Cultuurtechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cultuurtechnicus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cultuurtechnicus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cultuurtechnicus wordt.

Wat is een Cultuurtechnicus?

De Cultuurtechnicus werkt op het gebied van de cultuurtechniek. De cultuurtechniek houdt zich bezig met het in cultuur brengen en houden van landoppervlakken. Het doel van de cultuurtechniek is het verbeteren of vergroten van de gebruikswaarde van de grond. Voorheen werd cultuurtechniek voornamelijk toegepast op landbouwgrond. Nu wordt het belang voor andere sectoren ook steeds groter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het natuurbeheer.

De Cultuurtechnicus richt stukken land in of adviseert hierover. Zo kan het landoppervlak opnieuw ingericht worden om meer kansen te bieden voor flora en fauna. Dit kan door bijvoorbeeld poelen aan te leggen of natuurvriendelijke oevers te maken. De Cultuurtechnicus weet hoe de gebruikswaarde van de grond zo maximaal mogelijk benut kan worden en kan zo landinrichtingsdiensten, gemeenten en provincies hier over adviseren.

Om dit te kunnen doen, verzamelt de Cultuurtechnicus veld- en literatuurgegevens, verwerkt deze gegevens en maakt vervolgens landinrichtingsontwerpen en –plannen, stelt hier begrotingen voor op en leidt cultuurtechnisch veldonderzoek. De gegevens waar de Cultuurtechnicus zich mee bezighoudt zijn onder meer de conditie van bomen, water en begroeiing, de provinciale plannen en de afmetingen van percelen. De Cultuurtechnicus moet veel gegevens combineren om zo tot het beste plan en advies te komen. Het werk van de Cultuurtechnicus is hiermee zeer veelzijdig.

Wil je werken als Cultuurtechnicus?

Werk je al als Cultuurtechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cultuurtechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cultuurtechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cultuurtechnicus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cultuurtechnicus

Wat verdient een Cultuurtechnicus?

Het startsalaris van een Cultuurtechnicus ligt rond de 1500 euro, afhankelijk van de gevolgde opleiding. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt en prestaties worden geleverd, kan het salaris oplopen tot 4000 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Cultuurtechnicus voor werkzaam is.

Salarisschaal Cultuurtechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cultuurtechnicus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cultuurtechnicus

Wat is de toekomst van Cultuurtechnicus?

De vraag naar Cultuurtechnici is niet heel erg groot. Er zijn wel geregeld vacatures te vinden, maar er is geen overvloed aan werk.

Baankans Cultuurtechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cultuurtechnicus worden: Opleidingen tot Cultuurtechnicus

Wil je cultuurtechnicus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cultuurtechnicus? 

Om aan de slag te kunnen als Cultuurtechnicus zijn verschillende opleidingen mogelijk. Op MBO niveau kan bijvoorbeeld de opleiding Watermanagement/Cultuurtechniek gevolgd worden. Ook op HBO en WO niveau zijn diverse opleidingen die zich met cultuurtechniek bezighouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bos- en Natuurbeheer (HBO, WO), Internationaal Land- en Waterbeheer (WO) en Landschapsarchitectuur (HBO). De insteek van de opleidingen kan verschillen, maar alleen houden zich in zekere mate bezig met cultuurtechniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cultuurtechnicus

Meer opleidingen Cultuurtechnicus

Weet je nog niet of je Cultuurtechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cultuurtechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cultuurtechnicus

Met wie werkt een Cultuurtechnicus samen? 

De Cultuurtechnicus werkt geregeld samen met andere Cultuurtechnici en anderen die zich bezig houden met landschapsbeheer. Om tot het juiste plan te komen, moet de Cultuurtechnicus vaak informatie inwinnen bij anderen. Alleen met deze informatie kan het juiste advies aan bijvoorbeeld de gemeente gegeven worden.


Cultuurtechnicus


Organisaties waar een Cultuurtechnicus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cultuurtechnicus meestal werkt.

Waar werkt een Cultuurtechnicus?

De Cultuurtechnicus adviseert landinrichtingsdiensten, gemeenten en provincies. De Cultuurtechnicus kan als zelfstandige werken of in dienst van een bedrijf dat zich bezig houdt met cultuurtechniek. De Cultuurtechnicus is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Cultuurtechnicus

Waar kun je het beste werken als Cultuurtechnicus? Hieronder vind je de best door de Cultuurtechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cultuurtechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cultuurtechnicus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cultuurtechnicus.

Welke competenties heeft een Cultuurtechnicus nodig?

Een Cultuurtechnicus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cultuurtechnicus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cultuurtechnicus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cultuurtechnicus nodig? 

De Cultuurtechnicus moet goed inzicht hebben in de inrichting en het optimale gebruik van landschappen. De Cultuurtechnicus moet analytisch ingesteld zijn om zo tot het beste resultaat te komen (waarnemer). Ook moet de Cultuurtechnicus prestaties leveren en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Cultuurtechnicus


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cultuurtechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cultuurtechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cultuurtechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cultuurtechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cultuurtechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cultuurtechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cultuurtechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cultuurtechnicus iets voor je?

Zou je graag Cultuurtechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cultuurtechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cultuurtechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar