Botanicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Botanicus? Lees de functieomschrijving.

De Botanicus is een wetenschapper die zich bezig houdt met de plantkunde. De Botanicus wordt daarom ook wel een plantkundige genoemd. De plantkunde wordt ook wel botanica genoemd en is een tak van de natuurwetenschap.

De Botanicus bestudeert organismes die kunnen worden aangeduid als planten. De Botanicus bestudeert de morfologie, anatomie, cytologie, histologie, fysiologie en de systematiek van de planten. De Botanicus kent de diverse kenmerken van de planten en onderzoekt hoe de plant zich ontwikkelt. De Botanicus heeft hiervoor veel kennis van planten nodig, en moet deze ook kunnen inzetten bij het bestuderen van de planten.

De Botanicus kan in een speciaal ingerichte tuin werken. Een tuin die speciaal ingericht is voor het bestuderen van planten wordt een hortus botanicus genoemd. Dit is een botanische tuin met een wetenschappelijk karakter en beschikt over een wetenschappelijke plantencollectie. Veel botanische tuinen zijn in gespecialiseerd in een bepaalde groep planten. Naast het wetenschappelijke doel heeft een botanische tuin ook het doel om mensen te informeren over de planten. Ook worden in een botanische tuin planten in de collectie bewaard en daarmee tegen uitsterven bedreigd.

Wil je werken als Botanicus?

Werk je al als Botanicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Botanicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Botanicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Botanicus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Botanicus

Wat verdient een Botanicus?

Het salaris van de Botanicus is afhankelijk van de kwaliteiten en ervaring van de Botanicus. Het is lastig hier een indicatie van te geven.

Salarisschaal Botanicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Botanicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Botanicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Botanicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Botanicus vacatures

Magazijnmedewerker planten
Antenna
Functieomschrijving Dag actieve plantenkenner! Op zoek naar een leuke baan? Lees snel verder! Voor onze opdrachtgever gevestigd in regio Alphen aan den Rijn zijn wij op zoek naar een magazijn …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Botanicus

Hoe goed is de toekomst voor de Botanicus? 

Bij een universiteit of een andere onderzoeksinstelling kan de Botanicus doorgroeien door belangrijk onderzoek uit te mogen voeren en hierin ervaring op te doen. De vacatures voor de functie van Botanicus liggen niet voor het oprapen, maar voor de doorzetter zijn er voldoende mogelijkheden.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Botanicus worden: Opleidingen tot Botanicus

Hoe word je een Botanicus? 

Er bestaat geen gerichte opleiding tot Botanicus. Een opleiding Biologie is voor de hand liggende Hierin komt de plantkunde aan bod en kan de Botanicus de beoogde kennis opdoen. Omdat de Botanicus meestal in het onderzoeksleven terecht komt, is een universitaire opleiding het gebruikelijkst.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Botanicus

Meer opleidingen Botanicus

Weet je nog niet of je Botanicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Botanicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Botanicus

Met wie werkt een Botanicus samen? 

De Botanicus kan alleen of in een team werken. Vaak werkt de Botanicus samen met andere onderzoekers.


Botanicus


Organisaties waar een Botanicus werkzaam is

Waar werkt een Botanicus meestal? 

De Botanicus kan bij een universiteit of een ander onderzoeksinstituut werken. Hier bestudeert de Botanicus planten. Ook kan de Botanicus in een botanische tuin werken, die speciaal ingericht is op het bestuderen van planten.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Botanicus

Waar kun je het beste werken als Botanicus? Hieronder vindt je de best door de Botanicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Botanicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Botanicus:

Welke competenties heeft een een Botanicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Botanicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Botanicus nodig? 

De Botanicus is veel met onderzoek bezig. Om deze reden moet de Botanicus een goed analytisch inzicht hebben (Waarnemer). De Botanicus moet goed met details om kunnen gaan, geduldig en nauwkeurig kunnen werken. Ook moet de Botanicus zich niet bij tegenslag uit het veld laten slaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Botanicus


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Botanicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Botanicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Botanicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Botanicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Botanicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Botanicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Botanicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Botanicus iets voor je?

Zou je graag Botanicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Botanicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Botanicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar