb je ervaring met het bewerken van houtproducten en heb je kennis van houtbewerkingsmachines en CNC gestuurde machines? …
Machinaal Houtbewerker
Aps Uitzendburo BV
Als Machinaal Houtbewerker realiseer je met jouw team de maatwerk meubelwensen van de klanten. Met passie werken jullie samen aan de mooiste producten vanuit een nieuwe productielocatie in de regio …
Houtbewerker/ ster
Actief Werkt! Groningen
Heb jij een houten hart en streef jij altijd naar het leveren van een hoogwaardig topproduct? Werk jij daarnaast graag in een schone, professionele en duurzame omgeving met de nieuwste …
Technische Kunstof Bewerker
Djops Uitzendgroep
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben jij toe aan wat anders, dan het werken en bewerken van hout? Heb jij ook nog talent voor het begeleiden/aansturen van …
Houtbewerker Machinaal
Uitzendbureau.nl
Ga er maar aan staan Als Machinaal Houtbewerker aan de slag met 80 verschillende soorten hout. Dat is waar deze houthandel jou voor nodig heeft. Om goed aan te sluiten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Houtbewerker

Wat is de toekomst van Houtbewerker?

Er zijn diverse organisaties die meubels en dergelijk vervaardigen en waar de (machinaal) Houtbewerker dus aan de slag kan. Er zijn dan ook voldoende vacatures voor de Houtbewerker te vinden.

De Houtbewerker begint vaak als leerling of assistent Houtbewerker en groeit later door naar de functie van Houtbewerker. Hierin zijn dan ook vaak nog doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld een leidinggevende functie of naar een uitbreiding van de vaardigheden.

Baankans Houtbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

39


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Houtbewerker worden: Opleidingen tot Houtbewerker

Wil je houtbewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Houtbewerker? 

Om aan de slag te kunnen als (machinaal) Houtbewerker zijn er verschillende MBO opleidingen te volgen. Op MBO niveau 2 is er de opleiding Machinaal Houtbewerker. Op MBO niveau 3 is er ook de opleiding Machinaal Houtbewerker met daarin de uitstroomrichtingen Allround Machinaal Houtbewerker Timmerindustrie en Allround Machinaal Houtbewerker Meubelindustrie. Deze opleiding is ook op MBO niveau 4 beschikbaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Houtbewerker

Er zijn geen opleidingen Houtbewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Houtbewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Houtbewerker

Met wie werkt een Houtbewerker samen? 

De (machinaal) Houtbewerker werkt vaak samen met andere Houtbewerkers. Ook wordt de Houtbewerker meestal aangestuurd door een leidinggevende of teamleider.


Houtbewerker


Organisaties waar een Houtbewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Houtbewerker meestal werkt.

Waar werkt een Houtbewerker?

De (machinaal) Houtbewerker werkt meestal in de timmerindustrie of in de meubelindustrie. Hier zorgt de (machinaal) Houtbewerker voor de productie van voorwerpen die gemaakt worden van hout. Ook kan de Houtbewerker in dienst zijn van een organisatie die zijn eigen houten voorwerpen vervaardigd. Een voorbeeld hiervan is de Luchtmacht die zijn eigen Houtbewerkers in dienst heeft. Op deze manier kan de Luchtmacht aangepast meubilair en andere voorwerpen vervaardigen.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Houtbewerker

Waar kun je het beste werken als Houtbewerker? Hieronder vind je de best door de Houtbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Houtbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Houtbewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Houtbewerker.

Welke competenties heeft een Houtbewerker nodig?

Een Houtbewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Houtbewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Houtbewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Houtbewerker nodig? 

De Houtbewerker moet energiek zijn en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). De Houtbewerker moet weten wat er gedaan moet worden en hierbij het doel voor ogen houden. De Houtbewerker is verantwoordelijk voor het eindresultaat. Ook moet de (machinaal) Houtbewerker inzicht hebben in de machines en gereedschappen waar de Houtbewerker mee werkt (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Houtbewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Houtbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Houtbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Houtbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Houtbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Houtbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Houtbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Houtbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Houtbewerker iets voor je?

Zou je graag Houtbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Houtbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Houtbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar