U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Verkeerskundige

Verkeerskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een verkeerskundige? Lees de functieomschrijving.

De Verkeerskundige houdt zich bezig met de leer van de verkeerskunde.  Dit is het vakgebied dat zich bezighoudt met verkeer, vervoer en mobiliteit. Het vakgebied van de Verkeerskundige heeft daarmee veel raakvlakken met het vakgebied van de Planoloog en de planologie. Wegen zijn onontbeerlijk in de ruimtelijke ordening en wijzigingen in de ruimtelijke ordening hebben invloed op de verkeersstromen. Beide vakgebieden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Verkeerskundige houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken en oplossen van problemen op het terrein van logistiek, verkeersveiligheid, vervoer en ruimtelijke ordening en inrichting. Denk hierbij aan het ontwerpen van vervoersystemen, het programmeren van verkeerslichten, verkeersafwikkeling, personen- en goederenvervoer, wegontwerp en parkeerbeleid. Dit zijn slechts enkele van de aandachtsgebieden waar de Verkeerskundige zich mee bezig kan houden.

De Verkeerskundige verdiept zich in de dynamische wereld van verkeer, vervoer en mobiliteit. De Verkeerskundige weet hoe dit het beste georganiseerd en gepland kan worden en leert oplossingen zoeken voor de problemen die ontstaan. De Verkeerskundige werkt hiervoor vaak bij een gemeente en houdt zich dan bezig met de het verkeer, vervoer en mobiliteit binnen die gemeente.

Mensen vonden ons op: Job Verkeerskundige, Baan Verkeerskundige, Verkeerskundige Worden, Functie-eisen Verkeerskundige, Verantwoordelijkheden Verkeerskundige, Functieprofiel Verkeerskundige, Wat doet een Verkeerskundige, Werken als Verkeerskundige.

Verkeerskundige worden: Opleiding tot verkeerskundige

Om aan de slag te kunnen als Verkeerskundige is een HBO of een universitaire opleiding vaak een vereiste. Denk hierbij aan de voor de hand liggende opleiding Verkeerskunde of de opleiding Mobiliteit. Binnen deze opleiding leert de Verkeerskundige hoe je onderzoek doet, plannen ontwerpt en maatregelen voorstelt en hierbij rekening te houden met de financiële kant.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkeerskundige, Verkeerskundige Worden, Opleidingsniveau Verkeerskundige, Scholing Verkeerskundige, Studie Verkeerskundige, Bijscholing Verkeerskundige, Omscholing Verkeerskundige.

Organisaties waar een verkeerskundige doorgaans werkzaam is

Veel Verkeerskundigen werken bij de overheid. Bij een kleinere overheidsorgaan zal de Verkeerskundige zich bezighouden met diverse terreinen van de verkeerskunde. Bij een grotere overheidsorgaan zal de Verkeerskundige zich bezighouden met een bepaald terrein van de verkeerskunde. De Verkeerskundige is hiermee veelal werkzaam in de non-profit sector.

Naast de overheid kan de Verkeerskundige ook werkzaam zijn bij een onderzoeks- of adviesbureau, een groot aannemersbedrijf, openbaarvervoerbedrijf of een belangenorganisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verkeerskundige, Verkeerskundige Worden, Opleidingsniveau Verkeerskundige, Scholing Verkeerskundige, Studie Verkeerskundige, Bijscholing Verkeerskundige, Omscholing Verkeerskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden verkeerskundige

Het salaris van de Verkeerskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Verkeerskundige werkzaam is. Meestal ligt dit salaris tussen de €1750,- en €3000,- met een gemiddelde van €2600,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden hoort meestal een vakantietoeslag en het recht op vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Verkeerskundige, Loon Verkeerskundige, Wat verdien je als Verkeerskundige, Salarisschaal Verkeerskundige, Salarisindicatie Verkeerskundige, Bonus Verkeerskundige, CAO Verkeerskundige, Brutoloon Verkeerskundige, Nettoloon Verkeerskundige, Vakantiedagen Verkeerskundige, Pensioen Verkeerskundige.

Competenties, skills & vaardigheden verkeerskundige

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Verkeerskundige, Vaardigheden Verkeerskundige, Attitude Verkeerskundige, Kwalificaties Verkeerskundige, Competentieprofiel Verkeerskundige.

Boeken voor het beroep verkeerskundige

Wil je meer weten over het beroep verkeerskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je verkeerskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken verkeerskundige te komen.

Nieuwe mobiliteit | Arie Bleijenberg

na het autotijdperk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789059729674 | 76 pagina's

Nieuwe mobiliteit 1e druk is een boek van Arie Bleijenberg uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B.V.. ISBN 9789059729674 Het autoverkeer is de afgelopen 50 jaar stormachtig gegroeid. Onze steden, onze economie en ons gedrag hebben zich aangepast aan de flexib...

bromfiets, Wegwijzer in het verkeer - 18e druk - oktober 2010 | C.G.C.P. Verstappen

wegwijzer in het verkeer theorie, praktijk en studievragen - Nederlands | Druk: 2010 | Paperback | 9789058622174 | 157 pagina's

Wegwijzer in het verkeer bromfiets, theorie boek voor het behalen van het CBR theorie-examen rijbewijs B. Deze uitgave is aangepast aan de laatste wijzigingen in de verkeerswetgeving en exameneisen tot oktober 2010....

Samenhang in vervoer- en verkeerssystemen | T. Schoemaker

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789062833276 | 237 pagina's

De noodzaak om personen en goederen te verplaatsen is zo oud als de mensheid zelf. De verkeerskunde houdt zich bezig met het analyseren van vervoer- en verkeersproblemen die hiermee gepaard gaan, en met het vinden van oplossingen voor deze problemen. Ontw...

Mensen vonden ons op: boeken voor Verkeerskundige, Verkeerskundige ebooks, boek Verkeerskundige.

Persoonstypen verkeerskundige

De Verkeerskundige moet een goed inzicht hebben in de ruimtelijke ordening en dit goed kunnen beoordelen, plannen en waar nodig aanpassen (Waarnemer). Daarnaast moet de Verkeerskundige doelgericht kunnen werken en streven naar succes (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verkeerskundige, Karakter Verkeerskundige.

Netwerk verkeerskundige

De Verkeerskundige heeft in zijn werkzaamheden onder meer contact met andere Verkeerskundige en medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ordening. Daarnaast werkt de Verkeerskundige ook onder een manager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verkeerskundige, Medewerkers Verkeerskundige.

Is het beroep verkeerskundige iets voor jou?

Zou je graag verkeerskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verkeerskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Verkeerskundige, beroepskeuzetest Verkeerskundige, beroep Verkeerskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verkeerskundige

Het aanbod Verkeerskundigen is over het algemeen klein en de vraag naar Verkeerskundigen groot. Er is daarom voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Verkeerskundige. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak intern. Ook kan de Verkeerskundige zich (vooral bij een grotere organisatie) specialiseren in een bepaald terrein op het gebied van de verkeerskunde.

Arbeidsmarktperspectief score verkeerskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep verkeerskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verkeerskundige, Promotie mogelijkheden Verkeerskundige, Carriere Verkeerskundige.

Solliciteren op de functie verkeerskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verkeerskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verkeerskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verkeerskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Verkeerskundige, CV Verkeerskundige, sollicitatie Verkeerskundige.

Interviews met verkeerskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verkeerskundige

Vacatures verkeerskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkeerskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkeerskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Verkeerskundige houdt zich bezig met de leer van de verkeerskunde.  Dit is het vakgebied dat zich bezighoudt met verkeer, vervoer en mobiliteit. Het vakgebied van de Verkeerskundige heeft daarmee veel raakvlakken met het vakgebied van de Planoloog en de planologie.

Beoordeling Verkeerskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verkeerskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verkeerskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep