Kinderfysiotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderfysiotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kinderfysiotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kinderfysiotherapeut wordt.

 

Wat is een Kinderfysiotherapeut?

Kinderfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich specifiek gericht op de behandeling van kinderen. Meestal wordt er een onderscheiding gemaakt tussen leeftijdsgroepen: van 0-4 jaar en van 4-16 jaar. Een Kinderfysiotherapeut behandelt kinderen met lichamelijke klachten (over houding, beweging en evenwicht),  motorische problemen en/of lichamelijke ontwikkelingsachterstanden.

Nadat de problemen van een kind zijn onderzocht, wordt samen met de ouders en eventueel het kind zelf, een behandelplan opgesteld. Het is belangrijk dat de Kinderfysiotherapeut inzicht heeft in passende behandelmethodes voor kinderen, omdat elk kind anders op bepaalde methoden reageert. Daarnaast moet hij ook in staat zijn om het plan (bij uitblijven van het gewenste effect) te wijzigen of zelfs te verwerpen. Door therapie (bijvoorbeeld massagetherapie, oefentherapie en elektrotherapie) en het gebruik  van fitnessapparatuur en spelletjes moeten de klachten afnemen of verdwijnen. Het streven is om lichamelijke en motorische achterstanden weg te nemen en de algemene ontwikkeling te stimuleren. 

Een Kinderfysiotherapeut kan allerlei soorten kinderen tegenkomen, bijvoorbeeld kinderen met een lichamelijke of verstandelijke handicap, chronisch zieke kinderen of kinderen met acute problemen die aangepakt moeten worden (zoals het mogelijk schreef groeien van de heupen). Bij de behandeling van kinderen is het belangrijk dat de Fysiotherapeut in staat is de kinderen op hun gemak te laten voelen, ze te stimuleren, te motiveren en een vertrouwensband met ze op te bouwen.

De Kinderfysiotherapeut kan gaan werken in een eigen praktijk, een instelling (als een ziekenhuis) of in het speciaal onderwijs.

Wil je werken als Kinderfysiotherapeut?

Werk je al als Kinderfysiotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderfysiotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kinderfysiotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kinderfysiotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Kinderarts
 • Ergotherapeut
 • Logopedist
 • Leraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1895 tot €3690

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderfysiotherapeut

Wat verdient een Kinderfysiotherapeut?

Het salaris van een Kinderfysiotherapeut ligt tussen de €1895 en €3690 per maand.

De meeste Kinderfysiotherapeuten werken in loondienst. Het salaris hangt meestal af van het type instelling waar je werkt. Dit komt omdat de salarissen afhankelijk zijn van CAO's.

Met een eigen praktijk ben je afhankelijk van het aantal patiënten dat je krijgt en van de behandelingen die je uitvoert. Het bruto jaarsalaris zal ongeveer op €70.000 liggen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantie toeslag
 • Eindejaarsuitkering

Salarisschaal Kinderfysiotherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kinderfysiotherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderfysiotherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderfysiotherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kinderfysiotherapeut vacatures

Kinderfysiotherapeut
Kinderfysiotherapie Theeuwes & Vrenken
Kinderfysiotherapie Na 16 jaar samen met Jacintha met veel plezier gewerkt te hebben als kinderfysiotherapeut ga ik, Ingrid afscheid nemen van ‘Theeuwes & Vrenken’. Wij zijn samen op zoek naar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderfysiotherapeut

Wat is de toekomst van Kinderfysiotherapeut?

Het vooruitzicht is dat 88% van de Kinderfysiotherapeuten een baan zal krijgen.:

Je kan je laten bijscholen of eventueel nog specialiseren in een andere richting (sportfysiotherapie, manueel therapie). Je kan ook een eigen praktijk beginnen.

Baankans Kinderfysiotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kinderfysiotherapeut worden: Opleidingen tot Kinderfysiotherapeut

Wil je kinderfysiotherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kinderfysiotherapeut? 

Als je Kinderfysiotherapeut wilt worden moet je de HBO opleiding Fysiotherapie doen. Deze opleiding duurt vier jaar. Daarna moet je je specialiseren in Kinderfysiotherapie via de tweejarige Master Kinderfysiotherapie.

De verplichte registraties die je nodig hebt zijn:

 • BIG registratie, wat recht geeft op een erkende en beschermde titel
 • Registratie in het Centraal kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Verder zal je op de hoogte moeten blijven van ontwikkelingen binnen de zorg, bijvoorbeeld nieuwe manieren om patiënten te behandelen. Om dit te doen kan je vakliteratuur lezen of bijscholingen en cursussen volgen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kinderfysiotherapeut

Master Pediatric Physical Therapy (MPPT) Jaar 1
Doelgroep Je wilt alleen het eerste jaar van de master kinderfysiotherapie volgen. Je wilt jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Je wilt écht beter worden in jouw dagelijkse werk als …
Meer opleidingen Kinderfysiotherapeut

Weet je nog niet of je Kinderfysiotherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kinderfysiotherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Kinderfysiotherapeut

Met wie werkt een Kinderfysiotherapeut samen? 

Je komt in aanraking met allerlei beroepsbehoefenaars die ook betrokken zijn bij de ontwikkeling en gezondheid van het kind, zoals de huisarts, de kinderarts en leerkrachten. Met hen wordt zo nodig overleg gepleegd. De Kinderfysiotherapeut werkt met kinderen van 0-4 of 4-16 jaar oud en komt hierbij ook in contact met de ouders.


 • Huisarts
 • Kinderarts
 • Ergotherapeut
 • Logopedist
 • Leraar
Kinderfysiotherapeut


Organisaties waar een Kinderfysiotherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kinderfysiotherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Kinderfysiotherapeut?

Als Kinderfysiotherapeut kom je onder andere te werken in of bij:

 • Een gezondheidscentrum
 • Een eigen bedrijf
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Ziekenhuizen
 • Revalidatiecentra
 • Sportverenigingen
 • Het Speciaal onderwijs

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kinderfysiotherapeut

Waar kun je het beste werken als Kinderfysiotherapeut? Hieronder vind je de best door de Kinderfysiotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderfysiotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderfysiotherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kinderfysiotherapeut.

Welke competenties heeft een Kinderfysiotherapeut nodig?

Een Kinderfysiotherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kinderfysiotherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kinderfysiotherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kinderfysiotherapeut nodig? 

Je moet als Kinderfysiotherapeut betrokken en verzorgend naar je patiënten toe zijn en je moet je aan kunnen passen aan behoeftes van anderen (Gever).

Ook moet je verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Kinderfysiotherapeut


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Kinderfysiotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderfysiotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderfysiotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderfysiotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderfysiotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderfysiotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderfysiotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderfysiotherapeut iets voor je?

Zou je graag Kinderfysiotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderfysiotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderfysiotherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar