Kinderarts Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kinderarts? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kinderarts. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kinderarts wordt.

 

Wat is een Kinderarts?

Een Kinderarts is een artis die zich uitsluitend bezighoudt met de gezondheid van kinderen en jongeren, eventueel geplaatst in een zorginstelling. Hiertoe voert hij een lichamelijk onderzoek uit en wordt er informatie ingewonnen onder betrokkenen en/of naasten. Ook wordt een anamnese afgenomen, waarmee gekeken wordt naar de ontwikkeling van de gezondheid van het kind door de jaren heen.

Eerdere problemen met de gezondheid van het kind kunnen immers relevant zijn voor het vaststellen van huidige problematiek. De Kinderarts bepaalt of en in welke mate hiervan sprake is en meldt dit aan betrokkenen, zoals de ouders en specialisten. Hij bekijkt ook welke behandeling het meest geschikt is voor de jongere, zoals logopedie of fysiotherapie. Een Kinderarts voert geen chirurgische ingrepen uit. Het voorschrijven van eventuele medicatie behoort wel tot de taken van de Kinderarts, die hiervoor contact op zal nemen met de huisarts van het kind. Niet alleen om informatie in te winnen of te informeren, maar omdat deze huisarts de werking van de medicijnen (mede) zal monitoren.

Een Kinderarts houdt de gezondheid van het kind tijdens en na een behandeling in het oog en geeft informatie over de gezondheid aan ouders, behandelaar en andere deskundigen. Een Kinderarts bewaart alles dat gebruikt is voor onderzoek en vermeldt alle handelingen, test, etc. rond onderzoek en behandeling in een verslag. Hiervan wordt een dossier gemaakt.

Een Kinderarts kan ook een rol spelen bij de besluitname over het overplaatsten of ontslaan van kinderen uit instellingen. Hij draagt bij aan de beleidsvorming met betrekking tot hulpverlening binnen zijn organisatie. Tot slot kan hij een voorlichtende rol hebben en bijdragen aan de preventie van ongevallen en kwaaltjes.

Past het beroep Kinderarts bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Kinderarts?

Werk je al als Kinderarts en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kinderarts worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kinderarts, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kinderarts in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Logopedist
 • Fysiotherapeut
 • Diëtist
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kinderarts

Wat verdient een Kinderarts?

Het startsalaris van een Kinderarts is ca. €5.000 bruto per maand. Dit kan oplopen tot ca. €10.000 bruto per maand. Hierbij komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Kinderarts

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Kinderarts

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderarts? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderarts. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kinderarts vacatures

Vacature Kinderarts – Regio Brabant
Mentaal Beter
Parttime 4 - 16u per week Salarisindicatie €5430 – €9489 Werkervaring 3 jaar Kwalificatie WO niveau Vacature informatie Wil jij in een kleinschalig team grote doelen behalen? Wil jij kinderen …
Vacature Kinderarts – Regio Veluwe
Mentaal Beter
Parttime 16 - 24u per week Salarisindicatie €5430 – €9489 Werkervaring 3 jaar Kwalificatie WO niveau Vacature informatie Wil jij in een kleinschalig team grote doelen behalen? Wil jij kinderen …
Vacature Kinderarts voor Verstandelijk Gehandicapten
Ons Tweede Thuis
Wat ga je doen? Op de verschillende Kinderdienstencentra neem je deel aan een multidisciplinair team met behandelaren en deskundigen uit verschillende vakgebieden. Begeleiders, gedragsdeskundigen, logopedist, fysiotherapeut, ergotherapeut, locatiemanager vormen samen …
Vacature Kinderarts – Maarssen
Mentaal Beter
Parttime 8 - 24u per week Salarisindicatie €5430 – €9489 Werkervaring 3 jaar Kwalificatie WO niveau Vacature informatie Wil jij in een kleinschalig team grote doelen behalen? Wil jij kinderen …
Vacature Kinderarts – Maarssen
Mentaal Beter
Parttime 8 - 24u per week Salarisindicatie €5430 – €9489 Werkervaring 3+ jaar Kwalificatie WO niveau Vacature informatie Wil jij in een kleinschalig team grote doelen behalen? Wil jij kinderen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kinderarts

Wat zijn de baankansen voor een Kinderarts?

Voor een Kinderarts zijn er doorgroeimogelijkheden naar functies in management of onderzoek. Er zijn veel vacatures voor de functie van Kinderarts.

De actuele kans op werk voor een Kinderarts

Het beroep Kinderarts is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). De kans op werk voor de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend) is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

13

Baankans Kinderarts

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Kinderarts worden: Opleidingen tot Kinderarts

Wil je Kinderarts worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kinderarts.

Hoe word je een Kinderarts? 

Om het beroep van Kinderarts uit te kunnen oefenen moet je eerst de zesjarige opleiding Geneeskunde (WO) afronen en daarna vijf jaar specialiseren in Kindergeneeskunde.

Verder moet je je registreren volgens de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg (BIG) en in Nederland geregistreerd staan.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Kinderarts

Kinderziektes en infectieziektes
*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is …
Kinderziektes en infectieziektes

Omscholen tot Kinderarts

Als je je wilt omscholen tot Kinderarts is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kinderarts zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kinderarts dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kinderarts

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kinderarts

Als je Kinderarts wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kinderarts zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kinderarts

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kinderarts?

Competenties en Vaardigheden Kinderarts

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kinderarts nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kinderarts nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kinderarts

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Kinderarts

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kinderarts. Als Kinderarts wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kinderarts:


zie volledige beschrijving persoonstype Kinderarts

Vakkennis voor een Kinderarts

Het is voor een Kinderarts ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kinderarts zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kinderarts

Kinderziektes en infectieziektes
*** Bij deze cursus krijg je een gratis cadeau. Je kunt hierbij kiezen uit een aantal boeken en dvd’s of een gratis Bol.com cadeaukaart van 10 euro. De laatste is …
Kinderziektes en infectieziektes

Werkervaring Kinderarts

Het is voor een startend Kinderarts die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kinderarts is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Vertrouwensarts AMK .

Iets anders leren?

Is Kinderarts het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Kinderarts

Je kunt als Kinderarts een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Kinderarts is onderdeel van de beroepsfamilie Medisch specialisten (behandelend). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Kinderarts

Mogelijke specialisaties voor een Kinderarts

arts-assistent orthopedie arts in opleiding tot specialist (aios) orthopedie arts niet in opleiding tot specialist (anios) orthopedie arts-assistent plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) plastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) plastische chirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische genetica arts niet in opleiding tot specialist (anios) nucleaire geneeskunde arts-assistent nucleaire geneeskunde
arts in opleiding tot specialist (aios) nucleaire geneeskunde arts-assistent radiologie arts in opleiding tot specialist (aios) radiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiologie röntgenoloog radiotherapeut-oncoloog arts-assistent radiotherapie arts in opleiding tot specialist (aios) radiotherapie arts niet in opleiding tot specialist (anios) radiotherapie arts-assistent longziekten en tuberculose arts in opleiding tot specialist (aios) longziekten en tuberculose arts niet in opleiding tot specialist (anios) longziekten en tuberculose arts-assistent anesthesiologie arts-assistent kindergeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) kindergeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) kindergeneeskunde arts-assistent klinische geriatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) klinische geriatrie arts in opleiding tot specialist (aios) klinische geriatrie fertiliteitsarts gynaecoloog-perinatoloog perinatoloog arts-assistent verloskunde en gynaecologie arts in opleiding tot specialist (aios) verloskunde en gynaecologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) verloskunde en gynaecologie medisch specialist allergologie arts-assistent internist-allergoloog arts in opleiding tot specialist (aios) allergologie internist-geriater internist-hematoloog internist-immunoloog internist-endocrinoloog medisch specialist infectieziekten arts-assistent inwendige geneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) inwendige geneeskunde internist-intensivist internist-gastro-enteroloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) inwendige geneeskunde aidsbehandelaar aidsinternist internist-oncoloog internist-infectioloog arts niet in opleiding tot specialist (anios) allergologie arts klierziekten allergist allergoloog nefroloog internist-allergoloog arts-assistent medische microbiologie arts in opleiding tot specialist (aios) medische microbiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) medische microbiologie Onderzoeker medische microbiologie arts-assistent keel-, neus- en oorheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) keel-, neus- en oorheelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) keel-, neus- en oorheelkunde otoloog oorarts spoedeisende hulparts (seh) arts-assistent spoedeisende eerste hulp (seh) spoedeisende eerste hulparts (seh) ziekenhuisarts spoedeisende hulp (seh) arts in opleiding tot specialist (aios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts niet in opleiding tot specialist (anios) spoedeisende eerste hulp (seh) arts-assistent reumatologie arts in opleiding tot specialist (aios) reumatologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) reumatologie arts-assistent neurochirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) neurochirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurochirurgie arts-assistent revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) revalidatiegeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) revalidatiegeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) dermatologie en venerologie arts-assistent dermatologie en venerologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) neurologie arts-assistent neurologie arts in opleiding tot specialist (aios) neurologie neuropsychiater zenuwarts neuroloog-psychiater neuropatholoog arts niet in opleiding tot specialist (anios) voor verstandelijk gehandicapten arts-assistent voor verstandelijk gehandicapten arts in opleiding tot specialist (aios) voor verstandelijk gehandicapten sociaal-geneeskundige in opleiding (sgio) sportgeneeskunde sociaal-geneeskundige sportgeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) urologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) urologie arts-assistent urologie arts-assistent cardiologie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiologie arts-assistent oogheelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) oogheelkunde oogarts ocuplastische chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oogheelkunde oogarts refractiechirurgie arts in opleiding tot specialist (aios) cardiothoracale chirurgie arts niet in opleiding tot specialist (anios) cardiothoracale chirurgie arts-assistent cardiothoracale chirurgie Arts Assistent Thoraxchirurgie arts-assistent heelkunde arts in opleiding tot specialist (aios) heelkunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) heelkunde traumachirurg oncologisch chirurg oncologisch internist arts-assistent oncologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) oncologie arts in opleiding tot specialist (aios) verslavingsarts arts niet in opleiding tot specialist (anios) verslavingsarts verpleeghuisarts in opleiding (vaio) verpleeghuisarts arts-assistent ouderengeneeskunde arts in opleiding tot specialist (aios) ouderengeneeskunde arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderengeneeskunde arts-assistent intensive care arts in opleiding tot specialist (aios) intensive care arts niet in opleiding tot specialist (anios) intensive care ic-fellow arts-assistent gastro-enterologie arts in opleiding tot specialist (aios) gastro-enterologie arts niet in opleiding tot specialist (anios) gastro-enterologie
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Kinderarts

Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde specialist assistent in opleiding (aio) geneeskunde specialist onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde specialist assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde specialist embryoloog (onderzoeken/publiceren) geneticus (onderzoeken/publiceren) histoloog (onderzoeken/publiceren) weefseldeskundige (onderzoeken/publiceren) patholoog (onderzoeken/publiceren) seroloog (onderzoeken/publiceren)
anesthesioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogmeetkunde wetenschappelijk onderzoeker optometrie wetenschappelijk onderzoeker orthoptica wetenschappelijk onderzoeker osteopathie wetenschappelijk onderzoeker plastische chirurgie wetenschappelijk onderzoeker psychiatrie wetenschappelijk onderzoeker radiologie wetenschappelijk onderzoeker radiotherapie wetenschappelijk onderzoeker reumatologie cardioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker cardio-vasculaire chirurgie wetenschappelijk onderzoeker chirurgie wetenschappelijk onderzoeker dentomaxilliaire orthopedie dermatoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker gerontologie, geriatrie wetenschappelijk onderzoeker gynaecologie, verloskunde, obstetrie wetenschappelijk onderzoeker huidziekten wetenschappelijk onderzoeker inwendige geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker kaakchirurgie wetenschappelijk onderzoeker keel-, neus- en oorheelkunde wetenschappelijk onderzoeker kinderpsychiatrie wetenschappelijk onderzoeker kindergeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker mondziekten wetenschappelijk onderzoeker neurochirurgie wetenschappelijk onderzoeker neurofysiologie neuroloog (onderzoeken/publiceren) oncoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker oogheelkunde wetenschappelijk onderzoeker orthopedie uroloog (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde specialist Klinisch embryoloog Klinisch patholoog Onderzoeker Klinische Genetica Onderzoeker Endocrinologie Onderzoeker Hematologie Onderzoeker Bacteriologie Onderzoeker Parasitologie Onderzoeker Mycologie Onderzoeker Serologie Forensisch patholoog gerechtelijk patholoog Explantatiemedewerker Seksuoloog Psychiater psychiater consultatieve dienst psychiater ouderen arts-assistent kinder- en jeugd psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) kinder- en jeugdpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) kinder- en jeugd psychiatrie arts-assistent psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) psychiatrie arts-assistent transmurale psychatrie arts in opleiding tot specialist (aios) transmurale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) transmurale psychiatrie arts-assistent sociale psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) sociale psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) sociale psychiatrie arts-assistent ouderenpsychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) ouderenpsychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) ouderenpsychiatrie arts-assistent consultatieve psychiatrie arts in opleiding tot specialist (aios) consultatieve psychiatrie arts niet in opleiding tot specialist (anios) consultatieve psychiatrie psychiater ambulante zorg volwassenen jeugdpsychiater kinderpsychiater psychiater jeugdzorg kinder- en jeugdpsychiater psychiater volwassenen en ouderen psychiater sociale psychiatrie Arts Assistent Psychiatrie Wetenschappelijk onderzoeker geneeskunde onderzoeker in opleiding (oio) geneeskunde assistent geneeskundige in opleiding tot klinisch onderzoeker (agiko) geneeskunde endocrinoloog (onderzoeken/publiceren) fysioloog (onderzoeken/publiceren) klinisch chemicus (onderzoeken/publiceren) klinisch fysicus (onderzoeken/publiceren) medisch specialist klinische genetica (onderzoeken/publiceren) viroloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker anatomie wetenschappelijk onderzoeker arbeidsgeneeskunde, bedrijfsgeneeskunde audioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker audiometrie epidemioloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker fysiologie wetenschappelijk onderzoeker geslachtsziekten wetenschappelijk onderzoeker hart- en vaatziekten hematoloog (onderzoeken/publiceren) wetenschappelijk onderzoeker immuniteitsleer wetenschappelijk onderzoeker logopedie wetenschappelijk onderzoeker longziekten wetenschappelijk onderzoeker maatschappelijke gezondheidszorg wetenschappelijk onderzoeker medische erfelijkheidsleer wetenschappelijk onderzoeker nierziekten wetenschappelijk onderzoeker nucleaire geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker parasitaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker protozoaire ziekten wetenschappelijk onderzoeker röntgendiagnostiek wetenschappelijk onderzoeker sociale verzekeringsgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker sportgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker tropische geneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verkeersgeneeskunde wetenschappelijk onderzoeker verpleegkunde wetenschappelijk onderzoeker ziektekunde arbeidsfysioloog (onderzoeken/publiceren) ontleedkundige geneeskunde (onderzoeken/publiceren) promovendus geneeskunde
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Kinderarts

Het beroep Kinderarts valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Kinderarts

Met wie werkt een Kinderarts samen? 

Een Kinderarts houdt contact met de huisarts over de lichamelijke gezondheid van zijn patiënt. Wanneer een Kinderarts besluit dat een kind een behandeling nodig heeft van een logopedist, fysiotherapeut of diëtist, wordt er met hen hierover contact opgenomen.

Een Kinderarts werkt onder een leidinggevende, maar heeft wel een eigen professionele verantwoordelijkheid op medisch gebied.

Naast deze contacten met collega's heeft hij uiteraard contact met de kinderen/jongeren, hun ouders en evenuteel andere betrokkenen zoals familieleden of een leraar.


 • Huisarts
 • Logopedist
 • Fysiotherapeut
 • Diëtist
 • Leidinggevende
Kinderarts


Organisaties waar een Kinderarts werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kinderarts meestal werkt.

Waar werkt een Kinderarts?

Een Kinderarts werkt binnen een gesloten instelling voor jeugdzorg, op de polikliniek of het ziekenhuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Kinderarts

Waar kun je het beste werken als Kinderarts? Hieronder vind je de best door de Kinderarts beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kinderarts.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kinderarts:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kinderarts.

Welke competenties heeft een Kinderarts nodig?

Een Kinderarts heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kinderarts

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kinderarts passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kinderarts nodig? 

Een Kinderarts is iemand die tijdens het onderzoek verschillende dingen waarneemt en registreert. Hij vertrouwt op eigen (bronnen van) kennis, is analytisch en objectief in het waarnemen (Waarnemer).

Hij is ook betrouwbaar, ordelijk en gedisicplineerd. Deze eigenschappen komen van pas bij het doen van onderzoek en bij het maken van verslagen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Kinderarts


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kinderarts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kinderarts

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kinderarts

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kinderarts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kinderarts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kinderarts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kinderarts. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kinderarts iets voor je?

Zou je graag Kinderarts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kinderarts bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kinderarts

Peer

Vraag me af of maximum salaris klopt, is dit plafond niet veel hoger?

koen

leuk

Jean-Paul

Arts worden doe je niet voor het geld.Gr.

femke

leuk beroep en je verdient er veel geld mee

hank

leuk beroep

pim

Leuk is niet het juiste woord.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar