U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Constructieschilder

Constructieschilder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een constructieschilder? Lees de functieomschrijving.

Als constructieschilder werk je vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoef je alleen de ondergrond te schilderen maar in andere gevallen zijn onderdelen rot en moeten deze vervangen worden. Het vervangen van onderdelen moet je als constructieschilder ook kunnen. Pas als alles goed stevig is, worden de beschermende verflagen aangebracht. Als constructieschilder werk je vaak bij mensen thuis. Soms heb je als constructieschilder ook ervaring nodig in het stralen en coaten van gebouwen of onderdelen.

Mensen vonden ons op: Job Constructieschilder, Baan Constructieschilder, Constructieschilder Worden, Functie-eisen Constructieschilder, Verantwoordelijkheden Constructieschilder, Functieprofiel Constructieschilder, Wat doet een Constructieschilder, Werken als Constructieschilder.

Constructieschilder worden: Opleiding tot constructieschilder

Om constructieschilder te worden volg je een vakopleiding tot Schilder op MBO-niveau. Deze opleiding is vooral praktijkgericht en voor dit praktijkgedeelte, dat bij een bedrijf plaatsvindt, wordt men vaak ook al betaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Constructieschilder, Constructieschilder Worden, Opleidingsniveau Constructieschilder, Scholing Constructieschilder, Studie Constructieschilder, Bijscholing Constructieschilder, Omscholing Constructieschilder.

Organisaties waar een constructieschilder doorgaans werkzaam is

Als constructieschilder werk je vaak in de industriële sector of bij een schilders- of aannemersbedrijf. Ook kan men ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden. Je werkt als constructieschilder dus in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Constructieschilder, Constructieschilder Worden, Opleidingsniveau Constructieschilder, Scholing Constructieschilder, Studie Constructieschilder, Bijscholing Constructieschilder, Omscholing Constructieschilder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden constructieschilder

Als beginnend constructieschilder verdien je ongeveer rond de 1400 euro bruto per maand. Je startsalaris is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Het salaris van een constructieschilder kan oplopen tot ongeveer 2600 euro bruto per maand. Dit kan als men voldoende ervarig heeft opgedaan en goed werk afleverd. Ook kun je als constructieschilder een eigen bedrijf beginnen. Als zelfstandige constructieschilder kun je rekenen op een uurloon van ongeveer 30 euro. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Constructieschilder, Loon Constructieschilder, Wat verdien je als Constructieschilder, Salarisschaal Constructieschilder, Salarisindicatie Constructieschilder, Bonus Constructieschilder, CAO Constructieschilder, Brutoloon Constructieschilder, Nettoloon Constructieschilder, Vakantiedagen Constructieschilder, Pensioen Constructieschilder.

Competenties, skills & vaardigheden constructieschilder

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Constructieschilder, Vaardigheden Constructieschilder, Attitude Constructieschilder, Kwalificaties Constructieschilder, Competentieprofiel Constructieschilder.

Boeken voor het beroep constructieschilder

Wil je meer weten over het beroep constructieschilder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je constructieschilder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken constructieschilder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Constructieschilder, Constructieschilder ebooks, boek Constructieschilder.

Persoonstypen constructieschilder

Als constructieschilder moet je resultaatgericht werken en goed werk willen afleveren aan de klanten. Je als constructieschilder energiek en optimistisch te werk gaan (Succesvolle werker).

Verder is het als constructieschilder belangrijk dat je kritisch naar je eigen werk moet kijken. Je moet secuur werken want er kunnen zich altijd onverwachte problemen voordoen waarop je als schilder dan soms snel moet anticiperen. Als constructieschilder moet je een goed inzicht hebben in de omgeving (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Constructieschilder, Karakter Constructieschilder.

Netwerk constructieschilder

Als constructieschilder heb je voornamelijk contact met klanten. Zij zijn de mensen die je inhuren voor bepaald schilderwerk en dit zijn dan ook de mensen waaraan je gedeeltelijk verantwoording moet afleggen. Ook heb je als constructieschilder contact met andere schilders. Soms wordt  je als constructieschilder gevraagd om bij een groot project te helpen en werk je met samen met andere schilders of aannemers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Constructieschilder, Medewerkers Constructieschilder.

Is het beroep constructieschilder iets voor jou?

Zou je graag constructieschilder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als constructieschilder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Constructieschilder, beroepskeuzetest Constructieschilder, beroep Constructieschilder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden constructieschilder

Als constructieschilder heb je een relatief goed arbeidsmarktperspectief. Er zijn veel vacatures open zowel in de industrie als in de onderhoud.

De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen redelijk beperkt. Je kan als constructieschilder je eigen bedrijf opzetten, maar binnen een bedrijf doorgroeien vindt nauwelijks plaats. Wel kan je als constructieschilder binnen een bedrijf of een andere bedrijf doorgroeien naar een andere functie, maar hiervoor zal je dan vaak weer een opleiding moeten volgen.

 

Arbeidsmarktperspectief score constructieschilder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep constructieschilder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Constructieschilder, Promotie mogelijkheden Constructieschilder, Carriere Constructieschilder.

Solliciteren op de functie constructieschilder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als constructieschilder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor constructieschilder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als constructieschilder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Constructieschilder, CV Constructieschilder, sollicitatie Constructieschilder.

Interviews met constructieschilder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen constructieschilder

Vacatures constructieschilder

Op zoek naar een nieuwe baan als Constructieschilder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Constructieschilder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als constructieschilder werk je vooral in de buitenlucht aan het onderhoud en de bescherming van een gebouw. Soms hoef je alleen de ondergrond te schilderen maar in andere gevallen zijn onderdelen rot en moeten deze vervangen worden. Het vervangen van onderdelen moet je als constructieschilder ook kunnen.

Beoordeling Constructieschilder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Constructieschilder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Constructieschilder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep