Pensionstalhouder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pensionstalhouder? Lees de functieomschrijving.

De Pensionstalhouder is de houder van een stal waar anderen hun paarden tegen betaling kunnen stallen. De Pensionstalhouder draagt dan de dagelijkse zorg voor de paarden en houdt de paarden in de gaten.

De werkzaamheden van de Pensionstalhouder zijn afhankelijk van het type pension dat de Pensionstalhouder biedt. Sommige Pensionstalhouder bieden enkel stalling voor het paard en de rest van de taken moet de eigenaar van het paard zelf doen. De paardeneigenaar moet zelf de stal uitmesten, het paard voeren en het paard in de wei zetten. Andere Pensionstalhouders bieden al deze diensten ook aan. Zij zetten alle paarden buiten, voeren de paarden en mesten de stallen uit.

De Pensionstalhouder draagt verantwoordelijk voor de paarden. Als één van de paarden die in pension staat iets mankeert, moet de Pensionstalhouder ingrijpen en de eigenaar waarschuwen. Ook heeft de Pensionstalhouder zorg voor de stalling. De stallen, het weiland en de rijbak moeten goed onderhouden worden. Ook is er meestal een zadelkamer en poetsplaats beschikbaar.

Wil je werken als Pensionstalhouder?

Werk je al als Pensionstalhouder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pensionstalhouder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Pensionstalhouder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pensionstalhouder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hoefsmid
  • Dierenarts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pensionstalhouder

Wat verdient een Pensionstalhouder?

Het salaris van de Pensionstalhouder is afhankelijk van de grootte van de pensionstal en de diensten en faciliteiten die geboden worden. Het stallingsgeld wat maandelijks door de paardeneigenaar betaald wordt is hiervan afhankelijk, ook is dit sterk afhankelijk van de regio waar de pensionstal zich bevindt. Het exacte salaris van een Pensionstalhouder is daarom moeilijk in te schatten.

Salarisschaal Pensionstalhouder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Pensionstalhouder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pensionstalhouder

Hoe goed is de toekomst voor de Pensionstalhouder? 

Er zijn veel paarden en daarmee paardeneigenaren in Nederland. Veel van deze paardeneigenaren hebben niet de mogelijk om hun paarden aan hun huis te hebben en zijn daarom op zoek naar een pensionstal. Toch is het opzetten van een pensionstal niet gemakkelijk en vooral niet goedkoop. Vooral een goede locatie is vaak prijzig. Het opstarten van een pensionstal is daarom niet voor iedereen weggelegd.

Doorgroeimogelijkheden voor de Pensionstalhouder zijn er niet veel. Wel kan de Pensionstalhouder de diensten en faciliteiten van de pensionstal uitbreiden. Zo kan de Pensionstalhouder bijvoorbeeld ook lessen aan de pensionklanten aanbieden.

Baankans Pensionstalhouder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pensionstalhouder worden: Opleidingen tot Pensionstalhouder

Hoe word je een Pensionstalhouder? 

Er zijn diverse opleidingen die een Pensionstalhouder kan volgen. Zo is er de opleiding Paardenhouderij (MBO), en de opleidingen HBO Management, Paardenhouderij en Sport en HBO Diermanagement. De Pensionstalhouder moet over bepaalde managementvaardigheden beschikken om een pensionstal te kunnen leiden. Ook moet de Pensionstalhouder kennis van paarden hebben. Een opleiding is voor de Pensionstalhouder niet strikt noodzakelijk. Door ervaring kan de Pensionstalhouder ook genoeg kennis krijgen om een pensionstal te kunnen starten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pensionstalhouder

Meer opleidingen Pensionstalhouder

Weet je nog niet of je Pensionstalhouder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pensionstalhouder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Pensionstalhouder

Met wie werkt een Pensionstalhouder samen? 

De Pensionstalhouder heeft veel contact met de paardeneigenaren. Daarnaast zullen ook andere professionals in de paardensector geregeld een bezoek aan de pensionstal brengen. Denk hierbij aan de Dierenarts en de Hoefsmid.


  • Hoefsmid
  • Dierenarts
Pensionstalhouder


Organisaties waar een Pensionstalhouder werkzaam is

Waar werkt een Pensionstalhouder meestal? 

De Pensionstalhouder werkt zelfstandig en is eigen baas. Tegen betaling kunnen paardeneigenaren hun paarden bij de pensionstal stallen. De Pensionstalhouder is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Pensionstalhouder

Waar kun je het beste werken als Pensionstalhouder? Hieronder vindt je de best door de Pensionstalhouder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pensionstalhouder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pensionstalhouder:

Welke competenties heeft een een Pensionstalhouder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Pensionstalhouder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Pensionstalhouder nodig? 

De Pensionstalhouder moet over veel verantwoordelijkheidsgevoel beschikken. De zorg voor de paarden is vaak voor een groot deel afhankelijk van de Pensionstalhouder en de klanten moeten met een vertrouwd gevoel hun paard bij de Pensionstalhouder stallen. Ook moet de Pensionstalhouder een goed contact hebben met de paardeneigenaar en sociaal vaardig zijn. De paardeneigenaren willen vaak ook met vragen bij de Pensionstalhouder terecht en de Pensionstalhouder moet hen dan kunnen helpen.

Bekijk de persoonstypen voor Pensionstalhouder


Waarnemer


Lees meer

Interview met een Pensionstalhouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pensionstalhouder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pensionstalhouder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pensionstalhouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pensionstalhouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pensionstalhouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pensionstalhouder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pensionstalhouder iets voor je?

Zou je graag Pensionstalhouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pensionstalhouder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar