Projectontwikkelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectontwikkelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectontwikkelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectontwikkelaar wordt.

 

Wat is een Projectontwikkelaar?

Een Projectontwikkelaar is bezig met het tot stand brengen van een of meerdere (grootschalige) bouwprojecten. Hierbij kan je denken aan winkelcentra, kantoorgebouwen of woonwijken. Projectontwikkelaars kunnen op eigen initiatief projecten vormgeven, maar werken ook in opdracht van de overheid, vaak op gemeentelijk niveau.

Je bent bezig met het realiseren van een bouwplan (financiën, ontwerp) zonder dat je weet of er een afnemer voor het project is. Vaak wordt zo'n plan dan wel door de gemeente in beheer genomen. Als Projectontwikkelaar hou je je ook bezig met de aankoop van grond of vastgoed zodat je die na het gereedkomen van het project kunt verkopen. Vaak heb je je eigen projectbureau en werk je samen met andere Ontwikkelaars en mensen uit de bouwsector zoals aannemers.Wil je werken als Projectontwikkelaar?

Werk je al als Projectontwikkelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectontwikkelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectontwikkelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectontwikkelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Financierder en Investeerder
 • Bouwvakker
 • Projectontwikkelaar
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectontwikkelaar

Wat verdient een Projectontwikkelaar?

Het brutosalaris per maand van een Projectontwikkelaar ligt zo rond de €2500. Dit salaris is wel afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en van het bedrijf waarvoor je werkt. Werk je namelijk bij een grote onderneming zoals BAM bouw dan kan het zijn dat je salaris flink hoger is. Ben je zelfstandige dan is je salaris ook nog eens erg afhankelijk van de winst van je bedrijf. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat dit sterk afhankelijk is van het bedrijf waarvoor je werkt.

Salarisschaal Projectontwikkelaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Projectontwikkelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectontwikkelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectontwikkelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectontwikkelaar vacatures

Vacature Projectontwikkelaar Duurzame Energie, Bunnik
Engie Nederland
Als Projectontwikkelaar Duurzame Energie bij onze innovatieve business unit ENGIE Ventures & Integrated Solutions (EVIS) realiseer jij duurzame energieoplossingen voor jouw opdrachtgevers. Heb jij de commerciële drive om projecten vanaf …
Vacature Projectontwikkelaar Energie-exploitatie
ARTO Recruitment
Ben jij de duurzame pionier die wij zoeken en werk je mee aan de verduurzaming van Nederlands vastgoed en de ambitie van een sterk opkomende speler in de energiemarkt. Lees …
Vacature Projectontwikkelaar Energie-exploitatie
ARTO Recruitment
Onze opdrachtgever is een innovatieve, opkomende speler in de duurzame energie-exploitatiebranche. Zij leveren duurzame installaties aan woningcorporaties en vastgoedbedrijven. Als Projectontwikkelaar is geen dag hetzelfde: zo ben je ongeveer de …
Vacature Projectontwikkelaar
Eminent Groep
Als Projectontwikkelaar werk jij grondig samen met de opdrachtgever. Je brengt de wensen in kaart en op basis hier van ga jij op zoek naar bouwlocaties. Het is aan jou …
Vacature Planontwikkelaar
Eminent Groep
- Bouwprojecten realiseren in een bouwteam, met en voor opdrachtgevers; - Leidnig geven aan het ontwikkelproces; - De hoogst mogelijke kwaliteit leveren binnen je budget. - Plannen schrijven en presenteren.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectontwikkelaar

Wat is de toekomst van Projectontwikkelaar?

Het arbeidsmarktperspectief van een Projectontwikkelaar is vooral afhankelijk van de economische situatie. In economisch moeilijke tijden zal er als Projectontwikkelaar weinig werk te vinden zijn, nieuwe bouwplannen worden dan vaak uitgesteld omdat investeerders niet te vinden zijn. Gaat het daarentegen goed met de economie, dan zullen investeerders eerder geneigd zijn om geld te steken in bouwplannen en zal er weer meer werk te vinden zijn als Projectontwikkelaar. 

De doorgroeimogelijkheden als Projectontwikkelaar zijn redelijk beperkt. Soms kun je directeur worden van het bureau of kun je een managementfunctie uitoefenen maar dit zal volledig afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ben je zelfstandige dan zullen de doorgroeimogelijkheden al helemaal beperkt zijn.

Baankans Projectontwikkelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Projectontwikkelaar worden: Opleidingen tot Projectontwikkelaar

Wil je Projectontwikkelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Projectontwikkelaar.

Hoe word je een Projectontwikkelaar? 

Om Projectontwikkelaar te worden kun je de opleiding Vastgoed en Makelaardij (HBO) doen. Na deze opleiding volg je vaak nog verdere cursussen om meer specifiek geschoold te worden en om echt in de praktijk aan de slag te kunnen gaan als Projectontwikkelaar.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Projectontwikkelaar

Splitsing in appartementsrechten
De splitsingsakte heeft een grote impact op de waarde, financierbaarheid en verkoopbaarheid van appartementsrechten. De eigenaar/verkoper heeft een groot belang bij een zo goed mogelijke verkoopbaarheid of beleggingsmogelijkheid van zijn appartementsrechten en daarom heeft …
Splitsing in appartementsrechten
Beroepsopleiding: Finance Controller Opleiding
Ben jij een controle freak? als je graag rekent en controles uitvoert is deze job geschikt voor jou! Controllers zijn dé calculatiedeskundigen die grote en kleine projecten bewaken binnen bedrijfsleven …
Beroepsopleiding: Finance Controller Opleiding

Omscholen of doorgroeien tot Projectontwikkelaar

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Projectontwikkelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectontwikkelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectontwikkelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectontwikkelaar?

Competenties en Vaardigheden Projectontwikkelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Projectontwikkelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Projectontwikkelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectontwikkelaar

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Projectontwikkelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectontwikkelaar. Als Projectontwikkelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Projectontwikkelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Projectontwikkelaar

Vakkennis voor een Projectontwikkelaar

Het is voor een Projectontwikkelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Projectontwikkelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Projectontwikkelaar


Werkervaring Projectontwikkelaar

Het is voor een startend Projectontwikkelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectontwikkelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Projectontwikkelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Projectontwikkelaar

Met wie werkt een Projectontwikkelaar samen? 

Als Projectontwikkelaar kom je vooral veel in contact met de werknemers van het bureau waarvoor je werkzaam bent. Ook zal je tijdens je werk als Projectontwikkelaar veel contact hebben met werknemers op de bouwplaats, zoals bijvoorbeeld de uitvoerders. Verder heb je vaak ook veel overleg met de aannemer die het plan zal gaan uitvoeren. Het kan ook zijn dat je samenwerkt met ambtenaren van de gemeenten omtrent zaken als vergunningen en andere vereiste papieren. Je zult als projectontwikkelaar ook veel samenwerken met financierders en investeerders die geld willen steken in het project.


 • Financierder en Investeerder
 • Bouwvakker
 • Projectontwikkelaar
 • Aannemer
Projectontwikkelaar


Organisaties waar een Projectontwikkelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectontwikkelaar meestal werkt.

Waar werkt een Projectontwikkelaar?

Als Projectontwikkelaar ben je werkzaam bij een projectontwikkelingsbureau, dit kan soms ook voor de overheid zijn. Meestal zul je toch voor een particulier bureau werkzaam zijn die gelegen is binnen de profit sector. Als Projectontwikkelaar kun je ook werkzaam zijn als zelfstandige.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Projectontwikkelaar

Waar kun je het beste werken als Projectontwikkelaar? Hieronder vind je de best door de Projectontwikkelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectontwikkelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectontwikkelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectontwikkelaar.

Welke competenties heeft een Projectontwikkelaar nodig?

Een Projectontwikkelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectontwikkelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectontwikkelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectontwikkelaar nodig? 

Als Projectontwikkelaar is het belangrijk dat je gedreven en zelfverzekerd bent. Een bouwproject is niet zomaar iets en je zult dan ook hard moeten werken en overtuigend moeten kunnen overkomen wil het van de grond kunnen komen (Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je gezaghebbend bent omdat je vaak een team van mensen moet aansturen. Verder is loyaliteit ook een eigenschap die goed past bij een Projectontwikkelaar omdat je zo goede contacten kan onderhouden met de diverse mensen met wie je samenwerkt (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Projectontwikkelaar


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Projectontwikkelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectontwikkelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectontwikkelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectontwikkelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectontwikkelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectontwikkelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectontwikkelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectontwikkelaar iets voor je?

Zou je graag Projectontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectontwikkelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Projectontwikkelaar?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Projectontwikkelaar

Vacature Projectontwikkelaar
Nijestee door Effectus-HR
Woensdagmiddag, je hebt pauze. Het is mooi weer dus je besluit een rondje te lopen. Al lopende kom je voorbij het nieuwe woonplan in de stad. Prachtig die nieuwe woningen,
Vacature Projectontwikkelaar Vastgoed HBO | Verhuur | . - .
WR.nl Solliciteren
Bij welk bedrijf je gaat werkenWij ontwikkelen en beleggen in commercieel vastgoedWil jij werken als ontwikkelingsmanager?Heb je ervaring met de vastgoedbranche?Vaste baan: Ontwikkelingsmanager | HBO | . - . …
Vacature (Senior) Projectontwikkelaar
Thuismakers BV
Bij Thuismakers zijn we intrinsiek gemotiveerd om vastgoed voor de zorg beter te maken; we streven naar de beste kwaliteit voor een goede prijs. We houden van aanpakken, werken zelfstandig …
Vacature Projectontwikkelaar
Nijestee door Effectus-HR
Woensdagmiddag, je hebt pauze. Het is mooi weer dus je besluit een rondje te lopen. Al lopende kom je voorbij het nieuwe woonplan in de stad. Prachtig die nieuwe woningen,
Vacature Projectontwikkelaar Transformatie Vastgoed
Meuleman Investments
Meuleman Investments zoekt een Projectontwikkelaar Transformatie Vastgoed te Best HBO geplaatst op 26-10-2020 Projectontwikkelaar Transformatie Vastgoed Best, 40 uur per week Meuleman Investments is een jonge investeringsmaatschappij gericht op het …

Actuele blogposts


reacties op Projectontwikkelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar