Pensionstalhouder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Ga direct naar:
Pensionstalhouder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Pensionstalhouder. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Pensionstalhouder nodig heeft.
- Bekijk de vacatures Pensionstalhouder
- Bekijk opleidingen Pensionstalhouder
- Vaardigheden Pensionstalhouder
- Omscholen tot Pensionstalhouder
- Salaris Pensionstalhouder
Wat doet een Pensionstalhouder? Lees de functieomschrijving.
Wat is een Pensionstalhouder?
De Pensionstalhouder is de houder van een stal waar anderen hun paarden tegen betaling kunnen stallen. De Pensionstalhouder draagt dan de dagelijkse zorg voor de paarden en houdt de paarden in de gaten.
De werkzaamheden van de Pensionstalhouder zijn afhankelijk van het type pension dat de Pensionstalhouder biedt. Sommige Pensionstalhouder bieden enkel stalling voor het paard en de rest van de taken moet de eigenaar van het paard zelf doen. De paardeneigenaar moet zelf de stal uitmesten, het paard voeren en het paard in de wei zetten. Andere Pensionstalhouders bieden al deze diensten ook aan. Zij zetten alle paarden buiten, voeren de paarden en mesten de stallen uit.
De Pensionstalhouder draagt verantwoordelijk voor de paarden. Als één van de paarden die in pension staat iets mankeert, moet de Pensionstalhouder ingrijpen en de eigenaar waarschuwen. Ook heeft de Pensionstalhouder zorg voor de stalling. De stallen, het weiland en de rijbak moeten goed onderhouden worden. Ook is er meestal een zadelkamer en poetsplaats beschikbaar.
Past het beroep Pensionstalhouder bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!
Bekijk jouw persoonlijke baansuggestiesAndere namen het beroep Pensionstalhouder
Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Pensionstaleigenaar
Vacatures Pensionstalhouder
Op zoek naar een nieuwe baan als Pensionstalhouder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pensionstalhouder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.
Vacatures laden...
Vacatures Pensionstalhouder per ervaringsniveau
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pensionstalhouder
Wat verdient een Pensionstalhouder?
Het salaris van de Pensionstalhouder is afhankelijk van de grootte van de pensionstal en de diensten en faciliteiten die geboden worden. Het stallingsgeld wat maandelijks door de paardeneigenaar betaald wordt is hiervan afhankelijk, ook is dit sterk afhankelijk van de regio waar de pensionstal zich bevindt. Het exacte salaris van een Pensionstalhouder is daarom moeilijk in te schatten.
Salarisschaal Pensionstalhouder
- Maximaal
- Gemiddeld
- Minimaal
Bekijk het salaris Pensionstalhouder per ervaringsniveau
Pensionstalhouder worden: Opleidingen tot Pensionstalhouder
Wil je Pensionstalhouder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pensionstalhouder.
Hoe word je een Pensionstalhouder?
Er zijn diverse opleidingen die een Pensionstalhouder kan volgen. Zo is er de opleiding Paardenhouderij (MBO), en de opleidingen HBO Management, Paardenhouderij en Sport en HBO Diermanagement. De Pensionstalhouder moet over bepaalde managementvaardigheden beschikken om een pensionstal te kunnen leiden. Ook moet de Pensionstalhouder kennis van paarden hebben. Een opleiding is voor de Pensionstalhouder niet strikt noodzakelijk. Door ervaring kan de Pensionstalhouder ook genoeg kennis krijgen om een pensionstal te kunnen starten.
Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pensionstalhouder
Er zijn geen opleidingen Pensionstalhouder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pensionstalhouder in werkt
Bekijk alle opleidingen Agrarisch & MilieuPensionstalhouder worden: Omscholen tot Pensionstalhouder
Als je je wilt omscholen tot Pensionstalhouder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Pensionstalhouder zijn vind je die hieronder.
Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie
Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!
Vacatures met (Om)scholing
Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pensionstalhouder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pensionstalhouder
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pensionstalhouder
Als je Pensionstalhouder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pensionstalhouder zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Pensionstalhouder
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pensionstalhouder?
Competenties en Vaardigheden Pensionstalhouder:
Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pensionstalhouder.
Welke competenties heeft een Pensionstalhouder nodig?
Een Pensionstalhouder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch
Omschrijving
In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.
Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.
Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk
Omschrijving
Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.
Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.
Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.
Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.
Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.
Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.
Vaardigheden Pensionstalhouder
- Luisteren
- Analytisch vermogen
- Verbanden leggen
- Effectief communiceren
- Openheid
- Zelfmotivatie
- Veerkracht
- Stressbestendig
- Klantvriendelijkheid
- Begripvol
- Dienstverlenend
- Kansen zien
- Ambitie
- Durf
Persoonlijkheid en Eigenschappen Pensionstalhouder
De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pensionstalhouder passen.
Wat voor persoonlijkheid heeft een Pensionstalhouder nodig?
De Pensionstalhouder moet over veel verantwoordelijkheidsgevoel beschikken. De zorg voor de paarden is vaak voor een groot deel afhankelijk van de Pensionstalhouder en de klanten moeten met een vertrouwd gevoel hun paard bij de Pensionstalhouder stallen. Ook moet de Pensionstalhouder een goed contact hebben met de paardeneigenaar en sociaal vaardig zijn. De paardeneigenaren willen vaak ook met vragen bij de Pensionstalhouder terecht en de Pensionstalhouder moet hen dan kunnen helpen.
Bekijk de persoonstypen voor Pensionstalhouder
Wat voor persoonlijkheidstype is de waarnemer?
De waarnemer ziet vaak de details die een ander niet kent. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De waarnemer is vaak specialist op een bepaald vakgebied en bezit daarmee veel en diepgaande kennis over zaken. Ook heeft hij een sterke motivatie om te werken en is hij analytisch, eerlijk en intellectueel. De waarnemer kan goed hoofd- en bijzaken scheiden. Tevens is de waarnemer door diens onafhankelijke, afstandelijke natuur goed in het houden van geheimen en is hij objectief.
Zwakke eigenschappen
De waarnemer is door diens persoonlijkheid slecht in het onderhouden van menselijk contact en persoonlijke relaties. Door de nadruk op het intellectuele, is het moeilijk voor de waarnemer om spontane dingen te doen. De waarnemer kan dus ook gesloten en afstandelijk zijn.
Omgang
De waarnemer is goed in luisteren, en sterk als het gaat om het eigen vakgebied. Verder is het moeilijk voor een waarnemer om met anderen te praten. Hij heeft ook meestal geen behoefte om over zogenaamde “onbenulligheden” te praten. Conflicten worden vermeden.
Eigenschappen Pensionstalhouder
- Waarnemend
- Gedetailleerd
- Leergierig
Arbeidsmarktperspectief Pensionstalhouder
Wat zijn de baankansen voor een Pensionstalhouder?
Er zijn veel paarden en daarmee paardeneigenaren in Nederland. Veel van deze paardeneigenaren hebben niet de mogelijk om hun paarden aan hun huis te hebben en zijn daarom op zoek naar een pensionstal. Toch is het opzetten van een pensionstal niet gemakkelijk en vooral niet goedkoop. Vooral een goede locatie is vaak prijzig. Het opstarten van een pensionstal is daarom niet voor iedereen weggelegd.
Doorgroeimogelijkheden voor de Pensionstalhouder zijn er niet veel. Wel kan de Pensionstalhouder de diensten en faciliteiten van de pensionstal uitbreiden. Zo kan de Pensionstalhouder bijvoorbeeld ook lessen aan de pensionklanten aanbieden.
De actuele kans op werk voor een Pensionstalhouder
Het beroep Pensionstalhouder is onderdeel van de beroepsfamilie Leidinggevenden dierenverzorging. De kans op werk voor de beroepsfamilie Leidinggevenden dierenverzorging is in de huidige periode gemiddeld
Huidige aantal vacatures
0
Baankans Pensionstalhouder
Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen
Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?
Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!
Plaats je CV nu direct op MonsterboardDoorgroei mogelijkheden Pensionstalhouder
Je kunt als Pensionstalhouder een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.
Het beroep Pensionstalhouder is onderdeel van de beroepsfamilie Leidinggevenden dierenverzorging. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een PensionstalhouderMogelijke specialisaties voor een Pensionstalhouder
hoofd dierenverzorger luchtvaartmaatschappij
bedrijfsleider hondenuitlaatdienst
bedrijfsleider hondenuitlaatservice
bedrijfsleider/ondernemer hondenuitlaatdienst
ondernemer hondenuitlaatdienst
ondernemer hondenuitlaatservice
bedrijfsleider hondentrimsalon
bedrijfsleider kattentrimsalon
bedrijfsleider/ondernemer hondenkapsalon
bedrijfsleider/ondernemer hondentrimsalon
bedrijfsleider/ondernemer kattentrimsalon
bedrijfsleider/ondernemer dierenasiel
bedrijfsleider/ondernemer dierenpension
Doorgroei beroepen voor een Pensionstalhouder
Dierenverzorger dierentuin / wildpark
Medewerker Hondenuitlaatservice
dierenverzorger luchtvaartmaatschappij
dierenverzorger dierenartspraktijk
dierenverzorger dierenspeciaalzaak
dierenverzorger gezelschapsdieren
dierenverzorger kinderboerderij
Instructeur blindengeleidehonden
hondentrainer blindegeleidehonden
Organisaties waar een Pensionstalhouder werkzaam is
Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pensionstalhouder meestal werkt.
Waar werkt een Pensionstalhouder?
De Pensionstalhouder werkt zelfstandig en is eigen baas. Tegen betaling kunnen paardeneigenaren hun paarden bij de pensionstal stallen. De Pensionstalhouder is werkzaam in de profit sector.
Meer weten over werken in de Sport & Beweging?
Bekijk werken in Sport & BewegingNetwerk Pensionstalhouder
Met wie werkt een Pensionstalhouder samen?
De Pensionstalhouder heeft veel contact met de paardeneigenaren. Daarnaast zullen ook andere professionals in de paardensector geregeld een bezoek aan de pensionstal brengen. Denk hierbij aan de Dierenarts en de Hoefsmid.
- Hoefsmid
- Dierenarts
Interview met een Pensionstalhouder
Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.
Alles over het beroep Pensionstalhouder in één oogopslag
Beroepsgroep:
Competenties:
Persoonstype:
Netwerk:
- Hoefsmid
- Dierenarts
Salarisindicatie:
- Van onbekend
Baankans:
Aantal vacatures:
Aantal opleidingen:
Baankans
Huidige aantal vacatures
0
FAQ / Veelgestelde vragen beroep Pensionstalhouder
❓ Hoeveel opleidingen Pensionstalhouder hebben jullie?
Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen of cursussen Pensionstalhouder online staan van verschillende aanbieders. Je kunt bij ons de opleidingen vergelijken op prijs, duur, gemiddelde beoordeling en natuurlijk de inhoud. Je vind de gemiddelde beoordeling van een opleiding in de overzichtstegel en op de informatiepagina van de opleiding.
❓ Hoeveel vacatures Pensionstalhouder hebben jullie op nu online staan?
Wij hebben op dit moment 0 vacatures Pensionstalhouder online staan van verschillende vacaturesites & werkgevers. Je vindt op nationaleberoepengids.nl de introductie van de vacatures en kan doorklikken naar de vacaturesite of de werkgever.
❓ Hoe kan ik het beste mijn beroepskeuze maken?
Wij proberen je op nationaleberoepengids.nl alle informatie te bieden die je nodig hebt om jouw beroeps- en loopbaankeuzes te maken. Zo hebben we natuurlijk de Beroepskeuzetest, maar ook de Omschoolwijzer voor als je Pensionstalhouder wilt worden. Op deze pagina geven we je de antwoorden op jouw vragen over het salaris, de baankans, de functie, de competenties en de persoonstypen, zodat jij kan nadenken of het beroep Pensionstalhouder iets voor jou is.