Verkeerskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verkeerskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verkeerskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verkeerskundige wordt.

 

Wat is een Verkeerskundige?

De Verkeerskundige houdt zich bezig met de leer van de verkeerskunde.  Dit is het vakgebied dat zich bezighoudt met verkeer, vervoer en mobiliteit. Het vakgebied van de Verkeerskundige heeft daarmee veel raakvlakken met het vakgebied van de Planoloog en de planologie. Wegen zijn onontbeerlijk in de ruimtelijke ordening en wijzigingen in de ruimtelijke ordening hebben invloed op de verkeersstromen. Beide vakgebieden zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Verkeerskundige houdt zich onder andere bezig met het onderzoeken en oplossen van problemen op het terrein van logistiek, verkeersveiligheid, vervoer en ruimtelijke ordening en inrichting. Denk hierbij aan het ontwerpen van vervoersystemen, het programmeren van verkeerslichten, verkeersafwikkeling, personen- en goederenvervoer, wegontwerp en parkeerbeleid. Dit zijn slechts enkele van de aandachtsgebieden waar de Verkeerskundige zich mee bezig kan houden.

De Verkeerskundige verdiept zich in de dynamische wereld van verkeer, vervoer en mobiliteit. De Verkeerskundige weet hoe dit het beste georganiseerd en gepland kan worden en leert oplossingen zoeken voor de problemen die ontstaan. De Verkeerskundige werkt hiervoor vaak bij een gemeente en houdt zich dan bezig met de het verkeer, vervoer en mobiliteit binnen die gemeente.Wil je werken als Verkeerskundige?

Werk je al als Verkeerskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verkeerskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verkeerskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verkeerskundige in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1750 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verkeerskundige

Wat verdient een Verkeerskundige?

Het salaris van de Verkeerskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Verkeerskundige werkzaam is. Meestal ligt dit salaris tussen de €1750,- en €3000,- met een gemiddelde van €2600,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden hoort meestal een vakantietoeslag en het recht op vakantiedagen.

Salarisschaal Verkeerskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Verkeerskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkeerskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkeerskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verkeerskundige vacatures

Vacature Verkeerskundige
Eminent Groep
- Goede salaris voorwaarden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden - Auto van de zaak - vakantiedagen - ADV dagen volgens opdrachtgever - % vakantiegeld - Pensioenregeling
Vacature Verkeerskundige
Eminent Groep
- Goede salaris voorwaarden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden - Auto van de zaak - vakantiedagen - ADV dagen volgens opdrachtgever - % vakantiegeld - Pensioenregeling
Vacature Verkeerskundige
Maandag
Voor diverse opdrachtgevers in Zeeland zijn wij bij Maandag Middelburg doorlopend op zoek naar Senior Verkeerskundigen.Als Verkeerskundige ga jij je vooral bezighouden met het onderzoeken en oplossen van problemen op …
Vacature Verkeerskundige
Actief Werkt! Uitzendbureau
Heb jij ruime ervaring als Verkeerskundige en ben je op korte termijn op zoek naar een nieuwe uitdaging voor tot uur in de week? Lees dan snel verder! Je komt …
Vacature Verkeerskundige
Kracht Recruitment
Vanaf de initiatiefase ben je betrokken bij grote infraprojecten. In deze fase analyseer je de opdracht en weeg je alle opties af en presenteer je uiteindelijk jouw plan aan de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verkeerskundige

Wat is de toekomst van Verkeerskundige?

Het aanbod Verkeerskundigen is over het algemeen klein en de vraag naar Verkeerskundigen groot. Er is daarom voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Verkeerskundige. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak intern. Ook kan de Verkeerskundige zich (vooral bij een grotere organisatie) specialiseren in een bepaald terrein op het gebied van de verkeerskunde.

Baankans Verkeerskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Verkeerskundige worden: Opleidingen tot Verkeerskundige

Wil je Verkeerskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verkeerskundige.

Hoe word je een Verkeerskundige? 

Om aan de slag te kunnen als Verkeerskundige is een HBO of een universitaire opleiding vaak een vereiste. Denk hierbij aan de voor de hand liggende opleiding Verkeerskunde of de opleiding Mobiliteit. Binnen deze opleiding leert de Verkeerskundige hoe je onderzoek doet, plannen ontwerpt en maatregelen voorstelt en hierbij rekening te houden met de financiële kant.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verkeerskundige

Er zijn geen opleidingen Verkeerskundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verkeerskundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Omscholen of doorgroeien tot Verkeerskundige

Als je Verkeerskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verkeerskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verkeerskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verkeerskundige?

Competenties en Vaardigheden Verkeerskundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verkeerskundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verkeerskundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verkeerskundige

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Verkeerskundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verkeerskundige. Als Verkeerskundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verkeerskundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Verkeerskundige

Vakkennis voor een Verkeerskundige

Het is voor een Verkeerskundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verkeerskundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verkeerskundige


Werkervaring Verkeerskundige

Het is voor een startend Verkeerskundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verkeerskundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Planoloog .

Iets anders leren?

Is Verkeerskundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verkeerskundige

Met wie werkt een Verkeerskundige samen? 

De Verkeerskundige heeft in zijn werkzaamheden onder meer contact met andere Verkeerskundige en medewerkers die zich bezighouden met ruimtelijke ordening. Daarnaast werkt de Verkeerskundige ook onder een manager.


Verkeerskundige


Organisaties waar een Verkeerskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verkeerskundige meestal werkt.

Waar werkt een Verkeerskundige?

Veel Verkeerskundigen werken bij de overheid. Bij een kleinere overheidsorgaan zal de Verkeerskundige zich bezighouden met diverse terreinen van de verkeerskunde. Bij een grotere overheidsorgaan zal de Verkeerskundige zich bezighouden met een bepaald terrein van de verkeerskunde. De Verkeerskundige is hiermee veelal werkzaam in de non-profit sector.

Naast de overheid kan de Verkeerskundige ook werkzaam zijn bij een onderzoeks- of adviesbureau, een groot aannemersbedrijf, openbaarvervoerbedrijf of een belangenorganisatie.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Verkeerskundige

Waar kun je het beste werken als Verkeerskundige? Hieronder vind je de best door de Verkeerskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verkeerskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verkeerskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verkeerskundige.

Welke competenties heeft een Verkeerskundige nodig?

Een Verkeerskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verkeerskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verkeerskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verkeerskundige nodig? 

De Verkeerskundige moet een goed inzicht hebben in de ruimtelijke ordening en dit goed kunnen beoordelen, plannen en waar nodig aanpassen (Waarnemer). Daarnaast moet de Verkeerskundige doelgericht kunnen werken en streven naar succes (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verkeerskundige


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verkeerskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verkeerskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verkeerskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verkeerskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verkeerskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verkeerskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verkeerskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verkeerskundige iets voor je?

Zou je graag Verkeerskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verkeerskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Verkeerskundige?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Verkeerskundige

Vacature Verkeerskundige / Adviseur Verkeer en Vervoer
Gemeente Nijkerk
Verkeerskundige / Adviseur Verkeer en Vervoer 24 uur in de week Nijkerk is een groeiende gemeente in ontwikkeling! Daar horen de nodige uitdagingen op het gebied van verkeer bij! Inwoners, …
Vacature Verkeerskundige
Kracht Recruitment
In de functie van Verkeerskundige zorg jij voor een geïntegreerd plan waar alle partijen een weg in kunnen vinden. Zodat de veiligheid en de doorstroming op de weg optimaal is. …

Actuele blogposts


reacties op Verkeerskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar