Directeur Basisschool Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Basisschool? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur basisschool. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur basisschool wordt.

 

Wat is een Directeur Basisschool?

In het primair (en speciaal) onderwijs wordt de functie van Directeur op verscheidene manieren ingevuld. Er zijn twee criteria op basis waarvan onderscheid wordt gemaakt; de rol van het bestuur en (daarmee) het mandaat van de Directeur en de complexiteit van de organisatie (omvang personeelsbestand, scholenaantal). Zo zijn er verschillende bestuurlijke niveaus met bijpassende inschaling.

Allereerst is er de Directeur met bedrijfs- en beleidsondersteunende werkzaamheden in schoolmanagement. Hij werkt op een school voor primair onderwijs en is belast met het uitvoeren van beleid - ontwikkeld door een algemeen directeur - en de coördinatie en controle van het onderwijsproces. In de praktijk betekent dit dat hij o.a. de kwaliteit van het onderwijs en identiteit van de school bewaakt en het bestuur adviseert over de oplossing van problemen. De Directeur van een basisschool onderhoudt contacten met ouders, verzorgt de begroting en beslist over verwijzing of verwijdering van leerlingen. Ook is hij verantwoordelijk voor personeelszaken als werving en selectie, het faciliteren van persoonlijke ontwikkeling en voert hij functioneringsgesprekken. Hij geeft leiding aan leraren en ondersteunend personeel.  Daarnaast staat hij voor de klas en begeleidt leerlingen en bereidt hij de medezeggenschapsraad voor.

Hij legt verantwoording af aan bestuur of algemeen directeur.

 

(FUWA-PO)Wil je werken als Directeur Basisschool?

Werk je al als Directeur Basisschool en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Basisschool worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Basisschool, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Basisschool in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Algemeen Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2605 tot €3837

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Basisschool

Wat verdient een Directeur Basisschool?

De Directeur van een (kleine) basisschool zit in schaal DA (vroeger schaal 10) wat hem maandelijks bruto €2605 tot €3837 oplevert. Naast het bruto maandloon ontvangt een Directeur diverse toelages; een eindejaarsuitkering, uitkering op de dag van de leraar (€200 bruto) en een bijdrage in ziektekosten. In het onderwijs krijgt de werknemer uitgebreide opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Directeur Basisschool

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Basisschool

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Basisschool? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Basisschool. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Basisschool vacatures

Directeur basisschool Vuurvogel (0,8 fte)
Huis Communicatie
Basisschool Vuurvogel is een betrokken buurtschool in de Muziekwijk in Almere. Ruim 200 gemotiveerde kinderen leren dagelijks met veel plezier. Onze leerkrachten zetten zich elke dag met veel passie, betrokkenheid …
Directeur basisschool
SKO De Streek
We're looking for a candidate to fill this position in an exciting company in the Education Sector. De directeur zorgt voor de doorontwikkeling van de school. Hij/zij voert het organisatiebeleid …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Basisschool

Wat is de toekomst van Directeur Basisschool?

Het arbeidsmarktperspectief is redelijk. Het aantal functies in het primair onderwijs neemt toe. Doorgroeimogelijkheden zijn afhankelijk van de onderwijsinstelling waar de Directeur werkt. Wanneer deze erg klein is, zijn er intern weinig mogelijkheden maar kan hij uitkijken naar een leidinggevende functie elders, op een ander niveau met bijvoorbeeld enkel beleidsgerichte taken en geen lesuren meer.

Baankans Directeur Basisschool

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Basisschool worden: Opleidingen tot Directeur Basisschool

Wil je directeur basisschool worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur Basisschool? 

Deze Directeur primair onderwijs heeft allereerst een lesbevoegdheid (PABO)

Dan is er aan nascholing een Masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Basisschool

Media training voor directeuren basisscholen
DE MEDIATRAINING: BENT U NIEUWS OF MAAKT U HET? Het kan ook uw school zo maar gebeuren; een (gewelds)incident met een leerling, een uit de hand gelopen schoolkamp, een matig …
Meer opleidingen Directeur Basisschool

Weet je nog niet of je Directeur Basisschool wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Basisschool of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Directeur Basisschool

Met wie werkt een Directeur Basisschool samen? 

Een Directeur komt dagelijks in contact met leerlingen, leraren, ouders en onderwijsondersteunend personeel. Daarnaast zal hij contacten onderhouden met het schoolbestuur en andere collega's uit het onderwijsveld.


  • Leraar
  • Algemeen Directeur
Directeur Basisschool


Organisaties waar een Directeur Basisschool werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Basisschool meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Basisschool?

De Directeur is schoolleider op een basisschool. Onderwijs maakt deel uit van de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Directeur Basisschool

Waar kun je het beste werken als Directeur Basisschool? Hieronder vind je de best door de Directeur Basisschool beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Basisschool.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Basisschool:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Basisschool.

Welke competenties heeft een Directeur Basisschool nodig?

Een Directeur Basisschool heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Basisschool

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Basisschool passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Basisschool nodig? 

Deze Directeur heeft nog meer met onderwijs dan met besturen. Hij werkt naast zijn collega's, tussen de mensen. Hij weet makkelijk wat anderen nodig hebben, zowel leerling als leraar, en probeert zijn best te doen hun tijd in of voor de klas zo makkelijk mogelijk te maken (Gever). Hij kan goed met mensen overweg, is communicatief sterk. Hij is idealistisch waar het onderwijs betreft, maakt zich sterk voor kwaliteit, zijn personeel en leerlingen kunnen op hem vertrouwen (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Basisschool


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Basisschool

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Basisschool

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Basisschool

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Basisschool

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Basisschool dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Basisschool belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Basisschool. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Basisschool iets voor je?

Zou je graag Directeur Basisschool willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Basisschool bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Basisschool

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar