Reizen & Recreatie Reizen & Recreatie

Sector Reizen & Recreatie

Welke beroepen vind je in de Toerisme & Recreatie? Tot deze sector worden alle beroepen gerekend die iets te maken hebben met reizen (purser, reisleider) of recreatie (greenkeeper, skileraar). Werkgevers zijn bijvoorbeeld hotels, campings, reisbureaus en busmaatschappijen. Van oudsher is er binnen deze sector veel concurrentie en mede daardoor zijn de marges laag. De afgelopen jaren is Nederland steeds meer een vakantieland geworden, voor zowel buitenlands als voor Nederlanders. Verschillende recessies zijn hier deels de oorzaak van. Mensen willen minder geld besteden aan een dure vakantie naar een warm oord. Onder treft u alle reizen en recreatie functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures

Wat wordt er verdiend in de sector Reizen & Recreatie?

Nederland wordt niet alleen steeds aantrekkelijker voor ons, maar ook voor toeristen uit het buitenland. Hierdoor groeit ook het aantal banen in deze sector. Het arbeidsperspectief is daarom redelijk en ook bestaan er goede mogelijkheden om jezelf omhoog te werken. Naast reizen wordt recreëren voor ons steeds belangrijker. Er zijn steeds meer recreatiemogelijkheden te vinden in Nederland, denk maar aan het aantal saunacomplexen of pretparken. Ook deze gelegenheden zorgen voor werkgelegenheid voor de sector 'Reizen en Recreatie'. Deze sector wordt ook wel genoemd: reissector, recreatiesector, reisbranche, recreatiebranche, leisuresector, vrijetijdsbranche, werken in de recreatie, werken in de reiswereld

48 Beroepen in de sector Reizen & Recreatie

Actieve filters:
  • Verfijn op beroepsgroep
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
   • Meer
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  • Verfijn op competenties
   • Meer
  Vrijetijdswetenschapper
  Salaris: €2100 tot €5500
  Opleiding: WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vrijetijdswetenschapper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vrijetijdswetenschapper wordt.
  Greenkeeper
  Salaris: €1750 tot €4000
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep greenkeeper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je greenkeeper wordt.
  Sales Manager
  Salaris: €2500 tot €6500
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sales manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sales manager wordt.
  Commercieel Directeur
  Salaris: €5295 tot €16025
  Opleiding: HBO, WO, MBA
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep commercieel directeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je commercieel directeur wordt.
  Leisure & Hospitality Assistent
  Salaris: €1400 tot €1800
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leisure & hospitality assistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leisure & hospitality assistent wordt.
  Docent toerisme en recreatie
  Salaris: €1500 tot €2100
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Redelijk

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent toerisme en recreatie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent toerisme en recreatie wordt.
  Frontoffice Manager
  Salaris: €2070 tot €2500
  Opleiding: MBO, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep frontoffice manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je frontoffice manager wordt.
  Recreatiedeskundige
  Salaris: onbekend
  Opleiding: HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep recreatiedeskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je recreatiedeskundige wordt.
  Resort Manager
  Salaris: onbekend
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep resort manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je resort manager wordt.
  Strandwacht
  Salaris: €1800 tot €2600
  Opleiding: Geen, Cursus / Bijscholing
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep strandwacht. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je strandwacht wordt.
  per pagina

  Filter