U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Agrotechnoloog

Agrotechnoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een agrotechnoloog? Lees de functieomschrijving.

 

Een Agrotechnoloog is iemand die systemen ontwikkelt voor efficiënte en duurzame productie van voedingsmiddelen. De agrarische sector ontwikkelt zich snel en nieuwe, innovatieve ontwerpen zijn daarom zeer welkom.

De Agrotechnoloog wil processen in de landbouw, tuinbouw of veehouderij vergemakkelijken en minder milieuvervuilend maken. Zo bedenkt een Agrotechnoloog met een multidisciplinair team bijvoorbeeld nieuwe technieken om voedsel te verwerken of nieuwe systemen die gegevens over plantensoorten verwerken. Concrete voorbeelden van systemen die door Agrotechnologen zijn ontwikkeld, zijn robots die koeien melken en energiezuinige kassen.

Steeds houdt de Agrotechnoloog rekening met planten, dieren, mensen, het milieu, de publieke opinie en wet- en regelgeving. 

Mensen vonden ons op: Job Agrotechnoloog, Baan Agrotechnoloog, Agrotechnoloog Worden, Functie-eisen Agrotechnoloog, Verantwoordelijkheden Agrotechnoloog, Functieprofiel Agrotechnoloog, Wat doet een Agrotechnoloog, Werken als Agrotechnoloog.

Agrotechnoloog worden: Opleiding tot agrotechnoloog

 

Om Agrotechnoloog te worden, moet de WO-opleiding Agrotechnologie gedaan worden. De bachelor duurt drie jaar, de master twee jaar. Je leert hier hoe je innovatieve technologieën bedenkt en ontwikkelt die relevant zijn voor toepassingen in de landbouw, tuinbouw of veehouderij. Je krijgt vakken als chemie, wiskunde, natuurkunde en bedrijfseconomie. Op de middelbare school kun je het beste het profiel N&T of N&G met Natuurkunde kiezen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Agrotechnoloog, Agrotechnoloog Worden, Opleidingsniveau Agrotechnoloog, Scholing Agrotechnoloog, Studie Agrotechnoloog, Bijscholing Agrotechnoloog, Omscholing Agrotechnoloog.

Organisaties waar een agrotechnoloog doorgaans werkzaam is

 

Een Agrotechnoloog werkt bijvoorbeeld bij een fabrikant van landbouwwerktuigen, een firma die agrarische bedrijfsgebouwen en klimaatregelinstallaties levert voor de tuinbouw of dierhouderij, een bedrijf dat relevante software ontwikkelt of bij een onderzoeks- of adviesbureau.

De Agrotechnoloog werkt dus vaak bij een bedrijf dat naar winst streeft en daarom bij de profitsector hoort, maar hij kan bijvoorbeeld ook verbonden zijn aan een universiteit, die hoort bij de non-profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Agrotechnoloog, Agrotechnoloog Worden, Opleidingsniveau Agrotechnoloog, Scholing Agrotechnoloog, Studie Agrotechnoloog, Bijscholing Agrotechnoloog, Omscholing Agrotechnoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden agrotechnoloog

 

Een Agrotechnoloog kan rekenen op zo’n €2350,- tot €5600,- bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, werkgever en ervaring van de Agrotechnoloog en de zwaarte van de functie.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het cao. Vaak gelden bijvoorbeeld een dertiende maand, vakantietoeslagen en een pensioensregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Agrotechnoloog, Loon Agrotechnoloog, Wat verdien je als Agrotechnoloog, Salarisschaal Agrotechnoloog, Salarisindicatie Agrotechnoloog, Bonus Agrotechnoloog, CAO Agrotechnoloog, Brutoloon Agrotechnoloog, Nettoloon Agrotechnoloog, Vakantiedagen Agrotechnoloog, Pensioen Agrotechnoloog.

Competenties, skills & vaardigheden agrotechnoloog

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Kritisch
 • Anticiperen
 • Onderzoeken
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis Agrotechnoloog, Vaardigheden Agrotechnoloog, Attitude Agrotechnoloog, Kwalificaties Agrotechnoloog, Competentieprofiel Agrotechnoloog.

Boeken voor het beroep agrotechnoloog

Wil je meer weten over het beroep agrotechnoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je agrotechnoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken agrotechnoloog te komen.

Environmental Degradation and Dryland Agro-Technologies in Northwest China | Elijah Biamah

Engels | E-book | 9781911412212 | 164 pagina's

Environmental Degradation and Dryland Agro-Technologies in Northwest China" is a documentation of past and present research, training and extension experiences on: environmental degradation; conservation farming systems; water and nutrient management opti...

Mensen vonden ons op: boeken voor Agrotechnoloog, Agrotechnoloog ebooks, boek Agrotechnoloog.

Persoonstypen agrotechnoloog

 

Persoonstypen die goed passen bij een Agrotechnoloog zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

De Agrotechnoloog streeft naar zo innovatief en duurzaam mogelijke technologieën voor de landbouw, tuinbouw en veehouderij. De Agrotechnoloog is dus gedreven en resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Agrotechnoloog veeleisend, integer en gedisciplineerd (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Agrotechnoloog, Karakter Agrotechnoloog.

Netwerk agrotechnoloog

 

Met welke personen een Agrotechnoloog in aanraking komt, hangt af van zijn precieze functie en werkgever. De Agrotechnoloog zal zelfstandig werken of in contact komen met andere onderzoekers, met wie hij samenwerkt aan een project. Bij vragen of problemen kan de Agrotechnoloog terecht bij een Leidinggevende. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Agrotechnoloog, Medewerkers Agrotechnoloog.

Is het beroep agrotechnoloog iets voor jou?

Zou je graag agrotechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als agrotechnoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Agrotechnoloog, beroepskeuzetest Agrotechnoloog, beroep Agrotechnoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden agrotechnoloog

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Agrotechnoloog is goed. Er is veel vraag naar technologieën die de productie van voedsel efficiënter en duurzamer maken.

Bij goed functioneren en jaren ervaring, kan een Agrotechnoloog leidinggevende taken krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score agrotechnoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep agrotechnoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Agrotechnoloog, Promotie mogelijkheden Agrotechnoloog, Carriere Agrotechnoloog.

Solliciteren op de functie agrotechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als agrotechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor agrotechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als agrotechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Agrotechnoloog, CV Agrotechnoloog, sollicitatie Agrotechnoloog.

Interviews met agrotechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen agrotechnoloog

Vacatures agrotechnoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Agrotechnoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Agrotechnoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Agrotechnoloog is iemand die systemen ontwikkelt voor efficiënte en duurzame productie van voedingsmiddelen. De agrarische sector ontwikkelt zich snel en nieuwe, innovatieve ontwerpen zijn daarom zeer welkom. De Agrotechnoloog wil processen in de landbouw, tuinbouw of veehouderij vergemakkelijken en minder milieuvervuilend maken.

Beoordeling Agrotechnoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Agrotechnoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Agrotechnoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep