Plantenteeltdeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Plantenteeltdeskundige? Lees de functieomschrijving.

 

Een Plantenteeltdeskundige is iemand die zich bezighoudt met optimale en duurzame manieren om planten te telen en bestand te maken tegen ziektes.

De Plantenteeltdeskundige kijkt met een wetenschappelijk oog naar bestaande processen in de plantenteelt, insectenbestrijding enzovoort. De Plantenteeltdeskundige probeert deze processen vervolgens te verbeteren. Hij brengt de problemen of verbeterpunten in kaart en bedenkt zo duurzamere en efficiëntere manieren om planten te telen of te beschermen tegen ongedierte en ziektes. De Plantenteeltdeskundige houdt hierbij rekening met ecologische en economische factoren. Hij heeft bijvoorbeeld kennis van de effecten van plantenstoffen op mens en dier.

Een Plantenteeltdeskundige probeert antwoord te vinden op vragen als: Hoe zorgen we er in de toekomst voor dat we de wereldbevolking kunnen blijven voeden? Welke nieuwe gewassen kunnen in ons land geïntroduceerd worden? Hoe kunnen we bepaalde voedingsmiddelen voedzamer maken?

Wil je werken als Plantenteeltdeskundige?

Werk je al als Plantenteeltdeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Plantenteeltdeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Plantenteeltdeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Plantenteeltdeskundige in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Plantentelers
 • Plantenveredelaars
 • Fabrikanten van bestrijdingsmiddelen
 • Collega’s
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Plantenteeltdeskundige

Wat verdient een Plantenteeltdeskundige?

 

Hoeveel een Plantenteeltdeskundige verdient, is niet bekend. Het bruto bedrag per maand zal ongeveer tussen de €2300,- en €4500,- liggen. Het precieze loon hangt natuurlijk af van de leeftijd, ervaring, werkgever en precieze taken van de Plantenteeltdeskundige.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever en het cao. Voorbeelden zijn doorbetaalde vakantiedagen, een pensioensregeling en een dertiende maand.

Salarisschaal Plantenteeltdeskundige

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Plantenteeltdeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Plantenteeltdeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Plantenteeltdeskundige? 

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Plantenteeltdeskundige is over het algemeen goed. Veel afgestudeerden hebben meteen een baan.

Bij goed functioneren en voldoende ervaring kan een Plantenteeltdeskundige doorgroeien, bijvoorbeeld naar leidinggevende. Ook kan de Plantenteeltdeskundige bijvoorbeeld les gaan geven. 

Baankans Plantenteeltdeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Plantenteeltdeskundige worden: Opleidingen tot Plantenteeltdeskundige

Hoe word je een Plantenteeltdeskundige? 

 

Om Plantenteeltdeskundige te worden, kan de WO-opleiding Plantenwetenschappen gedaan worden. De student leert bijvoorbeeld hoe planten functioneren, waar je ze voor kunt gebruiken en hoe je ze moet kweken. Ook bekijkt de student productiesystemen, veredelingsmethoden en manieren om ziektes te voorkomen.

De bachelor duurt drie jaar, de master twee jaar. Je kiest een specialisatie, zoals de tuinbouw, mensen en gezondheid, bestrijding van plantenziektes en biologische plantenteelt. Ook kun je economische vakken als marktkunde of voorlichtingskunde volgen.

Ook met de WO-opleiding Biologie kan iemand Plantenteeltdeskundige worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Plantenteeltdeskundige

Meer opleidingen Plantenteeltdeskundige

Weet je nog niet of je Plantenteeltdeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Plantenteeltdeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Plantenteeltdeskundige

Met wie werkt een Plantenteeltdeskundige samen? 

 

Het netwerk van een Plantenteeltdeskundige hangt af van het bedrijf waar hij werkt en zijn precieze taken. Vaak komt een Plantenteeltdeskundige veel in contact met Plantentelers, Plantenveredelaars en fabrikanten van bestrijdingsmiddelen. De Plantenteeltdeskundige gaat met hen in gesprek over bestrijdingstechnieken en teeltmethoden. Aan de hand van problemen bedenkt de Plantenteeltdeskundige oplossingen en legt deze voor aan bijvoorbeeld de Plantentelers, Plantenveredelaars en fabrikanten van bestrijdingsmiddelen.

Ook komt de Plantenteeltdeskundige in contact met collega’s en een Leidinggevende.


 • Plantentelers
 • Plantenveredelaars
 • Fabrikanten van bestrijdingsmiddelen
 • Collega’s
 • Leidinggevende
Plantenteeltdeskundige


Organisaties waar een Plantenteeltdeskundige werkzaam is

Waar werkt een Plantenteeltdeskundige meestal? 

 

Een Plantenteeltdeskundige kan bij veel verschillende organisaties aan de slag. Zo kan de Plantenteeltdeskundige onderzoek doen aan een universiteit of ander onderzoeksinstituut of is hij beleidsmedewerker bij de overheid. De Plantenteeltdeskundige  is in deze gevallen werkzaam in de non-profitsector. Een Plantenteeltdeskundige kan ook werkzaam zijn bij een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van bestrijdingsmiddelen of planten en bloemen.

De Plantenteeltdeskundige kan tevens in het buitenland werken of een eigen plantenbedrijf beginnen. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Plantenteeltdeskundige

Waar kun je het beste werken als Plantenteeltdeskundige? Hieronder vindt je de best door de Plantenteeltdeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Plantenteeltdeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Plantenteeltdeskundige:

Welke competenties heeft een een Plantenteeltdeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Plantenteeltdeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Plantenteeltdeskundige nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Plantenteeltdeskundige zijn Waarnemer en Levensgenieter.

De Plantenteeltdeskundige moet een goed inzicht hebben in situaties. De Plantenteeltdeskundige weet bijvoorbeeld met welke problemen plantentelers kampen en kent de invloed van bestrijdingsmiddelen op het milieu. De Plantenteeltdeskundige kan uitstekend analyseren en op basis van goed onderzoek oplossingen bedenken (Waarnemer).

Tevens is een Plantenteeltdeskundige vaak een levensgenieter. De Plantenteeltdeskundige houdt erg van de natuur en het milieu. Hij heeft innovatieve ideeën (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor PlantenteeltdeskundigeInterview met een Plantenteeltdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Plantenteeltdeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Plantenteeltdeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Plantenteeltdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Plantenteeltdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Plantenteeltdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Plantenteeltdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Plantenteeltdeskundige iets voor je?

Zou je graag Plantenteeltdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Plantenteeltdeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Plantenteeltdeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar