Projectontwikkelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectontwikkelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectontwikkelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectontwikkelaar wordt.

 

Wat is een Projectontwikkelaar?

Een Projectontwikkelaar is bezig met het tot stand brengen van een of meerdere (grootschalige) bouwprojecten. Hierbij kan je denken aan winkelcentra, kantoorgebouwen of woonwijken. Projectontwikkelaars kunnen op eigen initiatief projecten vormgeven, maar werken ook in opdracht van de overheid, vaak op gemeentelijk niveau.

Je bent bezig met het realiseren van een bouwplan (financiën, ontwerp) zonder dat je weet of er een afnemer voor het project is. Vaak wordt zo'n plan dan wel door de gemeente in beheer genomen. Als Projectontwikkelaar hou je je ook bezig met de aankoop van grond of vastgoed zodat je die na het gereedkomen van het project kunt verkopen. Vaak heb je je eigen projectbureau en werk je samen met andere Ontwikkelaars en mensen uit de bouwsector zoals aannemers.

Wil je werken als Projectontwikkelaar?

Werk je al als Projectontwikkelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectontwikkelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectontwikkelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectontwikkelaar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Financierder en Investeerder
 • Bouwvakker
 • Projectontwikkelaar
 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectontwikkelaar

Wat verdient een Projectontwikkelaar?

Het brutosalaris per maand van een Projectontwikkelaar ligt zo rond de €2500. Dit salaris is wel afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt en van het bedrijf waarvoor je werkt. Werk je namelijk bij een grote onderneming zoals BAM bouw dan kan het zijn dat je salaris flink hoger is. Ben je zelfstandige dan is je salaris ook nog eens erg afhankelijk van de winst van je bedrijf. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat dit sterk afhankelijk is van het bedrijf waarvoor je werkt.

Salarisschaal Projectontwikkelaar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Projectontwikkelaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectontwikkelaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectontwikkelaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Projectontwikkelaar vacatures

Senior Projectontwikkelaar
Adriaan van Erk
Voor Adriaan van Erk Ontwikkeling in Bergambacht zijn wij op zoek naar een Senior Projectontwikkelaar. Adriaan van Erk is een ontwikkelende bouwer van binnenstedelijk en uitleglocaties. Wij zoeken een ervaren …
Projectontwikkelaar Zonneparken | Zuid Nederland Large Scale Heerenveen, Friesland, Nederland
Groenleven B.V.
Projectontwikkelaar Zonneparken | Zuid Nederland Functieomschrijving Heb jij een groot netwerk in de Zuid Nederland én het commerciële inzicht om Groenleven te laten groeien ? Dan zijn wij op zoek …
Projectontwikkelaar Duurzame Energie
Eneco
Sales Business development Projectontwikkelaar Duurzame Energie Eneco Junior, Medior, Senior Eneco - Rotterdam 32 tot 40 uur Solliciteer Projectontwikkelaar duurzame energie in Eneco - Rotterdam Solliciteer Jij bent de schakel …
Lead Projectontwikkelaars
Eneco
Sales Business development Lead Projectontwikkelaars Eneco Senior Eneco - Rotterdam 32 tot 40 uur Solliciteer Lead Projectontwikkelaars in Eneco - Rotterdam Solliciteer Jij leidt jouw team van projectontwikkelaars naar regionaal …
Senior Projectontwikkelaar, Bergambacht
TeamQ14
Voor Adriaan van Erk Ontwikkeling zijn wij op zoek naar Senior Projectontwikkelaar . Adriaan van Erk is een ontwikkelende bouwer van binnenstedelijk en uitleglocaties. Wij zoeken een ervaren Projectontwikkelaar die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectontwikkelaar

Wat is de toekomst van Projectontwikkelaar?

Het arbeidsmarktperspectief van een Projectontwikkelaar is vooral afhankelijk van de economische situatie. In economisch moeilijke tijden zal er als Projectontwikkelaar weinig werk te vinden zijn, nieuwe bouwplannen worden dan vaak uitgesteld omdat investeerders niet te vinden zijn. Gaat het daarentegen goed met de economie, dan zullen investeerders eerder geneigd zijn om geld te steken in bouwplannen en zal er weer meer werk te vinden zijn als Projectontwikkelaar. 

De doorgroeimogelijkheden als Projectontwikkelaar zijn redelijk beperkt. Soms kun je directeur worden van het bureau of kun je een managementfunctie uitoefenen maar dit zal volledig afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Ben je zelfstandige dan zullen de doorgroeimogelijkheden al helemaal beperkt zijn.

Baankans Projectontwikkelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Projectontwikkelaar worden: Opleidingen tot Projectontwikkelaar

Wil je projectontwikkelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Projectontwikkelaar? 

Om Projectontwikkelaar te worden kun je de opleiding Vastgoed en Makelaardij (HBO) doen. Na deze opleiding volg je vaak nog verdere cursussen om meer specifiek geschoold te worden en om echt in de praktijk aan de slag te kunnen gaan als Projectontwikkelaar.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Projectontwikkelaar

Beroepsopleiding: Finance Controller Opleiding
Ben jij een controle freak? als je graag rekent en controles uitvoert is deze job geschikt voor jou! Controllers zijn dé calculatiedeskundigen die grote en kleine projecten bewaken binnen bedrijfsleven …
Splitsing in appartementsrechten
De splitsingsakte heeft een grote impact op de waarde, financierbaarheid en verkoopbaarheid van appartementsrechten. De eigenaar/verkoper heeft een groot belang bij een zo goed mogelijke verkoopbaarheid of beleggingsmogelijkheid van zijn appartementsrechten en daarom heeft …
De koop -/aannemingsovereenkomst in perspectief**, Bouwrecht, aanbesteding & omgevingsrecht
Bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen (projectontwikkelaars, aannemers) en  juristen werkzaam op het gebied van het bouwrecht. Deze cursus is erop gericht de deelnemers een dieper inzicht te verschaffen in de …
Meer opleidingen Projectontwikkelaar

Weet je nog niet of je Projectontwikkelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Projectontwikkelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Projectontwikkelaar

Met wie werkt een Projectontwikkelaar samen? 

Als Projectontwikkelaar kom je vooral veel in contact met de werknemers van het bureau waarvoor je werkzaam bent. Ook zal je tijdens je werk als Projectontwikkelaar veel contact hebben met werknemers op de bouwplaats, zoals bijvoorbeeld de uitvoerders. Verder heb je vaak ook veel overleg met de aannemer die het plan zal gaan uitvoeren. Het kan ook zijn dat je samenwerkt met ambtenaren van de gemeenten omtrent zaken als vergunningen en andere vereiste papieren. Je zult als projectontwikkelaar ook veel samenwerken met financierders en investeerders die geld willen steken in het project.


 • Financierder en Investeerder
 • Bouwvakker
 • Projectontwikkelaar
 • Aannemer
Projectontwikkelaar


Organisaties waar een Projectontwikkelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectontwikkelaar meestal werkt.

Waar werkt een Projectontwikkelaar?

Als Projectontwikkelaar ben je werkzaam bij een projectontwikkelingsbureau, dit kan soms ook voor de overheid zijn. Meestal zul je toch voor een particulier bureau werkzaam zijn die gelegen is binnen de profit sector. Als Projectontwikkelaar kun je ook werkzaam zijn als zelfstandige.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Projectontwikkelaar

Waar kun je het beste werken als Projectontwikkelaar? Hieronder vind je de best door de Projectontwikkelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectontwikkelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectontwikkelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectontwikkelaar.

Welke competenties heeft een Projectontwikkelaar nodig?

Een Projectontwikkelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectontwikkelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectontwikkelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectontwikkelaar nodig? 

Als Projectontwikkelaar is het belangrijk dat je gedreven en zelfverzekerd bent. Een bouwproject is niet zomaar iets en je zult dan ook hard moeten werken en overtuigend moeten kunnen overkomen wil het van de grond kunnen komen (Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je gezaghebbend bent omdat je vaak een team van mensen moet aansturen. Verder is loyaliteit ook een eigenschap die goed past bij een Projectontwikkelaar omdat je zo goede contacten kan onderhouden met de diverse mensen met wie je samenwerkt (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Projectontwikkelaar


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Projectontwikkelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectontwikkelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectontwikkelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectontwikkelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectontwikkelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectontwikkelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectontwikkelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectontwikkelaar iets voor je?

Zou je graag Projectontwikkelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectontwikkelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Projectontwikkelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar