Vrijetijdswetenschapper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vrijetijdswetenschapper? Lees de functieomschrijving.

 

Een Vrijetijdswetenschapper is iemand die vrijetijdsbestedingen bestudeert vanuit zowel een sociale als een economische invalshoek en aan de hand hiervan adviesrapporten schrijft.

Als Vrijetijdswetenschapper houd je je niet bezig met het organiseren van evenementen, maar je kijkt vanuit een theoretisch perspectief naar vrijetijdsbesteding. De Vrijetijdswetenschapper onderzoekt bijvoorbeeld welke leeftijdsgroep voor welke recreatie kiest en waarom, hoe vrije tijd beschikbaar komt en hoe mensen hun vrije tijd organiseren.  De Vrijetijdswetenschapper bestudeert hiervoor onderzoeksrapporten en stelt eventueel aan de hand hiervan een eigen onderzoek op. Hij heeft oog voor trends en ontwikkelingen binnen de recreatiebranche. Vervolgens vertaalt de Vrijetijdswetenschapper de resultaten naar een concreet advies voor bijvoorbeeld de gemeente, die aan de hand van dit advies beslissingen neemt over evenementen enzovoort.

Wil je werken als Vrijetijdswetenschapper?

Werk je al als Vrijetijdswetenschapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vrijetijdswetenschapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vrijetijdswetenschapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Vrijetijdswetenschapper in één oogopslag

Netwerk:

 • Onderzoekers
 • Gemeentemedewerkers
 • Opdrachtgevers
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €5500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vrijetijdswetenschapper

Wat verdient een Vrijetijdswetenschapper?

 

De Vrijetijdswetenschapper kan rekenen op zo’n €2100,- tot €5500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt bijvoorbeeld af van de leeftijd, ervaring en precieze functie van de Vrijetijdswetenschapper.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Deze voorwaarden zijn afhankelijk van het cao waar de Vrijetijdswetenschapper onder valt. 

Salarisschaal Vrijetijdswetenschapper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vrijetijdswetenschapper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vrijetijdswetenschapper

Hoe goed is de toekomst voor de Vrijetijdswetenschapper? 

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Vrijetijdswetenschapper is niet heel goed. Het is over het algemeen vrij lastig voor een Vrijetijdswetenschapper om een baan op HBO- of WO-niveau te vinden.

Ook is het vaak moeilijk om als Vrijetijdswetenschapper door te groeien. Bij goed functioneren kan de Vrijetijdswetenschapper wellicht leiding gaan geven aan een onderzoeksteam, zich specialiseren of meer verantwoordelijkheden krijgen. 

Baankans Vrijetijdswetenschapper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vrijetijdswetenschapper worden: Opleidingen tot Vrijetijdswetenschapper

Hoe word je een Vrijetijdswetenschapper? 

 

Om Vrijetijdswetenschapper te worden, kan de WO-opleiding Vrijetijdswetenschappen of International Leisure Sciences worden gedaan. De bachelor duurt drie jaar en de master één jaar. Je krijgt vakken als vrijetijdswetenschappen, economie, sociologie en onderzoeksmethoden. In de master kies je voor een bepaalde richting, zoals sport of toerisme.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vrijetijdswetenschapper

Meer opleidingen Vrijetijdswetenschapper

Weet je nog niet of je Vrijetijdswetenschapper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vrijetijdswetenschapper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vrijetijdswetenschapper

Met wie werkt een Vrijetijdswetenschapper samen? 

 

Met wie een Vrijetijdswetenschapper in aanraking komt, hangt af van de functie die hij precies uitoefent. Doet hij onderzoek bij een universiteit of onderzoeksbureau, dan komt hij vanzelfsprekend in contact met andere Onderzoekers. Werkt de Vrijetijdswetenschapper als Beleidsmedewerker bij de overheid, dan komt hij bijvoorbeeld in contact met Gemeentemedewerkers. De Vrijetijdswetenschapper rapporteert zijn werkzaamheden aan een eventuele Leidinggevende.


 • Onderzoekers
 • Gemeentemedewerkers
 • Opdrachtgevers
 • Leidinggevende
Vrijetijdswetenschapper


Organisaties waar een Vrijetijdswetenschapper werkzaam is

Waar werkt een Vrijetijdswetenschapper meestal? 

 

Een Vrijetijdswetenschapper werkt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij de provincie, een stichting of de gemeente op de afdeling Sport & Recreatie. Ook kan de Vrijetijdswetenschapper werkzaam zijn als onderzoeker bij een onderzoeksbureau of universiteit, of als PR-medewerker bij een bioscoop of schouwburg. De Vrijetijdswetenschapper is dus meestal werkzaam in de non-profitsector, maar kan ook aan de slag in de profitsector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Vrijetijdswetenschapper

Waar kun je het beste werken als Vrijetijdswetenschapper? Hieronder vindt je de best door de Vrijetijdswetenschapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vrijetijdswetenschapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vrijetijdswetenschapper:

Welke competenties heeft een een Vrijetijdswetenschapper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vrijetijdswetenschapper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vrijetijdswetenschapper nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Vrijetijdswetenschapper zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

De Vrijetijdswetenschapper bestudeert aandachtig maatschappelijke trends en onderzoeksrapporten en stelt op basis hiervan een adviesrapport op. Een Vrijetijdswetenschapper kan dus goed waarnemen en hij is onderzoekend, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Tevens is een Vrijetijdswetenschapper doelgericht, gedreven en motiverend (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Vrijetijdswetenschapper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vrijetijdswetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vrijetijdswetenschapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vrijetijdswetenschapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vrijetijdswetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vrijetijdswetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vrijetijdswetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vrijetijdswetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vrijetijdswetenschapper iets voor je?

Zou je graag Vrijetijdswetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vrijetijdswetenschapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vrijetijdswetenschapper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar