Hoofd Facilitaire Zaken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Facilitaire Zaken? Lees de functieomschrijving.

Een hoofd facilitaire zaken maakt deel uit van en geeft leiding aan de afdeling facilitaire zaken van een brede scholengemeenschap, die verder nog bestaat uit (hoofd)conciërges, onderhoudsmedewerkers, kantinepersoneel, technisch medewerkers en mogelijk andere ondersteunende uitvoerende krachten. De afdeling facilitaire zaken draagt zorg voor de huisvesting, onderhoud van gebouwen, bewaking en beveiliging, kantine en receptie, inkoop van goederen en diensten en de repro. Het hoofd facilitaire zaken heeft een uitvoerende, coördinerende en leidinggevende functie. Hij houdt toezicht op de voortgang van reparatiewerkzaamheden, de staat van het gebouw en naleving van veiligheidsvoorschriften. Hij voert overleg met leveranciers, beoordeelt reparatieverzoeken, levert gegevens voor jaarplannen en coördineert alles rond verhuur van het gebouw, kantine, boekenfonds en energiebeleid. Hij doet de takenverdeling binnen de afdeling facilitaire zaken, ziet toe op de uitvoering van werkzaamheden en draagt bij aan personeelsbeleid. Hij werkt met een onderhouds(jaar)plan en legt verantwoording af aan de directie.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Hoofd Facilitaire Zaken?

Werk je al als Hoofd Facilitaire Zaken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Facilitaire Zaken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Facilitaire Zaken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoofd Facilitaire Zaken in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1983 tot €3009

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Facilitaire Zaken

Wat verdient een Hoofd Facilitaire Zaken?

Een hoofd facilitaire zaken zit in schaal 8 (CAO Voortgezet onderwijs) en verdient daarmee bruto tussen de 1983 en 3009 per maand. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Soms wordt hoofd facilitaire zaken gebruikt voor de functie van hoofd facilitaire dienst. Deze heeft meer verantwoordelijkheden en wordt ingeschaald in schaal 10 (CAO Voortgezet onderwijs), met een bruto maandloon van tussen de 2009 en 3739 Euro.

Salarisschaal Hoofd Facilitaire Zaken

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoofd Facilitaire Zaken

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Facilitaire Zaken

Hoe goed is de toekomst voor de Hoofd Facilitaire Zaken? 

Het aantal vacatures voor ondersteunend personeel neemt af, evenals het aantal vacatures dat gevuld wordt. Vermoedelijk blijft het aantal vacatures dalen, maar er is dus wel werk. Het hoofd facilitaire zaken zit aan de top van de facilitaire dienstverlening. Hierbinnen kan hij dus niet verder groeien. Hij zou eenzelfde functie kunnen zoeken bij een grotere instelling.

Baankans Hoofd Facilitaire Zaken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Facilitaire Zaken worden: Opleidingen tot Hoofd Facilitaire Zaken

Hoe word je een Hoofd Facilitaire Zaken? 

Het vereiste opleidingsniveau is moeilijk te beschrijven, aangezien de functie van hoofd facilitaire zaken vaak is verzwaard en zo hoofd facilitare dienst is geworden, met bijbehorende inschaling.

Opleidingseis hiervoor is HBO, bij voorkeur een relevante opleiding als Facility management. Verder worden enige jaren werkervaring en affiniteit met het onderwijs gevraagd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoofd Facilitaire Zaken

Meer opleidingen Hoofd Facilitaire Zaken

Weet je nog niet of je Hoofd Facilitaire Zaken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoofd Facilitaire Zaken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoofd Facilitaire Zaken

Met wie werkt een Hoofd Facilitaire Zaken samen? 

Naast contacten met onderwijsondersteunend personeel en directie heeft het hoofd facilitaire zaken veel contacten buiten de instelling. Dit zijn alle mensen betrokken bij bouwwerkzaamheden, externe uitvoerders van facilitaire diensten (evt. schoonmaak), alles en iedereen rond arbowetgeving en veiligheidsvoorschriften en instanties als politie en brandweer, om beveiliging van het gebouw of de gebouwen mee af te stemmen.


  • Aannemer
Hoofd Facilitaire Zaken


Organisaties waar een Hoofd Facilitaire Zaken werkzaam is

Waar werkt een Hoofd Facilitaire Zaken meestal? 

Een hoofd facilitaire zaken werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Facilitaire Zaken

Waar kun je het beste werken als Hoofd Facilitaire Zaken? Hieronder vindt je de best door de Hoofd Facilitaire Zaken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Facilitaire Zaken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Facilitaire Zaken:

Welke competenties heeft een een Hoofd Facilitaire Zaken nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoofd Facilitaire Zaken

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoofd Facilitaire Zaken nodig? 

Het hoofd facilitaire zaken is een manusje van alles dat manusjes van alles aanstuurt. Om dit goed te laten verlopen moet hij gedisciplineerd en geordend werken. Hij heeft duidelijk voor ogen wat er gebeuren moet, is een harde werker en tracht zijn dienstverlenende functie tot in perfectie uit te voeren (Perfectionist). Hij is dan ook een zeer betrouwbare collega met plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij is loyaal aan werkgever en collega (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Facilitaire Zaken


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Hoofd Facilitaire Zaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Facilitaire Zaken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Facilitaire Zaken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Facilitaire Zaken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Facilitaire Zaken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Facilitaire Zaken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Facilitaire Zaken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Facilitaire Zaken iets voor je?

Zou je graag Hoofd Facilitaire Zaken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Facilitaire Zaken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Facilitaire Zaken

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar