Forensisch Archeoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Forensisch Archeoloog? Lees de functieomschrijving.

De Forensisch Archeoloog is een wetenschapper die deskundig is op het gebied van het bergen van lichamen en het openen van graven. De Forensisch Archeoloog kan een gebeurtenis reconstrueren en bepalen wanneer deze heeft plaatsgevonden. Dit doet de wetenschapper op basis van verstoringen in het landschap en gevonden resten. Veranderingen in de waterhuishouding, grondverkleuringen, verzakkingen, begroeiingen en bepaalde insecten kunnen wijzen op een begraven lichaam. De Forensisch Archeoloog kan hiermee helpen bij het opsporen van vermiste personen en het verwerven van meer informatie over de gebeurtenis.

Nieuwe wetenschap
Aan het einde van de jaren ’70 is het beroep van de Forensisch Archeoloog opgekomen. Het is een specialisatie van Archeologie. Pas sinds een aantal jaar is het in Nederland ook daadwerkelijk een apart onderzoeksgebied binnen het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In Europa geldt het NFI inmiddels als vooraanstaand op het gebied van de forensische archeologie en werkt ook op Europees niveau samen bij zaken waarbij de kennis van een Forensisch Archeoloog nodig is.

Middelen
De Forensisch Archeoloog heeft diverse middelen en gereedschappen om zijn werk uit te kunnen voeren. Hiervoor gebruikt hij vaak een guts, spade, sonde en een gps-ontvanger. Met een guts kan de Forensisch Archeoloog bodemmonsters nemen en een spade kan helpen om op verdachte plekken te graven. Het gaat er niet om dat de Forensisch Archeoloog goed is in het hanteren van deze gereedschappen, maar dat hij weet hoe hij de gevonden resultaten moet interpreteren.

Wil je werken als Forensisch Archeoloog?

Werk je al als Forensisch Archeoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Forensisch Archeoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Forensisch Archeoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Forensisch Archeoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Forensisch Archeoloog

Wat verdient een Forensisch Archeoloog?

Over het salaris van de Forensisch Archeoloog is maar weinig bekend en het is lastig om hier daarom een inschatting van te maken.

Salarisschaal Forensisch Archeoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Forensisch Archeoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Forensisch Archeoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Forensisch Archeoloog? 

Er is slechts een beperkte vraag naar Forensisch Archeologen en er dus maar weinig arbeidsmarktperspectief. De Forensisch Archeoloog groeit door vanuit de (veld)archeologie.

Baankans Forensisch Archeoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Forensisch Archeoloog worden: Opleidingen tot Forensisch Archeoloog

Hoe word je een Forensisch Archeoloog? 

Om aan de slag te kunnen moet eerst de opleiding Archeologie gevolgd worden. Dit is een bachelor- en een masteropleiding. Hierna moet minimaal 6 jaar ervaring opgedaan worden als (veld)archeoloog) voor je aan de slag kan als Forensisch Archeoloog.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Forensisch Archeoloog

Meer opleidingen Forensisch Archeoloog

Weet je nog niet of je Forensisch Archeoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Forensisch Archeoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Forensisch Archeoloog

Met wie werkt een Forensisch Archeoloog samen? 

De Forensisch Archeoloog werkt samen met andere forensische experts van het NFI. Samen verrichten zij onderzoek om zo de zaken op te kunnen lossen.


Forensisch Archeoloog


Organisaties waar een Forensisch Archeoloog werkzaam is

Waar werkt een Forensisch Archeoloog meestal? 

De Forensisch Archeoloog werkt bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit is een overheidsorganisatie en de Forensisch Archeoloog werkt daarom in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Forensisch Archeoloog

Waar kun je het beste werken als Forensisch Archeoloog? Hieronder vindt je de best door de Forensisch Archeoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Forensisch Archeoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Forensisch Archeoloog:

Welke competenties heeft een een Forensisch Archeoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Forensisch Archeoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Forensisch Archeoloog nodig? 

De Forensisch Archeoloog moet goed kunnen analyseren, onderzoek kunnen uitvoeren en met de middelen en gereedschappen de juiste conclusies kunnen trekken (Waarnemer). De Forensisch Archeoloog moet zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Forensisch Archeoloog


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Forensisch Archeoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Forensisch Archeoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Forensisch Archeoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Forensisch Archeoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Forensisch Archeoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Forensisch Archeoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Forensisch Archeoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Forensisch Archeoloog iets voor je?

Zou je graag Forensisch Archeoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Forensisch Archeoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Forensisch Archeoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar