Criminoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Criminoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep criminoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je criminoloog wordt.

 

Wat is een Criminoloog?

De studie criminologie is een gedragswetenschap met crimineel gedrag (en de maatschappelijk reactie hierop) als studie-object.
Als Criminoloog onderzoek je wat criminaliteit is en wat de oorzaken en gevolgen hiervan zijn voor de samenleving.
Aan de hand van verschillende wetenschappelijk theorieën probeer je het verschijnsel criminaliteit te verklaren.  Wil je werken als Criminoloog?

Werk je al als Criminoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Criminoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Criminoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Criminoloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2476 tot €4980

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Criminoloog

Wat verdient een Criminoloog?

Als Criminoloog kun je gaan werken bij de politie, justitie, reclassering, slachtofferhulp, bestuurlijke overheden (ministeries, provincies en gemeenten), universiteiten, onderzoeksbureaus of in het bedrijfsleven. Het werkterrein is dus erg groot. De arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever en lopen wijd uiteen. Gemiddeld verdient een Criminoloog tussen de €2476 en €4980 per maand.

Salarisschaal Criminoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Criminoloog

Er zijn geen vacatures Criminoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Criminoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Criminoloog in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Criminoloog

Wat is de toekomst van Criminoloog?

Je hebt als Criminoloog op veel verschillende gebieden kennis van zaken. Door deze brede kennis is de kans op een baan na je studie erg groot.
Ook de doorgroeimogelijkheden zijn redelijk goed door deze brede opleidingsachtergrond. Mocht je je in de ene sector niet goed kunnen ontwikkelen kun je erg makkelijk switchen naar een andere sector.

Baankans Criminoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Criminoloog worden: Opleidingen tot Criminoloog

Wil je Criminoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Criminoloog.

Hoe word je een Criminoloog? 

Om Criminoloog te worden moet je de Universitaire Bachelor Criminologie volgen. Deze opleiding is een combinatie van Rechten, Psychologie en Sociologie en duurt drie jaar. Na de Bachelor kun je er nog voor kiezen om een Master te volgen. Met deze master kun je de titel MSc (Master of Science) in Criminologie behalen.

 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Criminoloog

Criminologie Thuisstudie
Belangstelling voor preventie en opsporing? Volg de cursus CriminologieWerk je in de beveiliging of in opdracht van een strafrechtadvocaat? Bij een onderzoeksbureau of als detective? Of heb je gewoon belangstelling …
Criminologie Thuisstudie

Omscholen of doorgroeien tot Criminoloog

Als je Criminoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Criminoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Criminoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Criminoloog?

Competenties en Vaardigheden Criminoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Criminoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Criminoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Criminoloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Criminoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Criminoloog. Als Criminoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Criminoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Criminoloog

Vakkennis voor een Criminoloog

Het is voor een Criminoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Criminoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Criminoloog


Werkervaring Criminoloog

Het is voor een startend Criminoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Criminoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Criminoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Criminoloog

Met wie werkt een Criminoloog samen? 

De burger is je onderzoeksobject en je hebt daar als Criminoloog dus veel contact mee, hoewel je ook onderzoek zal doen aan de hand van bestaand materiaal en zo niet in contact komt met de burger.

Als Criminoloog heb je verder nog contact met je werkgever en collega's. Deze collega's en werkgever kunnen erg verschillen omdat je bij veel verschillende instanties kan komen te werken. Daardoor krijg je bij de politie bijvoorbeeld te maken met een recherceur en bij een ministerie met een minister of staatssecretaris.


Criminoloog


Organisaties waar een Criminoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Criminoloog meestal werkt.

Waar werkt een Criminoloog?

Als Criminoloog kun je zowel voor de overheid komen te werken als in het bedrijfsleven.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Criminoloog

Waar kun je het beste werken als Criminoloog? Hieronder vind je de best door de Criminoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Criminoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Criminoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Criminoloog.

Welke competenties heeft een Criminoloog nodig?

Een Criminoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Criminoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Criminoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Criminoloog nodig? 

De kleinste details kunnen een oorzaak van criminaliteit geheel doen veranderen. Daarom is het belangrijk dat je als Criminoloog goed inzicht hebt in de omgeving en let op details. Je moet nieuwe dingen willen leren en deze nieuwe dingen weer kunnen toepassen op het onderwerp (Waarnemer).

Als Criminoloog werk je met een lastig onderwerp dat erg gevoelig ligt in de samenleving. Je moet je dus ruimdenkend, diplomatiek en vriendelijk kunnen gedragen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Criminoloog


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Criminoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Criminoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Criminoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Criminoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Criminoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Criminoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Criminoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Criminoloog iets voor je?

Zou je graag Criminoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Criminoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Criminoloog

Janssen

ik merk ook, als afgestudeerd criminoloog, dat banen niet voor het oprapen zijn. je komt al vaak in een richting te werken wat niet goed aansluit op je vooropleiding aangezien de studie zo breed is. ze zoeken toch vaak, zoals bonnie ook aangeeft, 'gerichte' sollicitanten (zoals een jurist, psycholoog o.i.d.)

Janssen

ik merk ook, als afgestudeerd criminoloog, dat banen niet voor het oprapen zijn. je komt al vaak in een richting te werken wat niet goed aansluit op je vooropleiding aangezien de studie zo breed is. ze zoeken toch vaak, zoals bonnie ook aangeeft, 'gerichte' sollicitanten (zoals een jurist, psycholoog o.i.d.)

Bonnie

Het valt toch erg tegen als criminoloog. Overal wordt bezuinigd, en in het bedrijfsleven weten weinig mensen wat een criminoloog kan betekenen... zeker omdat een urist ze beter kan helpen en je daar zelf ook meer kanten mee op kan.. Ik zou zelf zeker niet nog een keer voor criminologie kiezen.. de arbeidsmarkt is snel verzadigd. Misschien leuke aanvulling als extra master, maar zeker geen hele studie waard... leuk, maar nutteloos..

Bonnie

Het valt toch erg tegen als criminoloog. Overal wordt bezuinigd, en in het bedrijfsleven weten weinig mensen wat een criminoloog kan betekenen... zeker omdat een urist ze beter kan helpen en je daar zelf ook meer kanten mee op kan.. Ik zou zelf zeker niet nog een keer voor criminologie kiezen.. de arbeidsmarkt is snel verzadigd. Misschien leuke aanvulling als extra master, maar zeker geen hele studie waard... leuk, maar nutteloos..

Sophie

Hallo, Ik zit nu in het vijfde middelbaar en ben al aan het uitpluisen welke studies mij het best zouden afgaan. Ik volg humane wetenschappen en daardoor spreekt "criminologie" mij wel al een tijdje aan. Wat ik graag nog zou weten: 1) Is er veel nood aan criminologen? 2) Het loon van een criminoloog variërt tussen de 2476 euro en de 4980 euro, is dit het bruto bedrag? 3) Is dit een beroep dat een zekerheid biedt? Alvast bedankt!

Medewerker

1, 3) Dat hangt er vanaf hoe breed je werkveld kan zijn, bij een criminoloog heb je bijv. de politie of AIVD als potentiële werkgevers: dit is overheid, en de garantie op een baan en baanbehoud zijn hier wat zekerder 2) Ja dit is het bruto bedrag

michael p.

hoe komt het dat de salarissen zo verschillen? is dit ivm de werkgever of leeftijd? en waar kun je de salarisschalen vinden? Mvg Michael p.

Sophie

Hallo, Ik zit nu in het vijfde middelbaar en ben al aan het uitpluisen welke studies mij het best zouden afgaan. Ik volg humane wetenschappen en daardoor spreekt "criminologie" mij wel al een tijdje aan. Wat ik graag nog zou weten: 1) Is er veel nood aan criminologen? 2) Het loon van een criminoloog variërt tussen de 2476 euro en de 4980 euro, is dit het bruto bedrag? 3) Is dit een beroep dat een zekerheid biedt? Alvast bedankt!

Medewerker

1, 3) Dat hangt er vanaf hoe breed je werkveld kan zijn, bij een criminoloog heb je bijv. de politie of AIVD als potentiële werkgevers: dit is overheid, en de garantie op een baan en baanbehoud zijn hier wat zekerder 2) Ja dit is het bruto bedrag

michael p.

hoe komt het dat de salarissen zo verschillen? is dit ivm de werkgever of leeftijd? en waar kun je de salarisschalen vinden? Mvg Michael p.

Bonnie

Het valt toch erg tegen als criminoloog. Overal wordt bezuinigd, en in het bedrijfsleven weten weinig mensen wat een criminoloog kan betekenen... zeker omdat een urist ze beter kan helpen en je daar zelf ook meer kanten mee op kan.. Ik zou zelf zeker niet nog een keer voor criminologie kiezen.. de arbeidsmarkt is snel verzadigd. Misschien leuke aanvulling als extra master, maar zeker geen hele studie waard... leuk, maar nutteloos..

Bonnie

Het valt toch erg tegen als criminoloog. Overal wordt bezuinigd, en in het bedrijfsleven weten weinig mensen wat een criminoloog kan betekenen... zeker omdat een urist ze beter kan helpen en je daar zelf ook meer kanten mee op kan.. Ik zou zelf zeker niet nog een keer voor criminologie kiezen.. de arbeidsmarkt is snel verzadigd. Misschien leuke aanvulling als extra master, maar zeker geen hele studie waard... leuk, maar nutteloos..

Janssen

ik merk ook, als afgestudeerd criminoloog, dat banen niet voor het oprapen zijn. je komt al vaak in een richting te werken wat niet goed aansluit op je vooropleiding aangezien de studie zo breed is. ze zoeken toch vaak, zoals bonnie ook aangeeft, 'gerichte' sollicitanten (zoals een jurist, psycholoog o.i.d.)

Janssen

ik merk ook, als afgestudeerd criminoloog, dat banen niet voor het oprapen zijn. je komt al vaak in een richting te werken wat niet goed aansluit op je vooropleiding aangezien de studie zo breed is. ze zoeken toch vaak, zoals bonnie ook aangeeft, 'gerichte' sollicitanten (zoals een jurist, psycholoog o.i.d.)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar