Lasser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lasser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lasser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lasser wordt.

 

Wat is een Lasser?

De Lasser maakt verbindingen tussen stukken metaal, om zo producten of onderdelen van producten te creëren. Allereerst stelt de Lasser vast welke onderdelen aan elkaar gelast moeten worden, kijkt hij of deze gaaf zijn en maakt hij ze schoon. Bij het lassen maakt hij gebruik van een lasapparaat een, waarmee hij het metaal of het verbindingsmateriaal op de juiste temperatuur brengt om het aan elkaar te kunnen verbinden. Hij moet langdurig in het licht van het lasapparaat kijken, waarvoor hij een speciale lasbril dragen moet. Na het lassen maakt hij het product of onderdeel schoon. Het onderhoud van lasapparatuur hoort vaak ook tot zijn taken.

Er zijn verschillende soorten klussen en specialisaties die een Lasser kan doen, en voor elk van die mogelijkheden is weer een ander soort laswerk nodig. Het kan zijn dat hij hele constructies moet lassen, auto-onderdelen moet repareren of gaten moet vullen. De Lasser moet verschillende lastechnieken beheersen en met verschillende lasapparaten kunnen werken. Wil je werken als Lasser?

Werk je al als Lasser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lasser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lasser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lasser in één oogopslag

Netwerk:

  • Metaalbewerker
  • Baas
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

666


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lasser

Wat verdient een Lasser?

Het salaris van een Lasser ligt voor de ongespecialiseerde beginner op ca. €900 per maand. Als men verder zeer deskundig wordt, in de goede baan terechtkomt of voor zichzelf gaat werken, kan men uiteindelijk tot €2500 per maand gaan verdienen.

Salarisschaal Lasser

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Lasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Lasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lasser vacatures

Vacature Lasser
tempo-team
Functieomschrijving Las jij de beste staalconstructies? Wil jij werken in dagdienst bij een tof bedrijf? Lees dan snel verder en solliciteer als lasser!Wat bieden wij jou Salaris tussen de …
Vacature Lasser
Randstad
Functieomschrijving MIG MAG/TIG lasser / dagdienst / lange periode/ afwisselende projecten/ Doetinchemwat bieden wij jou € 2250 - € 2500fijne werktijden in dagdienstVerder leren binnen de metaal en lastechnieken
Vacature Lasser/ Cascobouwer
Randstad
Functieomschrijving Door de bouw van een nieuwe productiehal wordt de productiemogelijkheid van dit bedrijf uitgebreid. Vanwege deze verandering zijn wij op zoek naar lasser/cascobouwers voor langere tijd!wat bieden wij
Vacature Lasser, Metaal, Dagdienst
Randstad
Functieomschrijving Voor onze opdrachtgever in Rijen zijn wij opzoek naar een allround lasser. Als allround lasser zul je gaan werken met MIG/MAG/TIG en alle metaalsoorten. Als je nog niet alle …
Vacature Mechatronica monteur bij een staalfabriek in Alblasserdam
Randstad
Functieomschrijving Voor een staalbedrijf in Alblasserdam zijn wij op zoek naar een fulltime allround mechanisch monteur. Als mechanisch monteur ben je vooral bezig met het beschikbaar en betrouwbaar houden van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lasser

Wat is de toekomst van Lasser?

Er is voldoende werk voor Lassers te vinden, als zij voor een ander willen werken. Een zelfstandige onderneming opzetten is de enige manier om door te groeien, maar is dan ook een stuk moeilijker om te verwezenlijken.

Huidige aantal vacatures

666


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Lasser worden: Opleidingen tot Lasser

Wil je Lasser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lasser.

Hoe word je een Lasser? 

Om Lasser te kunnen worden moet men op de Middelbare School de Technische Beroepsopleiding volgen, en daarna via cursussen of een lasschool de benodigde vaardigheden onder de knie krijgen. Dit is echter niet verplicht. Sommige Lassers zijn auto-didacten.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Lasser

1-daagse cursus MIG/MAG lassen
lassen Lassen is een vak. Een vak dat u als hobbyist of beginner ook kunt leren. Goed leren lassen is een zaak van het beheersen van de juiste theoretische kennis …
1-daagse cursus MIG/MAG lassen
Cursus Kunststof lassen
Voor het verbinden van bepaalde kunststof onderdelen zoals leidingwerk, lekbakken, schaaldelen en sommige industriële producten wordt steeds vaker gekozen voor kunststof lassen. De praktijkcursus kunststof lassen is altijd maatwerk, afhankelijk …
Cursus Kunststof lassen
Basis Autogeen lassen
Het bijbrengen van elementaire kennis en vaardigheid – dienend als eindfase voor hen die slechts eenvoudig pijplaswerk moeten kunnen verrichten of als inleiding op een meer gespecialiseerde scholing met dit …
Basis Autogeen lassen
Basis PE lassen
Uw medewerker is in staat om diverse PE lasverbindingen te maken en deze toe te passen in de Installatietechniek. Daarnaast leren de deelnemers / gedragen door kennis / toezichthouden op …
Basis PE lassen
Lassen Basiscursus
Altijd al interesse gehad in lassen, maar wist je niet waar je moest beginnen? Of heb je tijd over en wil je een nieuwe skill leren, of bijslijpen? Meld je …
Lassen Basiscursus

Omscholen of doorgroeien tot Lasser

Als je Lasser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lasser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lasser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lasser?

Competenties en Vaardigheden Lasser

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lasser nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lasser nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lasser

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Lasser

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lasser. Als Lasser wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lasser:


zie volledige beschrijving persoonstype Lasser

Vakkennis voor een Lasser

Het is voor een Lasser ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lasser zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lasser


Werkervaring Lasser

Het is voor een startend Lasser die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lasser is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Lasser het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Lasser

Met wie werkt een Lasser samen? 

De Lasser werkt vaak samen met andere metaalbewerkers. Verder wordt de Lasser aangestuurd door een leidinggevende, tenzij hij voor zichzelf werkt. Als de Lasser zelfstandig werkt heeft hij vaak direct contact met de klanten en zijn de andere metaalbewerkers geen collega's maar kennissen die hetzelfde werk ergens anders doen.


  • Metaalbewerker
  • Baas
  • Klant
Lasser


Organisaties waar een Lasser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lasser meestal werkt.

Waar werkt een Lasser?

De Lasser werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat men in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan men ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Lasser

Waar kun je het beste werken als Lasser? Hieronder vind je de best door de Lasser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Marel Poultry Dongen

Locatie: Noord-Brabant

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Lasser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lasser.

Welke competenties heeft een Lasser nodig?

Een Lasser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lasser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lasser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lasser nodig? 

De Lasser is er in het lassen constant op gericht om een zo succesvol mogelijk eindresultaat neer te zetten. Dit kan op esthetisch gebied, maar ook de best mogelijke verbinding zijn.  De Lasser moet een duidelijk eindresultaat voor ogen hebben om naartoe te werken (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, moet de lasser goed met metaal om kunnen gaan, en nauwkeurig kunnen werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Lasser


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lasser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lasser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lasser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lasser iets voor je?

Zou je graag Lasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lasser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Lasser?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Lasser

Vacature Lasser Aluminium
Xelvin B.V.
Organisatie Onze opdrachtgever bouwt aluminium casco's bestemd om uiteindelijk als superjacht afgeleverd te worden. Functiebeschrijving Je gaat als lasser aan de slag om secties van een aluminium casco te bouwen. …
Vacature Lasser (MIG/ MAG)
tempo-team
Functieomschrijving Een afwisselende functie Leuke werksfeer Vaste uren Een baan in dagdienst Vanaf 10 km recht op reiskostenvergoeding Wekelijks salaris op je bankrekeningWat bieden wij jou Goed salarisBaan voor …
Vacature Lasser allround
tempo-team
Functieomschrijving Heb jij ervaring als lasser en wil jij graag voor langere tijd aan de slag? Zoek je een stabiele werkgever, een fijne werksfeer en goede voorwaarden? Lees dan snel …
Vacature O.P. lasser / Robot operator
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is meer dan 100 jaar geleden begonnen als familiebedrijf en ontwerpt, maakt, repareert en onderhoudt gecompliceerde machines, apparaten, constructies en Turn-key installaties voor diverse markten zoals …
Vacature TIG Lasser
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is meer dan 100 jaar geleden begonnen als familiebedrijf en ontwerpt, maakt, repareert en onderhoudt gecompliceerde machines, apparaten, constructies en Turn-key installaties voor diverse markten zoals …

Actuele blogposts


reacties op Lasser

Ellen

Als ik zie wat je allemaal moet leren en kunnen dan is het salaris aan de lage kant

Benno

Het is meestal werken en leren .Gr.

Frank

Prima Emmanuel,investeer in je zelf.Je krijgt er geen spijt van H.gr.

Emmanuel

Ik ben net 17 geworden en doe een metaal opleiding. Ik werk in de staal bouw ik heb niv 1 las diploma en werk nu aan niv 2 mig/mag ik doe veel meer dan lassen. Ik heb 2dagen (betaald) school en 3dagen werk alles van 8tot5 en verdien ongeveer 700/800 euro per 4weken bruto  

kevin

Ik ben heel goed in lassen ik heb 8 en 9 april 2015 lasexamen voor niveau 3 mag lassen. Ik heb ook al verschillende certificaten. 1 pf v-naad dikke plaat 15 mm. 1pb dikke plaat multi layer 15 mm. 1 pc v-naad dikke plaat 15 mm. 1 pa dunne plaat 2 mm. En 1 dunne plaat pb hoeklas single layer.

Cath

Geachte ls, Wij zijn reuze benieuwd wat een lasr met ervaring e geiplomeerd in  Nederland bruto kan verdienen. Het gaat om een in Engeland wonende persoon, die eventueel naar Neerland wi komen met gezin (Nederlands sprekend). Wij kunnen de beloning nergen op internet vinden. Bij  voorbaat dank voor antwoord      

John

Beste Cath,het is denk ik het beste en de snelste manier om via de Nationale vacaturebank antwoord op jou vragen te krijgen.Dit kan via deze site.Klik op Nationale vacaturebank,vul Lasser in en de vacatures rollen er uit.Sucses le

Simon

Hallo Kevin,ben je al aan het werk?Gr.

Victor

Bezoek de NATIONALE VACATURE BANK,volop lassers gevraagd.

Hans

Victor,bedankt voor je tip.Gr.

Hans

Ik ben inmiddels weer aan het werk.Gr.

Eric

ik ben heel goed in lasser , ik wil mee doen 

Benno

eerst,je school afmaken Eric en goed opletten.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar