Verkeerskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verkeerskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verkeerskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verkeerskundige wordt.

 

Wat is een Verkeerskundige?

De Verkeerskundige houdt zich bezig met de leer van de verkeerskunde.  Dit is het vakgebied dat zich bezighoudt met verkeer, vervoer en mobiliteit. Het vakgebied van de Verkeerskundige heeft daarmee veel raakvlakken met het vakgebied van de Planoloog en de planologie. Wegen zijn onontbeerlijk in de ruimtelijke ordening en wijzigingen in de ruimtelijke ordening hebben invloed op de verkeersstromen. Beide vakgebieden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Verkeerskundige houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken en oplossen van problemen op het terrein van logistiek, verkeersveiligheid, vervoer en ruimtelijke ordening en inrichting. Denk hierbij aan het ontwerpen van vervoersystemen, het programmeren van verkeerslichten, verkeersafwikkeling, personen- en goederenvervoer, wegontwerp en parkeerbeleid. Dit zijn slechts enkele van de aandachtsgebieden waar de Verkeerskundige zich mee bezig kan houden.

De Verkeerskundige verdiept zich in de dynamische wereld van verkeer, vervoer en mobiliteit. De Verkeerskundige weet hoe dit het beste georganiseerd en gepland kan worden en leert oplossingen zoeken voor de problemen die ontstaan. De Verkeerskundige werkt hiervoor vaak bij een gemeente en houdt zich dan bezig met de het verkeer, vervoer en mobiliteit binnen die gemeente.Wil je werken als Verkeerskundige?

Werk je al als Verkeerskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verkeerskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verkeerskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verkeerskundige in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verkeerskundige

Wat verdient een Verkeerskundige?

Het salaris van de Verkeerskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Verkeerskundige werkzaam is. Meestal ligt dit salaris tussen de €1750,- en €3000,- met een gemiddelde van €2600,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden hoort meestal een vakantietoeslag en het recht op vakantiedagen.

Salarisschaal Verkeerskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verkeerskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkeerskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkeerskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verkeerskundige vacatures

Verkeerskundige
Kracht Recruitment
Vanaf de initiatiefase ben je betrokken bij grote infraprojecten. In deze fase analyseer je de opdracht en weeg je alle opties af en presenteer je uiteindelijk jouw plan aan de …
Verkeerskundige
Maandag Alkmaar
Moeilijke wegen leiden vaak tot mooie bestemmingen. Sla jij een nieuwe weg in als verkeerskundige?Nieuwe woonwijken worden constant uit de grond gestampt. Onze leefomgeving wordt anders ingericht, stedelijke gebieden veranderen …
Verkeerskundige
Maandag Utrecht
Evenementen, bouwprojecten, verkeersveiligheid en bereikbaarheid…. Zomaar wat aspecten waar je mee te maken krijgt als verkeerskundige. Wij zoeken een koele kikker die weet om te springen met alle hectiek die …
Verkeerskundige
Maandag Arnhem
Moeilijke wegen leiden vaak tot mooie bestemmingenSla jij een nieuwe weg in?Nieuwe woonwijken worden constant uit de grond gestampt. Onze leefomgeving wordt anders ingericht, stedelijke gebieden veranderen en ook het …
COÖRDINATOR VERKEER
Langhenkel-Talenter
Locatie: Noord-HollandLanghenkel-Talenter is op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde en ervaren mobiliteitsdeskundige in Noord-Holland (West-Friesland).Het betreft een functie voor tot uur per week die zowel tijdelijk (interim) of vast ingevuld …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verkeerskundige

Wat is de toekomst van Verkeerskundige?

Het aanbod Verkeerskundigen is over het algemeen klein en de vraag naar Verkeerskundigen groot. Er is daarom voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Verkeerskundige. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak intern. Ook kan de Verkeerskundige zich (vooral bij een grotere organisatie) specialiseren in een bepaald terrein op het gebied van de verkeerskunde.

Baankans Verkeerskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verkeerskundige worden: Opleidingen tot Verkeerskundige

Wil je verkeerskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verkeerskundige? 

Om aan de slag te kunnen als Verkeerskundige is een HBO of een universitaire opleiding vaak een vereiste. Denk hierbij aan de voor de hand liggende opleiding Verkeerskunde of de opleiding Mobiliteit. Binnen deze opleiding leert de Verkeerskundige hoe je onderzoek doet, plannen ontwerpt en maatregelen voorstelt en hierbij rekening te houden met de financiële kant.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verkeerskundige

Opleiding Verkeerstechniek
Wat leert u van deze opleiding? Schematisch ontwerp maken Verkeerstechnisch ontwerp op waarde beoordelen en er advies over geven Oplossingen bedenken voor verkeerstechnische problemen Schets maken van een verkeersvoorziening Keuze …
Meer opleidingen Verkeerskundige

Weet je nog niet of je Verkeerskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verkeerskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Verkeerskundige

Met wie werkt een Verkeerskundige samen? 

De Verkeerskundige heeft in zijn werkzaamheden onder meer contact met andere Verkeerskundige en medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ordening. Daarnaast werkt de Verkeerskundige ook onder een manager.


Verkeerskundige


Organisaties waar een Verkeerskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verkeerskundige meestal werkt.

Waar werkt een Verkeerskundige?

Veel Verkeerskundigen werken bij de overheid. Bij een kleinere overheidsorgaan zal de Verkeerskundige zich bezighouden met diverse terreinen van de verkeerskunde. Bij een grotere overheidsorgaan zal de Verkeerskundige zich bezighouden met een bepaald terrein van de verkeerskunde. De Verkeerskundige is hiermee veelal werkzaam in de non-profit sector.

Naast de overheid kan de Verkeerskundige ook werkzaam zijn bij een onderzoeks- of adviesbureau, een groot aannemersbedrijf, openbaarvervoerbedrijf of een belangenorganisatie.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Verkeerskundige

Waar kun je het beste werken als Verkeerskundige? Hieronder vind je de best door de Verkeerskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verkeerskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verkeerskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verkeerskundige.

Welke competenties heeft een Verkeerskundige nodig?

Een Verkeerskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verkeerskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verkeerskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verkeerskundige nodig? 

De Verkeerskundige moet een goed inzicht hebben in de ruimtelijke ordening en dit goed kunnen beoordelen, plannen en waar nodig aanpassen (Waarnemer). Daarnaast moet de Verkeerskundige doelgericht kunnen werken en streven naar succes (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verkeerskundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verkeerskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verkeerskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verkeerskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verkeerskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verkeerskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verkeerskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verkeerskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verkeerskundige iets voor je?

Zou je graag Verkeerskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verkeerskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verkeerskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar