Huismeester worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Huismeester? Lees de functieomschrijving.

Als Huismeester sta je aan het hoofd van of houd je toezicht op de huishoudelijke dienst van bijvoorbeeld een inrichting, een woongebouw of een flat, maar ook een grote instelling of organisatie. In de meeste gevallen ben je verantwoordelijk voor een of meerdere wooncomplexen. Je bent als Huismeester hét aanspreekpunt voor bewoners voor vragen over veiligheid of leefbaarheid in de buurt, maar ook voor de schoonmaak, kleine reparaties en het onderhoud van de algemene ruimtes. Als Huismeester is het dus belangrijk dat je aan bewoners algemene informatie geeft over het wooncomplex en je kunt de bewoners aanspreken op hun woongedrag.

Je geeft verder advies over hoe de buurt veilig en leefbaar gehouden kan worden en verwijst mensen door naar een relevante hulp- en dienstverlenende instelling als jij ze met vragen niet verder kunt helpen. Het kan voorkomen dat je diensten inhuurt (bijv. een schoonmaakbedrijf), waarbij jij als Huismeester dan toezicht houdt op het bedrijf en de werkzaamheden.  .

Wil je werken als Huismeester?

Werk je al als Huismeester en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Huismeester worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Huismeester, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Huismeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bewoner
  • Onderhoudsmedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €1400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Huismeester

Wat verdient een Huismeester?

Als Huismeester verdien je zo rond de €1400 bruto per maand. Dit salaris is meestal afhankelijk van de grootte van de gebouwen of instellingen die je onder je toezicht krijgt. Naarmate de complexen groter worden, wordt je verantwoordelijkheid natuurlijk ook groter en zal je daarom ook meestal meer gaan verdienen. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van werkgever en waarschijnlijk niet royaal.

Salarisschaal Huismeester

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Huismeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Huismeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Huismeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Huismeester vacatures

Facilitaire medewerker Amsterdam
Facility Service B.V.
Al maandenlang wordt er gebouwd aan het nieuwe hoofdkantoor van onze gave opdrachtgever! Ben jij toevallig op zoek naar een fulltime baan als facilitair medewerker; vandaag is your lucky day!Waarom …
Ben jij de allround klusjesman die wij zoeken?
Olympia Uitzendbureau
Voor een bedrijf uit de regio van Nistelrode zijn wij op zoek naar iemand die in zijn vrije tijd of op zijn huidige werk graag veelzijdige klussen uitvoert. Het bedrijf …
Facilitair medewerker regio Noord-Holland en Utrecht
SPARQ
Ben jij op zoek naar een regionale functie waarbij geen dag hetzelfde is? Als facilitair medewerker word jij bij diverse opdrachtgevers van SPARQ ingezet in de regio Noord-Holland en Utrecht.
Facilitair medewerker Eindhoven parttime
SPARQ
Voor een internationale adviesorganisatie in Eindhoven zoeken wij een allround facilitair medewerker. Zowel repro, post als facilitair valt binnen jouw takenpakket.De functie is heel divers. Zo ben je de ene …
Buitendienstmedewerker
Olympia Uitzendbureau
Ben jij oplossingsgericht, kun je goed zelfstandig werken en voer je je werkzaamheden graag uit in de buitenlucht? Lees dan snel verder of jij de man of vrouw bent voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Huismeester

Hoe goed is de toekomst voor de Huismeester? 

Over het arbeidsmarktperspectief van een Huismeester is weinig bekend. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor een Huismeester zijn er vrijwel niet. Dit komt omdat je geen opleiding nodig hebt om Huismeester te worden en voor vrijwel iedere andere functie geschoold moet zijn.

Baankans Huismeester

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Huismeester worden: Opleidingen tot Huismeester

Hoe word je een Huismeester? 

Om Huismeester te worden is geen speciale opleiding vereist. Middelbare school met eventueel wat cursussen op MBO niveau (over gas, water, elektra en onderhoud) is voldoende.  Het beroep van Huismeester is dus een zeer toegankelijk beroep en kan door vrijwel iedereen beoefend worden.

De opleiding Facilitaire Dienstverlening (MBO) is een goede basis.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Huismeester

Huismeester Facilitair 2
Huismeester Facilitair 2 Algemeen Je hebt al enige jaren ervaring in het vak van huismeester en weet je mannetje te staan. Je hebt bij possible. de opleiding ‘Huismeester Facilitair 1’ gevolgd, maar …
Huismeester Facilitair 1
Huismeester Facilitair 1 Algemeen Je bent een belangrijk aanspreekpunt op jouw locatie voor de gebruikers. Je houdt toezicht op het juiste gebruik van kopieermachines, je waarschuwt de monteur als een installatie gebreken vertoont …
Huismeester Facilitair 1 Incompany
Huismeester Facilitair 1 Algemeen Je bent een belangrijk aanspreekpunt op jouw locatie voor de gebruikers. Je houdt toezicht op het juiste gebruik van kopieermachines, je waarschuwt de monteur als een installatie gebreken vertoont …
Huurrecht & Aan- en Verkoop van Vastgoed
De praktijkdag horende bij deze module gaat over huurrecht (woonruimte en bedrijfsruimte)  ‘Voor wiens rekening komt het glazenwassen tegenwoordig?’ of ‘Hoe pak ik die hennepkweker aan?’ De medewerker vastgoedbeheer heet …
Meer opleidingen Huismeester

Weet je nog niet of je Huismeester wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Huismeester of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Huismeester

Met wie werkt een Huismeester samen? 

Als Huismeester kom je vooral in aanraking met de bewoners of gebruikers van de gebouwen. Jij bent namelijk hun eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Verder zul je vaak ook contact hebben met onderhoudsmedewerkers omdat jij toezicht moet houden op hun werk. Ook zul je regelmatig spreken met de eigenaren van de gebouwen omdat je aan hen verantwoording moet afleggen. In het beroep van Huismeester kom je dus met veel verschillende mensen in contact en je netwerk zal dan ook redelijk uitgebreid zijn.


  • Bewoner
  • Onderhoudsmedewerker
Huismeester


Organisaties waar een Huismeester werkzaam is

Waar werkt een Huismeester meestal? 

Als Huismeester werk je meestal voor particuliere eigenaren of woningbouwcorporaties. Deze zijn vaak gelegen in de profit sector. Je werkt niet echt in een bedrijf maar bent vaak in dienst van een particulier en dus heb je soms ook wat meer vrijheden. Ook kan je werken bij onderwijsinstellingen. Deze vallen onder de non-profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Huismeester

Waar kun je het beste werken als Huismeester? Hieronder vindt je de best door de Huismeester beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Huismeester.

Competenties, Skills en Vaardigheden Huismeester:

Welke competenties heeft een een Huismeester nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Huismeester

Wat voor persoonlijkheid heb je als Huismeester nodig? 

Als Huismeester is het belangrijk dat je direct en gezaghebbend bent. Vaak zul je namelijk mensen aan moeten sturen om te zorgen dat het woongebouw in goede staat verkeert. Het kan ook handig zijn om energiek te zijn vooral omdat je vaak van hot naar her moet rennen om de problemen opgelost te krijgen (Baas). Maar bovenal is het belangrijk dat je vriendelijk bent. De bewoners moeten het gevoel hebben dat ze met allerlei problemen naar je toe kunnen komen en dat je ook echt naar hen luistert. Verder is geduldig ook erg belangrijk, want de problemen zullen niet altijd meteen opgelost zijn en de mensen niet direct tevreden (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Huismeester


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Huismeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Huismeester

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Huismeester

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Huismeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Huismeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Huismeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Huismeester. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Huismeester iets voor je?

Zou je graag Huismeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Huismeester bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Huismeester

Ben

Bovenstaande goed lezen.Gr.

Goosen

Zou graag willen weten wat de taken zijn van een huusmeester in appartemente gebouw  een uit gebreide taak omschrijvin

Peter

Huismeesters zijn Vakmensen. Tegenwoordig op MBO niveau, naast technische ook analytische en sociale vaardigheden vereist. Loon/salaris perspectieven worden te laag gewaardeerd.

Hans

huismeester,een fijne job in een fijne omgeving in een minder fijne omgeving,minder fijne baan.

henri

Volledig mee eens.

bertje

huismeester direct aan de slag   www.dekroon.com

bertje

huismeester direct aan de slag   www.dekroon.com

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar