Shiftleader Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Shiftleader? Lees de functieomschrijving.

De Shiftleader is verantwoordelijk voor het aansturen van uitvoerend personeel en zorgt ervoor dat opeenvolgende ploegen allemaal met dezelfde informatie aan het werk gaan. Dit om de continuïteit van de werkzaamheden te bewaken en om een veilige werkomgeving te waarborgen. Het beroep van Shiftleader is dan ook vooral gericht op het leiding geven aan mensen. Dit kan in verschillende sectoren van toepassing zijn, waaronder in de productie en de horeca.

De voornaamste taak van de Shiftleader is het werkproces zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de Shiftleader overwicht heeft en goed met werknemers kan communiceren, zodat ze meewerken en doen wat er van ze gevraagd wordt. Als de Shiftleader geen goede mensenkennis heeft bestaat de kans dat het hele proces in het honderd loopt. Ook moet de Shiftleader kennis van het proces zelf hebben en kunnen inspringen als het nodig is. Dit kan contact met gasten betekenen of het aanbieden van bepaalde services, maar ook het bedienen van een machine. Centraal staat steeds de continuïteit in het werkproces en de soepele overgangen tussen shifts.

Wil je werken als Shiftleader?

Werk je al als Shiftleader en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Shiftleader worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Shiftleader, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Shiftleader in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker
  • Manager
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €4300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Shiftleader

Wat verdient een Shiftleader?

Het salaris van een Shiftleader is sterk afhankelijk van de moeilijkheid van de taak. Bij simpele processen, zoals in de horeca doorgaans het geval is, verdient een beginnende Shiftleader met MBO  diploma vaak maar €1600. Bij complexe processen daarentegen, zoals de verwerking van chemicaliën, begint de Shiftleader al met een hoger salaris en kan dit met een HBO diploma en voldoende ervaring oplopen tot wel €4300 per maand.

Salarisschaal Shiftleader

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Shiftleader

Op zoek naar een nieuwe baan als Shiftleader? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Shiftleader. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Shiftleader vacatures

Shiftleader assemblage en testen
Pro Industry Recruitment B.V
Heb jij leidinggevende kwaliteiten en lijkt het jouw een uitdaging om als shift leader in 3-ploegendienst aan de slag te gaan?Heb jij ervaring binnen de automotive industrie, vind jij het …
Shiftleader
Pro Industry Recruitment B.V
Ervaring met operators aansturen binnen de voedingsmiddelenindustrie?Als shiftleader heb jij ervaring met alle facetten met betrekking tot het leidinggeven aan een grote groep (+- 20-30 FTE's) operators binnen de voedingsmiddelenindustrie. …
Shiftleader in 5 ploegen
VDNK Consultancy B.V.
Functieomschrijving Als Shiftleader ga je werken in een vijf ploegenrooster en ga je samen met jouw team, bestaande uit een teamleider en ongeveer 18 gemotiveerde operators, de uitdaging aan van …
Shiftleader
Module Personeelsdiensten BV
Grafisch productiebedrijf Functiebeschrijving Digitale print, grafische nabewerking, leiding geven aan een groot productie team, efficiëntere werkmethodes doorvoeren, innovatie en vooral het motiveren/ coachen van je team. Herken jij jezelf in …
Shiftleader warehouse
De Flexwinkel BV
Voor een grote Europese logistieke dienstverlener in Almere zijn wij ter uitbreiding van het team op zoek naar een Shiftleader in het warehouse. Wat houden de werkzaamheden in: De shiftleader …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Shiftleader

Hoe goed is de toekomst voor de Shiftleader? 

Er zijn voldoende vacatures op de arbeidsmarkt waarvoor een Shiftleader in aanmerking komt, waardoor men gemakkelijk aan werk komt. Als men als Shiftleader gespecialiseerd is in een bepaald gebied is het moeilijker om aan werk te komen, maar wel een stuk makkelijker om een hogere functie te krijgen. In de horeca vooral moet een Shiftleader lang wachten voordat de mogelijkheid om een hogere functie te krijgen zich voordoet.

Baankans Shiftleader

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Shiftleader worden: Opleidingen tot Shiftleader

Hoe word je een Shiftleader? 

De opleidingsrichting en het niveau van de opleiding (MBO/HBO) zijn afhankelijk van de specialisatie en specifieke functie-eisen. Voor Shiftleaders in de horeca is een MBO of HBO opleiding in de Horeca of iets dergelijks aan te raden. Voor werk in de techniek kan men op MBO niveau een opleiding tot Operator of in de Technische Bedrijfskunde volgen en dan langzaam opklimmen, of een HBO opleiding doen in Werktuigbouwkunde of Biotechnologie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Shiftleader

Meer opleidingen Shiftleader

Weet je nog niet of je Shiftleader wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Shiftleader of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Shiftleader

Met wie werkt een Shiftleader samen? 

De Shiftleader staat het meest in contact met de medewerkers waar hij verantwoordelijk voor is, om hen te begeleiden en aan te sturen. Af en toe is er verder nog overleg met of moet er verantwoording afgelegd worden aan het management waarvoor de Shiftleader werkt. In sommige functies is er ook nog communicatie met klanten.


  • Medewerker
  • Manager
  • Klant
Shiftleader


Organisaties waar een Shiftleader werkzaam is

Waar werkt een Shiftleader meestal? 

Shiftleaders werken in de productie of in commerciële bedrijven waar veel werknemers rondlopen, omdat daar veel coördinatie en leiderschap op verschillende (ook uitvoerende) niveaus nodig is.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Shiftleader

Waar kun je het beste werken als Shiftleader? Hieronder vindt je de best door de Shiftleader beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Shiftleader.

Competenties, Skills en Vaardigheden Shiftleader:

Welke competenties heeft een een Shiftleader nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Shiftleader

Wat voor persoonlijkheid heb je als Shiftleader nodig? 

De Shiftleader moet zich verantwoordelijk voelen tegenover de medewerkers en een sterke uitstraling hebben om het werk gedaan te kunnen krijgen (Baas). Daarnaast is het belangrijk om compromissen te kunnen sluiten, tussen werknemers, maar ook tegenover de bazen (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Shiftleader


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Interview met een Shiftleader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Shiftleader

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Shiftleader

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Shiftleader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Shiftleader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Shiftleader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Shiftleader. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Shiftleader iets voor je?

Zou je graag Shiftleader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Shiftleader bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Shiftleader

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar