Lasser: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Lasser: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Hou jij van werk waar de vonken van afvliegen? Ben je graag lekker actief bezig? Heb je een ijzeren grip en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Lasser waarschijnlijk wel iets voor jou. 

Een Lasser vindt het mooi om iets te maken. Vooral als het van metaal is. Hoe groter hoe beter, maar hij houdt ook van het fijne werk. Hij voert laswerk uit aan machines, diverse voertuigen, kleine en grote constructies. Een Lasser doet  onderhoud- en reparatiewerk, of hij maakt iets nieuws. Wat het ook is, iedere keer is hij trots op wat hij gemaakt heeft. 

Een lasser werkt zowel op locatie als in een werkplaats. Hij werkt graag met zijn handen en technisch inzicht. Hij heeft precisie, focus en doorzettingsvermogen.

Alles over het werken als Lasser


Vacatures Lasser

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Lasser?

De Lasser maakt verbindingen tussen stukken metaal, om zo producten of onderdelen van producten te creëren. Dit doet de Lasser met verschillende typen technieken en op veel verschillende plekken. In een werkplaats, op een buitenlocatie, op een offshore locatie en zelfs onder water. Zo zijn er dus veel verschillende type Lassers, van een enkelvoudige techniek, zoals een MIG-lasser, tot Allround Lasser, tot gespecialiseerde Lassers zoals een Onderwaterlasser die in feite een gespecialiseerd duiker is.

Verschillende type Lassers:

 


Past het beroep Lasser bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Wat doet een Lasser?

Allereerst stelt de Lasser vast welke onderdelen aan elkaar gelast moeten worden, kijkt hij of deze gaaf zijn en maakt hij ze schoon. Bij het lassen maakt hij gebruik van een lasapparaat een, waarmee hij het metaal of het verbindingsmateriaal op de juiste temperatuur brengt om het aan elkaar te kunnen verbinden. Hij moet langdurig in het licht van het lasapparaat kijken, waarvoor hij een speciale lasbril dragen moet. Na het lassen maakt hij het product of onderdeel schoon. Het onderhoud van lasapparatuur hoort vaak ook tot zijn taken.

Er zijn verschillende soorten klussen en specialisaties die een Lasser kan doen, en voor elk van die mogelijkheden is weer een ander soort laswerk nodig. Het kan zijn dat hij hele constructies moet lassen, auto-onderdelen moet repareren of gaten moet vullen. De Lasser moet verschillende lastechnieken beheersen en met verschillende lasapparaten kunnen werken. 

De exacte werkzaamheden verschillen dus per type lasser, afhankelijk van het lasproces en de laslocatie. Zo moet een Onderwaterlasser bijvoorbeeld duiken om zijn laswerk te kunnen uitvoeren. De veelvoorkomende algemene werkzaamheden van een Lasser zijn:

Voorbeeldwerkzaamheden Lasser:

  • Werktekeningen lezen en instructies bestuderen.
  • Metalen delen op maat knippen, snijden of zagen
  • De te lassen metalen delen op lastafels in de juiste positie klemmen
  • De stroomsterktes van transformators instellen
  • De toevoer van gasmengsels regelen
  • De metalen delen aan elkaar lassen
  • De lasnaden met een elektrische slijptol slijpen
  • De kwaliteit van laswerk 'op zicht' beoordelen

 

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Jouw werkdag als een Lasser

Vandaag begin je jouw dag in de werkplaats. Je pakt een kop koffie en praat even bij met je collega’s. Je bekijkt de werkopdracht en de onderdelen die je aan elkaar moet lassen. Dit kan van alles zijn: een fietsframe, een onderdeel van een hijskraan die je de volgende dag op locatie moet vervangen, of de treden van een stalen wenteltrap.

 


Voordat je begint met lassen doe je de voorbereiding. Want je moet ook de onderdelen eerst knippen, zagen, buigen, zetten, kanten, snijden of slijpen. Dit gedeelte doe je meestal zelfstandig en werkt vanaf een tekening. Daarna fixeer of klem je de te lassen onderdelen. 

Je bent er klaar voor, je trekt jouw beschermkleding aan en doet je laskap op; het “echte werk” mag beginnen. Je steekt jouw MIG/MAG of TIG lasapparaat aan en nu vliegen de vonken ervan af. Maar er is geen gevaar, want jij werkt met veel precisie en doet dit altijd rustig en veilig. 

Na het lassen beoordeel je de kwaliteit van de lasnaad. Yes… weer een perfecte streep. Jouw product is klaar om verder verwerkt te worden en jij voelt je weer voldaan. 



Vacatures Lasser per stad

Vacatures Lasser Alkmaar

Vacatures Lasser Almelo

Vacatures Lasser Almere

Vacatures Lasser Alphen aan den Rijn

Vacatures Lasser Amersfoort

Vacatures Lasser Amstelveen

Vacatures Lasser Amsterdam

Vacatures Lasser Apeldoorn

Vacatures Lasser Arnhem

Vacatures Lasser Assen

Vacatures Lasser Bergen op Zoom

Vacatures Lasser Breda

Vacatures Lasser Capelle aan den IJssel

Vacatures Lasser Delft

Vacatures Lasser Den Bosch

Vacatures Lasser Den Haag

Vacatures Lasser Den Helder

Vacatures Lasser Deventer

Vacatures Lasser Doetinchem

Vacatures Lasser Dordrecht

Vacatures Lasser Ede

Vacatures Lasser Eindhoven

Vacatures Lasser Emmen

Vacatures Lasser Enschede

Vacatures Lasser Gouda

Vacatures Lasser Groningen

Vacatures Lasser Haarlem

Vacatures Lasser Haarlemmermeer

Vacatures Lasser Heerlen

Vacatures Lasser Helmond

Vacatures Lasser Hengelo

Vacatures Lasser Hilversum

Vacatures Lasser Hoogeveen

Vacatures Lasser Hoorn

Vacatures Lasser Katwijk

Vacatures Lasser Leeuwarden

Vacatures Lasser Leiden

Vacatures Lasser Lelystad

Vacatures Lasser Maastricht

Vacatures Lasser Middelburg

Vacatures Lasser Nieuwegein

Vacatures Lasser Nijmegen

Vacatures Lasser Oss

Vacatures Lasser Purmerend

Vacatures Lasser Roermond

Vacatures Lasser Roosendaal

Vacatures Lasser Rotterdam

Vacatures Lasser Schiedam

Vacatures Lasser Spijkenisse

Vacatures Lasser Terneuzen

Vacatures Lasser Tilburg

Vacatures Lasser Utrecht

Vacatures Lasser Veenendaal

Vacatures Lasser Venlo

Vacatures Lasser Vlaardingen

Vacatures Lasser Westland

Vacatures Lasser Zaanstad

Vacatures Lasser Zeist

Vacatures Lasser Zoetermeer

Vacatures Lasser Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Lasser

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Lasser?

Een Lasser kan goed verdienen. Als je veel ervaring hebt en goed werk levert kan je tot wel €4000,- per maand verdienen. Daar komen soms ook nog toeslagen bovenop.

Wanneer je een aantal jaren ervaring hebt en een goede specialisatie hebt gekozen ben je praktisch verzekerd van een goed salaris

Als je een omscholing tot Lasser volgt en/of als leerling aan de slag bent ligt jouw startsalaris ligt jouw startsalaris rond de €2300,- per maand.

Het salaris van een Onderwaterlasser ligt vaak nog hoger vanwege verschillende Offshore-toeslagen, het risico en de specialisatie


Meer weten over het salaris Lasser

Salaris aankomend Lasser Salaris junior Lasser Wat is het salaris van een medior Lasser? Welk salaris krijgt een senior Lasser?


Hoe word je een Lasser? 

Om Lasser te kunnen worden moet men op de Middelbare School de Technische Beroepsopleiding volgen, en daarna via cursussen of een lasschool de benodigde vaardigheden onder de knie krijgen. Dit is echter niet verplicht. Sommige Lassers zijn auto-didacten.

Opleidingen Lasser

Uitgelicht
Opleiding CNC operator met baangarantie en salaris
Vind je het mooi om iets te maken? Hou je van games? Werk je precies en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is een baan als CNC operator …
Uitgelicht
Gratis opleiding Lasser met baangarantie!
Hou jij van werk waar de vonken van afvliegen? Heb je een ijzeren grip en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is deze gratis opleiding Lasser waarschijnlijk wel …
Introductie lassen
Vakwijs LASI: Lassen – Cursus Introductie lassen Na deze korte cursus is de cursist in staat om een las te maken met de MIG/MAG-,TIG- en/of elektrodelastechniek. Hij of zij kan …
Introductie lassen
TIG lascursus niveau 1 staal lassen
Vakwijs TIG1-S: Lassen – Cursus TIG lascursus NIL niveau 1 staal Cursus TIG-lassen (dunne plaat en pijp), voor beginnende lassers en lassers die nog geen ervaring hebben met TIG-lassen, maar …
TIG lascursus niveau 1 staal lassen
TIG lascursus niveau 2 RVS lassen
Vakwijs TIG2-R: Lassen – Cursus TIG lascursus NIL niveau 2 RVS De cursus op het tweede niveau wordt gegeven in roestvaststaal. Deze cursus is gericht op het behalen van het …
TIG lascursus niveau 2 RVS lassen



Omscholen tot Lasser

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Lasser. Zelfstandig of georganiseerd.

Omscholing vacatures Lasser

Uitgelicht
Vacature Omscholen tot CNC operator met Baangarantie en Salaris!
→ Diverse werkgevers
Vind je het mooi om iets te maken? Hou je van games? Werk je precies en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is een baan als CNC operator …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Lasser

Als je Lasser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lasser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lasser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Lasser?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Lasser

Een Lasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Technisch inzicht
Technisch inzicht

Steekwoorden: technische processen doorzien, ruimtelijk inzicht, logisch redeneren, probleemoplossend vermogen

De competentie Technisch inzicht betreft het vermogen om technische processen te kunnen doorzien. Iemand met een sterk technisch inzicht kan de oorzaken van technische problemen doorgronden en de onderlinge verbanden bepalen. Op basis daarvan kan hij/zij een relevant oordeel vormen en oplossingen of verbeteringen bedenken, voorstellen en/of uitvoeren.

 

Hoe kan Technisch inzicht worden ontwikkeld?

De basis van technisch inzicht is vaak technische aanleg. Dit houdt in dat iemand van nature kan inschatten welke technische handelingen hij/zij moet verrichten in bepaalde situaties en hoe hij/zij dit moet uitvoeren. Deze technische aanleg wordt in de vroege kinderjaren gevormd, door bijvoorbeeld de vader te helpen met klussen in het huis, maar ook door met Lego of ander technisch speelgoed te spelen.

Daarna komt de technische kennis. Dit houdt in hoeveel iemand weet en begrijpt van zaken die met techniek te maken hebben. Deze kennis is aangeleerd via theorie en ervaring.  Deze kennis breidt zich stapsgewijs uit en wordt o.a. gevoegd door wiskundige en natuurkundige kennis. Hogere technische kennis is niet op te doen zonder een basis van de wiskundige en natuurkundige principes. Vooral voor zaken als bouwconstructies of elektrotechniek is een gedegen natuurkundige kennis en de competentie logisch redeneren noodzakelijk.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Lasser

  • Doorzettingsvermogen
  • Ambitie
  • Positiviteit
  • Doelgericht werken
  • Consequent handelen
  • Bereid om risico's te nemen
  • Besluitvaardigheid
  • Vitaliteit
  • Levenslust
  • Proactiviteit
  • Wendbaarheid
  • Oog voor detail
  • Zorgvuldigheid
  • Nauwkeurigheid
  • Analytisch vermogen
  • Initiatief ontplooien
  • Inzicht in omgeving
  • Analyseren
  • Evalueren
  • Redeneren
  • Technische processen doorzien
  • Logisch redeneren
  • Ruimtelijk inzicht
  • Oplossingsgericht
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lasser nodig? 

De Lasser is er in het lassen constant op gericht om een zo succesvol mogelijk eindresultaat neer te zetten. Dit kan op esthetisch gebied, maar ook de best mogelijke verbinding zijn.  De Lasser moet een duidelijk eindresultaat voor ogen hebben om naartoe te werken (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, moet de lasser goed met metaal om kunnen gaan, en nauwkeurig kunnen werken (Perfectionist).


Eigenschappen Lasser

  • Idealistisch
  • Gedisciplineerdheid
  • Punctueel
  • Enthousiasme
  • Zelfverzekerdheid
  • Ondernemendheid



Wat zijn de baankansen voor een Lasser?

De baankansen voor Lassers zijn goed. Er is veel vraag naar Lassers in de bouw, de techniek, de offshore en de Energietransitie

Een lasser heeft veel specialisatiemogelijkheden qua lastechniek en qua sector. Een Lasser kan wanneer hij ook de juist opleiding volgt doorgroeien naar bijvoorbeeld Lasmeester of Lastechnicus.

De actuele kans op werk voor een Lasser

Het beroep Lasser is onderdeel van de beroepsfamilie Basislassers en metaalsnijders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Basislassers en metaalsnijders is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

153

Baankans Lasser

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Waar werkt een Lasser?

De Lasser werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat men in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan men ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken.

Een Lasser kan in de Offshore werken en er is tegenwoordig ook met vraag naar gespecialiseerde Lassers voor de aanleg van zonne-  en windparken. 


Met wie werkt een Lasser samen? 

De Lasser werkt vaak samen met andere metaalbewerkers. Verder wordt de Lasser aangestuurd door een leidinggevende, tenzij hij voor zichzelf werkt. Als de Lasser zelfstandig werkt heeft hij vaak direct contact met de klanten en zijn de andere metaalbewerkers geen collega's maar kennissen die hetzelfde werk ergens anders doen.


  • Metaalbewerker
  • Baas
  • Klant
Lasser

Alles over het beroep Lasser in één oogopslag

Netwerk:

  • Metaalbewerker
  • Baas
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

153



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar