Algemeen Directeur Primair Onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Algemeen Directeur Primair Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

In het primair en speciaal (voortgezet) onderwijs wordt de functie van Directeur op verscheidene manieren ingevuld. De functie van Algemeen Directeur van een stichting of regionaal orgaan voor primair onderwijs wordt vormgegeven aan de hand van twee criteria: het karakter van het bestuur en daarmee het mandaat van de directeur en de grootte van de stichting of de instelling. De Algemeen Directeur geeft hoe dan ook leiding aan schooldirecteuren, verzorgt organisatiebrede meerjarenplannen en begroting, vertegenwoordigt de stichting naar externe contacten en onderhoudt contacten met politiek en hulperlening e.d.

De beleidskant van zijn functie is afhankelijk van het soort bestuur: beleidsbepalend of toezichthoudend. In geval van een beleidsbepalend bestuur heeft de Algemeen Directeur een uitvoerende, adviserende functie. Hij draagt bij aan de beleidsontwikkeling door het bestuur door gegevens te verstrekken, voorstellen te doen en met name te adviseren. Verder vertaalt hij het strategisch beleid naar uitvoerbare uitgangspunten voor scholen. Heeft het bestuur een toezichthoudend karakter, dan ligt de verantwoordelijkheid voor beleidsontwikkeling bij de Algemeen Directeur. Deze ontwikkelt schooloverstijgende beleidsdoelstellingen en draagt zorg voor het onderwijsbeleid, van ontwikkeling tot evaluatie. De omvang van de stichting bepaalt of de directeur alleen beleid ontwikkelt, of ook de strategische beleidsdoelen -en kaders vaststelt. Ook vertaalt hij het integrale of strategische beleid naar beleidsuitgangspunten -en kaders voor scholen. De Algemeen Directeur is het gezicht van de organisatie.

De Algemeen Directeur stuurt dus niet alleen personeel aan, maar draagt in belangrijke mate bij aan de invulling van het onderwijs. Door de zwaarte van de beleidsaspecten van zijn functie en de veelheid aan betrokken partijen - diverse scholen en directeuren, maatschappelijke instanties, hulpverleners - lijken de werzaamheden van een Algemeen Directeur soms op die van een politicus.

 

(FUWA-PO)

Wil je werken als Algemeen Directeur Primair Onderwijs?

Werk je al als Algemeen Directeur Primair Onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Algemeen Directeur Primair Onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Algemeen Directeur Primair Onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Algemeen Directeur Primair Onderwijs in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Algemeen Directeur
 • Maatschappelijk Werker
 • Directeur Basisschool
 • Directeur Primair Onderwijs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2854 tot €5713

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Wat verdient een Algemeen Directeur Primair Onderwijs?

Een Algemeen Directeur zit afhankelijk van opleiding, ervaring en takenpakket in schaal DD of DE (vroeger 13 of 14). Zijn bruto maandloon ligt dan tussen de €2854 en €5198 of €2961 en €5713. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Algemeen Directeur Primair Onderwijs

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Hoe goed is de toekomst voor de Algemeen Directeur Primair Onderwijs? 

Er is nog altijd sprake van een licht overschot aan directiefuncties in het primair onderwijs. De functie van Algemeen Directeur is echter ook interessant voor mensen van buiten het onderwijs. Vacatures hiervoor zullen makkelijk worden opgevuld. Doorgroeien is er niet bij aangezien de Algemeen Directeur aan te top zit van het management in primair onderwijs. Met deze ervaring is het echter niet ondenkbaar dat een Algemeen Directeur buiten het onderwijs terecht kan in managementfuncties. Ook kan hij zich richten op andere vormen van onderwijs en aan het werk bij instellingen voor voortgezet onderwijs of op het MBO of HBO.

Baankans Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Algemeen Directeur Primair Onderwijs worden: Opleidingen tot Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Hoe word je een Algemeen Directeur Primair Onderwijs? 

Van een Algemeen Directeur wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd. Hij is een topmanager met (leidinggevende) ervaring in het onderwijs.

Er is geen opleiding die opleidt tot Algemeen Directeur. Als de Algemeen Directeur zich heeft opgewerkt vanuit lagere managementfuncties is het waarschijnlijk dat hij een opleiding tot schoolleider heeft gevolgd. Dit is een tweejarige post-HBO opleiding. Voor deze functies is ook een lesbevoegdheid verplicht. Een Algemeen Directeur is bovenschools actief, wat betekent dat hij geen lesbevoegdheid hóeft te hebben.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Meer opleidingen Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Weet je nog niet of je Algemeen Directeur Primair Onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Algemeen Directeur Primair Onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Met wie werkt een Algemeen Directeur Primair Onderwijs samen? 

De Algemeen Directeur is actief in een groot netwerk, met name buiten de stichting. Hij stuurt directeuren van scholen van zijn stichting en voert overleg met plaatselijke politici, hulpverleners en collega's bij diverse organisaties in het onderwijsveld.


 • Algemeen Directeur
 • Maatschappelijk Werker
 • Directeur Basisschool
 • Directeur Primair Onderwijs
Algemeen Directeur Primair Onderwijs


Organisaties waar een Algemeen Directeur Primair Onderwijs werkzaam is

Waar werkt een Algemeen Directeur Primair Onderwijs meestal? 

De Algemeen Directeur geeft leiding aan een stichting of regionaal orgaan voor primair onderwijs. Onderwijs maakt deel uit van de publieke sector en valt dus onder de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Waar kun je het beste werken als Algemeen Directeur Primair Onderwijs? Hieronder vindt je de best door de Algemeen Directeur Primair Onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Algemeen Directeur Primair Onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Algemeen Directeur Primair Onderwijs:

Welke competenties heeft een een Algemeen Directeur Primair Onderwijs nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Wat voor persoonlijkheid heb je als Algemeen Directeur Primair Onderwijs nodig? 

Een Algemeen Directeur heeft een sterke interne drive tot het doen van wat in zijn ogen juist is en streeft altijd naar verbetering en perfectie. Hij is idealistisch maar ook realistisch, hij werkt georganiseerd en ordelijk, binnen strakke kaders en doelgericht (Perfectionist). Hij kan slecht tegen onrechtvaardigheid en oneerlijkheid. Hij heeft een sterke persoonlijkheid, onafhankelijk en zelfverzekerd, waardoor hij een voorbeeld kan zijn en mensen aan zich kan binden. Hij is ook beschermend. Dit maakt hem een betrouwbare leidinggevende (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Algemeen Directeur Primair Onderwijs


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Algemeen Directeur Primair Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Algemeen Directeur Primair Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Algemeen Directeur Primair Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Algemeen Directeur Primair Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Algemeen Directeur Primair Onderwijs iets voor je?

Zou je graag Algemeen Directeur Primair Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Algemeen Directeur Primair Onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar