Shiftleader: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Shiftleader: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Shiftleader? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Shiftleader wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Shiftleader, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Shiftleader


Vacatures Shiftleader

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Shiftleader?

De Shiftleader is verantwoordelijk voor het aansturen van uitvoerend personeel en zorgt ervoor dat opeenvolgende ploegen allemaal met dezelfde informatie aan het werk gaan. Dit om de continuïteit van de werkzaamheden te bewaken en om een veilige werkomgeving te waarborgen. Het beroep van Shiftleader is dan ook vooral gericht op het leiding geven aan mensen. Dit kan in verschillende sectoren van toepassing zijn, waaronder in de productie en de horeca.

De voornaamste taak van de Shiftleader is het werkproces zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat de Shiftleader overwicht heeft en goed met werknemers kan communiceren, zodat ze meewerken en doen wat er van ze gevraagd wordt. Als de Shiftleader geen goede mensenkennis heeft bestaat de kans dat het hele proces in het honderd loopt. Ook moet de Shiftleader kennis van het proces zelf hebben en kunnen inspringen als het nodig is. Dit kan contact met gasten betekenen of het aanbieden van bepaalde services, maar ook het bedienen van een machine. Centraal staat steeds de continuïteit in het werkproces en de soepele overgangen tussen shifts.


Past het beroep Shiftleader bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Shiftleader per stad

Vacatures Shiftleader Alkmaar

Vacatures Shiftleader Almelo

Vacatures Shiftleader Almere

Vacatures Shiftleader Alphen aan den Rijn

Vacatures Shiftleader Amersfoort

Vacatures Shiftleader Amstelveen

Vacatures Shiftleader Amsterdam

Vacatures Shiftleader Apeldoorn

Vacatures Shiftleader Arnhem

Vacatures Shiftleader Assen

Vacatures Shiftleader Bergen op Zoom

Vacatures Shiftleader Breda

Vacatures Shiftleader Capelle aan den IJssel

Vacatures Shiftleader Delft

Vacatures Shiftleader Den Bosch

Vacatures Shiftleader Den Haag

Vacatures Shiftleader Den Helder

Vacatures Shiftleader Deventer

Vacatures Shiftleader Doetinchem

Vacatures Shiftleader Dordrecht

Vacatures Shiftleader Ede

Vacatures Shiftleader Eindhoven

Vacatures Shiftleader Emmen

Vacatures Shiftleader Enschede

Vacatures Shiftleader Gouda

Vacatures Shiftleader Groningen

Vacatures Shiftleader Haarlem

Vacatures Shiftleader Haarlemmermeer

Vacatures Shiftleader Heerlen

Vacatures Shiftleader Helmond

Vacatures Shiftleader Hengelo

Vacatures Shiftleader Hilversum

Vacatures Shiftleader Hoogeveen

Vacatures Shiftleader Hoorn

Vacatures Shiftleader Katwijk

Vacatures Shiftleader Leeuwarden

Vacatures Shiftleader Leiden

Vacatures Shiftleader Lelystad

Vacatures Shiftleader Maastricht

Vacatures Shiftleader Middelburg

Vacatures Shiftleader Nieuwegein

Vacatures Shiftleader Nijmegen

Vacatures Shiftleader Oss

Vacatures Shiftleader Purmerend

Vacatures Shiftleader Roermond

Vacatures Shiftleader Roosendaal

Vacatures Shiftleader Rotterdam

Vacatures Shiftleader Schiedam

Vacatures Shiftleader Spijkenisse

Vacatures Shiftleader Terneuzen

Vacatures Shiftleader Tilburg

Vacatures Shiftleader Utrecht

Vacatures Shiftleader Veenendaal

Vacatures Shiftleader Venlo

Vacatures Shiftleader Vlaardingen

Vacatures Shiftleader Westland

Vacatures Shiftleader Zaanstad

Vacatures Shiftleader Zeist

Vacatures Shiftleader Zoetermeer

Vacatures Shiftleader Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Shiftleader

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Shiftleader?

Het salaris van een Shiftleader is sterk afhankelijk van de moeilijkheid van de taak. Bij simpele processen, zoals in de horeca doorgaans het geval is, verdient een beginnende Shiftleader met MBO  diploma vaak maar €1600. Bij complexe processen daarentegen, zoals de verwerking van chemicaliën, begint de Shiftleader al met een hoger salaris en kan dit met een HBO diploma en voldoende ervaring oplopen tot wel €4300 per maand.


Meer weten over het salaris Shiftleader

Salaris aankomend Shiftleader Salaris junior Shiftleader Wat is het salaris van een medior Shiftleader? Welk salaris krijgt een senior Shiftleader?


Hoe word je een Shiftleader? 

De opleidingsrichting en het niveau van de opleiding (MBO/HBO) zijn afhankelijk van de specialisatie en specifieke functie-eisen. Voor Shiftleaders in de horeca is een MBO of HBO opleiding in de Horeca of iets dergelijks aan te raden. Voor werk in de techniek kan men op MBO niveau een opleiding tot Operator of in de Technische Bedrijfskunde volgen en dan langzaam opklimmen, of een HBO opleiding doen in Werktuigbouwkunde of Biotechnologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Shiftleader

Er zijn geen opleidingen Shiftleader aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Shiftleader in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Omscholen tot Shiftleader

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Shiftleader. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Shiftleader

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Shiftleader

Als je Shiftleader wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Shiftleader zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Shiftleader

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Shiftleader?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Shiftleader

Een Shiftleader heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Vaardigheden Shiftleader

  • Integriteit
  • Zelfbeheersing
  • Bemiddelingskracht
  • Proactiviteit
  • Ondernemendheid
  • Oplossingsgerichtheid
  • Vriendelijkheid
  • Respectvol
  • Dienstverlenendheid
  • Besluitvaardigheid
  • Delegeren
  • Motiveren
  • Stimuleren
  • Overtuigingskracht
  • Positiviteit
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Shiftleader nodig? 

De Shiftleader moet zich verantwoordelijk voelen tegenover de medewerkers en een sterke uitstraling hebben om het werk gedaan te kunnen krijgen (Baas). Daarnaast is het belangrijk om compromissen te kunnen sluiten, tussen werknemers, maar ook tegenover de bazen (Bemiddelaar).


Eigenschappen Shiftleader

  • Overwicht
  • Gedrevenheid
  • Zelfverzekerdheid
  • Empathie
  • Diplomatiek
  • Zorgzaamheid



Wat zijn de baankansen voor een Shiftleader?

Er zijn voldoende vacatures op de arbeidsmarkt waarvoor een Shiftleader in aanmerking komt, waardoor men gemakkelijk aan werk komt. Als men als Shiftleader gespecialiseerd is in een bepaald gebied is het moeilijker om aan werk te komen, maar wel een stuk makkelijker om een hogere functie te krijgen. In de horeca vooral moet een Shiftleader lang wachten voordat de mogelijkheid om een hogere functie te krijgen zich voordoet.


Waar werkt een Shiftleader?

Shiftleaders werken in de productie of in commerciële bedrijven waar veel werknemers rondlopen, omdat daar veel coördinatie en leiderschap op verschillende (ook uitvoerende) niveaus nodig is.


Met wie werkt een Shiftleader samen? 

De Shiftleader staat het meest in contact met de medewerkers waar hij verantwoordelijk voor is, om hen te begeleiden en aan te sturen. Af en toe is er verder nog overleg met of moet er verantwoording afgelegd worden aan het management waarvoor de Shiftleader werkt. In sommige functies is er ook nog communicatie met klanten.


  • Medewerker
  • Manager
  • Klant
Shiftleader

Alles over het beroep Shiftleader in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker
  • Manager
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €4300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

36



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar