Recreatiedeskundige worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Recreatiedeskundige? Lees de functieomschrijving.

De Recreatiedeskundige kan verschillende rollen vervullen. De Recreatiedeskundige heeft meestal een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor bij verschillende instellingen werken. Denk aan het Nederlands Bureau voor Toerisme, VVV, evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus.

De Recreatiedeskundige vervult vaak een hoge functie in de vrijetijdswereld. De Recreatiedeskundige kan zich bijvoorbeeld bezig houden met marktonderzoek en het ontwikkelen van nieuwe recreatieproducten. Ook marketingactiviteiten vallen vaak onder de werkzaamheden van de Recreatiedeskundige.  Recreatiedeskundige die werkzaam zijn bij een VVV of bijvoorbeeld gemeente, zullen bijvoorbeeld promotieplannen voor steden ontwerpen. De Recreatiedeskundige kan ook een manager bij een attractiepark of andere recreatieve locatie zijn.

De Recreatiedeskundige is gericht op het geven van advies en het ontwikkelen van het beleid. De Recreatiedeskundige moet hiervoor beschikken over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. De Recreatiedeskundige moet een goed inzicht hebben in wat mensen leuk vinden. Ook moet de Recreatiedeskundige goed met mensen om kunnen gaan en contacten onderhouden.

Wil je werken als Recreatiedeskundige?

Werk je al als Recreatiedeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Recreatiedeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Recreatiedeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Recreatiedeskundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Recreatiedeskundige

Wat verdient een Recreatiedeskundige?

Het is lastig een inschatting te geven van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Recreatiedeskundige. De Recreatiedeskundige kan namelijk bij zeer uiteenlopende organisaties werkzaam zijn.

Salarisschaal Recreatiedeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Recreatiedeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Recreatiedeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Recreatiedeskundige? 

Voor een starter kan het moeilijk zijn om een baan in de recreatie en/of toerisme te vinden. De Recreatiedeskundige begint meestal op een lager niveau en kan door ervaring op te doen doorgroeien naar de functie van Recreatiedeskundige. 

Baankans Recreatiedeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Recreatiedeskundige worden: Opleidingen tot Recreatiedeskundige

Hoe word je een Recreatiedeskundige? 

Een HBO opleiding in de toerisme en/of recreatie is het meest geschikt om aan de slag te kunnen als Recreatiedeskundige. Kennis van marketing is ook belangrijk. Naast een passende opleiding, moet de Recreatiedeskundige eerst vaak ervaring opdoen in de recreatiebranche voordat de Recreatiedeskundige een adviserende of leidinggevende rol kan gaan vervullen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Recreatiedeskundige

Meer opleidingen Recreatiedeskundige

Weet je nog niet of je Recreatiedeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Recreatiedeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Recreatiedeskundige

Met wie werkt een Recreatiedeskundige samen? 

De Recreatiedeskundige heeft veel te maken met anderen in de recreatie en toerisme. Welke personen precies tot het netwerk van de Recreatiedeskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Recreatiedeskundige werkzaam is.


Recreatiedeskundige


Organisaties waar een Recreatiedeskundige werkzaam is

Waar werkt een Recreatiedeskundige meestal? 

De Recreatiedeskundige heeft een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en/of recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor werken bij bijvoorbeeld een VVV-bureau, gemeente of het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ook kan de Recreatiedeskundige werkzaam zijn bij evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus. De Recreatiedeskundige kan zowel bij een non-profit als profit organisatie werken.


Best beoordeelde werkgevers Recreatiedeskundige

Waar kun je het beste werken als Recreatiedeskundige? Hieronder vindt je de best door de Recreatiedeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Recreatiedeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Recreatiedeskundige:

Welke competenties heeft een een Recreatiedeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Recreatiedeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Recreatiedeskundige nodig? 

De Recreatiedeskundige moet een belangrijke functie binnen de recreatiewereld kunnen vervullen. De Recreatiedeskundige moet de verantwoordelijkheid kunnen nemen en een visie op recreatie hebben. Ook moet de Recreatiedeskundige praktisch ingesteld zijn en leiding kunnen geven (Baas).  Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden en mensenkennis ook onmisbaar (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Recreatiedeskundige


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Recreatiedeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Recreatiedeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Recreatiedeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Recreatiedeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Recreatiedeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Recreatiedeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Recreatiedeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Recreatiedeskundige iets voor je?

Zou je graag Recreatiedeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Recreatiedeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Recreatiedeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar