Hoofd Facilitaire Zaken: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Hoofd Facilitaire Zaken: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Hoofd Facilitaire Zaken. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Hoofd Facilitaire Zaken nodig heeft.Wat doet een Hoofd Facilitaire Zaken? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Hoofd Facilitaire Zaken?

Een hoofd facilitaire zaken maakt deel uit van en geeft leiding aan de afdeling facilitaire zaken van een brede scholengemeenschap, die verder nog bestaat uit (hoofd)conciërges, onderhoudsmedewerkers, kantinepersoneel, technisch medewerkers en mogelijk andere ondersteunende uitvoerende krachten. De afdeling facilitaire zaken draagt zorg voor de huisvesting, onderhoud van gebouwen, bewaking en beveiliging, kantine en receptie, inkoop van goederen en diensten en de repro. Het hoofd facilitaire zaken heeft een uitvoerende, coördinerende en leidinggevende functie. Hij houdt toezicht op de voortgang van reparatiewerkzaamheden, de staat van het gebouw en naleving van veiligheidsvoorschriften. Hij voert overleg met leveranciers, beoordeelt reparatieverzoeken, levert gegevens voor jaarplannen en coördineert alles rond verhuur van het gebouw, kantine, boekenfonds en energiebeleid. Hij doet de takenverdeling binnen de afdeling facilitaire zaken, ziet toe op de uitvoering van werkzaamheden en draagt bij aan personeelsbeleid. Hij werkt met een onderhouds(jaar)plan en legt verantwoording af aan de directie.

 

(FUWA-VO)

Past het beroep Hoofd Facilitaire Zaken bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Hoofd Facilitaire Zaken

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Facilitaire Zaken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Facilitaire Zaken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Hoofd Facilitaire Zaken per ervaringsniveau

junior Hoofd Facilitaire Zaken vacatures startend Hoofd Facilitaire Zaken vacatures senior Hoofd Facilitaire Zaken vacatures beginnend Hoofd Facilitaire Zaken vacatures trainee Hoofd Facilitaire Zaken vacatures leidinggevend Hoofd Facilitaire Zaken vacatures medior Hoofd Facilitaire Zaken vacatures aankomend Hoofd Facilitaire Zaken vacatures ervaren Hoofd Facilitaire Zaken vacatures leerling Hoofd Facilitaire Zaken vacatures vacatures omscholen tot Hoofd Facilitaire Zaken vacatures opleiding tot Hoofd Facilitaire Zaken

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Facilitaire Zaken

Wat verdient een Hoofd Facilitaire Zaken?

Een hoofd facilitaire zaken zit in schaal 8 (CAO Voortgezet onderwijs) en verdient daarmee bruto tussen de 1983 en 3009 per maand. Daarnaast zijn in het onderwijs gunstige opleidingsmogelijkheden en voorwaarden rond parttime werken of ouderschapsverlof van toepassing. Naast een bruto maandloon worden ook een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag (8% bruto jaarloon) uitgekeerd.

Soms wordt hoofd facilitaire zaken gebruikt voor de functie van hoofd facilitaire dienst. Deze heeft meer verantwoordelijkheden en wordt ingeschaald in schaal 10 (CAO Voortgezet onderwijs), met een bruto maandloon van tussen de 2009 en 3739 Euro.

Salarisschaal Hoofd Facilitaire Zaken

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Hoofd Facilitaire Zaken

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Hoofd Facilitaire Zaken


Bekijk het salaris Hoofd Facilitaire Zaken per ervaringsniveau

Salaris junior Hoofd Facilitaire Zaken Wat verdient een startend Hoofd Facilitaire Zaken? Wat is het loon senior Hoofd Facilitaire Zaken? beginnend Hoofd Facilitaire Zaken salaris Maximaal salaris trainee Hoofd Facilitaire Zaken Hoeveel verdient een leidinggevend Hoofd Facilitaire Zaken? Wat is het salaris van een medior Hoofd Facilitaire Zaken? Salaris aankomend Hoofd Facilitaire Zaken Wat verdient een ervaren Hoofd Facilitaire Zaken? Welk salaris krijgt een leerling Hoofd Facilitaire Zaken?


Hoofd Facilitaire Zaken worden: Opleidingen tot Hoofd Facilitaire Zaken

Wil je Hoofd Facilitaire Zaken worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoofd Facilitaire Zaken.

Hoe word je een Hoofd Facilitaire Zaken? 

Het vereiste opleidingsniveau is moeilijk te beschrijven, aangezien de functie van hoofd facilitaire zaken vaak is verzwaard en zo hoofd facilitare dienst is geworden, met bijbehorende inschaling.

Opleidingseis hiervoor is HBO, bij voorkeur een relevante opleiding als Facility management. Verder worden enige jaren werkervaring en affiniteit met het onderwijs gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Facilitaire Zaken

Er zijn geen opleidingen Hoofd Facilitaire Zaken aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Facilitaire Zaken in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Hoofd Facilitaire Zaken worden: Omscholen tot Hoofd Facilitaire Zaken

Als je je wilt omscholen tot Hoofd Facilitaire Zaken is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Hoofd Facilitaire Zaken zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoofd Facilitaire Zaken dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoofd Facilitaire Zaken

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoofd Facilitaire Zaken

Als je Hoofd Facilitaire Zaken wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Facilitaire Zaken zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofd Facilitaire Zaken

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofd Facilitaire Zaken?


Competenties en Vaardigheden Hoofd Facilitaire Zaken:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Facilitaire Zaken.

Welke competenties heeft een Hoofd Facilitaire Zaken nodig?

Een Hoofd Facilitaire Zaken heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Hoofd Facilitaire Zaken

 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Voorbereiden
 • Methodisch werken
 • Prioriteiten stellen
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Hoofd Facilitaire Zaken

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Facilitaire Zaken passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Facilitaire Zaken nodig? 

Het hoofd facilitaire zaken is een manusje van alles dat manusjes van alles aanstuurt. Om dit goed te laten verlopen moet hij gedisciplineerd en geordend werken. Hij heeft duidelijk voor ogen wat er gebeuren moet, is een harde werker en tracht zijn dienstverlenende functie tot in perfectie uit te voeren (Perfectionist). Hij is dan ook een zeer betrouwbare collega met plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij is loyaal aan werkgever en collega (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Facilitaire Zaken


Eigenschappen Hoofd Facilitaire Zaken

 • Punctueel
 • Trouw
 • Integriteit
 • Idealistisch
 • GedisciplineerdArbeidsmarktperspectief Hoofd Facilitaire Zaken

Wat zijn de baankansen voor een Hoofd Facilitaire Zaken?

Het aantal vacatures voor ondersteunend personeel neemt af, evenals het aantal vacatures dat gevuld wordt. Vermoedelijk blijft het aantal vacatures dalen, maar er is dus wel werk. Het hoofd facilitaire zaken zit aan de top van de facilitaire dienstverlening. Hierbinnen kan hij dus niet verder groeien. Hij zou eenzelfde functie kunnen zoeken bij een grotere instelling.

De actuele kans op werk voor een Hoofd Facilitaire Zaken

Het beroep Hoofd Facilitaire Zaken is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Facilitair managers is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Hoofd Facilitaire Zaken

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Hoofd Facilitaire Zaken

Je kunt als Hoofd Facilitaire Zaken een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Hoofd Facilitaire Zaken is onderdeel van de beroepsfamilie Facilitair managers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Hoofd Facilitaire Zaken

Verwante beroepen Hoofd Facilitaire Zaken

Doorgroei beroepen voor een Hoofd Facilitaire Zaken

Bedrijfsleider / ondernemer administratiekantoor

bedrijfsleider administratiekantoor

ondernemer administratiekantoor

Bedrijfsleider / ondernemer actuarieel adviesbureau

bedrijfsleider actuarieel adviesbureau

ondernemer actuarieel adviesbureau

Hoofd crediteurenadministratie

groepshoofd crediteurenadministratie

teamleider crediteurenadministratie

Hoofd debiteurenadministratie

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Hoofd Facilitaire Zaken werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Facilitaire Zaken meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Facilitaire Zaken?

Een hoofd facilitaire zaken werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Netwerk Hoofd Facilitaire Zaken

Met wie werkt een Hoofd Facilitaire Zaken samen? 

Naast contacten met onderwijsondersteunend personeel en directie heeft het hoofd facilitaire zaken veel contacten buiten de instelling. Dit zijn alle mensen betrokken bij bouwwerkzaamheden, externe uitvoerders van facilitaire diensten (evt. schoonmaak), alles en iedereen rond arbowetgeving en veiligheidsvoorschriften en instanties als politie en brandweer, om beveiliging van het gebouw of de gebouwen mee af te stemmen.


 • Aannemer
Hoofd Facilitaire Zaken

Interview met een Hoofd Facilitaire Zaken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Hoofd Facilitaire Zaken:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Hoofd Facilitaire Zaken verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Hoofd Facilitaire Zaken?

De beroepen die verwant zijn aan Hoofd Facilitaire Zaken zijn:
Locatiebeheerder
Salaris: €1983 tot €3009
Opleiding: Geen HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Hoofd Facilitaire Dienst
Salaris: €2009 tot €3739
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Hoofd Facilitaire Zaken in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Aannemer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1983 tot €3009

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar