Projectontwikkelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectontwikkelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectontwikkelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectontwikkelaar wordt.

 

Wat is een Projectontwikkelaar?

Een Projectontwikkelaar is bezig met het tot stand brengen van een of meerdere (grootschalige) bouwprojecten. Hierbij kan je denken aan winkelcentra, kantoorgebouwen of woonwijken. Projectontwikkelaars kunnen op eigen initiatief projecten vormgeven, maar werken ook in opdracht van de overheid, vaak op gemeentelijk niveau.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Projectontwikkelaar?

Je bent bezig met het realiseren van een bouwplan (financiën, ontwerp) zonder dat je weet of er een afnemer voor het project is. Vaak wordt zo'n plan dan wel door de gemeente in beheer genomen. Als Projectontwikkelaar hou je je ook bezig met de aankoop van grond of vastgoed zodat je die na het gereedkomen van het project kunt verkopen. Vaak heb je je eigen projectbureau en werk je samen met andere Ontwikkelaars en mensen uit de bouwsector zoals aannemers.

Wil je werken als Projectontwikkelaar?

Werk je al als Projectontwikkelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectontwikkelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectontwikkelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectontwikkelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Financierder en Investeerder
 • Bouwvakker
 • Projectontwikkelaar
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

135


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectontwikkelaar

Wat verdient een Projectontwikkelaar?

Het brutosalaris per maand van een Projectontwikkelaar ligt zo rond de €2500. Dit salaris is wel afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en van het bedrijf waarvoor je werkt. Werk je namelijk bij een grote onderneming zoals BAM bouw dan kan het zijn dat je salaris flink hoger is. Ben je zelfstandige dan is je salaris ook nog eens erg afhankelijk van de winst van je bedrijf. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat dit sterk afhankelijk is van het bedrijf waarvoor je werkt.

Salarisschaal Projectontwikkelaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Projectontwikkelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectontwikkelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectontwikkelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectontwikkelaar vacatures

Vacature Senior Projectontwikkelaar / Ontwikkelingsmanager
Kracht Recruitment
Ben jij als senior projectontwikkelaar graag betrokken bij grote binnenstedelijke projecten in de regio Arnhem / Nijmegen? Reageer dan nu! Dit financieel sterke familiebedrijf is een begrip in de regio …
Vacature Projectontwikkelaar Commercieel Vastgoed in Almere
Kracht Recruitment
Heb jij ervaring in het vastgoed? Ben jij kansgericht en toe aan een volgende uitdaging? Lees dan snel deze vacature voor Projectontwikkelaar Commercieel Vastgoed ! Van kruidenier naar een grote …
Vacature Projectontwikkelaar Bouw
Kracht Recruitment
Als Projectontwikkelaar ben jij de kartrekker bij het volledige proces van de ontwikkeling tot aan de realisatie van complete vastgoedprojecten. Jij bent de spil tussen de commercie en de techniek. …
Vacature Projectontwikkelaar Trainee
Kracht Recruitment
Als rechterhand van de Senior Projectontwikkelaar ervaring op doen in het totale functiepakket van een Projectontwikkelaar. Zoeken van bouwlocaties, ontwikkelen van bouwconcepten, PVE's, haalbaarheidsbegrotingen, coördineren van ontwerpprocessen en meer. De …
Vacature Medior Projectontwikkelaar
Kracht Recruitment
Wil jij werken in een gedreven team die samen iets moois willen neerzetten? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou! Onze klant kan zich rekenen tot een van de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectontwikkelaar

Wat zijn de baankansen voor een Projectontwikkelaar?

Het arbeidsmarktperspectief van een Projectontwikkelaar is vooral afhankelijk van de economische situatie. In economisch moeilijke tijden zal er als Projectontwikkelaar weinig werk te vinden zijn, nieuwe bouwplannen worden dan vaak uitgesteld omdat investeerders niet te vinden zijn. Gaat het daarentegen goed met de economie, dan zullen investeerders eerder geneigd zijn om geld te steken in bouwplannen en zal er weer meer werk te vinden zijn als Projectontwikkelaar. 

De doorgroeimogelijkheden als Projectontwikkelaar zijn redelijk beperkt. Soms kun je directeur worden van het bureau of kun je een managementfunctie uitoefenen maar dit zal volledig afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ben je zelfstandige dan zullen de doorgroeimogelijkheden al helemaal beperkt zijn.

De actuele kans op werk voor een Projectontwikkelaar

Het beroep Projectontwikkelaar is onderdeel van de beroepsfamilie Stedenbouwkundig ontwerpers, adviseurs en planologen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Stedenbouwkundig ontwerpers, adviseurs en planologen is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

135

Baankans Projectontwikkelaar

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Projectontwikkelaar worden: Opleidingen tot Projectontwikkelaar

Wil je Projectontwikkelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Projectontwikkelaar.

Hoe word je een Projectontwikkelaar? 

Om Projectontwikkelaar te worden kun je de opleiding Vastgoed en Makelaardij (HBO) doen. Na deze opleiding volg je vaak nog verdere cursussen om meer specifiek geschoold te worden en om echt in de praktijk aan de slag te kunnen gaan als Projectontwikkelaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Projectontwikkelaar

Er zijn geen opleidingen Projectontwikkelaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Projectontwikkelaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Projectontwikkelaar

Als je je wilt omscholen tot Projectontwikkelaar is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Projectontwikkelaar zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Projectontwikkelaar dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Projectontwikkelaar

Vacature Projectontwikkelaar Trainee
Kracht Recruitment
Als rechterhand van de Senior Projectontwikkelaar ervaring op doen in het totale functiepakket van een Projectontwikkelaar. Zoeken van bouwlocaties, ontwikkelen van bouwconcepten, PVE's, haalbaarheidsbegrotingen, coördineren van ontwerpprocessen en meer. De …
Vacature Junior Projectontwikkelaar | Traineeship, Utrecht
Building Heroes
Be a hero Voor de grensverleggers, daadkrachtige doorzetters, de helden met een lerende attitude die een stempel op de wereld van vastgoedontwikkeling willen drukken. Voor deze kampioenen hebben we een …
Vacature Projectontwikkelaar Trainee, Arnhem
Kracht Recruitment
Dit betreft een vacature waarbij je invloed hebt op alle aspecten van het project met een zeer afwisselend takenpakket. Als Projectontwikkelaar Trainee verricht je de volgende taken: - het beoordelen …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Projectontwikkelaar

Als je Projectontwikkelaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectontwikkelaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectontwikkelaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectontwikkelaar?

Competenties en Vaardigheden Projectontwikkelaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Projectontwikkelaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Projectontwikkelaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectontwikkelaar

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Projectontwikkelaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectontwikkelaar. Als Projectontwikkelaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Projectontwikkelaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Projectontwikkelaar

Vakkennis voor een Projectontwikkelaar

Het is voor een Projectontwikkelaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Projectontwikkelaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Projectontwikkelaar


Werkervaring Projectontwikkelaar

Het is voor een startend Projectontwikkelaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectontwikkelaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Projectontwikkelaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Projectontwikkelaar

Met wie werkt een Projectontwikkelaar samen? 

Als Projectontwikkelaar kom je vooral veel in contact met de werknemers van het bureau waarvoor je werkzaam bent. Ook zal je tijdens je werk als Projectontwikkelaar veel contact hebben met werknemers op de bouwplaats, zoals bijvoorbeeld de uitvoerders. Verder heb je vaak ook veel overleg met de aannemer die het plan zal gaan uitvoeren. Het kan ook zijn dat je samenwerkt met ambtenaren van de gemeenten omtrent zaken als vergunningen en andere vereiste papieren. Je zult als projectontwikkelaar ook veel samenwerken met financierders en investeerders die geld willen steken in het project.


 • Financierder en Investeerder
 • Bouwvakker
 • Projectontwikkelaar
 • Aannemer
Projectontwikkelaar


Organisaties waar een Projectontwikkelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectontwikkelaar meestal werkt.

Waar werkt een Projectontwikkelaar?

Als Projectontwikkelaar ben je werkzaam bij een projectontwikkelingsbureau, dit kan soms ook voor de overheid zijn. Meestal zul je toch voor een particulier bureau werkzaam zijn die gelegen is binnen de profit sector. Als Projectontwikkelaar kun je ook werkzaam zijn als zelfstandige.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Projectontwikkelaar

Waar kun je het beste werken als Projectontwikkelaar? Hieronder vind je de best door de Projectontwikkelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectontwikkelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectontwikkelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectontwikkelaar.

Welke competenties heeft een Projectontwikkelaar nodig?

Een Projectontwikkelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectontwikkelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectontwikkelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectontwikkelaar nodig? 

Als Projectontwikkelaar is het belangrijk dat je gedreven en zelfverzekerd bent. Een bouwproject is niet zomaar iets en je zult dan ook hard moeten werken en overtuigend moeten kunnen overkomen wil het van de grond kunnen komen (Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je gezaghebbend bent omdat je vaak een team van mensen moet aansturen. Verder is loyaliteit ook een eigenschap die goed past bij een Projectontwikkelaar omdat je zo goede contacten kan onderhouden met de diverse mensen met wie je samenwerkt (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Projectontwikkelaar


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Projectontwikkelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectontwikkelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectontwikkelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectontwikkelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectontwikkelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectontwikkelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectontwikkelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectontwikkelaar iets voor je?

Zou je graag Projectontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectontwikkelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Projectontwikkelaar?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Projectontwikkelaar

Vacature Projectontwikkelaar
Kracht Recruitment
Is het je passie om inspirerende en duurzame leefomgevingen te bedenken en te ontwikkelen? Als Senior Projectontwikkelaar Bouw ben jij verantwoordelijk voor het initiatief tot aan de realisatie van verschillende …
Vacature Senior Projectontwikkelaar
Kracht Recruitment
Als Senior Projectontwikkelaar ben jij de kartrekker bij het volledige proces van ontwikkeling tot aan realisatie van complete ;Onze opdrachtgever is een bouwbedrijf die in haar lange historie een hecht …
Vacature Projectontwikkelaar Junior
Kracht Recruitment
Als rechterhand van de Senior Projectontwikkelaar ervaring op doen in het totale functiepakket van een Projectontwikkelaar. Zoeken van bouwlocaties, ontwikkelen van bouwconcepten, PVE's, haalbaarheidsbegrotingen, coördineren van ontwerpprocessen en meer. De …
Vacature Projectontwikkelaar Woningcorporatie
Kracht Recruitment
Ben jij toe aan de volgende stap in je ontwikkeling als Projectontwikkelaar bij een woningcorporatie?Onze goede relatie is een middelgrote woningcorporatie in de regio van Tiel. Naast de verhuur van …
Vacature Projectontwikkelaar Junior
Kracht Recruitment
Is het je passie om inspirerende en duurzame leefomgevingen te bedenken en te ontwikkelen? Als Projectontwikkelaar Junior ben jij verantwoordelijk voor het initiatief tot aan de realisatie van verschillende gebieds- …

Actuele blogposts


reacties op Projectontwikkelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar