Pensionstalhouder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Pensionstalhouder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Pensionstalhouder. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Pensionstalhouder nodig heeft.Wat doet een Pensionstalhouder? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Pensionstalhouder?

De Pensionstalhouder is de houder van een stal waar anderen hun paarden tegen betaling kunnen stallen. De Pensionstalhouder draagt dan de dagelijkse zorg voor de paarden en houdt de paarden in de gaten.

De werkzaamheden van de Pensionstalhouder zijn afhankelijk van het type pension dat de Pensionstalhouder biedt. Sommige Pensionstalhouder bieden enkel stalling voor het paard en de rest van de taken moet de eigenaar van het paard zelf doen. De paardeneigenaar moet zelf de stal uitmesten, het paard voeren en het paard in de wei zetten. Andere Pensionstalhouders bieden al deze diensten ook aan. Zij zetten alle paarden buiten, voeren de paarden en mesten de stallen uit.

De Pensionstalhouder draagt verantwoordelijk voor de paarden. Als één van de paarden die in pension staat iets mankeert, moet de Pensionstalhouder ingrijpen en de eigenaar waarschuwen. Ook heeft de Pensionstalhouder zorg voor de stalling. De stallen, het weiland en de rijbak moeten goed onderhouden worden. Ook is er meestal een zadelkamer en poetsplaats beschikbaar.

Past het beroep Pensionstalhouder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Pensionstalhouder

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Pensionstaleigenaar


Vacatures Pensionstalhouder

Op zoek naar een nieuwe baan als Pensionstalhouder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Pensionstalhouder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Pensionstalhouder per ervaringsniveau

junior Pensionstalhouder vacatures startend Pensionstalhouder vacatures senior Pensionstalhouder vacatures beginnend Pensionstalhouder vacatures trainee Pensionstalhouder vacatures leidinggevend Pensionstalhouder vacatures medior Pensionstalhouder vacatures aankomend Pensionstalhouder vacatures ervaren Pensionstalhouder vacatures leerling Pensionstalhouder vacatures vacatures omscholen tot Pensionstalhouder vacatures opleiding tot Pensionstalhouder

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pensionstalhouder

Wat verdient een Pensionstalhouder?

Het salaris van de Pensionstalhouder is afhankelijk van de grootte van de pensionstal en de diensten en faciliteiten die geboden worden. Het stallingsgeld wat maandelijks door de paardeneigenaar betaald wordt is hiervan afhankelijk, ook is dit sterk afhankelijk van de regio waar de pensionstal zich bevindt. Het exacte salaris van een Pensionstalhouder is daarom moeilijk in te schatten.

Salarisschaal Pensionstalhouder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Bekijk het salaris Pensionstalhouder per ervaringsniveau

Salaris junior Pensionstalhouder Wat verdient een startend Pensionstalhouder? Wat is het loon senior Pensionstalhouder? beginnend Pensionstalhouder salaris Maximaal salaris trainee Pensionstalhouder Hoeveel verdient een leidinggevend Pensionstalhouder? Wat is het salaris van een medior Pensionstalhouder? Salaris aankomend Pensionstalhouder Wat verdient een ervaren Pensionstalhouder? Welk salaris krijgt een leerling Pensionstalhouder?


Pensionstalhouder worden: Opleidingen tot Pensionstalhouder

Wil je Pensionstalhouder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pensionstalhouder.

Hoe word je een Pensionstalhouder? 

Er zijn diverse opleidingen die een Pensionstalhouder kan volgen. Zo is er de opleiding Paardenhouderij (MBO), en de opleidingen HBO Management, Paardenhouderij en Sport en HBO Diermanagement. De Pensionstalhouder moet over bepaalde managementvaardigheden beschikken om een pensionstal te kunnen leiden. Ook moet de Pensionstalhouder kennis van paarden hebben. Een opleiding is voor de Pensionstalhouder niet strikt noodzakelijk. Door ervaring kan de Pensionstalhouder ook genoeg kennis krijgen om een pensionstal te kunnen starten.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pensionstalhouder

Er zijn geen opleidingen Pensionstalhouder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pensionstalhouder in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Pensionstalhouder worden: Omscholen tot Pensionstalhouder

Als je je wilt omscholen tot Pensionstalhouder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Pensionstalhouder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Pensionstalhouder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Pensionstalhouder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Pensionstalhouder

Als je Pensionstalhouder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pensionstalhouder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pensionstalhouder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pensionstalhouder?


Competenties en Vaardigheden Pensionstalhouder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pensionstalhouder.

Welke competenties heeft een Pensionstalhouder nodig?

Een Pensionstalhouder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Vaardigheden Pensionstalhouder

 • Luisteren
 • Analytisch vermogen
 • Verbanden leggen
 • Effectief communiceren
 • Openheid
 • Zelfmotivatie
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Kansen zien
 • Ambitie
 • Durf

Persoonlijkheid en Eigenschappen Pensionstalhouder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pensionstalhouder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pensionstalhouder nodig? 

De Pensionstalhouder moet over veel verantwoordelijkheidsgevoel beschikken. De zorg voor de paarden is vaak voor een groot deel afhankelijk van de Pensionstalhouder en de klanten moeten met een vertrouwd gevoel hun paard bij de Pensionstalhouder stallen. Ook moet de Pensionstalhouder een goed contact hebben met de paardeneigenaar en sociaal vaardig zijn. De paardeneigenaren willen vaak ook met vragen bij de Pensionstalhouder terecht en de Pensionstalhouder moet hen dan kunnen helpen.

Bekijk de persoonstypen voor Pensionstalhouder


Eigenschappen Pensionstalhouder

 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Pensionstalhouder

Wat zijn de baankansen voor een Pensionstalhouder?

Er zijn veel paarden en daarmee paardeneigenaren in Nederland. Veel van deze paardeneigenaren hebben niet de mogelijk om hun paarden aan hun huis te hebben en zijn daarom op zoek naar een pensionstal. Toch is het opzetten van een pensionstal niet gemakkelijk en vooral niet goedkoop. Vooral een goede locatie is vaak prijzig. Het opstarten van een pensionstal is daarom niet voor iedereen weggelegd.

Doorgroeimogelijkheden voor de Pensionstalhouder zijn er niet veel. Wel kan de Pensionstalhouder de diensten en faciliteiten van de pensionstal uitbreiden. Zo kan de Pensionstalhouder bijvoorbeeld ook lessen aan de pensionklanten aanbieden.

De actuele kans op werk voor een Pensionstalhouder

Het beroep Pensionstalhouder is onderdeel van de beroepsfamilie Leidinggevenden dierenverzorging. De kans op werk voor de beroepsfamilie Leidinggevenden dierenverzorging is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Pensionstalhouder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Pensionstalhouder

Je kunt als Pensionstalhouder een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Pensionstalhouder is onderdeel van de beroepsfamilie Leidinggevenden dierenverzorging. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Pensionstalhouder


Organisaties waar een Pensionstalhouder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pensionstalhouder meestal werkt.

Waar werkt een Pensionstalhouder?

De Pensionstalhouder werkt zelfstandig en is eigen baas. Tegen betaling kunnen paardeneigenaren hun paarden bij de pensionstal stallen. De Pensionstalhouder is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Netwerk Pensionstalhouder

Met wie werkt een Pensionstalhouder samen? 

De Pensionstalhouder heeft veel contact met de paardeneigenaren. Daarnaast zullen ook andere professionals in de paardensector geregeld een bezoek aan de pensionstal brengen. Denk hierbij aan de Dierenarts en de Hoefsmid.


 • Hoefsmid
 • Dierenarts
Pensionstalhouder

Interview met een Pensionstalhouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Pensionstalhouder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Hoefsmid
 • Dierenarts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar