Lijstenmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lijstenmaker? Lees de functieomschrijving.

In een tijd waarin veel lijsten machinaal geproduceerd worden is de zelfstandige lijstenmaker een expert op het gebied van lijsten. De lijstenmaker van nu profileert zich vaak door zijn vakmanschap, zijn speciale ontwerpen, zijn gebruik van bijzondere materialen en zijn persoonlijke band met de klant.

Het beroep is dan ook lang niet zo veel voorkomend meer als toen lijsten vooral met de hand gemaakt werden. De klanten van lijstenmakers hebben dan ook vaak bijzondere wensen, zoals een lijst voor een ongebruikelijk object (bijvoorbeeld een horloge), een lijst in een ongebruikelijke vorm, of een lijst met hele specifieke afmetingen, materialen of kleuren. De lijstenmaker heeft de kennis en de vaardigheden om deze wensen in te willigen.

Wil je werken als Lijstenmaker?

Werk je al als Lijstenmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lijstenmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lijstenmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lijstenmaker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Meubelmaker
  • Houtbewerker
  • Graveur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lijstenmaker

Wat verdient een Lijstenmaker?

Lijstenmakers zijn tegenwoordig vrijwel altijd mensen met een eigen winkel. Hun inkomsten zijn dus onbepaald. Vakmanschap en goed klantcontact zijn de kwaliteiten waarmee een lijstenmaker naam kan maken en meer klanten mee kan aantrekken en dus ook zijn inkomen mee kan verhogen.

Salarisschaal Lijstenmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lijstenmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lijstenmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Lijstenmaker? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de lijstenmaker is niet bijzonder goed: lijsten worden vooral machinaal geproduceerd, en de zelfstandige lijstenmaker moet zich sterk profileren door een of meerdere van de hierboven genoemde specialiteiten om financieel te overleven. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook weinig.

Baankans Lijstenmaker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lijstenmaker worden: Opleidingen tot Lijstenmaker

Hoe word je een Lijstenmaker? 

Voor het beroep van lijstenmaker is geen specifieke opleiding vereist, maar het is wel bijzonder handig als lijstenmaker een basis te hebben in de houtbewerking en/of techniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lijstenmaker

Meer opleidingen Lijstenmaker

Weet je nog niet of je Lijstenmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lijstenmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lijstenmaker

Met wie werkt een Lijstenmaker samen? 

De netwerk heeft geen bepaald netwerk, maar er is een grote kans dat hij in contact staat met bijvoorbeeld een meubelmaker, een houtbewerker of een graveur. Het is maar net welke contacten hij aangaat als bedrijf.


  • Meubelmaker
  • Houtbewerker
  • Graveur
Lijstenmaker


Organisaties waar een Lijstenmaker werkzaam is

Waar werkt een Lijstenmaker meestal? 

De lijstenmaker heeft vrijwel altijd een eigen winkel.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Lijstenmaker

Waar kun je het beste werken als Lijstenmaker? Hieronder vindt je de best door de Lijstenmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lijstenmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lijstenmaker:

Welke competenties heeft een een Lijstenmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lijstenmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lijstenmaker nodig? 

De lijstenmaker van nu is een echte ambachtsman met liefde voor zijn vak. Eigenschappen van de Loyalist (betrouwbaarheid) passen hem even goed als eigenschappen van de Perfectionist (hoge kwaliteitsnorm).

Bekijk de persoonstypen voor Lijstenmaker


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Lijstenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lijstenmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lijstenmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lijstenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lijstenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lijstenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lijstenmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lijstenmaker iets voor je?

Zou je graag Lijstenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lijstenmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lijstenmaker

p.berressem

Mijn mening is dat het beroep hier behoorlijk negatief wordt geprecenteerd. Als lijstenmaker moet je zorgen dat je een of meer specialisaties hebt. Je kan er dan goed van leven. Als je alleen maar de standaard dingen doet en je bied niet meer dan Hema, Makro, Praxis, enz. dan zal je het moeilijk hebben. Een lijstenmaker moet een zeer brede ontwikeling hebben wil hij zich kunnen handhaven als specialist. Maar het is zeker een mooi en kreatief beroep waar je, je ook in uitleven kan.

Bernhard

Ik ben het volledig met de vorige schrijver eens.De tegenwoordige lijstenmaker is een eersteklas vakman pur sang.Maar ik vind ook dat dit in de beschrijving hierboven wel tot uiting komt.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar