Boomkweker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Boomkweker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep boomkweker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je boomkweker wordt.

 

Wat is een Boomkweker?

Een boomkweker is een tuinier die zich primair bezig houdt met boomteelt. Wanneer men spreekt over een boomkweker, spreekt men meestal over de houder van een kwekerij, ook wel een teeltchef of een chef kwekerij genoemd. Deze heeft meestal wel personeel, maar dit personeel werkt vaak zonder vast contract, omdat er rond de zomer heel veel werk te doen is maar in de winter doorgaans heel weinig.

De boomkweker is dus als het ware “de baas” van de kwekerij. De boomkweker verdient geld door de verkoop van bomen. Doordat bomen normaal gesproken gefaseerd worden gekweekt, kunnen ze in principe in iedere fase van het groeiproces uit de grond worden gehaald en verkocht. Een boomkweker kan zich focussen op één soort (bijvoorbeeld coniferen, rozenstruiken, parkbomen, enzovoorts) of meerdere soorten kweken. Verkooptechnisch hebben beide hun voor- en nadelen, wat het voordeligst is hangt af van het netwerk van de boomkweker. Deze zal uiteindelijk afhankelijk zijn van de opbrengst van de verkoop, en moet dus vooraf een nauwkeurige planning uitwerken, achteraf het kweekproces evalueren, en gedurende het hele proces een nauwkeurige administratie bijhouden. Hiernaast zal de boomkweker ook een groot deel van de dag handwerk verrichten: grond bewerken, snoeien, water geven, enzovoorts.Wil je werken als Boomkweker?

Werk je al als Boomkweker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Boomkweker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Boomkweker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Boomkweker in één oogopslag

Netwerk:

  • Leverancier
  • Agrarisch medewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boomkweker

Wat verdient een Boomkweker?

Hoewel een boomkweker in principe zijn eigen salaris betaalt omdat hij baas is over zijn eigen bedrijf, ligt het salaris van een boomkweker meestal tussen de 1400 en de 2200 per maand. Omdat een boomkweker zijn eigen bedrijf heeft, bepaalt hij daarmee natuurlijk ook de eigen secundaire arbeidsvoorwaarden en vakanties.

Salarisschaal Boomkweker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Boomkweker

Op zoek naar een nieuwe baan als Boomkweker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Boomkweker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Boomkweker vacatures

Vacature Medewerker boomkwekerij
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit is dé leukste boomkwekerij van Boskoop en omstreken! Ze richten zich op specifieke, voornamelijk kleinere boomsoorten en export hiervan. Er heerst een gemoedelijke sfeer, de voertaal is Nederlands …
Vacature Logistiek medewerker boomkwekerij
RecruitMens
Werken als logistiek medewerker in de boomkwekerij is werken in én met de natuur. In teamverband ga je aan de slag in ons boomkwekerijbedrijf. De ene dag ben je verantwoordelijke …
Vacature Logistiek medewerker boomkwekerij
RecruitMens
Werken als logistiek medewerker in de boomkwekerij is werken in én met de natuur. In teamverband ga je aan de slag in ons boomkwekerijbedrijf. De ene dag ben je verantwoordelijke …
Vacature Logistiek medewerker boomkwekerij
RecruitMens
Werken als logistiek medewerker in de boomkwekerij is werken in én met de natuur. In teamverband ga je aan de slag in ons boomkwekerijbedrijf. De ene dag ben je verantwoordelijke …
Vacature Medewerker boomkwekerij
Luba Uitzendbureau Alphen a/d Rijn
Heb jij de nodige ervaring met het werken bij een boomkweker en wil jij je steentje bijdragen? Lees snel verder.Dit is dé leukste boomkwekerij van Boskoop en omstreken! Ze richten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Boomkweker

Wat is de toekomst van Boomkweker?

Het arbeidsmarktperspectief voor boomkwekers is op zich goed, hoewel het geen beroep is waar je op internet veel vacatures voor zult vinden. Daarbij moet wel gezegd worden dat het beroep wel de nodige ervaring vereist, en dus niet heel makkelijk is om in te stromen. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook maar weinig, verwante beroepen die beter betalen zijn die van bijvoorbeeld landschapsarchitect, bos- en landschapsadviseur of bosbouwtechnicus, maar hier moet wel eerst een opleiding voor gehaald worden.

Baankans Boomkweker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Boomkweker worden: Opleidingen tot Boomkweker

Wil je Boomkweker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Boomkweker.

Hoe word je een Boomkweker? 

In Nederland zijn er meerdere mbo’s die een opleiding aanbieden die alle nodige kennis voor het beroep van boomkweker meegeven. In combinatie met werkervaring volstaan andere agrarische opleidingen ook, maar ook bij een specifieke opleiding tot boomkweker is een ruim aantal jaren beroepservaring aanbevolen. Het oprichten of overnemen van een boomkwekerij is een enorme investering die vaak niet gedaan kan worden door iemand met enkel een opleiding, weinig ervaring en geen startkapitaal.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Boomkweker

Er zijn geen opleidingen Boomkweker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Boomkweker in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu

Omscholen of doorgroeien tot Boomkweker

Als je Boomkweker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Boomkweker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Boomkweker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Boomkweker?

Competenties en Vaardigheden Boomkweker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Boomkweker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Boomkweker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Boomkweker

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Boomkweker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Boomkweker. Als Boomkweker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Boomkweker:


zie volledige beschrijving persoonstype Boomkweker

Vakkennis voor een Boomkweker

Het is voor een Boomkweker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Boomkweker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Boomkweker


Werkervaring Boomkweker

Het is voor een startend Boomkweker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Boomkweker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Groenteteler, Fruitteler, Bloementeler .

Iets anders leren?

Is Boomkweker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Boomkweker

Met wie werkt een Boomkweker samen? 

Voor een boomkweker is een netwerk van groot belang, hij moet immers bomen kweken en verkopen, en zonder leveranciers geen bomen, en zonder klanten geen verkoop. Het is dus essentieel dat de boomkweker al voordat hij als boomkweker aan de slag gaat minstens een solide basis voor een netwerk heeft. Zijn netwerk zal dus vooral bestaan uit leveranciers en afnemers van zijn bomen. Afnemers van bomen zullen bijvoorbeeld hoveniersbedrijven zijn, of tuincentra die deze bomen vervolgens weer doorverkopen. Ook heeft de boomkweker natuurlijk contact met het personeel dat hij in dienst heeft.


  • Leverancier
  • Agrarisch medewerker
Boomkweker


Organisaties waar een Boomkweker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Boomkweker meestal werkt.

Waar werkt een Boomkweker?

De boomkweker heeft zijn eigen boomkwekerij.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Boomkweker

Waar kun je het beste werken als Boomkweker? Hieronder vind je de best door de Boomkweker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Boomkweker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Boomkweker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Boomkweker.

Welke competenties heeft een Boomkweker nodig?

Een Boomkweker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Boomkweker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Boomkweker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Boomkweker nodig? 

Belangrijke eigenschappen voor de boomkweker zijn energie en optimisme. Het beroep kan soms onzeker zijn, en daarom is een mentaliteit van optimisme en zelfvertrouwen, maar ook een zeker realisme van groot belang. Dit maakt de boomkweker een kruising tussen de Succesvolle werker, de Levensgenieter en de Perfectionist.

Bekijk de persoonstypen voor Boomkweker


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Boomkweker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Boomkweker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Boomkweker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Boomkweker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boomkweker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boomkweker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boomkweker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boomkweker iets voor je?

Zou je graag Boomkweker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boomkweker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Boomkweker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Boomkweker

Vacature Loodsmedewerker boomkwekerij
Antenna
Op zoek naar een afwisselende baan in de loods? Dan zit je hier goed! Als loodsmedewerker boomkwekerij verveel je je hier niet! Je werkt zowel in de loods als op …
Vacature (leerling) Boomkwekerij Medewerkers Teelt / Productie & Orderverwerking
Boomkwekerij Ron van Opstal B.V.
Boomkwekerij Ron van Opstal is een potplantenbedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling en opkweek van sierheesters Voor ons bedrijf zijn we op zoek naar versterking. • BOOMKWEKERIJ MEDEWERKERS ORDERVERWERKING …
Vacature Boomkwekerijmedewerker
Boot & Dart Boomkwekerijen B.V. Boskoop
In Boskoop verladen en kweken wij heesters, rozen en solitairs voor onze klanten. Het loods/kwekerij team in Boskoop bestaat uit ca. 10 vaste enthousiaste loods en kwekerij medewerkers. Op de …
Vacature Allround Boomkwekerijmedewerker
Boot & Dart Boomkwekerijen BV
In Zundert verladen en kweken wij heesters, rozen en solitairs voor onze klanten. Het loods/kwekerij team in Zundert bestaat uit ca. 35 vaste enthousiaste loods en kwekerij medewerkers. Op de …
Vacature Boomkwekerijmedewerker
YoungCapital
Wat ga je doen? Het bedrijf waarvoor jij aan de slag gaat heeft zich gespecialiseerd in het kweken en verkopen van bomen en planten. Dit bedrijf heeft twee verschillende vestigingen …

Actuele blogposts


reacties op Boomkweker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar