Docent procestechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent procestechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent procestechniek geeft les in het vak procestechniek.

De docent procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting procestechniek (waaronder bijvoorbeeld allround operator of basisoperator), chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent procestechniek is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de procestechniek (waaronder bijvoorbeeld het beroep van paneloperator, teamleider procesindustrie of wachtchef). De docent procestechniek geeft les in alle facetten rondom het vak procestechniek waaronder lessen in onder andere basis procestechnologie, procesbedrijfsvoering, procestechnologie III, logistiek, procestechnische apparaten, meet en regelapparatuur, kwaliteit, productietechnologie en toegepaste natuurwetenschappen.

De docent procestechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, tentamens, projectopdrachten en werkstukopdrachten die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent procestechniek de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en ingrijpen waar het nodig is.

De docent procestechniek heeft verstand van het vak procestechniek en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren/herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent procestechniek ook aanwezig zijn tijdens ouderavonden (waar hij de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt, vergaderingen met collega's (waar de opleiding, de school en de leerlingen/studenten wordt besproken en wordt gekeken naar verbeterpunten binnen de opleiding/school) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent procestechniek?

Werk je al als Docent procestechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent procestechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent procestechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent procestechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent procestechniek

Wat verdient een Docent procestechniek?

De docent procestechniek verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent procestechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent procestechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent procestechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent procestechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent procestechniek vacatures

Docent procestechniek
Randstad
Docent procestechniekBen jij een docent Proces Techniek en kijk jij uit naar een uitdaging in het MBO? Dan komen wij graag met je in contact!Voor een school in Noord-Holland is …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent procestechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent procestechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent procestechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent procestechniek zich ook in andere technische vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

 

Baankans Docent procestechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent procestechniek worden: Opleidingen tot Docent procestechniek

Hoe word je een Docent procestechniek? 

De docent procestechniek heeft een WO opleiding Biotechnology of Scheikundige Technologie of een HBO opleiding Chemische Technologie of Leraar 2e Graad Scheikunde gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent procestechniek

Ethernet TCP/IP direct bij de docent
Verwacht uw opdrachtgever dat de apparatuur die u levert of onderhoudt veilig en betrouwbaar opgenomen wordt in het netwerk van de klant ? Dan is de Ethernet TCP/IP  training van …
Meer opleidingen Docent procestechniek

Weet je nog niet of je Docent procestechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent procestechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent procestechniek

Met wie werkt een Docent procestechniek samen? 

Het netwerk van de docent procestechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten en stagebegeleiders.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent procestechniek


Organisaties waar een Docent procestechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent procestechniek meestal? 

De docent procestechniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent procestechniek

Waar kun je het beste werken als Docent procestechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent procestechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent procestechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent procestechniek:

Welke competenties heeft een een Docent procestechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent procestechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent procestechniek nodig? 

De docent procestechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van procestechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen. Daarnaast is de docent procestechniek een waarnemer. Hij let goed op zijn klas, begeleidt ze tijdens projecten en praktijkopdrachten en houdt hun studievoortgang nauwkeurig en nauwlettend in de gaten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent procestechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent procestechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent procestechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent procestechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent procestechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent procestechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent procestechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent procestechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent procestechniek iets voor je?

Zou je graag Docent procestechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent procestechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent procestechniek

Laila

Ik ben opzoek een dosent/student, wie kan de bijlesen geven an mij in Procestechniek. Ik woon zelf in Enschede en de afstand voor mij is geen probleem. kunt u contact opnemen met mij? Alvast bedankt. Gr, Mijn te. nummer is: 06-22677634

Laila

Ik ben opzoek een dosent/student, wie kan de bijlesen geven an mij in Procestechniek. Ik woon zelf in Enschede en de afstand voor mij is geen probleem. kunt u contact opnemen met mij? Alvast bedankt. Gr, Mijn te. nummer is: 06-22677634

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar