Lasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lasser wordt.

 

Wat is een Lasser?

De Lasser maakt verbindingen tussen stukken metaal, om zo producten of onderdelen van producten te creëren. Allereerst stelt de Lasser vast welke onderdelen aan elkaar gelast moeten worden, kijkt hij of deze gaaf zijn en maakt hij ze schoon. Bij het lassen maakt hij gebruik van een lasapparaat een, waarmee hij het metaal of het verbindingsmateriaal op de juiste temperatuur brengt om het aan elkaar te kunnen verbinden. Hij moet langdurig in het licht van het lasapparaat kijken, waarvoor hij een speciale lasbril dragen moet. Na het lassen maakt hij het product of onderdeel schoon. Het onderhoud van lasapparatuur hoort vaak ook tot zijn taken.

Er zijn verschillende soorten klussen en specialisaties die een Lasser kan doen, en voor elk van die mogelijkheden is weer een ander soort laswerk nodig. Het kan zijn dat hij hele constructies moet lassen, auto-onderdelen moet repareren of gaten moet vullen. De Lasser moet verschillende lastechnieken beheersen en met verschillende lasapparaten kunnen werken. Wil je werken als Lasser?

Werk je al als Lasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lasser in één oogopslag

Netwerk:

  • Metaalbewerker
  • Baas
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

426


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lasser

Wat verdient een Lasser?

Het salaris van een Lasser ligt voor de ongespecialiseerde beginner op ca. €900 per maand. Als men verder zeer deskundig wordt, in de goede baan terechtkomt of voor zichzelf gaat werken, kan men uiteindelijk tot €2500 per maand gaan verdienen.

Salarisschaal Lasser

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Lasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Lasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lasser vacatures

Lasser
Randstad
Vind jij het leuk om (grote) staalconstructies aan elkaar te lassen? Heb jij je in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een uitstekende, gecertificeerde lasser en ben je er klaar voor …
Robotlasser
Randstad
Je kent ze vast wel, de grote poot en rooimachines van Dewulf (voorheen Miedema) in Winsum. Dewulf is één van de marktleiders in deze branche en is altijd op zoek …
TIG-lasser
AB Vakwerk
Wij zijn op zoek naar gemotiveerde TIG-lassers (minimaal niveau 2). Jouw productenpakket als lasser is omvangrijk en gevarieerd. Vanaf tekening las je kwalitatief hoogwaardige producten gericht op het produceren van …
Heier/ Lasser
AB Vakwerk
Als heier/lasser voer je verschillende werkzaamheden uit en omdat dit werk op verschillende locaties plaatsvindt geeft het de variatie waar jij wellicht naar op zoek bent. Je houdt je bezit …
Constructiebankwerker / Staalwerker / Lasser
AB Vakwerk
De combinatie van constructiebankwerker/staalwerker spreekt jou aan en daarbij heb je ook nog werkervaring met lassen? Dan ben jij de man/vrouw die wij zoeken Deze baan omvat een diversiteit aan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lasser

Wat is de toekomst van Lasser?

Er is voldoende werk voor Lassers te vinden, als zij voor een ander willen werken. Een zelfstandige onderneming opzetten is de enige manier om door te groeien, maar is dan ook een stuk moeilijker om te verwezenlijken.

Huidige aantal vacatures

426


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lasser worden: Opleidingen tot Lasser

Wil je lasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Lasser? 

Om Lasser te kunnen worden moet men op de Middelbare School de Technische Beroepsopleiding volgen, en daarna via cursussen of een lasschool de benodigde vaardigheden onder de knie krijgen. Dit is echter niet verplicht. Sommige Lassers zijn auto-didacten.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lasser

Dagtraining lassen
Doel Vaardigheden binnen de lastechniek op een hoger plan brengen. Bestemd voor Medewerkers met een specifieke bijscholingsbehoefte, bijvoorbeeld door verandering van werkzaamheden of inleren op nieuwe lastechnieken / materialen. Cursusomschrijving …
Introductiecursus lassen
Doel van de cursus Na deze korte Vakwijs cursus is de cursist in staat om een las te maken met de MIG/MAG-,TIG- en/of elektrodelastechniek. Hij of zij kan eenvoudige, veelvoorkomende
Cursus Lassen van metalen
Lassen wordt in veel technische producten gebruikt als methode om onderdelen samen te stellen. Wanneer er een las in een product zit, is dit meestal de duurste bewerking. Hier valt …
Praktijkcursus Kunststof lassen
Een logisch gevolg van de toename in het gebruik van kunststoffen is dat er steeds vaker kunststofverbindingen tot stand gebracht worden. Een van de meest effectieve mogelijkheden is dan het …
505.02 Basiscursus TIG lassen
DoelDe ideale basiscursus TIG lassen voor diegene die belast zijn met het verrichten van eenvoudig laswerk. Het doel van de cursus is uw medewerkers de basisbeginselen van TIG lassen …
Meer opleidingen Lasser

Weet je nog niet of je Lasser wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lasser of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Lasser

Met wie werkt een Lasser samen? 

De Lasser werkt vaak samen met andere metaalbewerkers. Verder wordt de Lasser aangestuurd door een leidinggevende, tenzij hij voor zichzelf werkt. Als de Lasser zelfstandig werkt heeft hij vaak direct contact met de klanten en zijn de andere metaalbewerkers geen collega's maar kennissen die hetzelfde werk ergens anders doen.


  • Metaalbewerker
  • Baas
  • Klant
Lasser


Organisaties waar een Lasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lasser meestal werkt.

Waar werkt een Lasser?

De Lasser werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat men in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan men ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Lasser

Waar kun je het beste werken als Lasser? Hieronder vind je de best door de Lasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lasser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lasser.

Welke competenties heeft een Lasser nodig?

Een Lasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lasser nodig? 

De Lasser is er in het lassen constant op gericht om een zo succesvol mogelijk eindresultaat neer te zetten. Dit kan op esthetisch gebied, maar ook de best mogelijke verbinding zijn.  De Lasser moet een duidelijk eindresultaat voor ogen hebben om naartoe te werken (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, moet de lasser goed met metaal om kunnen gaan, en nauwkeurig kunnen werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Lasser


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lasser iets voor je?

Zou je graag Lasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lasser

Ellen

Als ik zie wat je allemaal moet leren en kunnen dan is het salaris aan de lage kant

Benno

Het is meestal werken en leren .Gr.

Frank

Prima Emmanuel,investeer in je zelf.Je krijgt er geen spijt van H.gr.

Emmanuel

Ik ben net 17 geworden en doe een metaal opleiding. Ik werk in de staal bouw ik heb niv 1 las diploma en werk nu aan niv 2 mig/mag ik doe veel meer dan lassen. Ik heb 2dagen (betaald) school en 3dagen werk alles van 8tot5 en verdien ongeveer 700/800 euro per 4weken bruto  

kevin

Ik ben heel goed in lassen ik heb 8 en 9 april 2015 lasexamen voor niveau 3 mag lassen. Ik heb ook al verschillende certificaten. 1 pf v-naad dikke plaat 15 mm. 1pb dikke plaat multi layer 15 mm. 1 pc v-naad dikke plaat 15 mm. 1 pa dunne plaat 2 mm. En 1 dunne plaat pb hoeklas single layer.

Cath

Geachte ls, Wij zijn reuze benieuwd wat een lasr met ervaring e geiplomeerd in  Nederland bruto kan verdienen. Het gaat om een in Engeland wonende persoon, die eventueel naar Neerland wi komen met gezin (Nederlands sprekend). Wij kunnen de beloning nergen op internet vinden. Bij  voorbaat dank voor antwoord      

John

Beste Cath,het is denk ik het beste en de snelste manier om via de Nationale vacaturebank antwoord op jou vragen te krijgen.Dit kan via deze site.Klik op Nationale vacaturebank,vul Lasser in en de vacatures rollen er uit.Sucses le

Simon

Hallo Kevin,ben je al aan het werk?Gr.

Victor

Bezoek de NATIONALE VACATURE BANK,volop lassers gevraagd.

Hans

Victor,bedankt voor je tip.Gr.

Hans

Ik ben inmiddels weer aan het werk.Gr.

Eric

ik ben heel goed in lasser , ik wil mee doen 

Benno

eerst,je school afmaken Eric en goed opletten.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar