Graveur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Graveur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep graveur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je graveur wordt.

 

Wat is een Graveur?

Een graveur is iemand die een tekst, motief of afbeelding graveert in een object. Sommige graveurs graveren in allerlei soorten materialen, anderen specificeren zich en graveren alleen glas (glasgraveur), hout of metaal. Ook is er de fotograveur, die zich specialiseert in het graveren van foto’s, meestal in metaal.

Doordat veel graveerwerk over is genomen door machines is het beroep veel minder voorkomend geworden. Het beroep van graveur bestaat vooral voort doordat mensen het handwerk van de graveur waarderen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om sierraden en kunstvoorwerpen. De grootschalige graveerprocessen (het maken van muntstempels, tekstplaten, enzovoorts) worden vrijwel volledig machinaal uitgevoerd.Wil je werken als Graveur?

Werk je al als Graveur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Graveur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Graveur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Graveur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Glasgraveur
 • Fotograveur
 • Juwelier
 • Goudsmit
 • Glasblazer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Graveur

Wat verdient een Graveur?

Een graveur in dienst van een bedrijf kan een salaris verwachten tussen de 1500 en de 2400 euro per maand. Veel glasgraveurs werken echter zelfstandig, en hebben hun inkomsten dus in meerdere mate in eigen hand (het aantal klanten natuurlijk niet). Goede graveurs die voor een juwelier werken kunnen in vaste dienst ook meer verdienen, richting de 3500 euro per maand.

Salarisschaal Graveur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Graveur

Er zijn geen vacatures Graveur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Graveur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Graveur in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Graveur

Wat is de toekomst van Graveur?

Het arbeidsmarktperspectief voor de graveur is niet fantastisch. Natuurlijk kan een graveur altijd voor zichzelf beginnen, maar de vraag is of dit garant staat voor een vast inkomen. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook niet in het bijzonder, enkel als graveur elders (bij een beter betalend bedrijf).

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Graveur worden: Opleidingen tot Graveur

Wil je graveur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Graveur? 

Er bestaat een mbo-opleiding tot graveur die alle aspecten van het beroep behandelt.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Graveur

Er zijn geen opleidingen Graveur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Graveur in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling


Netwerk Graveur

Met wie werkt een Graveur samen? 

Het netwerk van de graveur hangt af van de werkgever. De graveur die bij de juwelier werkt, zal het personeel daar als deel van zijn netwerk hebben, de graveur die voor een groter bedrijf werkt heeft mogelijk ook contact met beroepen die niet direct in verbinding staan met zijn beroep. In beide gevallen is het beroepsspecifieke netwerk van de graveur niet van enorm belang, want een van de best belonende carriëremogelijkheden is het maken van naam met een bepaalde specialisatie en daar als zelfstandige geld mee te verdienen. Het is voor de graveur dus slimmer om contacten te leggen met mensen die een product kunnen promoten en verkopen dan met mensen die een product kunnen maken, hoewel die weer interessant zijn wanneer de graveur zijn ambacht combineert met een ander ambacht, bijvoorbeeld dat van glasblazer.


 • Glasgraveur
 • Fotograveur
 • Juwelier
 • Goudsmit
 • Glasblazer
Graveur


Organisaties waar een Graveur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Graveur meestal werkt.

Waar werkt een Graveur?

De graveur werkt meestal voor een bedrijf dat zich op enige manier specialiseert in sierraden, kunstvoorwerpen of andere sierobjecten. Een graveur kan voor een juwelier werken, maar ook voor een industriële producent van sierobjecten. Ook kan de graveur zelf een bedrijfje beginnen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Graveur

Waar kun je het beste werken als Graveur? Hieronder vind je de best door de Graveur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Graveur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Graveur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Graveur.

Welke competenties heeft een Graveur nodig?

Een Graveur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Graveur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Graveur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Graveur nodig? 

De glasgraveur moet rustig, geduldig, en daarnaast ook creatief zijn. Deze eigenschappen maken de glasgraveur een Romanticus, een Loyalist, of een combinatie van die twee.

Bekijk de persoonstypen voor Graveur


Loyalist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Graveur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Graveur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Graveur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Graveur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Graveur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Graveur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Graveur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Graveur iets voor je?

Zou je graag Graveur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Graveur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Graveur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar