Recreatiedeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recreatiedeskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep recreatiedeskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je recreatiedeskundige wordt.

 

Wat is een Recreatiedeskundige?

De Recreatiedeskundige kan verschillende rollen vervullen. De Recreatiedeskundige heeft meestal een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor bij verschillende instellingen werken. Denk aan het Nederlands Bureau voor Toerisme, VVV, evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus.

De Recreatiedeskundige vervult vaak een hoge functie in de vrijetijdswereld. De Recreatiedeskundige kan zich bijvoorbeeld bezig houden met marktonderzoek en het ontwikkelen van nieuwe recreatieproducten. Ook marketingactiviteiten vallen vaak onder de werkzaamheden van de Recreatiedeskundige.  Recreatiedeskundige die werkzaam zijn bij een VVV of bijvoorbeeld gemeente, zullen bijvoorbeeld promotieplannen voor steden ontwerpen. De Recreatiedeskundige kan ook een manager bij een attractiepark of andere recreatieve locatie zijn.

De Recreatiedeskundige is gericht op het geven van advies en het ontwikkelen van het beleid. De Recreatiedeskundige moet hiervoor beschikken over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. De Recreatiedeskundige moet een goed inzicht hebben in wat mensen leuk vinden. Ook moet de Recreatiedeskundige goed met mensen om kunnen gaan en contacten onderhouden.Wil je werken als Recreatiedeskundige?

Werk je al als Recreatiedeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recreatiedeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Recreatiedeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Recreatiedeskundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recreatiedeskundige

Wat verdient een Recreatiedeskundige?

Het is lastig een inschatting te geven van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Recreatiedeskundige. De Recreatiedeskundige kan namelijk bij zeer uiteenlopende organisaties werkzaam zijn.

Salarisschaal Recreatiedeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Recreatiedeskundige

Er zijn geen vacatures Recreatiedeskundige aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Recreatiedeskundige in werkt.

Meer weten over de sector waar een Recreatiedeskundige in werkt

Bekijk werken in Reizen & Recreatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recreatiedeskundige

Wat is de toekomst van Recreatiedeskundige?

Voor een starter kan het moeilijk zijn om een baan in de recreatie en/of toerisme te vinden. De Recreatiedeskundige begint meestal op een lager niveau en kan door ervaring op te doen doorgroeien naar de functie van Recreatiedeskundige. 

Baankans Recreatiedeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Recreatiedeskundige worden: Opleidingen tot Recreatiedeskundige

Wil je Recreatiedeskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Recreatiedeskundige.

Hoe word je een Recreatiedeskundige? 

Een HBO opleiding in de toerisme en/of recreatie is het meest geschikt om aan de slag te kunnen als Recreatiedeskundige. Kennis van marketing is ook belangrijk. Naast een passende opleiding, moet de Recreatiedeskundige eerst vaak ervaring opdoen in de recreatiebranche voordat de Recreatiedeskundige een adviserende of leidinggevende rol kan gaan vervullen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Recreatiedeskundige

Er zijn geen opleidingen Recreatiedeskundige aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Recreatiedeskundige in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie

Omscholen of doorgroeien tot Recreatiedeskundige

Als je Recreatiedeskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Recreatiedeskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Recreatiedeskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Recreatiedeskundige?

Competenties en Vaardigheden Recreatiedeskundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Recreatiedeskundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Recreatiedeskundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Recreatiedeskundige

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Recreatiedeskundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Recreatiedeskundige. Als Recreatiedeskundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Recreatiedeskundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Recreatiedeskundige

Vakkennis voor een Recreatiedeskundige

Het is voor een Recreatiedeskundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Recreatiedeskundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Recreatiedeskundige


Werkervaring Recreatiedeskundige

Het is voor een startend Recreatiedeskundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Recreatiedeskundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Recreatiedeskundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Recreatiedeskundige

Met wie werkt een Recreatiedeskundige samen? 

De Recreatiedeskundige heeft veel te maken met anderen in de recreatie en toerisme. Welke personen precies tot het netwerk van de Recreatiedeskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Recreatiedeskundige werkzaam is.


Recreatiedeskundige


Organisaties waar een Recreatiedeskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Recreatiedeskundige meestal werkt.

Waar werkt een Recreatiedeskundige?

De Recreatiedeskundige heeft een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en/of recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor werken bij bijvoorbeeld een VVV-bureau, gemeente of het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ook kan de Recreatiedeskundige werkzaam zijn bij evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus. De Recreatiedeskundige kan zowel bij een non-profit als profit organisatie werken.


Best beoordeelde werkgevers Recreatiedeskundige

Waar kun je het beste werken als Recreatiedeskundige? Hieronder vind je de best door de Recreatiedeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Recreatiedeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Recreatiedeskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Recreatiedeskundige.

Welke competenties heeft een Recreatiedeskundige nodig?

Een Recreatiedeskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Recreatiedeskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Recreatiedeskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Recreatiedeskundige nodig? 

De Recreatiedeskundige moet een belangrijke functie binnen de recreatiewereld kunnen vervullen. De Recreatiedeskundige moet de verantwoordelijkheid kunnen nemen en een visie op recreatie hebben. Ook moet de Recreatiedeskundige praktisch ingesteld zijn en leiding kunnen geven (Baas).  Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden en mensenkennis ook onmisbaar (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Recreatiedeskundige


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Recreatiedeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recreatiedeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recreatiedeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recreatiedeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recreatiedeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recreatiedeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recreatiedeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recreatiedeskundige iets voor je?

Zou je graag Recreatiedeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recreatiedeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Recreatiedeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar