Directeur Basisschool Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Basisschool? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur basisschool. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur basisschool wordt.

 

Wat is een Directeur Basisschool?

In het primair (en speciaal) onderwijs wordt de functie van Directeur op verscheidene manieren ingevuld. Er zijn twee criteria op basis waarvan onderscheid wordt gemaakt; de rol van het bestuur en (daarmee) het mandaat van de Directeur en de complexiteit van de organisatie (omvang personeelsbestand, scholenaantal). Zo zijn er verschillende bestuurlijke niveaus met bijpassende inschaling.

Allereerst is er de Directeur met bedrijfs- en beleidsondersteunende werkzaamheden in schoolmanagement. Hij werkt op een school voor primair onderwijs en is belast met het uitvoeren van beleid - ontwikkeld door een algemeen directeur - en de coördinatie en controle van het onderwijsproces. In de praktijk betekent dit dat hij o.a. de kwaliteit van het onderwijs en identiteit van de school bewaakt en het bestuur adviseert over de oplossing van problemen. De Directeur van een basisschool onderhoudt contacten met ouders, verzorgt de begroting en beslist over verwijzing of verwijdering van leerlingen. Ook is hij verantwoordelijk voor personeelszaken als werving en selectie, het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling en voert hij functioneringsgesprekken. Hij geeft leiding aan leraren en ondersteunend personeel.  Daarnaast staat hij voor de klas en begeleidt leerlingen en bereidt hij de medezeggenschapsraad voor.

Hij legt verantwoording af aan bestuur of algemeen directeur.

 

(FUWA-PO)Wil je werken als Directeur Basisschool?

Werk je al als Directeur Basisschool en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Basisschool worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Basisschool, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Basisschool in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Algemeen Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2605 tot €3837

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Basisschool

Wat verdient een Directeur Basisschool?

De Directeur van een (kleine) basisschool zit in schaal DA (vroeger schaal 10) wat hem maandelijks bruto €2605 tot €3837 oplevert. Naast het bruto maandloon ontvangt een Directeur diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten. In het onderwijs krijgt de werknemer uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Directeur Basisschool

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Basisschool

Er zijn geen vacatures Directeur Basisschool aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Directeur Basisschool in werkt.

Meer weten over de sector waar een Directeur Basisschool in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Basisschool

Wat is de toekomst van Directeur Basisschool?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe. Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de onderwijsinstelling waar de Directeur werkt. Wanneer deze erg klein is, zijn er intern weinig mogelijkheden maar kan hij uitkijken naar een leidinggevende functie elders, op een ander niveau met bijvoorbeeld enkel beleidsgerichte taken en geen lesuren meer.

Baankans Directeur Basisschool

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Basisschool worden: Opleidingen tot Directeur Basisschool

Wil je Directeur Basisschool worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Basisschool.

Hoe word je een Directeur Basisschool? 

Deze Directeur primair onderwijs heeft allereerst een lesbevoegdheid (PABO)

Dan is er aan nascholing een Masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Directeur Basisschool

Media training voor directeuren basisscholen
DE MEDIATRAINING: BENT U NIEUWS OF MAAKT U HET? Het kan ook uw school zo maar gebeuren; een (gewelds)incident met een leerling, een uit de hand gelopen schoolkamp, een matig …
Media training voor directeuren basisscholen

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Basisschool

Als je Directeur Basisschool wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Basisschool zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Basisschool

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Basisschool?

Competenties en Vaardigheden Directeur Basisschool

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Basisschool nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Basisschool nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Basisschool

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur Basisschool

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Basisschool. Als Directeur Basisschool wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Basisschool:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Basisschool

Vakkennis voor een Directeur Basisschool

Het is voor een Directeur Basisschool ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Basisschool zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Basisschool


Werkervaring Directeur Basisschool

Het is voor een startend Directeur Basisschool die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Basisschool is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar, Directeur Speciaal Onderwijs, Directeur Primair Onderwijs .

Iets anders leren?

Is Directeur Basisschool het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Basisschool

Met wie werkt een Directeur Basisschool samen? 

Een Directeur komt dagelijks in contact met leerlingen, leraren, ouders en onderwijsondersteunend personeel. Daarnaast zal hij contacten onderhouden met het schoolbestuur en andere collega's uit het onderwijsveld.


  • Leraar
  • Algemeen Directeur
Directeur Basisschool


Organisaties waar een Directeur Basisschool werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Basisschool meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Basisschool?

De Directeur is schoolleider op een basisschool. Onderwijs maakt deel uit van de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Directeur Basisschool

Waar kun je het beste werken als Directeur Basisschool? Hieronder vind je de best door de Directeur Basisschool beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Basisschool.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Basisschool:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Basisschool.

Welke competenties heeft een Directeur Basisschool nodig?

Een Directeur Basisschool heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Basisschool

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Basisschool passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Basisschool nodig? 

Deze Directeur heeft nog meer met onderwijs dan met besturen. Hij werkt naast zijn collega's, tussen de mensen. Hij weet makkelijk wat anderen nodig hebben, zowel leerling als leraar, en probeert zijn best te doen hun tijd in of voor de klas zo makkelijk mogelijk te maken (Gever). Hij kan goed met mensen overweg, is communicatief sterk. Hij is idealistisch waar het onderwijs betreft, maakt zich sterk voor kwaliteit, zijn personeel en leerlingen kunnen op hem vertrouwen (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Basisschool


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Basisschool

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Basisschool

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Basisschool

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Basisschool

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Basisschool dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Basisschool belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Basisschool. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Basisschool iets voor je?

Zou je graag Directeur Basisschool willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Basisschool bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Basisschool

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar