Teeltchef Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teeltchef? Lees de functieomschrijving.

Een Teeltchef is verantwoordelijk voor het gehele kweekproces of  een gedeelte hiervan, afhankelijk van de sector en van de grootte van het bedrijf. Binnen het bedrijf is de Teeltchef niet de hoogste in rang en veelal zal hij dus een reeds vastgesteld productieplan of teeltplan volgen.

Als Teeltchef geef je leiding op het gebied van uitvoerende werkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn in te delen in verschillende stappen in het productieproces, namelijk de voorbereidingen, de verzorging en de oogst. Soms stel je hierbinnen zelf de plannen op en soms voer je bestaande plannen door.

De Teeltchef beïnvloedt voor een groot deel de besluitvorming als het gaat om methoden, technieken, klimaatinstellingen, groeistoffengebruik, labels en verpakking. Daarnaast houdt hij kwaliteit en productie in de gaten.

Wil je werken als Teeltchef?

Werk je al als Teeltchef en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teeltchef worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Teeltchef, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teeltchef in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker Open Teelt
  • Leidinggevende
  • Teeltchef

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teeltchef

Wat verdient een Teeltchef?

Afhankelijk van de werkzaamheden van de Teeltchef en de grootte van het bedrijf verdien je zo tussen de €2300 en €2900 bruto per maand. Wat het salaris mede bepaalt is je leeftijd en ervaring. Ervaring is van belang omdat vaak alleen een bepaald denkniveau wordt gevraagd en je je als Teeltchef dus vooral met daarbuiten opgedane kennis kunt onderscheiden.

Salarisschaal Teeltchef

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Teeltchef

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teeltchef

Hoe goed is de toekomst voor de Teeltchef? 

Er zijn wel wat vacatures te vinden voor Teeltchef of medewerker in de teelt. Je zult wel veelal in een lagere functie starten.

Afhankelijk van waar je als Teeltchef komt te werken kun je je specialiseren in een bepaalde richting. Deze specialisatierichtingen bestaan uit bepaalde categorieën bomen en struiken. Zo is specialisatie in vruchtbomen mogelijk, in waterplanten of sierheesters.

Als Teeltchef werk je al op leidinggevend niveau. Je bevindt je op het vierde niveau binnen het bedrijf. Meestal zul je lager in rang beginnen en opklimmen tot Teeltchef. Afhankelijk van hoe groot het bedrijf is ben je geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk voor de teelt. Wanneer je verantwoordelijkheid deelt of maar een specifieke afdeling onder je hebt kunnen je binnen de functie van Teeltchef nog groeien. Daarna is er mogelijk nog plek binnen het management of je kunt een eigen kwekerij opstarten.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Teeltchef worden: Opleidingen tot Teeltchef

Hoe word je een Teeltchef? 

Voor de functie van Teeltchef wordt vaak alleen MBO werk- en denkniveau gevraagd en een spuitlicentie.

MBO opleidingen in deze richting zijn bijvoorbeeld Sierteelt en Boomteelt, Plantenteelt of Medewerker Teelt.

De studie schenkt niet alleen aandacht aan de theorie achter de gewassen en de teelt, maar er is ook volop mogelijkheid tot het in praktijk brengen van het geleerde gedurende stages in de sector.

Sinds 2004 is er ook de mogelijkheid om het vak van Teeltchef te leren middels een vakopleiding binnen de branche. Het gaat dan om een Laanboom- en Sierteeltopleiding en een opleiding Vruchtboomteelt.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Teeltchef

Meer opleidingen Teeltchef

Weet je nog niet of je Teeltchef wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Teeltchef of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Teeltchef

Met wie werkt een Teeltchef samen? 

De Teeltchef bekleedt een functie op het vierde niveau binnen een bedrijf. Onder je vallen de vakbekwaam medewerker of alround medewerker, de basismedewerker en de assistent medewerker. Je geeft dus leiding en hebt met meerdere lagen te maken.

Bij grotere bedrijven kun je nog een afdelingschef boven je hebben, maar in ieder geval heb je een leidinggevende uit het management van het bedrijf, waaraan je verantwoording aflegt.


  • Medewerker Open Teelt
  • Leidinggevende
  • Teeltchef
Teeltchef


Organisaties waar een Teeltchef werkzaam is

Waar werkt een Teeltchef meestal? 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Teeltchef

Waar kun je het beste werken als Teeltchef? Hieronder vindt je de best door de Teeltchef beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teeltchef.

Competenties, Skills en Vaardigheden Teeltchef:

Welke competenties heeft een een Teeltchef nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Teeltchef

Wat voor persoonlijkheid heb je als Teeltchef nodig? 

Als Teeltchef ben je veel bezig met je coördinerende taken en het nemen van beslissingen die anderen uitvoeren. Het is dan ook goed om leidinggevende kwaliteiten te bezitten. Je hebt genoeg zelfvertrouwen nodig in de functie van Teeltchef om alle beslissingen te durven nemen en daar bij te sturen waar jij dat nodig acht (Baas).

Daarnaast ben jij als Teeltchef degene die kwaliteit en bijvoorbeeld groei in de gaten houdt. Je moet kritisch zijn op het product en het verloop van de teelt en je moet de wil hebben te verbeteren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Teeltchef


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Teeltchef

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Teeltchef

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teeltchef

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teeltchef

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teeltchef dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teeltchef belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teeltchef. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teeltchef iets voor je?

Zou je graag Teeltchef willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teeltchef bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar