Huismeester Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Huismeester worden: Opleidingen tot Huismeester

Wil je Huismeester worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Huismeester, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Huismeester.

Hoe word je een Huismeester? 

Om Huismeester te worden is geen speciale opleiding vereist. Middelbare school met eventueel wat cursussen op MBO niveau (over gas, water, elektra en onderhoud) is voldoende.  Het beroep van Huismeester is dus een zeer toegankelijk beroep en kan door vrijwel iedereen beoefend worden.

De opleiding Facilitaire Dienstverlening (MBO) is een goede basis.

De 4 best beoordeelde opleidingen Huismeester

bijgewerkt op 24-09-2021

Huismeester (bode, conciërge, handyman)
Doel: Na de training ben je in staat om: Door je kennis en inzicht jouw functie nog meer inhoud te geven Problemen op een adequate manier op te lossen “Het …
Huismeester (bode, conciërge, handyman)
Huismeester Facilitair 2
Huismeester Facilitair 2 Algemeen Je hebt al enige jaren ervaring in het vak van huismeester en weet je mannetje te staan. Je hebt bij possible. de opleiding ‘Huismeester Facilitair 1’ gevolgd, maar …
Huismeester Facilitair 2
Huismeester (bode, conciërge, handyman) incompany
Huismeester Facilitair 1 Algemeen Je bent een belangrijk aanspreekpunt op jouw locatie voor de gebruikers. Je houdt toezicht op het juiste gebruik van kopieermachines, je waarschuwt de monteur als een installatie gebreken vertoont …
Huismeester (bode, conciërge, handyman) incompany
Demand Management en Regie bij Outsourcing van Facilitaire diensten
Korte beschrijving: Deze training biedt jou de kans om inzicht te krijgen in alle Regie en Demand Management methoden die je nodig hebt voor het succesvol aansturen van Facilitair werk …
Demand Management en Regie bij Outsourcing van Facilitaire diensten

Is het verstandig om Huismeester te worden?

Voordat je aan een opleiding Huismeester begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Huismeester worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Huismeester?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Huismeester is weinig bekend. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor een Huismeester zijn er vrijwel niet. Dit komt omdat je geen opleiding nodig hebt om Huismeester te worden en voor vrijwel iedere andere functie geschoold moet zijn.

De actuele kans op werk voor een Huismeester

Het beroep Huismeester is onderdeel van de beroepsfamilie Conciërges. De kans op werk voor de beroepsfamilie Conciërges is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

50

Baankans Huismeester

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Huismeester

Als je je wilt omscholen tot Huismeester is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Huismeester door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Huismeester zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Huismeester

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Huismeester dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Huismeester

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Huismeester

Als je Huismeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Huismeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Huismeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Huismeester?

Competenties en Vaardigheden Huismeester

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Huismeester nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Huismeester nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Huismeester

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Huismeester

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Huismeester. Als Huismeester wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Huismeester:


zie volledige beschrijving persoonstype Huismeester

Vakkennis voor een Huismeester

Het is voor een Huismeester ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Huismeester zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Huismeester


Werkervaring Huismeester

Het is voor een startend Huismeester die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Huismeester is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Huismeester, maar iets anders?

Is een opleiding Huismeester het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Huismeester te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Huismeester te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Huismeester te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Huismeester te worden?

Zou je graag Huismeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Huismeester voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar